Chytej.cz

výroba marmyška necteno

18.11.2005 | pablo | 14.920 zobrazení | 39 odpovědí

páni, otázka do pléna, Skúšali ste už sami vyrábať nejaké marmyšky? Uvítal by som najaké nápady s formamy (sadrové mi veľmi nevyhovujú). Hlavne ma zaujmajú typy so stredovou dierkou. Skúšali ste aj povrchovú úpravu pokovovaním (meď, zlatá)? Dopredu vám ďakujem za príspevky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 24. dubna 2009 v 16:53 ® sears.13
sears.13

Dělám si takovéto

reagovat
foto/forum/2009/th-img8535.jpg
Pondělí 24. listopadu 2008 v 18:53 ® Losfedos
Losfedos

marmysky si delame z kamaradem…

reagovat
Neděle 16. listopadu 2008 ve 13:10 ® rimar

ten odkaz mi bohužel nefunguje nemohl bys napsat prosím adresu ??

reagovat
Čtvrtek 21. prosince 2006 ve 12:14 @ ??? reakce na …

niviem co je marmyška

reagovat
Sobota 10. prosince 2005 v 10:40 ® brjan

Máš možnosť tú svoju formu nafotiť a dať to sem?

reagovat
Sobota 10. prosince 2005 v 9:30 ® tucnak11
tucnak11

Ja dělam mermyšky take sam stejnym spusobem jak Kostnak. Hačky na blešivce, isem stopoval udělal sem za hodinu 75 kousku. Formu udělali mi ve kroužku keramickym, vypalili mi s chliny nahystane formy na 1000 stupniu,u kaž­de formy je dražka na chaček jen cho tam zastryčym a pajkuje 10 mermyšek na jedno a funguje to. Mermyška mi vyjde na 3 kč a potom jak trycham tak mi nevadi jak by stala 8 aš 15 kč to je drache chytani,¨mermyš­kovanim jedeme většinou po dne.

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2005 v 0:49 ® CeP
CeP

DEATH: jeste musis neco dat na hacek bambulo..

reagovat
Středa 7. prosince 2005 ve 23:41 ® DEATH

Lidi já tomu nerozumim,ale na to se fakt něco dá chytit?Na takovýhle olovo s korálkama?

reagovat
Středa 7. prosince 2005 ve 22:31 ® brjan

foto aj s adresou: BBCode Start -->

reagovat
Středa 7. prosince 2005 ve 13:30 ® MoravakX

pablo: používám odstřižky od klempířů, jistě nějakého znáš, potřebuješ toho opravdu málo, takže na požádání ti každý klempíř jistě kousek daruje. Nenastříhej si jich moc, je to pěkná drbačka, ale u televize se toho dá zvládnout celkem dost, pokud ti ten smrad manželka toleruje.

reagovat
Středa 7. prosince 2005 v 10:06 ® pablo

zadar: vďaka. Idem kombinovať výrobné postupy

reagovat
Úterý 6. prosince 2005 v 18:43 ® 

pablo: Kyselinu koupíš normálně v drogérii není drahá, zinek mužeš použít ze starých baterek nebo nastříhat pozinkovaný plech. No a opatrný musíš být je to kyselina ale žádné velké divy to nedělá, když se tam ten zinek dá, chce to tam dávat po koustkách a v nádobě mít trochu volného místa ono to při reakci pění a  trochu hřeje . Potom to dobře uzavři v pořádné skleničce, né kovovým víčkem to by se časem rozežralo, chce to plast, stačí toho udělat jenom trochu tak 1 dcl, hlavně se tím nepotřísnit, dělá to díry do oblečení, no a po práci si pořádně umýt ruce mýdlem, možná bych ti doporučil ještě si při tom rozpouštění zinku chránit oči, ale to jen pro jistotu.

reagovat
Úterý 6. prosince 2005 v 15:40 ® pablo

moravák: poraď, kde zoženiem medený plech v malom množstve? Akú hrúbku plechu používaš?

reagovat
Úterý 6. prosince 2005 v 15:13 ® MoravakX

s malýma obtížema, ale je to tam

reagovat
Úterý 6. prosince 2005 ve 14:58 ® Prutos
Prutos

Moravak: Hoď ho do diskuze.

reagovat
Úterý 6. prosince 2005 ve 14:56 ® MoravakX

ok, nevím jak sem vložit obrázek. Budu se pokoušet to nějak přelstít. Marmišky jsou lehčí a nemají tak razantní pohyb ve vodě, jako by pomaleji klesají ke dnu a vypadá to přorozeněji. S tím obrázkem mi prosím poraďte.

reagovat
Úterý 6. prosince 2005 ve 13:23 ® Candátoman

Moravak: nebyla by nějaká fotečka hotových marmyšek? Díkas*

reagovat
Úterý 6. prosince 2005 ve 13:16 ® pablo

moravak: zaujmavý postup, zdá sa mi však dosť prácny. Skôr by som robil iba telíčko z cínu a olova + povrchový náter medenkou. zadar: kde sa dá zohnať kyselina solná- chlorovodíková a ako s ňou pracovať – bezpečnostný postup? obidvom ďakujem za rady

reagovat
Úterý 6. prosince 2005 v 10:48 ® 

Já jen k letování háčků, cín na ně blbě chytá a ani kalafuna často nepomůže. Nejlepší je použít kyselinu solnou- chlorovodíkovou ve které se vyvaří zinek, používá se to na letování pozinkovaného plechu nebo železného plechu. Háček se potře a oletuje cínem, potom teprve zaleje, nebo zaletuje. Dá se tak naletovávat i lanko.

reagovat
Úterý 6. prosince 2005 v 10:38 ® MoravakX

Zkoušel jsem to následovně. Nastříhal jsem si malé kosočtverečky z měděného plechu, provrtal a zabrousil ostré hrany. Dal jsem to do kyseliny, abych se zbacvil oxidu měďnatého na povrchu a olovo mi dobře chytlo. Plíšek jsem položil na dřevěnou podložku, dírkou prohnal hřebíček a jednou rukou přiletoval háček, který jsem si přidržovla druhou rukou peanem. Nutno nanést olovo na plíšek a neválet ho na dřevě, protože se to zašpiní a nechce to chytat, pomáhá pochopitelně kalafuna. Když jsem to měl, tak jsem očko dočistil (ostré hrany) protahováním ocelového lanka a nakonec nastříkalt barvou. Ideální kombinace se osvědčila nenápadná zelená jako podklad a přes šablonku (papír s vystříhanými pruhy) černou barvou proužky jako na okouna. Ideální je zapíchnout si třeba 10 udělaných marmišek do molitanu a uhělat pruhy jedním vrzem. Nakonec ještě malý kroužek nebo tečku z červené barvy na místo styku háčku s plíškem a hurá na ně.

reagovat
Neděle 4. prosince 2005 v 1:17 ® staker
staker

brjan: ten obrázek od tebe mě také zaujal. Možná by bylo lepší nechat vebovou adresu. Výroba je tam popsána dost dobře, ale znalost ruštiny je nutná. Pro doplnění www. kivok. ru

reagovat
Neděle 4. prosince 2005 v 0:37 ® brjan

Toto ma zaujalo.

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2005 v 11:20 ® pablo

Axamith: vďaka za rady. O lukoprene už rozmýšlam dlhšie, len ho na slovensku neviem zohnať. Ale s tým moduritom je to dobrý nápad, nakoľko z dreva sa nerobia dobré prototypy nástrah

reagovat
Středa 30. listopadu 2005 v 18:17 ® Axamith
Axamith

Když si dělám zátěžové háčky na blešivce, tak mám formu vyrobenou z lukoprenu. ( hmota podobná solikonu, dá se běžně sehnat ). Odlévám do ní olovo a bez problémů, kov se pěkně rozleje a forma se netaví. Pouze při dlouhém ohřevu trochu změkne, ale to nikdy nebylo na závadu. Na marmyšky a cín by to byl zřejmě také vhodný materiál. Je potřeba vyrobit model nástrany z moduritu i se zalitým háčkem, uvařit a potom to zalít lukoprenem. Modurit s háčkem vytáhnu a je forma hotová.

reagovat
Úterý 29. listopadu 2005 v 19:48 @ 

Pablo : osobka

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2005 v 15:58 ® pablo

alivio: môžem ťa poprosiť o bližšie info a tej tekutine – kde sa dá zohnať, tiež názov by mi pomohol. Dík

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2005 ve 12:19 @ 

pablo:Existuje taková modrá tekutina,já tomu říkám tekutá kalafuna,jestli se to tak opravdu jmenuje nevim,tou štětečkem vytřeš formu a cín se ti rozprostře hezky po celý formičce. Ani to nemusíš vytírat,stačí na to cáknout. Je to tekutý jako voda.

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2005 v 11:57 ® kostnak
kostnak

pablo, hodil som ti ten obrazok sem. vyzeraju super.

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2005 v 11:56 ® kostnak
kostnak
reagovat
Pondělí 28. listopadu 2005 v 11:39 ® pablo

jarv: dík. Čo sa týka povrchovej úpravy- využívam laky na nehty, čo som pôvodne nakúpil na woblery

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1