Vyhledávání
Rybolov těch nejmenších?
23.11.2005 | DEATH | 2.703 zobrazení | 11 odpovědí
Jak je to s rybolovem nejmenších? Netuším vůbec nic,všechno se změnilo,prý se na tohle i v zákoně pozapomělo? Díky všem za odpověď!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. listopadu 2005 v 15:52 ® hraji
-
vedu děti v rybářské kroužku od roku 1985. A současný stav v Č je takový, že není stanovena žádná dolní věková hranice pro rybolov (v zákoně ani vyhlášce), pouze je stanoveno, že rybář musí složit zkoušky. Nikde není ovšem napsáno jakým způsobem zkoušky skládá, to znamená, že nemusí umět psát a nemusí umět číst. Jinak MRS omezuje dolní věk člena svazu na 8 let, ale to není omezení možnosti lovit ryby. Děti do 15 let smí lovit na 1 prut, nesmí lovit na živou a mrtvou rybku a nepotřebují dozor.
reagovat - Pátek 25. listopadu 2005 v 10:25 ® tucnak11
-
Přydal bym ještie,jak novy potěr nastoupi do kroužku ve 10 letech ta musi do 15 letech chodit 25 měsicu kroužek je 5 měsicu ve 1 roku a sme spokojeni s našecho potěru.
reagovat - Pátek 25. listopadu 2005 v 10:19 ® tucnak11
-
DETH. Maš pravdu sam isem bral ogara ot 4 let na ryby,udělal sem mu plavačku a seděl u vody ani ne dychal. Jedna se oten problam ditie musi projt rybařsky kroužek aby měl svoji povolenku. vVe 7 letech jak ma se učit rybařske pravo a potom projt 65 testama. Sou s toho problemy jak potom vysvětlim porybnemu je to muj žak a h. o umi. Unas v organizace děcka chodi do kroužku 5 měsicu a furt je to malo. Kroužek je povinny do 15 let,apotom ma zelenou. Poznal isem nektere diecka s jine organizace co se jim nevěnuji peč a kroužek maji měsic povolenki na ruku a nazdar,a přy rybolovu se mě pyta coto je za ryba ,a bourdel jaky dělaji to ani nemlouvim,domluvi se jich paru ogaru bo doprovod je zrušen a potom to tak vypada budoucy rybař.
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 18:04 ® DEATH
-
Díky za info,protože podle mě je to hovadina,aby dítě muselo umět číst a psát na to,aby sedělo nebo užívalo svůj první malý proutek…
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 16:51 ® klacek44
-
Mě je 13 a sem omezen MO na 1 prut a nemůžu chytat na živou rybku a musim mít dozor starsí 18 let atd. docela me sere ten 1 prut a dozor…
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 9:57 ® tucnak11
-
Vedu rybařsky krouřek 10 let. Aděcka nam uš zapisuji se od prvni třidy neumi pořadně pisat drřet prut to nevim jak dokaže,kapřak to musi mu nachazovat asi otec ktery nema povolenku a poto jisou s toho problemy. Podle mojeho nazoru mělo by se děcka brat od 10 let tak ja to bylo po staremu. Do 10 let mohl chytat na jeden prut bez povolenky s rybařem ktery měl platnou povolenku na jeho jeden prut,ja vim lepši je pro rybaře aby měl svuj prut a měl od něcho pokoj. Opravdu v rybařskym řadě zapoměli o našim potěru a to mě najvic štve. Sosnowski Mariusz prominte za pismo.
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 7:10 ® waccl
-
S vlastním rybolovem dětí se počítá až zhruba od 7 let. Podmínkou je totiž,že bude umět číst a psát. Jinak opravdu nemůže ani manipulovat s pruty.
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 7:09 ® Forest
-
Ano je to tak jak píše ftak. V zákonu se zapomělo ošetřit tuto oblast. Mají stejná práva jako dospělí jen se nemohou zůčastnit členské schůze(aktivně) a jediná povinnost je každý rok chodit na přezkoušení.
reagovat - Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 1:23 ® ftak
-
Rybolov dětí do 15-ti let není ničím omezen, děti po absolvování ročního kroužku mohou chytat tak jako dospělý tzn. sami, na 2 pruty, na mrtvou i živou rybičku atd., je to docela síla když budete mít doma malého rybáře a on se sám sbalí a vyrazí a to nechci domýšlet jak si na těchto prckách může smlsnout nějaký zakomplexovaný porybný.
reagovat - Středa 23. listopadu 2005 ve 21:33 ® Zlinsky_lovec
-
Nejmenší nechytám, chytám spíš ty větší
reagovat - Středa 23. listopadu 2005 ve 20:40 @
-
Dříve jsem mohl chytat na 1 prut s tátou,teď už bych mohl bejt táta já a rybolov mládeže z RŘ jaksi vymizel.
reagovat