Chytej.cz

vývoj a osobný rast v rybárstve necteno

24.11.2005 | pablo | 2.453 zobrazení | 25 odpovědí

Aký je váš osobný vývoj a kam momentálne v rybárstve smerujete? Uvediem príklad: Ja som cca 15 rokoch chytal klasicky kapre a pstruhy. Za posledných 5 rokov som prešiel vývojom od kaprariny, cez muškárenie a ťažké strímrovanie na súčasný feeder a prívlač. Vyrábal som si boilies, neskôr viazal muchy, potom strúhal woblery. Teraz ma však skôr zaújmajú gumy a marmyšky (z rýb ostrieže a zubáče). Ako ste na tom ostatný?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 25. listopadu 2005 v 19:45 ® HaD
HaD

Milky, Milky… ty tvoje sny. ale z když ten sen vyprávíš osobně, tak je to ještě hororovatější…

reagovat
Pátek 25. listopadu 2005 v 17:29 ® Dědek
Dědek

Bobek-feeder-vláčka-moucha. Bobka jsem zrušil,ted je na řadě feeder a asi zustanu u dravců, především s mouchou. Chtěl bych na ně chytat i místo vláčky, ale uvidím…

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 ve 20:24 ® Padis
Padis

v začátcích klasika plavaná a bobkařina. Teď 90% vláčka.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 ve 20:20 ® Robur
Robur

Nevím, kdo je BM, ale prý zabíjel velký okouny, tak dobře mu tak.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 18:57 ® R3F13X
R3F13X

Milky,jsi z chudaka HaDa udelal vraha…

Mno ja mam vyhodu,my tady v Praze mame dva reviry reku a prehradu kde se vlaci celorocne,sice jsou na hledani ryb hodne tezky,ale je to super. mno a jinak???Nechci se dozit veku,jak rikal Filip. Rano dojdu k vode a zjistim ze na nejake courani me boly nohy a tak na jeden prut privazu rybicku a mrsknu ji tam na splavek a druhy na pavandu na cudly abych se bavil. mno a postupem casu jak budu starnout a jak budu churavet a budu cim dal vic a vic protivny tak e zacnou ty male rybicky otravovat a budu to tam hazet na housticku,usnu v kresilku a nebo na parezu a vecer se vzbudim,vytahnu oklovane nastrahy,sbalim klacky a pujdu domu. takova nostalgie. ach jo…

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 18:45 ® Prutos
Prutos

Ryby chytam šestým rokem. Začínal sem s plavačkou a položenou. Později se přidal feder a přívlač. Dovolim si o sobě tvrdit že su univerzální rybář. Muj rok je rozdělený na dvě části: 1) do 16.6 – plavačka,feder,kap­ři,občas moucha

1. po 16.6 – přívlač 60% sumci 30% a o těch zbylých 10 se děli zbytek.
reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 18:44 ® sharkcom
sharkcom

Dřív jsem nejvíce kaprařil, ale momentálně je mi trochu blivno z těch hrátek na ,,Anglána,, Těch všech dipů, bajtů, pelet a partiklů a tak se ze mě pomalu stává vláčkař.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 18:37 ® Milky
Milky

Robur: No tak já ti to tedy taky řeknu, co se mi zdálo, ale nikde jinde ani MUK, jasný?

Přišel jsem k HaDovi a jeho pracovna byla taková malá a bylo tam docela dost věcí. Seděl za stolem a něco psal. Zeptal jsem se ho, jestli neví, co je s BM, že jsemho na webu dlouho nečetl. Odpověděl, že je mrtvej! Nez hnutí brvou vstal, přistoupil k rozkládací pohovce ze dvou těch velkých polštářů, které byly skoro v rovině roztažené a ten jeden odklopil. Tam ležel BM v kvádru a lezly po něm bílé myšky. HaD to zase zavřel a sedl si. Byl jsem i ve snu v šoku a namítal jsem, že ještě před týdnem jsem od něj tam četl jeden příspěvek. Ne, to jsem psal taky já, řekl HaD jakoby nic. . to je horor, co?

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 18:31 ® klacek44

Robul: hh

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 18:30 ® Robur
Robur

Milky a to si představ, že by jsi mohl mít i „mokré“ sny a kdyby byly o Hadovi, tak to by to teprv bylo špatné.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 18:01 ® 

Je zajímavé, jak většinou jsou osudy nás pánů středního věku podobné. Začínáme u býložravců,pop­řípadě všežravců a v okamžiku,kdy nám začnou vypadávat zuby začíname se specializovat na ty druhy,který je mají. Ale protože se život je uzavřený kruh tak zas jednou skončíme na židličce s houstičkou na háčku.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 16:24 ® Milky
Milky

. dříve jsem chodil jen na ryby. Bez specializace – prostě pořád. Plavaná, kapr, feeder, přívlač, … . No a dneska ještě denně na webu, někdy se mi o tom i zdá. Třeba předminulý týden o HaDovi a BM.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 16:22 ® klacek44

70%kaprař 28%vláčkař 2%plavaná

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 16:20 ® kulin
kulin

Odjakživa kaprař,poslední dvě sezony též fídr a občas vláčka. Od příštího roku chci zkusit sumcařinu no a co bude potom nikdo neví.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 15:55 ® R3F13X
R3F13X

100% privlac…

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 15:30 ® ESKY

Ahoj,100% bobkařina – na těžko, občas plavajda,chytám od r. 1990 a doufám, že to tak dalších 50 let nebudu měnit, čus…

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 15:18 ® bizkit
bizkit

hojky! začal som chytať na bič (pred asi tak 5 rokmi). prešielo som potom na položenú (s malými úspechmi) a dostal som sa až k vlačeniu. momentálne na 99% vláčim s jak-takž úspechom. planujem sa usadit pri vlačke a zdokonalovať sa v ňom.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 15:00 ® willIam

90% kapraření 5% vláčka 5% feeder

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 ve 14:07 ® Tomik
Tomik

z 80% vláčkař…

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 ve 13:57 ® tucnak11
tucnak11

Ja vlačim 30 let nekdy zajdu s šfagrem na kapřyka,pokecame u vody. Jak začne sezona na vlačku to znamena od16 dubna pstuh a potom na mimipstruhove tak mě dostat na kapra je uměni ale zajdu si. Miluji vlačku roba se ptala mi co bym vybral rozvod anebo ryby žekl sem kdy mam podepisat rozvodovy papir,a bylo ticho. Mam 46 let a mi vic charaši s tych ryb jak byl sem mladši. Vlačka je moj žyvod.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 ve 13:00 ® saky

Jsem na tom naprosto stejně jako PV

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 11:41 ® cop74

Vzhledem k tomu, ze pristi rok chci zacit opet chytat po cca 14-ti lete (ted uz fakt presne nevim) pauze, tak o rustu a vyvoji nelze byti zatim ani reci, ale chtel bych pristi rok zacit s feedrem a na podzim ho stridat s privlaci. Proste trochu aktivni rybacka, no.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 11:17 @ 

Dříve klasika na těžko,chleba,bác do vody a čekat,pak mě začala bavit plavačka (kolem 14 roku). Najednou vedle mě zalovila štika. Chytil jsem si plotičku,navázal trojhák a vláčel plotičku. Po prvním náhozu,kdy jsem jí vytáhl (54 cm) se ze mě stal vláčkař. Semtam zajdu na kapříky,letos jsem zkoušel muškařit,ale z 95% vláčkař.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 11:04 ® jake
jake

Můj vývoj je jednoduchý. Vzhledem k tomu, že chytám teprve druhou sezónu, tak konstatuju, že z klasického nerybáře, který by se ještě před třemi lety ptal:„Ku. a, co na tom ti chlapi vidí?“ se ze mně stává klasický rybář, který si klade otázku: „Ku. a, jak jsem bez toho mohl žít 40 let?“ O nějaké specifikaci u mě zatím lze těžko hovořit, protože stále především sbírám zkušenosti, ale zatím mně nejvíc bere přívlač – zcela jednoznačně, i když žádné převratné úlovky na ní zatím nemám . Ještě jsem teda nezkusil muškařinu, protože na ni nemám výbavu, ale obávám se, že ji ani zkoušet nebudu, protože to je asi hlavně o zraku, a ten já mám bohužel dost slabý.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 10:46 ® PV

Já jsem se z klasického bobkaře vyvinul v ortodoxního vláčkaře. V budoucnu plánuji svoji přeměnu v občasného plavačkáře v době zákazu vláčky. Další pokračování svojí rybářské kariéry vidím v mouše, ale to je věc střednědobého až dlouhodobého vývoje.

reagovat