Chytej.cz

Chystáte se na mníky? necteno

3.12.2005 | jake | 2.955 zobrazení | 14 odpovědí

Rád bych na sklonku sezóny zkusil štěstí chytit mníka jednovousého. Prosinec je na něj údajně ideální měsíc. V kterou denní dobu je největší šance. Řekl bych, že spíš k večeru, až se začne stmívat? Jaká je nejlepší rybka? Hrouzek? Ouklej? Anebo pár rousnic? Poraďte. Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 7. prosince 2005 ve 20:08 ® jenda007

ahoj. poradíte mi někdo?Nevíte jestli jsou mníci i na řece v okolí Jihlavy, moc rád bych je vyzkoušel. díky za odpověď

reagovat
Středa 7. prosince 2005 v 17:34 ® jake
jake

Hmmmmmmm. Tak to je smůla. Ale třeba ještě leos přijde

reagovat
Středa 7. prosince 2005 v 17:28 ® mirmen

jediný záběr na feeder v cca 16.20 ( nástraha cár z rybky). Dvakrát razantní drbanec v intervalu asi 2 vteřin , následoval razantní ohyb špičky, zásek, podle tahu ryba cca 50–70 cm-pouhý odhad. Ale : upálil jsem kmen o POŠKOZENÉ KONCOVÉ OČKO ! (vůbec jsem si nevšiml, že bylo někde naťuknuté a zafungovalo jako břitva). Kromě toho jen dva slabé drbance do druhého prutu, zřejmě tlouštík nebo něco podobného.

reagovat
Pondělí 5. prosince 2005 v 16:51 ® jake
jake

mirmen: Tak napiš, jaks dopadl. Revír po tobě nikdo nechce. Taky bych nebyl tak blbý…

reagovat
Neděle 4. prosince 2005 ve 23:36 ® mirmen

Zkusím je zejtra nebo pozejtří. Poloľená, nástraha cár rybí kůľe (revíry nikdy neuvádím,sorry). Zhruba od 15 hod do závěrečné.

reagovat
Neděle 4. prosince 2005 ve 22:42 ® Padis
Padis

byl jsem jednou v listopadu bez uspěchu ale snad ještě vyrazím na Loučnou

reagovat
Neděle 4. prosince 2005 ve 21:16 ® R3F13X
R3F13X

Vite nekdo o mnikach ve strednch cechach a nebo praze??

reagovat
Sobota 3. prosince 2005 ve 22:35 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

jake: kouknem tam na ně? btw. neříkej tu tutové místa

reagovat
Sobota 3. prosince 2005 ve 22:31 ® jake
jake

Kolega jednoho chytil na Moravě pod Bělovským jezem-

reagovat
Sobota 3. prosince 2005 ve 22:27 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

jake: A víš kam na ně?

reagovat
Sobota 3. prosince 2005 v 19:52 ® Hrouzek
Hrouzek

Zkusil bych až za stmívání, jinak přes den v čisté vodě jsou schovaný v ukrytech. Když byla čistá voda,tak jsem je chytal jenom v noci, největšího kolem 49cm, vše na žížalus… Musí to být revír,kde ty mníci jsou a vědět přesně kam na ně.. Ale zima nejni podmínkou určitě ,protože jsem je chytal normálně přes léto v noci nebo za kalné vody.. Ale už je to nějakej ten rok zpátky.

reagovat
Sobota 3. prosince 2005 v 19:47 ® Hrouzek
Hrouzek

Na mníka nejvíce žoužala. Já jsem je teda chytal normálně v létě nejvíce za kalné vody mezi největšíma balvanama a mnohdy se stalo,že tyhle jednovouskové zajeli se ukrýt z pádky pod kámen a nešlo nic dělat… Záběry na splávek jsou většinou takovové,že to hned potopí a drží se u dna, pokud se bude chytat na splávek,tak to hce dát takovou hloubku aby nástraha se koulela po dně. Ale jak je to s chytáním mniků za čisté vody přes den to nevím.

reagovat
Sobota 3. prosince 2005 v 19:06 ® Ciffik
Ciffik

ja jsem v zivote mnika nevidel leda tak na obrazku. takze ja na ne cilene urcite nepudu.. nevim jestli ti to muze pomoct ale jednou jsem se dival jak na ryby ci s jakubem na rybych a tam chytali mniky pres noc na feeder na maly rybky. prej je maj radsi nez zizalky. a sekaly hned prej je to zrout. vic ti nereknu protoze o mnikovi toho ani vic nevim snad jen ze je to jedina treskovita ryba zijici u nas a ma na svoji velikost nejvetsi jatra z nasich ryb…

reagovat
Sobota 3. prosince 2005 v 17:19 ® xycht

Taky bych je chtěl zkusit vim kde jsou ale neni nějak čas. zkusil bych malou rybku, ale s hrouzkama je to problém, jezdí do vázek…

reagovat