Vyhledávání
Co bych si nikdy nekoupil:
14.11.2005 | Robur | 28.046 zobrazení | 276 odpovědí
Tak mě zaujaly rúzná temata a ankety k nějakému rybářskému problému či výrobku, ale víceméně mně to připadá trošku zkresené, protože jen málokdo má např. 3 vláčáky 240 cm a od různých výrobců a může tak srovnávat. Maximálně tedy napíše do anket ten výrobek,se kterým je spokojen. Ale určitě se každý znás s něčím vyloženě spálil. Proto bych rád zkusil dát tuto anketu z opačného pohledu. Proto bonzujte teď.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 2. března 2008 ve 20:35 ® Kazan
-
no mě 2059 drží (třetím rokem),používám jí jen na vláčku, je to asi kus od kusu
reagovat - Neděle 2. března 2008 ve 20:16 ® toledo reakce na …
-
Jarda carp, Tica pri prívlači na jednom navijáku = myslím, že 2059 robí presne to isté. Preklápač skáče kedy chce. Na druhom väčšiom 3059 sa to nestalo ani raz. Novšie typy som v rukách nemal. Ale tie čo mám, pri prevodoch Shimaná nedobehnúúúúúú.
reagovat - Neděle 2. března 2008 ve 20:16 ® b.gun
-
Krušnohorec: Docela odvážné tvrzení. Sám sice výrobky Shakespeare nevlastním, nicméně znám zkušenosti několika lidí, kteří je používají s naprostou spokojeností.
Ono také dost záleží na tom, v jaké cenové hladině se člověk pohybuje. Když koupím naviják někde v Tescu za 4 stovky, tak se asi nemůžu divit, že se mi po pár měsících intenzívního užívání rozsype. Ovšem nemohu na základě takovéto zkušenosti šmahem odsoudit veškerý sortiment daného výrobce. Podobným případem je to, pokud si někdo koupí nějaký výrobek, který se ale pro jeho způsob lovu nehodí. Používám například na feeder naviják s bojovkou od Ticy již několik sezón, a to k naprosté spokojenosti. Ač by někomu mohlo připadat, že by se jako naviják s bojovkou dal použít na vláčku, tak mně osobně se na vláčku jeví jako nevhodný a rozhodně bych ho nedoporučil. Dalším faktorem jsou osobní pocity z dané věci. Co jednomu nevyhovuje, může ale vyhovovat řadě jiných lidí. Např. vlasce – známý se v krámě zeptal na vlasec na feeder, prodavač mu doporučil a následně prodal Stroft GTM. Když ho pak u vody rozbalil a namotával, tak nadával. V čem byl problém? Má rád vlasce měkčí a používá navijáky s menšími velikostmi cívek. A tvrdší Stroft tak nebyl pro něj zrovna ideální. Vydržel s ním tu jednu rybačku (se spoustou nadávek …) a pak ho vyhodil a šel koupit jiný. Kdybych ten vlasec neznal a sám ho na feeder a vláčku taky občas nepoužíval, tak bych na základě jeho zkušenosti řekl, že je s prominutím na hovno.
reagovat
A tak by se dalo pokračovat dál. Třeba zde zmiňované Trabucco, ještě dnes k plné spokojenosti používám starší Genetic Match, stejně tak vlasce T-Force byly naprosto bez problémů.
A co se týká Shimana? O nižších řadách bych při koupi neuvažoval, ale zároveň netvrdím, že ve vyšších řadách se nenajdou kvalitní výrobky. Nicméně osobně jsem přesvědčen o tom, že existují když ne lepší, tak minimálně srovnatelně kvalitní alternativy od jiných výrobců v daných cenových kategoriích, tudíž nemám důvod věci od něj kupovat. A tak se vždy jen pousměji nad tvrzením některých přispěvatelů, kteří tvrdí, že Shimano je Shimano … - Neděle 2. března 2008 v 19:56 ® Jarda carp
-
Co je kšunt a co je kvalitní věc ,která vydrží ? Já vždy říkám ,že 10 lidí = 10 názorů.Tomu nevyhovuje to či ono ,tomu to zase nevadí apod..V zásadě jde vždy o to samé.Pořídit za relativně dobrý peníz co nejlepší zboží.Nic-méně : když z 10 lidí 4 řeknou,že např.: Navijáky Okuma LB 50 jsou dobře investované peníze ,tak to považuju za úspěch..Potom platí ,že zkušenosti s tímto zbožím jsou dobré a od toho se to všechno odvíjí..Výrobek/poměr -výkon cena/kvalita.
reagovat - Neděle 2. března 2008 v 19:29 ® Piranha
-
Robur> ja jsem tenkrat vesel kaprarinu na hrebik, prodal jsem ji a za penize co jsem z toho utrzil jsem si poridil vlackerinu, tey vlastne jen prut a navijak.Ze sveho jsem pak zakoupil zbytek.Prut mam do dnes je to malickej tenkej GREEN COLIBRIS 2,10 od DAMu a muzu rict ze ho nedam.Je to moje zlato.Ale co se tyce navijaku tak jsem koupil TiCu s bojovkou a muzu rict ze za 2900 je to nejvetsi mr..a co sem mel v ruce.Uz po mesici nebo dvou mi po nahozeni nedoviral řadič a pri sviznejsim bocnim hodu se mi preklopil.Dale namotaval vlasen ne pres rolnicku ale na druhy strane.Ta znacka mne zklamala o to vic ze kamarad ma o radu nizsi tu samou a dela mu ty samy veci taky stejne jako mne.
reagovat - Neděle 2. března 2008 v 19:22 ® Jarda carp
-
Je to jako se vším…elektronikou počínaje a ryb. nářadím konče…Dneska chce každý mít co nejmenší konečnou cenu,tzn. ušetřit materiál z čeho výrobek je vyroben.Dříve se zásadně vyráběly navijáky z kovu.Dnes kov nahradila umělá hmota a podobně levnější materiály.Příklad : Plastový naviják Daiwa : měl jsem ho 2roky a je poněm.Kovový naviják Tokoz MK 100 navíjí vlasec 21let a dalších 21let vlasec bez pochyby navíjet bude.To samé pruty – …plastové závity s plastovými očky apod..atd…
reagovat - Neděle 2. března 2008 v 18:41 ® Krušnohorec
-
Kubas možná máš pravdu ,ale dám jeden příklad výrobky od Shakespeare v 80 letech byli špičkové kvality a dodnes spoloehlivě fungují,a shakespeare současné výroby stojí za ..
reagovat - Neděle 2. března 2008 v 18:18 ® vagi
-
toledo: v pohodě, vůbec nic se neděje. Tomu bych věřil.
reagovat - Neděle 2. března 2008 v 16:38 ® toledo reakce na …
-
typy
reagovat - Neděle 2. března 2008 v 16:37 ® toledo reakce na …
-
vagi prepáč, zmýlil som sa. Mám poznatky, že súčiastky na všetky Shimana sa vyrábajú v Japonsku a všetky tyty sa skladajú v Malajzii.
reagovat - Neděle 2. března 2008 ve 14:27 ® kubas
-
Krušnohorec: vono nemá u některejch firem cenu psát ty modely, protože za prd stojí všechno, viz Interfish.
reagovat - Neděle 2. března 2008 ve 14:25 ® vagi
-
toledo: já používám stále Shimana, vůbec nic pro ti nim nemám, naopak. Nedám na ně dopustit. To sis mě asi s někým spletl.
reagovat - Neděle 2. března 2008 ve 14:17 ® monaster reakce na …
-
alva: jakou? délka typ. já mám Strtus Bolo (starší klacík už s eneprodává) a naprostá spokojenost.
zato teleskopny od interfishe dát tak k rajčatům. sezona a půl a jsou na tom hůř než 16 let starý Sony.
reagovat - Neděle 2. března 2008 ve 13:35 ® Krušnohorec
-
Kolegové srovnávejte srovnatelné já tady čtu jenom různé firmy,a né výrobky daných firem.Já osobně nedám dopustit na Shimano ,ale mám zkušenosti pouze s cenově vyššími modely,přesto si myslím že i jiné firmy nabízí za stejné peníze srovnatelnou kvalitu.
reagovat - Neděle 2. března 2008 v 11:07 @ ???
-
Nikdy více Trabuco ( měl jsem boloňku a vlasce a stálo to za …) a kamarád měl podběrák taky od trabuca a tato firma mu už taky nesmí přes práh
reagovat - Neděle 2. března 2008 v 9:40 ® Jarda carp
-
Monaster : od tebe bych si nekoupil ani plyn do zapalovače …/ smích . Rozhodně toho maj venku víc a za míň peněz.
reagovat - Neděle 2. března 2008 v 9:21 ® monaster reakce na …
-
Kubas: souhlas a velikej.
Jarda Carp: musíš hledat troubo
reagovatkdyž jsi mě měl u cesty k rybníku a já na trabucco nasazoval jen 10% co sis koupil? prd. tak nebreč
- Neděle 2. března 2008 v 1:00 ® rgb23 reakce na …
-
Na Shimano pruty si nemůžu stěžovat, navijáky od nich nemám, nemůžu soudit. Na druhou stranu ale mám i pruty „stejných parametrů“ od Mitchellu – za třetinovou cenu stejná akce a vlastnosti.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 22:23 ® toledo reakce na …
-
Vláčim s navijákom Exage 2500 s prednou i zadnou bŕzdou, minulého roku som si kúpil Aspire na ul prívlač, ale ja používam na vláčenie v priebehu roka 5 rôznych prútov a navijákov, takže tie navijáky nevyťažím. Pritom dosť času venujem kaprárine na ťažko, na feeder a plávanú a na to používam ďalšie navijáky Shimano. Keď som ich porovnával s navijákmi používanými inými rybármi všelijakých pochybných značiek, Shimano vyhrávalo na celej čiare. Preto som sa neobzeral za inými značkami. Teraz ale potrebujem dokúpiť dva na prívlač a škúlim po Daiwe. Neviem sa rozhodnúť.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 22:03 ® skwor
-
toledo: Chytám hlavně vláčku s pruty Dragon a Berkley a navijáky Spro a Dragon. Nemám důvod měnit. PS Od Berkley a Spra mám jedny z jejich nejvyšších řad (prut Skeletor, naviják Red arc) a u shimana bych za tu cenu měl podprůměrný cajk, akorát že od „značky“.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 21:57 ® toledo
-
Už som tu niekde písal o Shimane. Nemám s tou značkou vážnejšie problémy, mám od nich prúty i navijáky. Kedže stále a dlhé roky používam viac rybárskych techník nedospel som k extrémnemu namáhaniu výrobkov Shimana a nemôžem posudzovať ich spoľahlivosť, ako niektorý pretekár v prívlači, ktorý s takým výrobkom aj spí. Ja som s touto značkou spokojný. Zaujímalo by ma ale,na ktoré značky prešli skwor a vagi, keď ich Shimano sklamalo.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 21:49 ® kubas
-
Nikdy nic od firmy Interfish!!!!!!!!!
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 21:48 ® chosebaits reakce na …
-
Jarda carp-S tou vyzvou naprosto souhlasim.V ČR jsou hodně dobry překupnici a docela dobře na nas rejžujou.Jsou to prostě šmejdi.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 21:23 ® Jarda carp
-
Mám mizernou zkušenosti s českými prodejci a hlavně jejich cenami.Bohužel nejedná se jenom o rybařinu.Český prodejce ať již v té posloupnosti : -Výrobce,velko-obchod,malo-obchod,konečný zákazník.Snad skoro VŠUDE v EU se při nákupu rybařiny dá ušetřit.Je to slovo do pranice a hlavně výzva pro prodejce a distributory v ČR.
reagovat - Sobota 1. března 2008 v 18:56 ® chosebaits
-
Tady v ČR už asi nic.Pravě jsem přijel z němec a naprosta spokojenost.Prodavač byl ochotny až jsem nechapal.Nato,že jsme ujeli 500 km,tak jsem v koncovce ještě ušetřil nemalej peníz.No prostě parada.Čeští distributoři nebo prodejci jsou prostě pěkny gauneři.Cela vystava v ČR my muže …!
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 13:53 ® vagi
-
regulus: to je pravda, jiné jsou zase nepřiměřeně drahé, vzhledem k jejich kvalitě nebo se platí jen za značku atd. Kdyby tak člověk dokázal ve všech případech vychytat poměr cena/výkon. Ale to platí obecně, nejen v rybařině.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 12:49 ® regulus reakce na …
-
vagi – China možná tak úplně ne, ale made in Asie víc jak 90%. Faktem zůstává, že některý věci jsou velmi dobrý navzdory původu.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 12:08 ® skwor
-
vagi: Na té Číně něco bude
reagovatAle abych jim nekřivdil, třeba hyperloop ax match se mi zdál jako použitelný prut a cena zas tak vysoká nebyla.
- Sobota 1. března 2008 ve 12:06 ® vagi
-
regulus: jo jo vidím to taky tak, třeba je opravdu všechno made in China
reagovat)
- Sobota 1. března 2008 ve 12:03 ® vagi
-
skwor: ale jasně, souhlas.
reagovatKdybych to měl jako ty, tvrdím to samé. Proč bych měnil a hanil něco, co mi funguje. A když ti Okumy šlapou, tak si za nimi samozřejmě stojíš. A já to mám takhle se Shimanem. (doufám, že to nezakřiknu a nějaké mi neodejde
A pak jsem se v poslední době setkal už několikrát s názorem, že je to stejně jedno, jaká značka, páč se všechno vyrábí v Číně.)