Vyhledávání
Chov sladkovodnich ryb v akvariu
27.11.2005 | R3F13X | 50.299 zobrazení | 215 odpovědí
Mate nekdo zkusenosti s chovem sladkovodnich ryb v akvariu?Nebo vite o nekom(kontakt) kdo s tim ma zkusenosti?Myslim ryby jako jsou okouni,uhor,sticky. kdysi to meli v jednom rybarstvi,ale to vzalo za sve,chtel by jsem si to udelat doma. Diky za vsechny rady…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 28. listopadu 2005 v 19:02 @
-
R3...... . napust si ji do kyble a nech ji odstat,myslim si ze tejden je O. K.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 v 18:06 ® R3F13X
-
Cau jak muzu vymnenit vod,kdyz mam v kohoutku chlorovanou??A jaky potrebuji filtr na 280–300l akvarko???Pls napiste mi konkretne napr nejake tipy a jak moc vodu prosvicujete???
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 ve 13:45 ® RASTOK
-
had – koľko má momentálne centimetrov ? Aké veľké rybky jej dávaš, respektive, na čo najväčšie si doposiaľ trufla ?
. keby som mal také niečo doma, asi sa vybodnem na rybačku a dam si odpojiť aj televizor
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 ve 13:00 ® Donald
-
Prutos: asi 120 litrů. Měl jsem tam jen filtr a měl jsem to v obyváku. Teď tam mám plotičky na štiky a je to ve sklepě.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 ve 12:47 @
-
brundibar : osobka
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 ve 12:38 ® brundibar
-
Akvárko mám v obýváku, ruch je v poho, ryby si zvyknou, okoun bordel nedělá, hlídám akorát kyselost vody – testovací sada stojí cca 50,–, okoun 15 čísel sní rybu 5cm bez problémů, ale počítej že musíš mít fakt silnej filtr.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 ve 12:33 ® ORIMP
-
Mam asi 200l akv. choval som v ňom pstruhy duhove cca 8cm,potom som začal s piraňami tie som mal cca 3roky kým nedostali neaký vírus a chcípli mi-to bolo smutku!Teraz je prazdne a rozmýslam o neakej štučke,alebo zubačikovy. Ako chovat zubača,su tam neake rozdiely od stuky?(voda,prekazky atd…)
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 ve 12:05 @
-
Začínají se mi zamlouvat ti okouni. Teď budu mít pár otázek: Jak je to s potravou,co žere?Asi minirybky,co? Je hodně náchylnej na kyslík? Co do znečišťování vody?Je to dobytek? Jak je to s ruchem?Akvárko v obýváku,nerad bych aby se leknul a leknul. Všem co maj zkušenost s okounem v akvárku děkuji za rady.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 v 11:51 ® Prutos
-
Donald: Jak velké máš akvárko?
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 v 11:24 ® Donald
-
Já jsem měl rok v akvárku minisumíčka (3rousnice-sumík kdyby 15 čísel
reagovat). Hleděl jsem, jaký kus masa do sebe dostane. Dokonce jsem měl chvilku pocit, že se zadusí, jak bylo vidět maso v tlamce a roztažené žábra, ale sežral to – nechápu. Nemůžu si stěžovat, že by byl furt někde zalezlý. I přes den vyjel k hladině, párkrát se projel, sežral hozený kus masa, lehl na dno, strávil a jel si pro další. Krmil jsem ho malýma rybkama a žížalama a přes zimu kouskama kuřecího. Prý se dá sumík vycvičit tak, že žere z ruky. Po roce života v akvárii bylo slavnostní vypouštění.
- Pondělí 28. listopadu 2005 v 11:04 ® brundibar
-
letos jsem pořídil akvárium- 280 litrů, filtr na 1100l vody. mám plotice, 2 okouny, úhoře 60cm, candátka 20cm. plotice žerou všechno, okouni potřebují rybičky, stejně candát a úhoř, ten si dá i žížalu. když nemám rybičky tak jdu a koupím mečovky – je mazec vidět jak candát loví. jinak je asi třeba dávat pozor na kyslík, řekl bych že okouni jsou na tohle dost hákliví, několik mi jich po vypuštění uhynulo. Jinak ti dva jsou teď v absolutní pohodě.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 v 10:49 ®
-
ja síce chovám iba akvarijné rybičky,ale zase úspešne pestujem akvarijné rastliny,ktoré sa mi rýchlo rozmnožujú…
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 v 1:40 ® ftak
-
Syn přivezl cca před měsícem domů sumce albína 11 cm velkého, dnes má 15 cm a když jsem viděl jak v něm vypadá 6–7 cm plotička tak jsem myslel, že se mu vyvalí bok, kdo neviděl tak neuvěří, škoda že jsem neudělal foto, teď došli žívé rybičky, tak dostává kousky hrouzků z mražáku, jinak jsem začátečník a modlím se aby vydržel jinak se žena zblázní neboť se z něho stal člen rodiny. Pokud máte někdo zkušenosti podělte se rád se přiučím,díky. Nevím jestli ten náš je jiný ale i přes den je vidět často u hladiny nebo mezi rostlinami, že by se schovával nemůžu říci i když má udělaný z kamenů ukryt.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 ve 23:30 ® R3F13X
-
choval nekdo candose???Jak jsou na tom vase zkusenosti???Co zerou??Jak se chovaj???
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 ve 22:12 ® HaD
-
akv. má asi 220 litrů. kytky normál
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 ve 21:49 ® kkarlos
-
HaD: a jak velky akvarko a jaky kytky do nej???
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 ve 21:40 ® HaD
-
jen filtr, topeni neni třeba. původně jsem v tom akvárku měl norm. akv. rybičky
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 ve 21:32 ® R3F13X
-
Hade a co vse jsi k chovu potrebovl???Topenicko,filtry???Neco na cyrkulaci vody. a co zazitky s tou kudlou:o)))
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 ve 21:20 ® HaD
-
Alivio: jo rybičky. dělá jako blázen. ta rybička má životnost v akvárku tak 1 vteřinu
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 ve 21:01 ® Koudy
-
U nás na škole na ústavu rybářství chovají v akvárkách skoro všechno(kromě lososovitých ryb). Mají tam parmy,tlouště,plotice,okouna,candáta,slunečnice,líny,okounka pstruhového(ten je krásný,má tak 40cm a viděl jsem krmení-bylo to skvělé!),amury,kapry,sumce,tilapie. a kdo ví co ještě
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 ve 20:44 ® Tomik
-
Mike mel v akvárku letos taky štičku, a byla paráda ji sledovat, ale aby zalovila musela bejt pekne hladova jinak na nas kaslala. ale mike ma pekný videa mu napis osobku a myslim že ti je pošle. jinak s okouny byla taky sranda…
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 ve 20:14 @
-
HaD:a co jí dáváš?Normálně na férovku rybičky,jo?
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 ve 20:14 ® Robur
-
Alivivo, tak mně zarazilo, že mu nepřežili, když v tom akvárku vegetovali ty plotičky /považuji je za méně odolné jak hrouzka, Hrouzek promine/, kyslík měl, mírný proud nikoliv, Ale je docela fór to, že mu přezimovali hrouzci v zahradím plastovém jezírku, které má tak max. 30 cm hloubky a myslíme si, že promrzlo do dna,a le když na jaře jezírko čistil tak se v bahně něco mrskalo – hrouzci.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 v 19:50 ® HaD
-
tak jak řekl Milky. jen tu štičku jsem nepořídil na sádkách, ale upytlačil v délce cca 18 cm. ale nikomu to neříkej! Až bude moc velká pustím jí
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 v 19:35 @
-
Robur:nevim jak sousedovi,ale s chovem hrouzků mám kladné zkušenost. Jen to chce mít hafo kyslíku ve vodě a jemně proudnou vodu
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 v 19:17 ® Robur
-
Zkus chovat HaDA, ten má štičku a zabiješ tak dvě mouchy jednou ranou. Jinak v Brně jsem viděl v akvárku i jesetery, jsöu moc hezcí, ale podrobnosti nevím. Známej má úhoře a pak ještě něco, co je hodně podobné úhoři /koupeno ve zverimexu/ a k akci ho láká krmením ve dne. Sousedovi nepřežili hrouzci v akvárku, kde v pohodě vegetovali i plotičky. Dále jsou odolní karásci, ale už to není o atraktivitě.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 v 18:51 ® Milky
-
potřbuješ k tomu akvárko (to je fcelku pochopitný) cca 100–200 l – v malým nevyrost, zakrní, bude ve stresu. štiku – na sádkách většinou nějaká bude (brát podměrečnou při lovu je zákonu se příčicí!) krmit malejma čudlíkama – žere všechno a velmi ráda – dokonce se u toho nechává i fotit a filmovat!!! .. není to žádný tájo!
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 v 18:44 ® R3F13X
-
Cau HaDe,prosim napis mi co k tomu vsechno potrebuju a cim ji krmis a kde jsi ji sehnal tu sticku. prosim. muzes to poslat i na mail. SnopySmile@seznam. cz. Moc dik,kdyz to posles. Karel
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 v 18:23 ® HaD
-
Tu štiku, o které hovořil Milky, mám já a to už skoro 13 měsíců už je to taková moje milá kamarádka…úhořík pošel, ale nebyl vůbec vidět, stále byl zahrabán, sumec to samý, kapříka štika sežrala, okouny taky…
reagovat - Neděle 27. listopadu 2005 v 18:05 ® SS
-
Já jsem měl v akvárku koi kapra, byl nádherný, takový světle modrý. Ale ten bordel po něm to byla hrůza, voda špinavá za chvíly filtr nestíhal a to jsem měl pouze jednoho. Akvárko mělo 200l, pak uletěla přední stěna, to bylo když byl barák prázdný, ale kapr žil, tak jsem ho dal do kýbla a a pak kámošovi do jezírka a pak jsem si koupil Žaka.
reagovat