Vyhledávání
Muškaři - poraďte prosím jakou mušku!
30.5.2004 | | 3.713 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Hoši,potřebuji poradit jakou mušku na řeku konkrétně Svitavu1, kde jsou všechny druhy ryb,snad kromě kosatek. Včera jsem měl totální propadák a převázal snad veškeré mušky co jsem měl u sebe a nic. Jaká je nejlepší muška v tomto období na pstruha, bílou rybu a parmu? Tyto 3 druhy mušek vážu na jednu šnůru. Použil jsem Gold Red Tag,červenořitku a nymfu chrostíka a nic. Házel jsem to do otevřených tlam a ryby se jen smáli, až jim popraskali žaberní oblouky,asi. Přes den, když je velice hezky, mušky větší a barevnější a v noci nebo navečer zase menší a nenápadnější? To je otázka, na kterou již neznám odpověď. Po včerejšku už jsem si přestal říkat muškař. 8 hodin ve vodě a jen dvě ťuknutí. Vlásek je 18 mm.,mušky jsem nechával v mírném toku přirozeně splavávat,nebo jemně popotahoval anebo jsem je rychle stahoval a přitom se to okolo mne válelo jako hrom. Nejvíce však parmy,ze kterých jsem byl úplně mimo a o hejnech tloušťů ani nemluvím. Poraďte mi prosím jaké mušky pro toto období,jakou velikost, barevnost přes jasný den a navečer. Hoši díky a chci věřit, že jako profíci tohoto webu poradíte !!!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 4. června 2004 ve 23:39 @
-
[ Upraveno sedum dne 2004–06–06 v 14:02 ]
reagovat - Čtvrtek 3. června 2004 v 15:58 @
-
Dík, přesně to jsem chtěl vědět. Teď už mi zbývá popřát si Petrův zdar!
reagovat - Čtvrtek 3. června 2004 v 15:06 ® pupak
-
Sedum: převážně chytám na pstruhovkách takže jestli je to třpytka neřešim… „Bago“ jsem myslel velikost goldový hlavičky a velikosti háčku lepší je fakt menší. Tohle jsou hlavičky myslim 2,5 mm Funguje to na všechno mám na to chycený mimo lososovitejch kapry cejny plotice karasy, okouny…
reagovat - Čtvrtek 3. června 2004 ve 14:49 @
-
Pupak: díky za radu! To co Jsi vyfotil dá se považovat ještě za mušku nebo dle ryb. řádu za třpytku? Co se týká zlatých hlaviček, tak je v tom pěknej chaos. Teď se budu ptát jako debil, ale neumím si představit mušku pod pojmem bago. Rád využivám suchých mušek a potažmo nymf, na které jsem míval ponejvíce úspěchů s bílou rybou.
reagovat - Čtvrtek 3. června 2004 ve 13:51 ® pupak
-
jo a ještě nezatěžuj a žádný baga gold tak max 3–3,5 mm, a háček blešivcovej a malej
reagovat - Čtvrtek 3. června 2004 ve 13:35 ® pupak
-
sedum když už to vůbec nejde tak si umotej toto, jestli je tam ryba tak je za chvíli na klacku to ti garantuju.
reagovat - Úterý 1. června 2004 ve 23:54 ® jiris
-
sedum – a co ta Svitava, někdy by jsme tam mohli zkáknout společně? Taky bych si povodil parmičku. Kolik mají ty nej??
reagovat - Úterý 1. června 2004 ve 22:23 @
-
Vám všem a Jirisovi: Díky za rady,ani jsem nečekal, že jich bude tolik. Sami dobře víte, že někdy si myslíte, jak Jste perfektně připraveni,den tak akorát jak má být a za celý nemáte ani ťuknutí. Je to normální a patří to k věci, ale když se mi toto stalo několikrát po sobě,tak šla sebedůvěra rapidně dolů. Tehdy právě nastal čas Vás tímto oslovit. Ještě jednou díky a jinak Jirisovi: na Pilák se velice těším a až bude zvolený termín,tak se moje Ferari maskované za Favorita, začne nahřívat.
reagovat - Úterý 1. června 2004 ve 21:10 ® HaD
-
vcelku bych souhlasil s Lerakem. jinak svoje rozumy raději nedávám, protože s mušákem chytám jen tak 40–80 hodin ročně, takže si ani nemohu příliš dovolit někomu radit
reagovat - Úterý 1. června 2004 ve 20:05 ® jiris
-
Sedum – kdy tam jedeš připojím se jestli můžu a úšpěšné mouchy předvedu.
reagovat - Úterý 1. června 2004 ve 20:04 ® pupak
-
jestli se ti to moc motá tak se podivej k Hends dělaj něco proti zamotávání, osobně jsem to nezkoušel, jinak dýlkou návazce to nezměníš nevim jak házíš tak ti asi neřeknu jen zkus méně silově házet, bude to lepší. Chrostíci jdou to je fakt.
reagovat - Úterý 1. června 2004 v 15:59 @
-
Lerak: Díky za radu! Převazuji muchy jako zběsilý, ale pořád přemýšlím o tom, že je začnu asi ukecávat tak, jak nás ukecávají politici před volbami. To si myslím, že by pomohlo. [ Upraveno sedum dne 2004–06–01 v 15:07 ]
reagovat - Úterý 1. června 2004 v 9:50 ® Lerak
-
Nyní je období líhnutí chrostíků, hlavně večer, ráno a někdy i po celý den. Zkus se soustředit na tento hmyz a zkoušej sušit (CDC chrostík), lovit na pupy chrostíků, popř. nymfy (i March Brown, která je v tomto období též účinná). Hlavně však sleduj rybí aktivitu – kde se pasou, jestli nahoře nebo u dna. Pokud chytáš na velmi prochytávaném toku, zkus zeslabit koncový návazec z 0,18 třeba až na 0,14–0,12. To ovšem dost vylučuje možnost ulovení Tebou zmiňované parmy. Tam musíš jít úplně na dno nejlépe s nějakým GoldHeadem (např Hare's Ear) a návazec ponechej 0,18 popř. ještě silnější. A hlavně nezoufej – i ten nejlepší rybář má den, kdy si neví rady a netrefí se do správné mouchy. Hodně štěstí !
reagovat - Pondělí 31. května 2004 ve 23:14 @
-
Muškaři – na jaké mušky lovíte v tomto období přes den a navečer? Poraďte mi prosím,ať se mě ty ryby pořád nesmějí !!!!!!! [ Upraveno sedum dne 2004–05–31 v 22:16 ]
reagovat