Chytej.cz

feeder-volnobezka - ANO nebo NE necteno

15.11.2005 | cop74 | 10.179 zobrazení | 64 odpovědí

Otazka je jasna- na feeder navijak z volnobezkou nebo je to zbytecny. Na //www. fishing-aussie. com/ i na feederklubu pisou, ze volnobezka je zbytecna, ale zase si rikam, ze kdybych dal treba rybku na kandata, tak by se zde mohla uplatnit a nemusel bych chytat prut nad hladinou. Tak se feedrari vyjadrete. Predem dik. At vim co koupit- zacinam a chci mit jasno.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 23:06 ® Hadik reakce na …

cop74: Můžu se zeptat, kde jsi jí koupil?

reagovat
Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 13:30 ® looki

NO asi toliko: volnobezku jsem si nevybral jen proto ze bych ji nejak zvlast potreboval,ale proste proto ze na navijaku co se mi libil proste uz byla.Na feeder chytam uz docela dlouho a za tu dobu uz jsem o nej malem nekolikrat prisel (stahnuti do vody).Bojovka mi uz nekolikrat zachranila proutek.Taky se mi libi ze pri prudkem vypadu nejake vetsi ryby mi bojovka docela
helfne.Pokud nekdo chyta na rece kde ryby tak nejak vice bojujou, da mi asi da za pravdu.Dle me je to docela uzitecna
funkce.Obzvlast se mi osvedcuje na vetsi parmy.Ty nekdy delaji doslova psi kusy. Pokud nekdo nechce bojovku ktera je na navijaku uz integrovana, tak ji proste nezapne a hotovo.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 15:20 ® dudu

Taktéž na candáta volnoběžku nepoužívám, mám podobné zkušenosti jako Pif a Xycht.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 15:15 ® xycht

Souhlas, mam stejnou zkušenost

Quote: On 2005–11–24 08:31, pif napsal: každej má jinou zkušenost,ale já na candoše používám odklopenou cívku a kousek polystirenu. mockrát se mě stalo,že na volnoběžku,byť sebejemnější,to ryba pustila a přisuzuju to odporu navyjáku.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 10:54 ® tucnak11
tucnak11

Cop74,možna maš pravdu,zatym se zvykni na to co si koupil volnoběžka tobě se nestrati. vřdycky ji použyješ na candata . Ja na Feedr candaty chytal jisem spusobem na system ochnul špicu a uš tam byl chyceny za krajček tlamy,experymen­toval sem a tak volnoběřku sem vyřadil nejednou se mi zasekla a candat včoudu.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 10:28 ® pif
pif

omlouvám se za chyby

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 9:31 ® pif
pif

každej má jinou zkušenost,ale já na candoše používám odklopenou cívku a kousek polystirenu. mockrát se mě stalo,že na volnoběžku,byť sebejemnější,to ryba pustila a přisuzuju to odporu navyjáku.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 9:15 ® cop74

tucnak11 , bait jsem koupil z duvodu, ze si budu chtit prerovnat veci v batohu, vych. t se apod. . Nebudu ji mit pro to abych feeder vedome nesledoval. Bojovku jsem nezvolil z toho duvodu, ze toto bude po 14-ti letech moje prvni sezona a budu mit dost prace s normalnim nacinim a se zvykanim si na nej a mam strach, ze bych bojovku vlastne ani nepouzival. Po prvni sezone pak uvidim co je pro me dobry a co ne a popripade prezbrojim. cus vsem.

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 v 10:38 ® tucnak11
tucnak11

Isem novy a čestina mi moc neide co se jedna pismena hački ačarky. Ja isem chytal na feedr nevim vubec naco navijak s volnoběžkou ten patřy na kapry a dravce. Tak zvana bojova bryzda tou pouzyvam na vlačku jen tedy jak chytam na silony 10–12. mm tak mi nejeden krat yahranila pěknou rybu. Dobry navijak s dobrou předni bryzdou 100 procent stačy na chytani na FEEDER a to chytal isem roky.

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 v 10:27 ® tucnak11
tucnak11

Isem novy a čestina mi moc neide co se jedna pismena hački ačarky. Ja isem chytal na feedr nevim vubec naco navijak s volnoběžkou ten patřy na kapry a dravce. Tak zvana bojova bryzda tou pouzyvam na vlačku jen tedy jak chytam na silony 10–12. mm tak mi nejeden krat yahranila pěknou rybu. Dobry navijak s dobrou předni bryzdou 100 procent stačy na chytani na FEEDER a to chytal isem roky.

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2005 v 16:44 ® cop74

Tak uz to neresim, uz jsem navijak koupil. Okuma Amazonium 30 s baitem. Pristi sezonu zacinam teprve chytat a myslim ze do zacatku bude tenhle navijak v poho. Byl zlevnenej na dobrou cenu a na Okumy jsem tady toho moc spatnyho necet. Prej jsou v poho i pripadne reklemace. Ted uz jenom vybrat feeder a z jara mohu vyrazit. Jeste jednou dik vsem za odpovedi.

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2005 v 10:51 ® xycht

Milky: zdravim tě, pranýřovat jsem tě teda fakt nechtěl tak to neni, nenapsal si doslova dvě nezávislé, ale dvě. Bylo to ode mě asi slovíčkaření. Ale říkám prostě co si myslím a to přímo a je mi jasný,že to někoho může urazit. Jestli jsem tě urazil, tak je mi to líto a omlouvám se,ale šlo mi o věc.

Reaguji na tuto Milkyho osobní zprávu: " najdi mi, kde jsem napsal, že má bojovka dvě NEZÁVISLÉ brzdy – zaq které jsi mě pranýřoval. Má jednu, se dvojím ovládáním v literatuře se však toto často zmiňuje jako naviják se zadní a bojovou brzdou. Jsi na tahu!"

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 15:44 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Xycht: V klidu, já bojovku požívám taky a párkrát mi dost pomohla. Stejně jako Ty nechápu, jak může někdo napsat, že bojovka je vhodná pouze pro manipulaci… Pokud by napsali že pro ně by byla vhodnější pouze pro manipulaci, tak budu souhlasit. Každý jsme jiný a každý používáme nejlépe to, s čím chytáme pravidelně, vše ostatní je samozřejmě nezvyk a přítěž.

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 15:40 ® 

cop74: Tou diskuzí na Tvoje zadání se nenech rozhodit a naviják si kup klidně s volnoběžkou, je to o kus komfortnější a kdy ji využiješ je hlavně na tobě. Hodně štěstí. P. s: A na „kandáta“ doporučuji použít svingr podle HaDa – viz rubrika „Jak vyrobit“ JEDNODUCHY SVINGR- z 11.8.2005. To nemá chybu. Mám to vyzkoušené.

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 15:19 ® cop74

panove, diky za odpovedi. Asi pujdu do te volnobezky a to z duvodu moznosti napojit se , vy. t a nebo si zapalit. Ale po te debate co tu ctu, mam docela strach se zeptat na neco o cem nebudu presvedcen, ze na to budou mit vsichni stejnej nazor . Ne, ted vazne, diky za reakce.

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 ve 13:57 ® xycht

Milky: Ne nemám potřebu se do tebe navážet a už vůbec ne vítězit, ale to tvoje chytračení už bije do očí

HaD: Rozumim ti, ale s feedrem a bojovkou chytám už 3 roky a myslim,že vim k čemu slouží. Důvod toho co jsem zde psal pramení čistě z toho, že nechci, aby kluci co tomu vůbec nerozumí se nenechali ovlivnit názory typu „bojovka je jen k manipulaci“.

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 ve 13:41 ® HaD
HaD

xycht: osobně bojovku nemám, nikdy jsem ji neměl a asi ani mít nebudu, protože pokud si člověk umí nastavit brzdu a umí pracovat s prutem, tak je to zbytečnost. To už bych spíše ocenil tu volnoběžku k situacím, které tu více lidí popisovalo. Ono to chce přestat teoretizovat, číst literaturu od odborníků a spíše se trochu věnovat praxi a to platí nejen u feederu, jestli mi rozumíš

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 ve 13:35 ® Milky
Milky

Xycht Já nic do autu zahrávat nepotřebuju. Netvrdím o bojovce, že je k ničemu. Proč mi vkládáš do úst slova, co jsem neřekl? Proč to všechno překrucuješ? Potřebuješ vyhrát? Dobrá, vyhrál jsi! Uznávám to! Jsi hvězda. … a dáš mi konečně už pokoj? Nebo zase něco překroutíš, aby sis našel záminku se do mě navážet?

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 ve 12:45 ® 

Xycht::: Vy. r se na můj věk, měl bys vědět, že mladé umí být každé tele („Mark Twein“), A už mi dej pokoj, protože co je to ješitnost asi víš nejlíp sám, ty přemoudřelý „mladíku“.

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 11:51 ® xycht

V tvym věku už bys měl mít rozum a když něčemu ne moc rozumíš, tak bys o tom neměl psát Když napíšu já, že bojovka přece jen k něčemu je, tak se mýlit můžu,ale když to píše výrobce nebo i odborníci tak na tom něco bude. Jen Nordboy a Milky budou dál tvrdit,že vše je jinak Ješitnost je hrozná vlastnost

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 11:41 ® 

Xycht: No, tak doufám, že teď už se Ti ulevilo a konečně jsi se p r o s a d i l. Seber se a jdi na ryby. potřebuješ to jako sůl, je třeba trochu pečovat nejen o kluky, kteří nemají zkušenosti jako MY, ale také o svoje zdraví-rybařina je totiž zájmový sport, hlavně pro uklidnění. A to je všechno, už se k této problematice nebudu vtacet. S l i b u j i. Čao!
P. s: A netřeba citovat celé naše texty. ti normální si je v klidu přečtou v originále!!!

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 11:32 ® xycht

Cep: Souhlasim, nejlepší je v tomhle směru asi přední brzda

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 11:30 ® xycht

Co ti ale jde opravdu dobře je zahrát celou věc parádně do autu

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 11:28 ® xycht

Nemusím mít vždycky pravdu, Vy dva s Nordboyem se ale domníváte, že ve svym věku můžete napsat cokoliv a že Vám to všichni sežerou a  PS: Používejte si naviják s volnoběžkou či bojovkou jak chcete, ale neblbněte hlavu klukům co nemají tolik zkušenosti. Že bojovka je k ničemu a nebo jen na manipulaci se swingrem to opravdu pravda není.

Quote: On 2005–11–19 08:24, Milky napsal: xycht: TY MUSÍŠ MÍT PRAVDU! Ale za jakou cenu? Já nepsal o dvou nezávislých brzdách, kdes to čet?? Já psal: Ve své podstatě je to naviják se dvěma brzdami – jednou jemnou (hlavní zadní) a jednou hrubou (bojovou). Slovním spojením „ve své podstatě“ jsem chtěl čtenářům jen zjednodušit význam toho, že má jednu brzdu a ta se ovládá ne jemno kolečkem a na hrubo v rozsahu +/- 30% páčkou. Jestli chceš slovíčkařit, tak se odakž na strránky výrobců, že je to třeba 31% a já že jsem největší debil, nebo tak něco … Baitrunnerů mám doma jen pět a navijáky s bojovkou dva. Myslíš si, že nevím o čem je řeč? Jestli tě štve, že jsi v menšině, kdo používá naviják s bojovou brzdou k chytání s feedrovým prutem, tak se s tím buď nějak vyrovnej, nebo si dojdi do nějaké poradny. Hlavně se nesnaž v ostatních vyvolat falešný pocit, že je to banda tukanů, páč nevyznává tvůj postup při sestavování udice. Jestli nechápeš slovní spojení cituji: "Nevím ted co myslíš tím odbržděním a zabržděním, ale jedna věc je jistá. " Ano, je jistá .....

Možná, že jsi kromě konstrukéra navijáku s bojou brzdou jedniný na světě, kdo téhle problematice rozumí, ale já si s Nordboyem z toho nic neděláme, protože my jsme letadlo!

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 9:24 ® Milky
Milky

xycht: TY MUSÍŠ MÍT PRAVDU! Ale za jakou cenu? Já nepsal o dvou nezávislých brzdách, kdes to čet?? Já psal: Ve své podstatě je to naviják se dvěma brzdami – jednou jemnou (hlavní zadní) a jednou hrubou (bojovou). Slovním spojením „ve své podstatě“ jsem chtěl čtenářům jen zjednodušit význam toho, že má jednu brzdu a ta se ovládá ne jemno kolečkem a na hrubo v rozsahu +/- 30% páčkou. Jestli chceš slovíčkařit, tak se odakž na strránky výrobců, že je to třeba 31% a já že jsem největší debil, nebo tak něco … Baitrunnerů mám doma jen pět a navijáky s bojovkou dva. Myslíš si, že nevím o čem je řeč? Jestli tě štve, že jsi v menšině, kdo používá naviják s bojovou brzdou k chytání s feedrovým prutem, tak se s tím buď nějak vyrovnej, nebo si dojdi do nějaké poradny. Hlavně se nesnaž v ostatních vyvolat falešný pocit, že je to banda tukanů, páč nevyznává tvůj postup při sestavování udice. Jestli nechápeš slovní spojení cituji: "Nevím ted co myslíš tím odbržděním a zabržděním, ale jedna věc je jistá. " Ano, je jistá .....

Možná, že jsi kromě konstrukéra navijáku s bojou brzdou jedniný na světě, kdo téhle problematice rozumí, ale já si s Nordboyem z toho nic neděláme, protože my jsme letadlo!

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 ve 2:00 ® mirmen

Nordboy: ne vždy vyžaduje feeder technika pohotovou reakci a okamžitý zásek. Zejmena při lovu na vlas se ryba velice často zasekne sama. Rovněž při některých montážích, (např. „the method“), kdy se jedná o samozásek kapra a následnou zběsilou jízdu, která může vést k rychlému stržení prutu z vidličky až případnému putování prutu vodou. Na feederovém chytání je mimo jiné krásná i variabilita sestav, které lze s ohledem na dálku, cílovou rybu aj. zvolit. Celkem chápu, že někteří si slibují od volnoběžky vyřešení jejich problémů a obav z toho, že přijdou o prut (zejmena při lovu na pletenky ,silnější sestavy) a to v místech, kde očekávají kapra,parmu..... . Sám chytám prozatím jen na navijáky s přední brzdou, ale už jsem jedenkrát za prutem plaval (kapřík 48 cm, 3–4 metry od prutu jsem měl batoh, a v něm minerálku) a podruhé pro něj málem plaval taky ( 61 cm kapr, byl jsem jen u batohu položeného asi 3 metry od prutu).

reagovat
Sobota 19. listopadu 2005 v 1:25 ® CeP
CeP

myslim ze bojovka neni vselek stejne jako baitruner. jiste; pro nekoho kdo zdolava rybu tak ze prutem ukazuje na rybu a toci rumpalem bude mozna dobra. pro mne je ale krom jemne nastavene brzdy nemene dulezita prace s prutem. tohle kdyz se spravne skloubi tak zadnou bojovku nepotrebuju.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2005 ve 12:04 ® Gagi

Dudu máš u mě flašku, co piješ? To se mi to slibuje když nevím odkud jsi .

reagovat
Pátek 18. listopadu 2005 v 9:34 ® xycht

Nebyla ale řeč o konkrétním navijáku,ale o bojových brzdách obecně tj. o jejich funkci.

Quote: On 2005–11–18 08:17, dudu napsal: xycht- musím se zastat Milkyho. V konstrukci brzd máš samozřejmě pravdu Ty, ale v principu to funguje přesně tak jak píše Milky. Nevím jak jiné navijáky, mám Shimano Exage v 1000 a 2500, a s funkce bojovky jsem víceméně zklamán. Opravdu nemůže být řeč o nějakém přesném nastavení bojovky. Ale pěkně se s tím popotahuje vlasec.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2005 v 9:17 ® dudu

xycht- musím se zastat Milkyho. V konstrukci brzd máš samozřejmě pravdu Ty, ale v principu to funguje přesně tak jak píše Milky. Nevím jak jiné navijáky, mám Shimano Exage v 1000 a 2500, a s funkce bojovky jsem víceméně zklamán. Opravdu nemůže být řeč o nějakém přesném nastavení bojovky. Ale pěkně se s tím popotahuje vlasec.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1