Vyhledávání
Podložka pod ryby povinně? Ano/ne a proč.
22.11.2005 | foxRM | 11.560 zobrazení | 92 odpovědí
Jaký máte názor na podložku pod rybu? Měla by být povinně ve výbavě? Já myslím, že ano.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 23. listopadu 2005 v 9:15 ® Robur
-
a na čem bud asi tak ležet, s výjimkou pekáče, který někteří navrhujete.
reagovat - Středa 23. listopadu 2005 v 8:49 ® HaD
-
William: dle RŘ není focení tvoje povinost – až to tak bude, můžeme se o povinné podložce bavit, i když i pak by to byla otázka. Já hodně fotím sumčí úlovky a podložku defakto vůbec nepotřebuju, pouze plachtu na vážení. Focení se odehrává většinou ve vodě, ryby do cca 20 kg v pohodě vyfotíš na břehu bez podložek. když rybu odložíš do mokré trávy, je to stejný jak podložka. Když fotím parmy, je to to samý – chytit, hned vyfotit bez nějakýho pokládání, pustit. Podložka by mi byla dobrá tak pod batoh ))
reagovat - Středa 23. listopadu 2005 v 8:20 ® Tomash
-
william : Myslíš to dobře, ale tvé plány mají velké „díry“. Viděl jsi už někdy, když jsi lovil rybáře, který loví jen „v sedě“. Abych to vysvětlil. je to rybář, který celý lov dřepí a všechno dělá v sedě na zadku´- nahazuje, zasekává, zdolává a dokonce i vylovuje!. Asi si myslí, že tak vypadá, jako větš profesionál. Je dost nechutný sledovat chlapíka, který je na svém posedu 10 metrů od břehu a rybu vláčí normálně po zemi až k sobě, aby jí pak mohl vyháčkovat, popřát šťastný let a „hodit ji zpět vodě“. Takovýmu dobytku je podložka na nic. Ztotožňuju se s HaDovým názorem. Jen jsem to trochu víc rozvedl. Takže ti radím, používej podložku, ale nikomu ji nevnucuj.
reagovat - Středa 23. listopadu 2005 v 7:47 ® jake
-
Jediná podložka pod ryby, kterou používám jen velmi zřídka, je vymazaný pekáč. Ale k vodě ho s sebou nenosím.
reagovat - Středa 23. listopadu 2005 v 0:31 ® pikos
-
willIam: Pak to všechno děláš špatně. Chceš přece chránit „naše“ krásné ryby. Nebo néé? Pokud ano, tak kapra, jako vetřelce, jako nepůvodní rybí druh, musíš zmasit ať se děje, co se děje. Dřevěná a následně plechová podložka je potom výborným řešením.
reagovat - Středa 23. listopadu 2005 v 0:11 ® willIam
-
V tom případě porušuji RŘ ( strašně se stydím za to že když chytnu kapra tak ho vytahnu podběrákem položím na namočenou podložku potom se s ním vyfotím a pustím ho. vlastně ne VŮBEC se za to nestydím )
reagovat - Středa 23. listopadu 2005 v 0:09 ® willIam
-
Luban: ja tu přeci nepíšu nic o uchovávání ve vezírku! Možná i protože ho ani nevlastním!!!
reagovat - Středa 23. listopadu 2005 v 0:07 ®
-
willIam:tak toho kapra proste strčíš na pár hodín do vezírku,potom si ho odfotíš,dáš mu hubana a ešte ho šetrne podržíš v plytčine,aby si ho stihol vyfotiť ako ho púšťaš. Je dobré prejaviť ľútosť nad tým,že si mu nechcel ublížiť háčikom
reagovat - Středa 23. listopadu 2005 v 0:02 ® dudu
-
willIam- to můžeš, ale musíš si ho vzít, zapsat a ukončit lov. Jinak porušuješ RŘ – zbytečná manipulace.
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 23:59 ® willIam
-
dudu: a co když budu mit krásnýho 10 kg kapra a budu si ho chtít vyfotit?
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 23:53 ® dudu
-
RŘ- Při vylovování ryb je každý rybář povinen zacházet s rybou šetrně. Pokud nelze její vyzvednutí nad hladinu uskutečnit zdvižením prutu, je nutno použít podběrák. Ryby, které jsou vraceny zpět do vody, je potřeba uvolnit z háčku bez zbytečné manipulace, pokud možno ve vodě.
Na co podložka? Kdo si rybu vezme, tak ju nepotřebuje. No a ti co ji pouští se zajisté chovají dle RŘ a pochopitelně ji pouští už ve vodě.
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 23:51 ® willIam
-
Luban: asi jsi mě špatně pochopil ale ja napsal že samozřejmě nejšetrnější je vyháknou ji ve vodě ale to take nejde vždy a nelíbí se mi pomyšlení na rybu válející se v prachu a pisku na přehu vody…
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 23:48 ®
-
willIam:ako viac ublížiš rybe?Keď ju vyháčkuješ vo vode,alebo ju vyháčkuješ na podložke,do rána ju necháš vo vezírku a potom sa s ňou ešte pol hodiny fotíš a muchluješ?Keď chcem rybu pustiť,tak to urobím šetrne aj bez podložky,nemyslíš?
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 23:48 ® pif
-
namísto podložky bych navrhl prkýnko!!není nad to,šetrně rybu popravit,vykuchat a oškrabat. myslím to upřímně!!!to prkýnko muže být z různého materiálu,fantazii se meze nekladou. PS:pro lov dravců jsem všema deseti pro používání dentální nitě!!co když se dravcovi zasekne kost ve stoličce?
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 23:47 ® willIam
-
Alivio:Jakto že ti nikdo nedokáže prostě bych dal že musíš mít podložku při lovu na položenou… a porybný ti nemusí nic dokazovat. HaD: souhlasim že podložka toho moc nevyřeší třeba by to trklo 1 ho ze 100 ale pořád ten 1 muže uchránit pár ryb před poškozením.
reagovat
A co se týče nošení podložky při vláčení a muškaření je samozřejmě nesmysl. Nevim proč bych měl při vláčce mít podložku když sem po pás ve vodě a rovnou rybu vyháknu. Ale bylo mi jasné že se o tom tady někdo zmíní - Úterý 22. listopadu 2005 ve 23:39 ® willIam
-
maldy rybar: podle mě nejlepší podložka je od Carp system která stojí 800 kč
reagovat
4all: kdyby všichni používali podložky nestávalo by se že budou rybníky a řeky plné zaplísněných ryb nebo ryb s chybějícími šupinami. A každý z nás skutečných rybářu je přeci rád když uloví pěkně stavěnou ZDRAVOU rybu! Ačkoliv opatrnost vůči rybě není pouze v tom položit ji na podložku protože například když jsem s kaprařinou začínal tak jsem podložku neměl ale i přezto jsem se snažil rybu nijak nepoškodit a proto jsem měl vždy v místě kam jsem se ji rozhodl položit nejakou plachtu nebo podobnou věc aby ryba nepřišla k újmě. - Úterý 22. listopadu 2005 ve 21:40 ® pikos
-
Podložka je věc dost důležitá, a také je důležité nějaké mastidlo aby se rybka dobře cítila, já nejraději používám velkoplošný Sfinx a mastidlo Extra Virgin.
pupák: ale i tvé kulaté cestovní modely jsou velice vhodné
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 21:37 ® EDDY
-
už jsem na to přišel asi si udělám nějakou miny podložku a budu ji sebou nosit jen nevím jak ji využiji při muškaření když všechny ryby odepínám ve vodě… a proto nenosím ani podběrák pro mě je zbytečnej…
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 21:36 ® pupak
-
EDDY – uz to raci nehul . . .))
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 21:34 ® EDDY
-
no já myslím že by měla sice být poviná ale zase si to neumím představit tahat sebou podložku když jdu muškaři nebo vláčet ..... ale jinak si myslím že by to nebyl špatný nápad…
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 21:29 ®
-
určite by podložka mala byť v povinnej výbave,takisto ako aj polibek kapra na rozlúčku pri púšťaní samozrejme pri prísnom dodržaní ústnej hygieny
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 21:10 ® HaD
-
Je to nesmysl z mnoha důvodů, které zde zazněly a navíc podložka vůbec není zárukou šetrného zacházení. Kdo chce s rybou zacházet šetrně, dokáže to i bez podložek, podběráků, ekovezírků apod. a kdo je dobytek, bude dobytkem nadále i s těmito vymoženostmi!
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 21:02 @
-
sumeckapr:O. K. tvůj názor,ale ubezpečuju tě,že v případě,když si jdu k vodě pro maso,podložku nepotřebuju a když si jdu zachytat pro zábavu,tak ryby vyháčkuju ve vodě. Tudíž ani v jednom případě ení podložka nzapotřebí. Nehledě na to,že ryba,ať jdse na podložku nebo ne,jde z vody vena to je pro ní větší trauma než to,jestli má 10 vteřin ležet na trávě.(alespoňsi to myslim,ještě jsem se žádný ryby neptal)
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 20:59 ® Mlady_Rybar
-
kolik může taková podložka stát? Asi o podložku pod ryby napíšu ježíškovi
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 20:57 ® sumeckapr
-
urcite je to mysleno na kapry a je to urcite dobra vec ti co reknou ze ne tak to jsou bud masari nebo ty co tomu vubec nerozumi a musi se zamyslet jestli rybu vratit vode nebo snist pak je podlozka zbytecna
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 20:52 ® skwor
-
Podložku mám , ale moc jí nevyužiju, protože se věnuji hlavně přívlači.
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 20:47 ® Tomash
-
Ve výbyvě by měla podle mě být především váha!
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 20:45 ® pupak
-
Sorry chlape, ale loni tahle priblbla otazka probehla na MRKu a dopadla tak, ze ji admini raci smazli nezlob se, ale diskutovat ma smysl treba o pousteni okounu, kapru, ale podlozka pod rybu je specificka vec pro bobkare asi by se ti nelibilo kdyby te zacal presvedcovat nejakej brodivej sprinter, ze povina vybava jsou pro vsechny brodaky vid
reagovat)
- Úterý 22. listopadu 2005 ve 20:40 ® Tomik
-
nedokazal bych si predstavit že bych sebou na vláčku nosil podložku na ryby.....
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 20:37 ® foxRM
-
Quote: On 2005–11–22 19:29, willIam napsal: ja ji mam a zas taková záťěž aby si ji rybaři nemohli vzít s sebou na lov to neni a proto jsem pro aby rybaři použivali podložky! no je to tak – zdravy kapri stejne nebudou protoze deda chyti 65kapra a sup do tasky takze na … ale podlozka je dobra vec ja mam od carp system ta je dokonala zatim
reagovat