Vyhledávání
Chov sladkovodnich ryb v akvariu
27.11.2005 | R3F13X | 50.316 zobrazení | 215 odpovědí
Mate nekdo zkusenosti s chovem sladkovodnich ryb v akvariu?Nebo vite o nekom(kontakt) kdo s tim ma zkusenosti?Myslim ryby jako jsou okouni,uhor,sticky. kdysi to meli v jednom rybarstvi,ale to vzalo za sve,chtel by jsem si to udelat doma. Diky za vsechny rady…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 25. prosince 2007 v 15:25 ® Salmo
-
Včera jsem si přinesl domů okouna cca 10 cm a dneska už se futruje žížalama a takhle pěkně mi jezdí po akvárku nečekal jsem že se tak rychle ubydlí
reagovat - Neděle 23. prosince 2007 ve 21:07 ® ESKY reakce na …
-
Jj, jeden můj znáný co pěstoval chladnomilky měl chladič z půl coulové hadice – normálně měl viset klubo hadice na balkoně a mini čerpadlem jím proháněl vodu z akvária a když byly velké mrazy tak to klubo dal do polystyr.boxu, dá se vyškemrat z marketů od mražených ryb, myslím, že se do 1.000 vejdeš, ale jsou to dvě díry do okna a ta hadice by se dala i nějak vkusně namotat, něco jako kolektor…
reagovat - Neděle 23. prosince 2007 v 18:14 ® Czudko reakce na …
-
ESKY → to je docela mazec
reagovat) Venoval jsem se normalni akvaristice a i kdyz do toho clovek vrazi taky dost penez, tak ale tohle jsou opravdu nakladny castky. To radeji vezmu stary mrazak a hadici od cerpadla protahnu zkrz
- Sobota 22. prosince 2007 v 18:18 ® ESKY reakce na …
-
Mrknul jsem se na netu na ty chladiče vody a pro představu jsem zkusím vložit ceník: Chladiče / Technika Mini cooler Aqua Medic 11 500,– Kč
Odběr dle dohody
Titan 1500 Aqua Medic 34 174,– Kč
Odběr dle dohody
Titan 250 Aqua Medic 22 670,– Kč
Odběr dle dohody
Titan 500 Aqua Medic 28 114,– Kč
Odběr dle dohody
CL 450 Resun 18 690,– Kč
Ihned k odběru
reagovat - Sobota 22. prosince 2007 ve 14:43 ® ESKY reakce na …
-
Ahoj, záleží kolik chceš do toho ochlazování vrazit peněz. Dá se koupit výrobek pro mořskou akvaristiku, který funguje jako jako průtokový ochlazovač. Nebo se dá natáhnout hadice se studenou vodou a dopouštět studenou a obvykle na druhé straně odpouštět hadicí ohřátou, ale je to docela obtížné to vyštelovat. Dobré je myslíme-li na průtokové akvárium už při zadávání jeho výroby = vrtané dno + vlepení, či našroubování novodurové trubky – přepadu…
reagovat - Pátek 21. prosince 2007 v 15:23 ® Czudko reakce na …
-
Venca → mel jsem problem s teplotou vody, protoze vytepleny byt mi vodu ohrival na 27st. a to pro podobne ryby nebude idealni teplota. Jak ochladit vodu a udrzet ji na nejake idealnejsi teplote??
reagovat - Úterý 18. prosince 2007 ve 21:36 ® monaster reakce na …
-
pouhých 700. do podnájmu si to já na plovoučku nedovolím
reagovat - Úterý 18. prosince 2007 v 18:56 ® RomikS
-
monaster- kolik litrů má to akvárko?
reagovat - Úterý 18. prosince 2007 v 9:36 ® monaster reakce na …
-
tak ještě okoun
reagovat - Úterý 18. prosince 2007 v 9:04 ® monaster reakce na …
-
jinak osádku spolu tvoří ještě okoun – pěknej. perlín, jesen, bolen atd.
reagovat - Úterý 18. prosince 2007 v 9:03 ® monaster reakce na …
-
a poslední
reagovat - Úterý 18. prosince 2007 v 9:02 ® monaster reakce na …
-
menší detail
reagovat - Úterý 18. prosince 2007 v 9:02 ® monaster reakce na …
-
jinak tady je jedno školní akvarium
reagovat - Úterý 18. prosince 2007 v 9:01 ® monaster reakce na …
-
jirko prosím znovu email dík.
reagovat - Středa 12. prosince 2007 v 16:48 ® Venca Zelenka
-
Mám doma akvárko asi 500l a už v něm plavalo snad všechno co se dá u nás chytit, se pstruhama je problém, musíš mít aspoň 2 vzduchovací motorky a tvé pochybnosti o teplotě vody jsou správné, voda kolem 20 stupňů po delší dobu je zabije, ti duháci to ale docela snášejí, navíc je naučíš daleko snadněji na umělou stravu, což u potočáka pokud ho nemáš tak od 4–6 cm je skoro nemožné. Do akvárka je parádní úhoř a ten vydrží snad všecko mám ho doma už 6 let, 2 krát jsem se sním stěhoval, akorát při úhoři nesmíš mít žádné rostlinky, protože ti včecky vyrije.
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 v 16:23 ® ftak
-
Mám doma akvárko 210 litrů,do loňského září jsem v něm měl od listopadu sumce-albína,vyrost z 11 cm do 48 cm a už mu bylo malé, jinak úžasná podívaná – vřele doporučuji,dostával pouze živé rybky různých druhů ale nejvíce mu chutnali líni. po jeho puštění v akvárku mám červený karasi a dva koi kapry, na podívání pěkné ale na sumce to nemá.
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 v 10:27 ® monaster reakce na …
-
Jirka: na monaster@seznam.cz pošli kontakt a já ti ty fotky pošlu…
reagovat - Pátek 7. prosince 2007 v 15:53 ® regulus reakce na …
-
Rybar211 – zkus Státní rybářství Pohořelice.
reagovat - Pátek 7. prosince 2007 ve 14:56 ® Rybar211
-
A nemáte nějaký kontakt na líheň v okolí Brna na malé štičky?
reagovat - Pátek 7. prosince 2007 v 11:08 ® modrak
-
Doporučil bych trumana. Je to, s ohledem na kvalitu vody, prostor a krmení absolutně nenáročná a chovatelsky velmi vděčná ryba. Tenhle můj, Čuňas, je cca tříletý.
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 14:52 ® b.gun reakce na …
-
Jirka.:): Tu štičku jsem asi tak někdy před 2–3 rokama pozoroval během feederovačky celé dopoledne. Měla stanoviště v trávě a řasách asi tak půl metru od břehu, přímo pod špičkou prutu. Domů jsem jí nebral (sice mám doma akvárko cca 140 litrů, ale to obývá karetka a je vytápěný na 28°C, takže to by asi nebylo pro ni to pravý…), tak jsem si jí alespoň vyfotil…
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 14:06 ® Jirka.:) reakce na …
-
b.gun:díky za odpověď ta štička je tvoje??
reagovat - Středa 5. prosince 2007 ve 22:16 ® b.gun reakce na …
-
Jirka.:): Tak buďto si jí můžeš obstarat v líhni, nebo odchytit v přírodě. Existuje dost nesvazových vod, kde se štiky vyskytují. Pak už jenom stačí se na jaře kolem nich projít a pozorně zapátrat v příbřežních partiích – trsy řas, zatopené trávy apod. jsou ta pravá místa pro malé štičky. Pak už ti stačí jen akvaristická síťka a hbité ruce…
reagovat - Středa 5. prosince 2007 ve 12:57 ® Jirka.:) reakce na …
-
Jinak bych potřeboval poradit nevíte kde bych mohl sehnat malou štičku??
reagovat - Středa 5. prosince 2007 v 10:49 ® Jirka.:) reakce na …
-
monaster:to budu moc rád díky
reagovat - Středa 5. prosince 2007 v 10:33 ® monaster reakce na …
-
Jirka.:) ahoj, sám nemám zkušenosti žádný ale pošlu ti fotku akvárka s e štikou co má kamarád ve škole pro kroužek, už má Esoxe druhýho
reagovatmá tam i okyše, tlouště, jesena atd…
- Středa 5. prosince 2007 v 10:22 ® b.gun reakce na …
-
No právě, duhák je sviňa nenažraná agresivní. Pokud bude s jinýma rybičkama, bude honit je. Pokud budou jenom sami, začnou se oštípávat navzájem. A aby se neoštípávali navzájem, musí se hodně a pravidelně krmit. Jenže při takové intenzitě krmení budou mít za pár měsíců 30+ a do akvárka se nevejdou…
reagovat - Středa 5. prosince 2007 v 10:06 ® Jirka.:) reakce na …
-
Máte tady někdo zkušenosti s chovem štiček?
reagovat - Středa 5. prosince 2007 ve 3:55 ® rgb23 reakce na …
-
mno, nevím proč, ale pstruzi jsou na změnu vody strašné citlivky. Nicméně, pokud se ti v akvárku do tří až pěti dnů neukážou na hladině bříškem „hore“, nebo jako mrtvolka na dně, bude to jediná ryba, kterou doma máš
reagovatPstruha bych si do akvárka znovu k rybkám už nedal…I jako mnohem menší napadá všechno ostatní, i když je to mnohem větší.
- Úterý 4. prosince 2007 v 16:03 ® b.gun
-
klucina: Tak konkrétně duhák si myslím by neměl být až takový problém, ani by nemusel mít nějak extra prokysličenou a proudnou vodu. Oni jsou to už dneska stejně díky šlechtění spíš brojleři, kteří se chovají i v rybnících spolu s kapry… Jenom počítej s tím, že ti při pravidelném krmení porostou strašně rychle.
reagovat