Chytej.cz

Podběrák k přívlači, když ano, tak jaký? necteno

15.11.2005 | topaga | 3.508 zobrazení | 14 odpovědí

Akademická otázka za kterou se rovnou omlouvám, protože jsem spíše kaprař, ale nedá mně to spát. Nosíte sebou na přívlač podběrák, když ano tak jaký? Mám pocit, že u ČRS je podběrák nutný 100% a MRS není s tím, že pokud tybu nelze vytáhnout udicí je nutný podběrák. Taková lišácká věta. Už mám dost tahání těch věcí k vodě, když si tam jdu odpočinout „chyť a pust“, ale bojím se, že bych asi narazil být bez podběráku …

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 18. listopadu 2005 v 11:16 ® Radosek

Podběráky od Fencla jsou v pohodě, hlavně moc nestojí.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2005 v 11:12 ® saky

nedávno sem koukal na kabelovce na Rexe Hunta-(takovej pořad pro rybáře) a ten chlápek v něm měl typ rakeťáku, ale místo síťky gumu. Nevim jak to popsat, ale vypadalo to, jako byste místo síťky proděravěli igelitku a nasadili ji na konstrukci, akorát, že tohle bylo z gumy, nebo minimálně to byla pogumovaná tkanina. Tohle rybě fakt vůbec neublíží a háček se do toho nemá šanci zamotat. Strašně bych to chtěl sehnat, ale nikde sem to neviděl. Nepotkal jste to někdo někde?…

reagovat
Čtvrtek 17. listopadu 2005 v 7:23 ® Forest

na pstruhovce nosím rakeťák, ale na MP nosím v batůšku klasický podběrák s teleskopickou rukojetí, bo jsou u nás dost vysoké břehy, protože vyhodit 40 tlouště na prutu z vody na 18 vlasu, no nevim nevim. S rozdělaným podběrákem bych asi nechodil, je třeba si nacvičit rozdělání podběráku jednou rukou. Jinak pokud možno rybu vyháčkuji ve vodě

reagovat
Čtvrtek 17. listopadu 2005 v 0:52 ® indy

Je to teda strašný masochismus, ale nosím raději 2 podběráky. Jeden pořádný kaprový v batohu – už se mi letos párkrát hodil. K tomu rozdělaný slušně velký asi plavačkový podběrák, který mám buďto přímo u sebe nebo položený kousek níž po proudu než chytám. K tomuto podběráku jsem schopen si dojít. Jinak se ale snažím co nejvíc ryb odháčkovat přímo ve vodě.

reagovat
Středa 16. listopadu 2005 v 15:18 ® R3F13X
R3F13X

Je lepsi jemnejsi sitka BEZ UZLIKU. Kdyz rybu vylovujes tak ji to neposkodi a kdyz mas sitku dobrou tak jdou i hacky ven. A ryba pak na ebe vzpomina take v dobrem. zdar

reagovat
Středa 16. listopadu 2005 ve 13:58 ® Tomik
Tomik

mám raketák. ale ty trojháky se mi do sítě motaj jako prase, vždycky mi tečnou nervy když to vyndávám..

reagovat
Středa 16. listopadu 2005 ve 13:40 ® saky

BoBo-Falknov: to máš recht no. kamarád do něj cpal devadesátku štiku, no nacpal jí tam fakt jen půlku

Jinak když ho budeš kupovat dej pozor na druh síťky. Do některejch se totiž brutálně zamotávaj háčky a nechtěj ven-to jak onen hrot háčku propichuje vlákna síťky. Chce to nějakou kvalitní síťku, třeba ona klasická spletená ze tří jakoby provázků je dobrá. teda to je věcnej popis jak ze zvláštní školy…

všeobecně bych řek, že klasický muškařský rakeťáky sou OK. S timhle sem se setkal u hliníkovýho exponátu…

reagovat
Úterý 15. listopadu 2005 v 19:18 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Nosím rakeťák a dle mých zkušeností – candát 60, štika 60 a pstruh 50 není problém. Ale se štikou ± 1m už to problém trošku je

reagovat
Úterý 15. listopadu 2005 v 17:15 ® skwor
skwor

Už to tu padlo párkrát:RAKEŤÁK!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!

reagovat
Úterý 15. listopadu 2005 v 17:01 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Ano, mám u sebe vždy tzv. „rakeťák“.

reagovat
Úterý 15. listopadu 2005 v 16:29 ® kkarlos
kkarlos

www. fmfly. cz

reagovat
Úterý 15. listopadu 2005 v 16:24 ® topaga
topaga

Děkuji. To bude stačit a něco přikůpím, jakmile budou nějaké škvarky … Rybu vždy (pokud to přístupově jde) vyháknu ve vodě už k vůli tomu, aby pak na mě nevzpomínala ve zlém při plavbě na znak … Jsem spíše ultralehký kaprař , ale vždy toho mám tak 30kg což je malý dvoukolák. Vždy jsem vláčkařům záviděl, jak jsou vzdušní, ale nikdy jsem neviděl (ani na fotkách), že by někdo podběrák měl. O nějakém pohotovostním režimu nemluvě Muškařský bude asi správná volba. Pokud nic nepřijde vyplním ho mastným papírem od svačiny a budu pouštět draka. Fouká to tam teď hodně čerstvě ))

reagovat
Úterý 15. listopadu 2005 v 16:15 ® saky

ahoj, chodim na přívlač a z 90% chodim v broďákách řekou, takže sem to musel vyřešit rakeťákem, kterej mi visí za vestu na karabině (na zádech). Většinou všechny ryby uvolňuju ve vodě, ale někdy se hodí a bez něj bych k vodě nešel, co kdyby .

reagovat
Úterý 15. listopadu 2005 v 16:15 ® kkarlos
kkarlos

Ja na privlac podberak nosim a to skladaci z teleskopickou rukojeti, ale mam ho celej lof v zadni kapse vesty jen kdyz nekde vlacim dyl a je to v blizkosti RS tak si ho vyndam! Zatim za dobu co vlacim coz neni dlouho sem ho nutne nepotreboval! Nebo je dalsi reseni muskarsej podberak s jojem za paskem to je naprosto v poho vypada to pekne a podberak je vzdy pri ruce a je i lehkej ! Snad jsem ti aspon trochu pomohl

reagovat