Vyhledávání
kvalita našich vod
26.5.2004 | Prizrak | 2.676 zobrazení | 9 odpovědí
Co si myslýte o kvalitě našich vod. Je to lepší nebo horší… A ještě co si myslíte o čističkách?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 6. června 2004 ve 23:23 ® dudu
-
Domácí voda Svitava se hodně zlepšila co se týče kvality vody,ale ty úpravy toku např. v Blansku vypadají děsivě. A stromy se taky pomalu vytrácejí nový se nevysazují, kolem silnic nižších tříd je to to samý. Pusto a prázdno.
reagovat - Pátek 4. června 2004 ve 23:39 ® Chose
-
Ja jsem chodil na praxi do krkonosskych papiren a tyhle prasarny se uz nesmi delat. Maj normu 12mg nerozpustenych necistot na 1l vody. Jinak plati pokutu jako prase a tomu se radsi vyhejbaj. Ale driv to prej bylo bezny poustet odpad primo do reky. v jedny prehrade na hornim labi je to jeste z 80let usazeny na dne a pri povodni to byla sila. driv bezne pousteli vyluhy z varaku do reky,jenze celulozka uz tam neni. a mAJ DOKONALOU cisticku. v labi pod fabrikou jsou pstruzi lipani raci i mihule. Je to hodne znat ze se zmenil pristup. Driv to byla mrtva reka.
reagovat - Středa 2. června 2004 v 15:08 ® Prizrak
-
To u nás na Svratce je papírna a ta vždy vypustí nějakej sajrajt a to se pak na kamenech udělají takoví sopli, který tam sou až do podzima. Když kolem toho chodíte každej den, není to příliš příjemné…
reagovat - Sobota 29. května 2004 v 0:14 ® mirmen
-
Kvalita vody lepší, ale nebezpečí pro přírodu stále ohromná. Podívejte se např. na www. veronica. cz, najeďte na sekci PROGRAMY-VODA a vyštrachejte ANALÝZU POVODNÍ NA MORAVĚ V EKOLOGICKÝCH SOUVISLOSTECH. Prasecké přístupy organizací a snahy o ničení krajiny velkými investičními zásahy do řečišť potoků a řek nadále existují. Bývalé meliorační správy po transformaci ničí pstruhové a tloušťové říčky. Obcházejí stavební zákon tak, že akce nejsou představovány jako stavební akce, ale jako „údržba“ břehu. Pak zničí koryto na jedné straně tím, že ho na párstech metrů vybagrují a dají do přímky. O pár měsíců později ( nebo o rok) pokračují s kusem vedle. Mají tak zajištěný přísun peněz od státu „na údržbu“ a zajištěnou existenci.
reagovat - Pátek 28. května 2004 v 0:13 ® Čajda
-
Nejkrásnější na tom je,jak relativně krátká doba stačí přírodě na to,aby vše dokázala uvést do přijatelného stavu. Když se porovná jak dlouho trvala její devastace,je to spodivem.
reagovat - Čtvrtek 27. května 2004 ve 12:15 ® Milky
-
Podle jedné studie z Francie je v současné době nejčistější voda za několik staletí. Ve středověku šly splašky rovnou a louh z barvíren a koželužen také. Za komoušů to bylo podobné a nyní je to skoro ideální. Myslím, že čističky a především systém je dobře našlápnutý, aby se tu konečně dalo žít.
reagovat - Čtvrtek 27. května 2004 v 0:47 ® Chose
-
Jo je to porad lepsi. Opravdu je dobre ze se konecne vraceji puvodni druhy. Libi se mi jedna vyhlaska EU,podle ktere museji byt u podniku,ktere uzivaji ricni vodu a vypousti ji pak jako precistenou odpadni vodu zpet vytoky odpadni vody nad natokem vody z reky do fabriky. To se mi libi. Konecne budou donuceni cistit vodu kvalitne tak,aby meli mensi naklady na cisteni vstupni vody. To je opravdu skvela vyhlaska. doufam ze jste slozity vyklad pochopili. Proste jim ta precistena voda potece zpet do fabriky.
reagovat - Středa 26. května 2004 v 17:29 ® pupak
-
15 let bez bolševika dalo vodu skoro do normálu znovu jsem viděl raky, želvy, vranky, pstruhy na dolním toku Sázavy, no prostě nádhera …
reagovat - Středa 26. května 2004 v 16:02 ® HaD
-
Sice nejsem vyloženě pamětník, ale kolem vody už téměř 25 let běhám a musím říci, že je to sále lepší, alespoň na vodách, které znám. Dřív, když jsem se sehnul k vodě (na Lužnici), tak to byl takový zápach, že by člověk zvracel a dnes se vždy v létě mezi pruty koupu, muškařím v trenkách a keckách. je to o hodně lepší
reagovat