Vyhledávání
mazanie navijaka
28.11.2005 | RASTOK | 16.260 zobrazení | 104 odpovědí
čím mažete navijáky ? aké plastické mazivo používate, aby neztuhlo pri teplotách okolo nuly ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 6. prosince 2005 ve 13:42 ® xycht
-
PetrC: jojo mě taky
Quote: On 2005–12–06 10:31, PetrC napsal: xycht: od dětství mne přitahují dravci, nevím zda je to mou povahou.
reagovat - Úterý 6. prosince 2005 v 11:31 ® PetrC
-
xycht: od dětství mne přitahují dravci, nevím zda je to mou povahou.
reagovat - Úterý 6. prosince 2005 v 11:15 ® xycht
-
PetrC: )) a co chytáš?
reagovat - Úterý 6. prosince 2005 ve 3:59 ® regulus
-
Takže na potřetí, pokud u prvního mýho příspěvku kliknete na Název stránky tak se vám otevře okno distributora tý vazelíny o který jsem psal.
P. S. Pro admina, ten druhej můj příspěvek odstraňte, ten odkaz je k ničemu
reagovat - Úterý 6. prosince 2005 ve 3:53 ® regulus
-
Samozřejmě jsem ten odkaz zkonil, nenapsal jsem název stránky tak ještě jednou
" TARGET=„_blank“>Silikonová vazelína
reagovat - Úterý 6. prosince 2005 ve 3:49 ® regulus
-
Pánové, vy jste všichni „miláčkové“. Až na HAJANA (ten napsal i značku výrobce) a dvou nebo tří dalších, jste nikdo konkrétně neodpověděli na zadanou otázku. Rastok se ptal čím mažete a nikoliv jestli mažete navijáky. Celkem 66 odpovědí a z toho cca 4 odpovědi k tématu. Já tu vazelínu loni vypotřeboval a tu tubu pochopitelně vyhodil, ale patrně bych to samý už asi nesehnal (koupil jsem to v nějakým roce tuším 1992 a už ani netuším kde, možná to dokonce ani nebylo v česku), značku si pochopitelně nepamatuju. Ale protože já osobně mažu, ne vřechno každej rok, ale plavačkovej a přívlačovej naviják ano a tu vazelínu taky potřebuju tak jsem se trochu koukl po internetu a našel něco co by mohlo být ono, viz odkaz Název stránky a navíc vznesl e-mailem dotaz na vhodnost pro naše společný účely a taky na cenu. Takže pokud mi odpoví přenesu tyto informace do tohoto fóra.
Jinak byla tady zmínka o WD-40, plně souhlasím s PetrC, to bych žádnýmu navijáku neudělal. Tento preparát, ikdyž ho spousta lidí k mazání používá na mazání rozhodně není. Podle čuchu to evidentně obsahuje petrolej a ten jak známo zadírá. Je to vhodný tak na odstranění usazenim a na uvolnění zarezlejch šroubů. Pokud na naviják s olejíčkem tak nějakej fajnovej strojní nebo pokud tam máme tu silikonovou vazelinu tak silikonovej olej, tím se nedá nic skazit, prodává se ve spreji v každé drogerii.
reagovat - Úterý 6. prosince 2005 v 1:48 ® PetrC
-
xycht: vůbec se nebojím, neb si dovedu živě představit co nastane, když se sejdou dva experti. Sumci se mi cíleně vyhýbají a to jsem se často tolik snažil. V životě jsem sumce z vody nedostal, ale povodil jsem si drobečka.
reagovat - Úterý 6. prosince 2005 v 1:06 ® xycht
-
PetrC: já sem ještě větší „expert“ to se neboj ) chytáš taky sumce?
reagovat - Pondělí 5. prosince 2005 v 18:41 ® PetrC
-
xycht: koukám že jsi také z Prahy. Pokud jde o lapání, lapám většinou po dechu, když ti dravci nějak nejdou. Což je poměrně často.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2005 v 18:23 ® xycht
-
PetrC: jasný sem pro A co ty vlastně všechno lapeš?
reagovat - Pondělí 5. prosince 2005 v 16:28 ® tucnak11
-
Každy navijak ktery jisem si koupil tak prvni co bylo podival sem se na pružinu u překlapače.Žaden navijak neměl tam ani kapku vazeliny,vždycky tam projedu trošku vazeliny a zatym mi pružina nepraskla ani nepovolila Sedonu mam 7 let tostavala zabrat přy vlačce,teč mam Tehnium 25FA a take dostava zabrat tych 180 dni vlačeni to je pochoda za rok. Proto take každym rokem mažu,vnitřek je černy přy odevženi navijaku.
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 23:43 ® PetrC
-
BoBo-Falknov: je to jasná únava né příliš kvalitního materiálu a krom výměny za jinou pružinu asi nic nezabere. Takže, výměna tě nemine.
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 23:25 ® BoBo-Falknow
-
PetrC: Zkoušel jsem přitáhnout, ale jde opravdu o velmi krátkodobé řešení Když dám do překlapěče řádnou porci řidšího mazadla, tak doklapne, ale jinak neee.
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 23:18 ® PetrC
-
BigMike a BoBo-Falknov: co výše zmíněnou, utahanou pružinku trochu natáhnout? Je to sice krátkodobé řešení, ale do doby než seženete novou, budou vaše překlápěče překotně překlápět. Kdysi jsem také potřeboval sehnat pružnou pružinu (vinutou) do navijáku a našel jsem ji ve vyřazené CD ROM mechanice a po mírné úpravě se dala bez problémů použít. PS: jde překlápět rukou? Doklapne?
xycht: skutečně je to možné, protože jsem se s jeho podivnými názory již setkal. Netvrdím že není odborníkem, ale asi v jiném oboru. Beru tě za slovo a snad nám to někdy vyjde a probereme vše možné a nemožné! Však se ještě domluvíme.
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 23:09 ® BigMike
-
CeP: díky, já myslel, že to nějak zabalili!
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 23:05 ® CeP
-
BM : Cadox s. r. o.
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 22:55 ® BigMike
-
BoBo: psal jsem Jirkovy Horkých, ten je prodává, zatím se nozval!
Nevíš, kdo to sem oficielně dováží?
Myslím, že s tou pružinkou asi bude nejlépe rozebrat a dojít do nějaké speciálky, kde maj pružinky, ale nevím o žádné!!
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 22:46 ® xycht
-
PetrC: no je to možný, že tomu ten chlápek nerozumí, já fakt nevim ) Hodit řeč můžem. sem pro
BoBo: věřim,no je pravda, že poslední rok to GTM-RA moc nepoužívam. ale minulý dva roky docela dost. je fakt,že jsem s tim vláčel jen 2×
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 22:38 ® BoBo-Falknow
-
BM: Mám Librou stejný problém, až ho vyřešíš, dej mi pls vědět Děkuji
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 22:24 ® BigMike
-
Není to jedno, co a jak kdo maže? Hlavně že z toho má dobrý pocit a navijákos chodí!!!
Někdo si nemůže vynachválit Ticu, ale letos mi už pružinka nedoklapává přehazovadlo. Ať mažu jak mažu
Jestli se unavila po 3 letech nebo jsem s tím někde praštil a hnulo se to, nevím.
Nevíte, kde sehnat novou pružinku?
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 22:23 ® PetrC
-
Alivio: pro tebe cokoli a nevidím žádný problém s umístěním autogramu, klidně i na čelo.
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 21:00 @
-
PetrC:No čas jsem asi propásl,ale můžeš mi dát autogram?Na předloktí,prosím. A nebudu se tejden mýt,aby se mi to nesmylo!!
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 ve 20:07 ® PetrC
-
RASTOK: tak to vidíš, přes hašteření, kdy jeden zapoměl na odpověď, se konečně pokusím napsat svůj (skromně hvězdný) názor.
Na mazání smekacích navijáků jsem zkoušel kdejaké mazivo, ale nakonec jsem zůstal u vazelín určených pro cyklisty. Konkrétně u firmy YARROLINE, typ Yarow Pro RED DEVIL. Má skvělé adhezní vlastnosti, při styku s vodou nemá tendenci se „šlehat“ a dobře snáší teplotu jak směrem nahorů, tak i dolů. Prostě v létě ti nevyteče ven a v zimě nedostaneš dřinou zánět zápěstního kloubu! Levnější, ale i tak dobrou, je vazelina výrobce PAN OIL pod názvem MAZACÍ TUK LITNÝ.
Na multiplikátory (vláčecí) se mi osvědčil opět výrobce YARRO…, ale typ Racing Suspension – skvělá adheze, téměř dokonalá vodoodpudivost a navíc je vodou nesmývatelná!!! Toto považuji za největší plus.
Rozhodně bych své navijáky nevystavil působení maziv typu WD 40 a pod. Olej max. na kličku a kladku, případně řadič u multiplikátoru. U „grafitových“ vazelín pozor na kul. ložiska!!!
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 v 19:23 ® PetrC
-
Alivio: sakra chlape, pokud jde o ryby, jde i mé svědomí stranou! Gratulace přijímám denně mezi 18:00 – 21:00 hodinou.
reagovat
A jsem rád, že mezi vás mohu zavítat!!! - Neděle 4. prosince 2005 v 19:20 ® PetrC
-
BoBo-Falknov: ale jó, proč nebýt neujetým! Ne?
Ano, ano, ano, přesně tak a jedině tak. To co bylo, bohužel již nebude a na deset let stará Shimana (a i jiné značky) Shimano s dnešní produkcí nestačí!
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 v 19:13 ® BoBo-Falknow
-
PetrC: Přesně, na svoje deset a víc let starý Shimana nedám dopustit!
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 v 19:13 @
-
PetrC:sakra chlape,v tobě se hnulo svědomí?Gratuluji a vítej mezi námi.
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 v 19:10 ® BoBo-Falknow
-
PetrC: Pohoda, každej občas ujede, ne?
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 v 19:07 ® PetrC
-
BoBo-Falknov: za svůj postoj se tak trochu stydím, stejně za tón. Proč něco tolerovat, když za „těžce“ vydřené peníze nedostaneš kvalitu „težkého“ kalibru!?! Tak, jak tomu bylo dřív!
reagovat - Neděle 4. prosince 2005 v 19:04 ® Milky
-
BoBo Souhlas!
reagovat