Chytej.cz

Prosím poraďte, jak přilákat dravce na rybičku? necteno

18.11.2005 | Hrouzek02 | 4.922 zobrazení | 7 odpovědí

Prosím poraďte, jak přilákat dravce na rybičku? Čím vnadit?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 21. listopadu 2005 ve 14:22 ® saky

Nordboy: naprosto souhlasim! Mám tu zkušenost, že vnadění plevelnejch ryb je velice učinné ovšem jen na vodách, kam nikdo moc nechodí. Na ostatních revírech je asi nejlepší přívlač…

pak by možná existovala ještě jedna možnost a sice vnadit směsí s bentosem (potrava dna) a zooplanktonem. Kdysi sem to koupil a na normální kuličku téhle mírně zapáchající hmoty smíchaný se šrotem a strouhankou sem vytáh asi 60cm štiku. Vim že se to dá použít čistě k vnadění po pachový stránce a dravce to taky přitáhne, ale v souvislosti s živou rybičkou sem to nezkoušel. Vyráběla to Aguazona…

reagovat
Neděle 20. listopadu 2005 v 11:34 ® 

Pan Šimek kdysi ve své publikaci Malé sportovní rybářství zmiňuje t. zv. nepřímé vnadění. to jest, navnadit v místě lovu malé rybičky, např. strouhankou a t. p. Udělá se hejno a dravec většinou zaútočí a pochopitelně na tu nastraženou nejčastěji. Dařilo se, ale to byly vody pod mnohem menším tlakem, než teď,;takže asi opravdu bude lepší vláčení. To je mnohem účinnější a sportovnější způsob, jak dravce vyprovokovat. Mluvím samozřejmě o umělé nástraze.

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 ve 13:55 ® Hrouzek02

Co vnadit játrama, viděl jsem to na Orlíku, když chytali sumce…

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 10:21 ® DEATH

Bych na ní lihovkou napsal : „Při sežrání jedná,druhá zdarma!“. Snad umí ryby číst..

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 9:54 ® Robur
Robur

zkus vnadit rybičkami.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2005 v 18:31 ® R3F13X
R3F13X

Myslim ze lepsi je chodit na soulacku. Delsi proutek se splavkem a rybickou a chodit a musis najit hladovi dravce,teda tak jsem to delal drive. Kdyz jsem byl malej. a hloupej. mno a ted???Uz nikdy bych nechytal na rybicky,myslim ze kdyby si mel v malem rybnicku dravce a mel jsi ho chytit ty na rybicu a nebo kamarad na privlac na umelou nastrahu,tak jestli neni hnup,tak ji chyti alespon 2× rychleji nez ty. Proste. umele nastrahy jsou In…

reagovat
Pátek 18. listopadu 2005 v 17:25 ® stuka22

ja si myslim ze dravce vabyt netreba napr stuka zubac , len treba na to sprvny cas a sposob lovu ostatne uz uroby sam dravec

reagovat