Chytej.cz

Co bych si nikdy nekoupil: necteno

14.11.2005 | Robur | 27.951 zobrazení | 276 odpovědí

Tak mě zaujaly rúzná temata a ankety k nějakému rybářskému problému či výrobku, ale víceméně mně to připadá trošku zkresené, protože jen málokdo má např. 3 vláčáky 240 cm a od různých výrobců a může tak srovnávat. Maximálně tedy napíše do anket ten výrobek,se kterým je spokojen. Ale určitě se každý znás s něčím vyloženě spálil. Proto bych rád zkusil dát tuto anketu z opačného pohledu. Proto bonzujte teď.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 1. března 2008 v 11:58 ® regulus reakce na …
regulus

vagi – v poho není co promíjet, já ty shima klukům tehdy koupil dost proto, že jsem měl asi 3 nebo 4 roky taky shima a byl jsem s nima spokojenej(mi­mochodem mám je dodnes a jsou naprosto vpořádku), má to ale háček, používám je na bobkařinu, což u mě znamená 2× – 3× do roka a to ještě možná. Tehdy sem se ale fakt dost namíchl a důvěra ve značku je v pr**li. Z toho důvodu se taky nezúčastňuju debat Shimano ano či ne a rozhodně tuto značku nepovažuju za nejlepší. Je to všeobecný trend, kvalita se všeobecně zhoršuje u všeho a u všech, je třeba to udělat tak, aby to vydrželo záruku a pak se to po***lo, aby se zase prodalo.

reagovat
Sobota 1. března 2008 v 11:48 ® skwor
skwor

vagi: Skwor promine, ale jedno rýpnutí si neodpustím :-) Okumy mám tři a maximální spokojenost.

reagovat
Sobota 1. března 2008 v 11:42 ® vagi
vagi

Je to bomba, co dělají osobní zkušenosti. Ale tak to má asi být. Jak už jsem tu psal, já na Shimano nedám dopustit (regulus a skwor prominou :-)) a stále budu hanit Okumu. V současnosti mám Shiman pět, všechny makají už léta, nikdy s nimi nebyl žádný problém a nic jiného už nechci. (Okumy jsem měl dvě a obě šly do kopru) A nejsou to žádné luxusní řady, naopak. Prostě Shimano je pro mě číslo 1, protože mě ještě nikdy nezklamalo. A právě o té zkušenosti to je. Proto o tom nechci ani polemizovat a chápu, že každý to má jinak. Kdyby mi nějaký odešel, taky bych se na to možná koukal jinak. (podotýkám, že nejsem majitelem firmy Gammarus a se Shimanem nejsem ani jinak spřízněn :-))

reagovat
Pátek 29. února 2008 v 18:08 ® Salmo
Salmo

Já bych nikdy nekoupil vlasec Byron(mimochodem už jsem ztratil důvěru takže bych nekoupil i ostatní věci od této firmy) měl snad 100 % paměť i při dopínání vlasce s 20 g olůvkem + krmítková směs byl jako spirála a po zhruba týdnu lovení se trhal jako nit.......

reagovat
Pátek 29. února 2008 v 17:03 ® Ftmči
Ftmči

Nikdy už navijáky Albastar. Mám dva jeden asi za 800Kč ten druhý je z jejich nejvyšší série navijáků asi za 1300Kč. U toho prvního asi tak po každém pátém náhozu zaskočí vlasec za rolničku (při vyndavání se přeřízne) 2. jsem to reklamoval, ale nezlepšilo se to. Druhý zas namotává vlasec na brzdu (přední), nebýt toho tak není ůplně špatný, ale za ty peníze se dá sehnat daleko lepší naviják. Oba navijáky mají dost mizerná ložiska, protože všechny navijáky od firmy Albastar mají značný počet ložisek (oba moje mají 10 ložisek) a však s velmi nízkou kvalitou. Kamarád má další dva typy od této firmy a jeho zkušenosti jsou obdobné.

reagovat
Pátek 29. února 2008 v 16:32 ® regulus reakce na …
regulus

skwor – cenu ani konkrétní typ si už nepamatuju, je to už dlouho, kupoval jsem to synům někdy okolo r. 1995, mám dojem, že stály asi 1800 Kč jeden, v Gammarusu mi je vychválili až do nebe, dá se říct, že mě na ně i ukecali. Od té doby nemusím ani Shimano, ani Gammarus.

reagovat
Pátek 29. února 2008 v 15:22 ® skwor
skwor

regulus: Já ho oddlělal za rok. A stál přes dva tácy.

reagovat
Pátek 29. února 2008 v 10:17 ® Alf
Alf

Už nikdy feeder od Trabucca. Na doporučení prodejce jsem koupil dva (mé první feedery za 1900,– a 2500,–). Nejprve jsem reklamoval téměř všechny špičky (vadná očka-popraskaná nebo vázaná naprosto křivě mimo osu ostatních), to proběhlo bez problémů. Když jsem je přinesl domů, tak jsem si šel nedočkavě zkusit zaházet na louku. Ten heavy praskl v prostředním dílu při švihu s 15g olůvkem. Reklamace vyřizována přes 2 měsíce,i když jsem byl ochotný si nový díl zaplatit. V současné době oba feedery mimo provoz,protože časem praskly jemné špičky a originály výhradní dovozce neměl…to nechápu. Nabídli mi nějaké jiné,ať si je prý přibrousim. Jenže s jakoukoliv jinou to má děsnou akci. Při jarním úklidu půjdou nejspíš do popelnice. A vlasce stejné značky mi už taky nesmí domů. Když byl nový, tak super. Ale po 2–3 měsících víkendového chytání byl na vyhození, kroutil se a trhal jak niť. Z tohodle všeho mám absolutní nedůvěru k této značce. Teda abych jen nepomlouval, tak jejich krmení nebylo špatné.
A dál už nikdy ne různé levné noname woblery na doporučení prodejců, kteří se jich potřebují zabavit. Pokaždé to byly vyhozené peníze.

reagovat
Pátek 29. února 2008 v 9:20 ® harpunar

Nikdy bych už nekoupil na dětských závodech Tucnakovi 11 slivovici.Straš­ně pak vyváděl!!! A šňůru Whiplash.

reagovat
Pátek 29. února 2008 v 8:36 ® kam!kaze
kam!kaze

Nikdy více monofil STREN trhá se jak papír a kroutí se jak žížala.Po jedné výpravě bylo prvních pár metrů jako by je někdo přejel šmirglem.Dost strašná zkušenost.

reagovat
Čtvrtek 28. února 2008 ve 23:21 ® regulus reakce na …
regulus

skwor – nápodobně, akorát já měl dubletu, dva na svoji dobu celkem drahý navijáky pro syny, ani jeden nevydržel 2 sezóny.

reagovat
Čtvrtek 28. února 2008 ve 23:00 ® rgb23
rgb23

Teleskop Ron Thompson Dialex Expedition 180 5–15g. Na první pohled malej proutek za malinko peněz zn. ideál na nástražní rybky. Chyba… ani na ně. Je strašně tvrdej, nemá švih, akce mimo stupnici. Když už se podaří nahodit s olovem třeba 0,3g dál než 3m a lehounce zaseknout plotičku, má totál rozřízlou tlamičku od háčku. Naštěstí vydržel jen 4 nasazení navijáku, pak se zdeformovala objímka uchycení navijáku natolik, že už tam žádnej nezasadím. Za 2 stovky horší, než podprůměrnej šmejd od ťamanů. PS: zdarma ho přenechám:-)

reagovat
Čtvrtek 28. února 2008 ve 22:30 ® skwor
skwor

Nikdy nic od Shimana. Jedna negativní zkušenost mi bohatě stačila.

reagovat
Čtvrtek 28. února 2008 ve 22:27 ® Robur
Robur

množí se nadávání na produkty, tak opráším jedno svoje starší fórum, ať rozšíříme řady šmejdů:-))

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2005 v 8:49 ® tucnak11
tucnak11

Maš pravdu co se jedna o levne navijaky ot Shimana tak to je problem. Sahara to neni to nejlepš vim to sam,a nekupyval sem ho. Co se jedna o navijaky od Shimana tak tak nad 3000 tys. isou velmi dobre na vlačku. A teč vyšli levnějši jak EXAGE,NEXAVE,CA­TANA,ALIVIO. Cena pochybuje se asi od 850–1850,a maji A-RB ložiska. Kamaradi si je koupili a jisou spokojeni.

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 ve 23:20 ® kostnak
kostnak

R3F13X: nezda sa mi zbytocne poucit sa na chybach druhych. aj ked to nemusi priniest efekt hned, niekedy pri vybere naradia moze zablikat cervena kontrolka v hlave a clovek si spomenie, ze o danom vyrobku cital nieco negativne a spozornie.

inak svojho najvacieho kapra mam na UL vlacak, na bolene na velkych vodach su morske pilkre vyborne a videl so uspesne twistrovanie ostriezov na 5m bic tesne za hranicou kamenneho nasypu. ja tam s beznym vlacakom trham o dusu. a na ruzovu FL mam mimo bolena odchytane snad vsetky drave ryby, vratane potocakov v cistom potoku. fakt umoznuje presne vedenie nastrahy za sera. udajne su odtiene cervenej pre ryby najmenej viditelne vo vode ale pre rybara je ta ruzova rovnako viditelna, ako fluo zelena.

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 ve 22:36 ® dudu

Teplé si myslím že nejsem a růžový Colmic Fendreel se mi líbí.

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 ve 22:02 ® Prutos
Prutos

Flip:

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 ve 20:33 ® 

Asi jste pánové nepochopili správný význam té řůžové barvy. Chytající tím naznačuje svou sexuální orientaci a upozorňuje tím své stejně orientované kolegy. Dokonce prý jsou ty šňůry intimně navoněné.

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 v 19:23 ® Prutos
Prutos

Alivio: Neříkam že to nemůže chytat, ale mít na cívce růžovej návin mi připadne trochu ujetý. Ale proti gustu…

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 v 19:18 @ 

osobne znam typka co ma ruzovej FL a chyta na nej ryby bez problemu. Okouny,stiky – NO Problem.

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 v 17:53 ® Prutos
Prutos

R3F13X: Do té růžové FL bych taky asi nešel. A co máš kua proti Sahaře. Ty si asi pěknej dacan,co? Já mám dva kousky a sloužej mi už čtyři roky. A to je nijak nešetřim a používam je i na sumcovou přívlač. Jediný co jim můžu vytknout je zadní brzda, která vyžaduje údrždu aby se nekousala. Já vim, nejsou nejnovejší,ale su s nima naprosto spokojen!

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 ve 14:32 ® R3F13X
R3F13X

Cau. Ja bych si nikdy zas nekoupil levne navijaky od shimana(pod 3000kc) mel jsem dva a uz nejsou. Jeden Shara a ten druhy nejaky stris typ uz nevim. u prvniho odesel prklapec a rosypal se a ten druhy zrusil brzdu. Mno a jinak. neprijde vam tahle rubrika zbytecna?Myslim ze bych si taky nekoupil. Na dravce bic,na sumce musak,s feedrem bych nechytal na mouchu,nekoupil bych si lilek nakladany v oleji,ruzovej Fireline,morsky pilekry na chytani na rece,kaprarskej prut na jemno privlac. mne to prijde jako zbytecna rubrika. vzdyt je lepsi vyjmenovat co bych si poridil a nebo kdyz potrebuji nejakou radu a ne co bych sai nekoupil nebo ne???

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 ve 14:25 ® tucnak11
tucnak11

Ja chytam na Shimano Aspire 3–12gr. navijak Technium 25 FA take Shimano na tenke silony mam SUPER X 1000 GTM,s unikovou bryzdou f Shimano co se jedna navijaku pro mě nema konkurency mam je 7 let a neměl isem s nima vubec žadne problemy.

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 v 11:46 ® Vik

Nikdy víc naviják Jaxon, po pár měsících UL vláčky odešly převody začla se sekat rolna, a nakonec se rozštípla. Teď visí na zdi vedle starých dobrých TAPů.

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 v 0:50 ® pikos
pikos

Plastikovou podložku pod kapra! Sice žádnou nemám, ale stejně bych si ji nekoupil. Dřevěnou mám pěknou, plechovou taky, doufám, že mi vydrží dlouho, dlouho, až do smrti. Takže ty si asi už také nekoupím. Takže sláva, já na podložky zvesela peču

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 v 0:36 ® 

podložku pod kapra

reagovat
Středa 23. listopadu 2005 v 0:01 ® 

Bass- Daiwa Laguna,nebo třeba Shimano Aspire taky nejsou k zahození

reagovat
Úterý 22. listopadu 2005 ve 23:22 ® jiris
jiris

Bass – a co Daiwa?

reagovat
Úterý 22. listopadu 2005 ve 22:16 ® Bass
Bass

jiris: To je jednoduchý. Protože je nejlepší.

reagovat