Vyhledávání
Podvodní splávek SBIROLINO
28.5.2004 | Dědek | 15.710 zobrazení | 58 odpovědí
Scháním veškeré informace o vláčení pomocí podvodního splávku Sbirolino. Koupil jsem si MILO na veletrhu v Brně a už se nemohu dočkat 16.června abych to vyzkoušel. Používáte ho pouze na streamer nebo i na jiné nástrahy? A co technika a montáže?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 5. března 2007 v 0:19 ® skorec3@seznam.cz reakce na …
-
ta gramas je ruzna ja pouzivam vetsinou 25g pruhledne bez jakych barev a popisku.Silon 28 a jako navnadu jak na dravce trpytka vobler guma.Dulezita je potapivost at muzes prohledat vodu ode dna az po hladinu.Ze sbirem jsou zabery lepe citit je to citlivejsi nez s klasikou je vice nasponovan vlasec diky sbiru.POuzivam i zizalu jenom jednou volne napichlou at vlaje jak tahnu.jinak je to jak se vsim individualni chce to skouset
reagovat - Středa 28. února 2007 ve 13:26 ® joysi
-
skorec: A co gramaz ? A ako to tahas ? Ak mas chut a cas kludne sa rozpis, myslim ze to bude zaujimat aj ostatnych.
reagovat
All: ake mate oblubene nastrahy za sbirom ? Dík - Pondělí 26. února 2007 ve 12:52 ® skorec3@seznam.cz
-
jeste k tomu Sbirolinu,pouzivam vetsinou pruhledne nad obratliky pruhledna silikonova kulicka pri dalekych a prudkych nahodech tlumi napor zavazi na obratliky a uvaz .Navazec mensiho prumeru nez kmenovi vlasec .Pri utrzeni je zavazi zachraneno.Nejvic jsem s nim chytaval pstruhy ale po navratu domu ho pouzivam na vlaceni.Akorat me mrzi ta jeho cena u nas ,berou nas pekne na hul,stoji v prepoctu tricet korun ale to vis ceska zeme ,jeste ze mam zasoby z italie.
reagovat - Pondělí 26. února 2007 ve 12:37 ® skorec3@seznam.cz
-
sbirolino -jinak v itali bombarda ,privlac si uz nedokazu jinak predstavit ,sklasikou -vobler trpitka atd nemam takovy uspech jak s timto zavazim .Mam snim nejaky patek odchytano a to hlavne v italy naucil jsem se to od mistru chytani stouto montazi.Hlavni je kvalitni obratliky nepodcenovat to jinak se montaz plete .Za zavazim nechavam tak metr -metr apul navazec .Muzes prohledat vodu ode dna az k hladine -ruzna potapivost
reagovat - Neděle 25. února 2007 ve 21:45 ® joysi
-
Ako ste na tom so sbirom s odstupom casu? POuzivate ho este? Boli tu rozne nazory, naco ste prisli? Myslim tym ci uprednostnujete pomale tahanie, poskubavanie alebo prudsie vedenie? A co nastrahy? Podelte sa o skusenosti ked uz je dovolene ho pouzivat aj teraz /na slovensku/. Dík
reagovat - Čtvrtek 7. září 2006 v 19:35 ® kubas
-
Dědek:článek o sbirulinech je v zářijovým Kajmanovi
reagovat - Středa 6. září 2006 ve 23:03 ® Prutos
-
Kurnik, Dědku. Eště žes mi to připomněl. Bych ho nechal doma… Dík
reagovat - Středa 6. září 2006 ve 20:18 ® mirmen
-
Dědek, navštiv www.milocz.cz
reagovat - Středa 6. září 2006 ve 13:56 ® Dědek reakce na …
-
HaD : mám moc mělkou vanu
reagovatNa sraz je beru.
- Středa 6. září 2006 ve 12:37 ® HaD reakce na …
-
Dědek: vem je na sraz
reagovatJinak je zkus dát do vody a poznáš jak moc plavou či klesají
)
- Středa 6. září 2006 v 9:11 ® Dědek
-
Tak jsem včera dělal doma pořádek a světe div se, našel jsem dva roky zapomenutá sbira. Od té doby jsem je na prutu neměl. Jaksi se nemohu dopátrat, jak moc jsou vznášivá. Jak to vyčtu z označení, dávno jsem to už zapomněl.
reagovat - Pátek 12. listopadu 2004 ve 21:23 ® Zlinsky_lovec
-
ja zatim zkusím ty olova ale az se nastvu,tak to sbirolino koupím!
reagovat - Pátek 12. listopadu 2004 ve 21:07 ® kostnak
-
chytam ostriezov najcastejsie pri brehu sypanom z velkych balvanov. ak medzi ne zapadne olovko, tak nepomoze ani tazne lano. to sbiro sa prijemne vodi tesne nad. inde to nepouzivam. ale medzi tymi balvanmi su najkrajsie ostrieze.
reagovat - Pátek 12. listopadu 2004 ve 20:54 ® Zlinsky_lovec
-
Vyplatí se ten splávek??Nebo je lepší dát před streamera oluvko??
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2004 ve 21:58 ® HaD
-
On už je poměrně znatelný rozdíl, když chytám s plovoucí hlavou a 5–10 g. olůvkem na bočním přívěsu. Hlavně při opatrných záběrech. Klasický okouní šplhání skoro není cítit-prostě to ztěžkne a buď je to ryba nebo vázka. Jestli jaryn rozdíl nevnímá, tak to ještě neznamená, že v tom rozdíl není.
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2004 ve 20:54 ® kostnak
-
jaryn: tak si skus dat pred sreamra olovko miesto sbira, myslim, ze je to dost vyrazny rozdiel, co sa tyka kontaktu s nastrahou. lenze s tym sbirom sa to lahsie vedie v stlpci.
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2004 v 19:42 ® HaD
-
jaryn: odhadem. please…100 hodin…1000 hodin…50 ryb…100 ryb…
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2004 v 18:18 ® jaryn
-
HaDe to nepočítám, ale já na ně chytal v době kdy sis myslel že to je nějaký italský erotický film. Jinak dneska se sbirolínem zase jeden duhák
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2004 v 9:26 ® HaD
-
jaryn: kolik hodin a ryb s tím máš už odchytáno?
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2004 v 0:49 ® jaryn
-
Z hovna bič nepleteš a vědu z toho filosofováním neuděláte. Je to prostě jen zátěž, která dovoluje delší náhozy a k tomu je to určené. Chytám na to půl roku a super. Vláčím rotačky a citlivost je naprosto stejná. U twistrů by mohl být určitý rozdíl, stejně je většinou nechávám dobrat. Jestli budou nějaké spadlé ryby, myslím, že to statisticky nehraje rozdíl. O spoustu ryb se přijde i při normální rybačce. Prostě patřily vodě.
reagovat - Středa 10. listopadu 2004 ve 23:44 ® rybopet
-
Moja skúsenosť so sbirolinom:rybačka snov pod priehradným múrom ale vo vzdialenosti asi 80 metrov,ked padajúca voda vytvárala v horúcom lete ideálne miesto pre duháky a jalce/ale to som dopredu nevedel!/. Zostava udica teleskop DAM 10–30,monofil 0,30,polopotápavé sbiro 30g,trojobratlík proti zamotaniu,návazec 1,5m 0,18 monofil,ružový twister 5 cm s červenou hlavičkou 3g. Takže mohutný švih a prásk ho priamo do spenenej vody. Letí to ako delová guľa. A potom prudké obojručné mykania s udicou,žiadne jemné popoťahovanie. Ale cievka nastavená citlivo. Zábery sa prejavovali ako prudké mykania. Nikdy som si toľkokrát a tak vynikajúco nezachytal/pokiaľ neprestali púšťať vodu/. Na rieke som použil to isté,len miesto twistra som vyskúšal rotačku,jiga a malý wobler. Na všetko som chytil pstruha. Doporučujem!
reagovat - Středa 10. listopadu 2004 v 1:32 ® mirmen
-
HaD: plovoucí hlavičku vyzkouším, zatím jsem ji v kombinaci se sbirem nepoužil. Možná by se dal použít i váleček z korku.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2004 ve 23:42 ® HaD
-
jo a zapoměl jsem říct, že návazec mám tak 1,0 metru
reagovat - Úterý 9. listopadu 2004 ve 23:31 ® kostnak
-
HaD: urcite mas pravdu. v muskareni sa nevyznam. co sa tyka tych streamrov, som samouk a zistil som, ze to chce cukanie a sbiro tomu vadi. skusim to njblizsie na fl miesto vlasca.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2004 ve 23:21 ® HaD
-
pokud to říkám správně, a já tak s mušákem chytám – strýmr se neoživuje prutem, ale rukou-škubavým stahování šňůry-mušk. prutem bys to asi neoživil, zvláště ne jemným
reagovat - Úterý 9. listopadu 2004 ve 23:19 ® kostnak
-
ja som na tom vodil len streamre. vlastne preto som si to kupil, lebo som dostal nejake streamre do daru a nevedel som ich nahodit, lebo nemam muskarsky prut. a tie streamre sami od seba nerobia pri tahani nic. naopak, pri posklbavani je to neodolatelne. a prut mam berkley cherrywood a to je dost tvrdy kolik. na pikeri som to nedokazal rozkmitat. a s tym pomerom hmotnosti nastrahy k sbiru mas asi (urcite) pravdu, len som nemal zatial potrebu davat sbiro na tazsiu nastrahu.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2004 ve 23:18 ® HaD
-
chytal jsem zatím jen na mikrotwistry na streemrovým háčku s plovoucí hlavou(kulička polystyrenu) i bez. pod nohama to pracuje jak hejbeš prutem, ale na dálku taky pochybuju, že se nástraha pohybem špičky oživí. pletenka by mohla být řešení. to je fakt
reagovat - Úterý 9. listopadu 2004 ve 23:07 ® mirmen
-
kostnak:zatím jsem vodil jen průběžná sbira. Pod sbiro gumovou perlu, trojobratlík. všechno na kmeni. Držel jsem se informací z článku v rybářství a sbnažil se o pomalé vedení, jen popotahování s prodlevou 1–3 sekundy ( dle typu vody – stoják nebo řeka). Špičku fídr prutu jsem měl asi 2 oz.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2004 ve 23:03 ® kostnak
-
tiez s tym este len experimentujem a zatial som chytil len par ostriezov. neskusal som to na viac, ako 20m. ale tie ostrieze sa zasekavali sami vdaka odporu vo vode. tazko povedat,ci je lepsie davat to priebezne,kedy sice citis zaber lahsie,ale s jemnejsou spickou alebo prietaznym vlascom to nezaseknes, lebo nerozbehnes sbiro, alebo ho dat na pevno, nech sa ryba zasekne sama.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2004 ve 22:57 ® mirmen
-
možná bude mít význam i poměr hmotnosti ( + objemu) sbira k vlastní nástraze. Zkoušel jsem vodit i 4,5 gramové marmyšky s nastraženou rybkou ( nebo její částí) o velikosti do 6 cm ( zhruba průměrný twister). Když jsem to zkoušel pod nohama, tak těžší nástraha nebyla popotáhnutím jen vedena, ale skutečně ve vodě pracovala , v obloucích od 40 do 70 cm.
reagovat