Chytej.cz

Lov na povrchové nástrahy v zime. necteno

21.11.2005 | ORIMP | 3.271 zobrazení | 12 odpovědí

Aké máte skusenosti s lovom na poppery popr. iné povrchové nástrahy v chladnom počasí?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 24. listopadu 2005 ve 23:30 ® jake
jake

Dědek: Pod pojmeme stoják myslím jakýkoli rybník nebo přehradu (de facto cokoli kromě řeky. Nejde o to jestli je to z Tvé hlavy nebo jiné – jde o to, jestli to funguje, zda to můžeš osobně potvrdit, že v zimních (resp. podzimních) měsících je možno na skitterpopa chytat ryby

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 19:00 ® R3F13X
R3F13X

na jake tyy pop chytate???

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 18:45 ® Dědek
Dědek

Jake : jak jsem už psal, není to z mojí hlavy,taky jsem moc nevěřil. Co myslíš konkrétně pod stojákem?

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 9:49 ® jake
jake

Dědek: Fakt, jo? To teda čumím jako blázen. Já jsem zatím na popa chytl jen 3 boleny, kdy jsem se ho letos v září konečně naučil trochu vodit – bylo to na Moravě. S klesající teplotou záběrů výrazně ubývalo a cca po 20. říjnu jsem to už s popama pro letošek vzdal. Má to smysl prubnout i na stojáku?

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 8:36 ® Dědek
Dědek

Loni jsem vyzkoušel popa začátkem prosince na mělčině v okolí pařezů a vůbec si nestěžuju. Jo a není to z mojí hlavy

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 8:07 ® kostnak
kostnak

na stuky pop v tomto pocasi prekvapivo funguje a konecne sa aj ostriez zadaril a to bolo vonku cca –2 st.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 7:15 ® Forest

Netvrdím že by jste nechytli nic, ale bude to spíše vyjimka, bo jak jistě víte ryby jsou v zimě zalezlí pokud možno v největší hloubce ve svém okolí a jsou mnohem méně agresivní a plašší než v létě, kdy se s popy dá úspěšně chytat. Navíc správná poznámka s namrzáním popa v zimě. Ale je to můj názor. Každopádně přeji hodně úspěchů.

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2005 v 19:17 ® skwor
skwor

Na popry to bere v létě, v chladném období lovím většinou jen na twistery.

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2005 v 18:52 ® stuka22

orimp: suhlasim s thomasom. a na orave ti to ukazem ze to ide aj cez zimu. zaltial lovu zdar

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2005 v 18:04 ® Tomash
Tomash

Letos to chci taky prubnout na popy. Zbytečná ztráta času to určitě nebude. jde o to vědět, kde je jaká hloubka. Asi by to bylo na prd, kdybys „popil“ někde nad 15 metrovou propastí, ale tam, kde je 1–3metry hloubka to půjde. Minulý rok, když jsem chytal na rybičky na káču, začala najednou rybka mnou nastražená vyskakovat na hladinu a štika ji atakovala. Nakonec řto vyhrála štika (62cm). Takže i proto si myslím, že to půjde. Uvidíme. Každopádně dám vědět – chystám se jít o víkendu…

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2005 v 18:02 ® pablo

možno skôr v treskúcej zime použiješ wobler (po druhom a ďaľšom náhode) ako zbraň prvého úderu – ak sa trafíš

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2005 v 17:58 ® jake
jake

Žádné. Ani to nezkouším. Myslím, že je to naprosto zbytečná ztráta času.

reagovat