Chytej.cz

Chov sladkovodnich ryb v akvariu necteno

27.11.2005 | R3F13X | 50.303 zobrazení | 215 odpovědí

Mate nekdo zkusenosti s chovem sladkovodnich ryb v akvariu?Nebo vite o nekom(kontakt) kdo s tim ma zkusenosti?Myslim ryby jako jsou okouni,uhor,sticky. kdysi to meli v jednom rybarstvi,ale to vzalo za sve,chtel by jsem si to udelat doma. Diky za vsechny rady…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 20. dubna 2008 v 11:57 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

A nevíš kdo by to mohl vědět?:D

reagovat
Neděle 20. dubna 2008 v 11:47 ® Salmo reakce na …
Salmo

Tak to se ptáš nesprávné osoby :-((

reagovat
Neděle 20. dubna 2008 v 11:46 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Ne, to ne! Chci je mít ve stejné velikosti, tak 20 cm. Ale v tady této velikosti jsou už pohlavně dospělí, tak jak je rozeznám?

reagovat
Neděle 20. dubna 2008 v 11:37 ® Salmo reakce na …
Salmo

tak u malých velikostí se to asi poznat nedá ale dej si bacha ať se ti nepožerou nevzájem

reagovat
Neděle 20. dubna 2008 v 11:21 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Mám v plánu si pořídit hejno okounů. Mám 112-ti litrové akvárko. Chci se jenom zeptat, nevíte jak poznám samce a samici okouna?

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2008 v 7:52 ® Zakin
Zakin

Ahojte. Já jsem před pár lety dostal od kamaráda malou štičku okolo 10 cm. Měl jsem jí v akváriu okolo 150 l. Byla nádherná a nenáročná. Krásně si zvykla a baštila i z ruky. Choval jsem už hodně druhů akvarijních dravých ryb, ale kam se hrabe nějaká piraňa na naší štičku:-) Pokud má dobré podmínky, tak je velmi krásně vybarvená a dravost je ohromná. Nosil jsem jí ouklejky nebo plotičky a kochal se. Bylo moc zajímavé a poučné koukat na to jak štika loví(rybičce se to asi tolik nelíbilo).Když mi po nějaké době vyrostla ve slečnu okolo 25 cm, tak jsem jí pustil a doufal, že mi jí nikdo nikdy nezmasí:-(( Pokud máte možnost štičku sehnat a k tomu objemnější nádrž, tak jenom doporučuji!!! Já už také uvažuji o tom, že si zase nějaké akvárko se štičkou pořídím.

reagovat
Středa 16. dubna 2008 ve 23:23 ® Feeeedr reakce na …

Pokud každý týden až 14 dnů vyčistíš filtr a vyměníš třetinu vody, nebudeš mít problém. Já chovám rybky 20 let. A posledních 5 let se věnuji hlavně sladkovodní akvaristice. Mám 300 l akvárium takže když měním třetinu vody … objem si každý spočítá … dopouštím vodu přímo z kohoutku pomocí hadice. A nikdy jsem žádný problém neměl. Ani když jsem choval exotické rybky. Důležitý je filtr a pro správnou činnost rostlin hlavně osvětlení. Kup si v akvaristice zářivky, podporující růst rostlin a uvidíš tu změnu. Časem se Ti vy akváriu vytvoří taková rovnováha a ekosystém, že budeš jen měnit vodu a občas čistit filtr. Jinak nic víc… no a samozřejmě krmit rybky a kochat se… A na velikosti akvária nešetři. Čím větší, tím lépe. Pod 200 l bych určitě nešel…

reagovat
Středa 16. dubna 2008 ve 21:54 ® monaster
monaster

Ve škole kam chodím na kroužek mají 700 litrů akvárko a v něm štiku a okouna. je to perfektní sledovat je. okoun te´d vráží do štiky . " šťouchá" do ní. ale když se krmí žížalama mám se co učit. takovýhle polohy při krmení bych nezvládnul. je to fakt zajímavý. něco jsme i natočil ale nic moc. až to vychytám přidám

reagovat
Středa 16. dubna 2008 v 18:56 ® yerrx
yerrx

neprdavate nekdo akvarko okolo 40–60 l? ja ted shanim nejake starsi.....moje mi prasklo a na nove nemam:(

reagovat
Pondělí 31. března 2008 v 19:22 ® Jirka.:) reakce na …

Tak okoun je den v akváriu je to den co se píchnul o háček a už žere je to bájo pozorovat jak čeká až se k němu přiblíží rybka tak na 2 cm a lup je v okounovi.

reagovat
Neděle 30. března 2008 ve 23:40 ® rgb23
rgb23

Já si musím pořídit novou obsádku. Sumeček přes zimu trochu povyrostl a zlikvidoval všechny ostatní ryby, přitom do nedávna na ně vůbec nereagoval:-((

reagovat
Neděle 30. března 2008 ve 21:18 ® Salmo
Salmo

Jirka> Na okiše ale musíš mít chladnější vodu jinak mu to nedělá dobře a dej si bacha aby ti okouni byli tak stejně velcí jinak se ti požerou :-/

reagovat
Neděle 30. března 2008 v 15:39 ® Jirka.:) reakce na …

Salmo:Já dneska chytil okiše tak sem ho tam hnedka dal zatim je jen jeden ale časem by jich mělo přibýt.

reagovat
Neděle 30. března 2008 ve 12:28 ® Kubah reakce na …

Já mám kapry,ale v jezírku

reagovat
Neděle 30. března 2008 ve 12:24 ® Salmo
Salmo

Jirka.:> tak teď tam mám 4 candáty,několik plotic,2 kapříky a 2 tlouště

reagovat
Sobota 29. března 2008 ve 12:24 ® Jirka.:) reakce na …

Salmo:Ahoj co máš prosím tě za ryby v akváriu?

reagovat
Úterý 25. března 2008 v 19:37 ® Salmo
Salmo

Jirka.:)> Ahoj většina ryb si na vodu z kohoutku zvykne ale musí být minimálně 24 hod. odstátá jinak by jim vadil chlór.V případě choulostivějších ryb jako např. candát,pstruh atd. by bylo vhodné vodu upravit speciálním prostředkem na úpravu vody (udělá to vhodné PH,dodá protistresové prvky a jiné věci) P.S.Koukni do Domácí výroby woblerů celkem se to tam rozjelo :-)

reagovat
Úterý 25. března 2008 v 19:26 ® Jirka.:) reakce na …

Tak už sem se zase po dlouhé době dostal k pc.Chtěl bych se jen zeptat jestli máte v akvárku vodu z té vody odkuď ste rybu chytly,nebo jestli si zvykne na normální vodu z kohoutku.Že bych postupně přidávál vodu z kohoutku až by tam byla jen z vodovodu.

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 v 17:48 ® Salmo reakce na …
Salmo

já okounovi nesvítím vůbec a filtr hluk taky nedělá takže pohoda :-)

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 v 16:51 ® Eli

LojzaRybka: jj dík

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 v 16:39 ® LojzaRybka
LojzaRybka

eli>já tam mám skaláry :-) ,já jenom že nejhlučnější je ta zářivka,a tu na noc vypnu

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 v 16:13 ® Eli

LojzaRybka: jak moc jim svítíš?

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 v 15:14 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

Eli>větší kravál t nadělá zářivka než ponorná filtrace se vzduchovánim,mám v pokoji akvárko 200l

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 ve 14:04 ® Eli

Díky za odpovědi. Mam ještě jeden dotaz, budu to mít v pokoji, tak se chci zeptat, jak velký hluk dělá filtr a vzduchování? Možná je to blbá otázka, ale docela mě zajímá

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 ve 12:51 ® Salmo reakce na …
Salmo

Eli> teplotu neřeš do 25 stupňů celsia vydrží v pohodě ale dělalo mi problém ty dravčíky rozkrmit nejlíp to jde patentkama i pro větší dravce jsou neodolatelný.A pak až se na to naučí tak sousta zvětšuj na žížaly a menší rybky a potom mi začali žrát i rybí filé :-)

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 ve 2:18 ® ESKY reakce na …

Eli : okouni i štiky, jsou v pohodě, zvyknou si na teplou vodu, ale nesmíš jich mít v akváriu příliš, na tu dvoustovku bych doporučoval tak dvě štiky 10 – 20cm a třeba 4 15 cm okouny, ale líp by vypadalo třeba 15 – 20kusů sedmicentimetrových okounů a třeba 4 kusy amerických sumečků.

reagovat
Pondělí 31. prosince 2007 v 18:25 ® Eli

A jak je to s tou pokojovou teplotou vody?

reagovat
Pondělí 31. prosince 2007 v 18:23 ® Eli

Jícha Václav: díky moc

reagovat
Pondělí 31. prosince 2007 v 18:18 ® Jícha Václav reakce na …
Jícha Václav

Zdarec. Tak filt budeš muset čistit skoro každejch 14dní. jelikož se ti brzy zanese od nečistot. Jak je známo má se čistit vodou z akvária, aby se nazabily bakterie. Takže vemeš kýbl, nějakou hadici na ní nasadíš odsávačku. Tou hadicí odkalíš dno a potom napustíš čistou vodou z akvária kýbl a vyčistíš filtr. na čištení skla používám takovej modrej prášek s názvem Akvajas. Viz v návodu na použití na daném výrobku. Stojí pár kaček a funguje i jako hnojivo na rostlinky. Pří tomhle procesu vyliješ asi třetinu akvária, kterou vyměníš za odstátou vodu a nebo pokud se ti nechce čekat než voda odstaje, tak použiješ Akvaregulátor. Ten by měl vodu upravovat a odstranovat z ní kovy aj..

reagovat
Pondělí 31. prosince 2007 v 17:59 ® Eli

Ahoj. Mam možnost sehnat 200l akvárko za „hubičku“ a chtěl bych si tam dát nějakou štičku či okouny. Tak bych se chtěl zeptat jak tyto ryby snášejí pokojovou teplotu a jak je to s čištěním. Vím, že je nutný mít dostatečně výkonný filtr, ale zajímá mě jak často měníte vodu(a kolik-jako jestli třeba jenom půlku nebo celý) a jak čistíte dno či sklo? díky za odpovědi

reagovat