Chytej.cz

Rybářské Waterloo necteno

8.11.2005 | jake | 4.028 zobrazení | 24 odpovědí

To proběhlo právě dnes. Strávil jsem s vláčákem na Dřevnici (říčka o šířce cca 10 – 12 m) 4 (slovy – čtyři!!!) hodiny. Revír na kterém chytnu vždycky aspoń něco a kam si chodím hojit bebínko, když vyhořím třebas na Moravě apod. Dnes za 4 hodiny – BEZRYBKA . Co k tomu dodat. Zařekl jsem se, že letos už vláčák nevezmu do ruky Když jsem uviděl v rubrice Z LOVU toho osmiletého klučinu s tou 70 štikou, tak jsem jenom skřípal zubama – ne že bych mu ji nepřál – je krásná, jen tak dál. V neděli jsem na Moravě prodrbal štiku díky blbě utažené brzdě, tak jsem se těšil, že se pohojím aspoń nějakým okounkem, tlouštěm nebo pstruhem. Ryby pro mě dnes nějak neměly pochopení . Měli jste někdy podobné Waterloo?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 6. prosince 2005 v 10:29 ® Donald
Donald

Dělej to jak já. Já když jdu na ryby, tak mojí říkám, že na ryby nejdu, že jdu k vodě. Ono to potom nevypadá až tak moc blbě, když nic nepřinesu . A nejhlavnější rybářskou výstrojí má být ručník a mydlo

reagovat
Pondělí 5. prosince 2005 v 19:59 ® tucnak11
tucnak11

Kde ja chodim na ryby to se mi ještie nestalo abym ne otřel se o šupinu,pokut Jelec nebere vtech mistach co mě braly přes leto tak chledam je nedaleko a vždcky je najdu. Duležyte je čist vodu a mit trpělivost a do vody nelezt proto že každa vlnka rybu vyplaši,ve podzimnich vychazkach,a opravdu chodim jak liška kolem břehu,ve prosincu voda je moc čista tak musime se podle tocho chovat. Prominte mi za chyby,polština neni tak daleko ot čestiny.

reagovat
Pondělí 5. prosince 2005 ve 14:00 ® regulus
regulus

JAKE, jestli tě to potěší, mě se začátkem října stalo něco podobnýho. Chodím sice převážně na řeku, ale čas od času zajdu na takovou soustavu menších jezer, na feeder, v létě a na podzim vláčka a na rybičku většinou až k večeru na candáta (ještě jsem tam mírovýho nechytil). Přijel jsem tam a všude hlava na hlavě (dávali „ryby“ – to jsem se dozvěděl později). Vláčka nehrozila, tak jsem si chytil malou červenku a plácnul ju nazdařbůh kus od břehu, třeba se něco chytí. Vytáhl feeder, že se budu bavit malejma cejnkama, třeba zabere i linek nebo ten nasazenej kapr, na 14ce šňůře je to docela dobrej pocit, pokud ho dostaneš na břeh. Výsledek, totální bezrybka (kromě té nástražní červenky) a aby to nas. ní bylo ještě větší, tři bobkaři v okolí za tu dobu vytáhli každej candáta v rozmezí 60–70 cm na foukačku. To by člověk vyletěl z kůže.

Jinak většinou pokaždý „něco“ chytím. Abych neměl to bebínko, tak když jdu vláčet (tam mám naprosto nejmenší úspěšnost), tak si prvně chytím rybu na plavačku nebo na feeder a pak teprve vláčím, ale to bude asi tím, že to vláčení moc neumím.

reagovat
Pondělí 5. prosince 2005 ve 12:49 ® Gudaska

Nebudu mluvit o neznámých vodách a přívlači. Ale hrůza a děs na mě padá, když to máchám celé dopoledne bez šupiny na „tutovce“ např. v Nežárce a chci si spravit chuť ouklejemi, které mi viditelně drbou splávek. Převážu, nahodím a  . . . . zase nic. Jen se na mě občas usmějou vystrčenou tlamičkou z vody.

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2005 ve 20:14 ® PV

Pro mě je docela svátkem dostat se k vodě a když se k vodě dostanu, tak se stávám nevděčníkem, zcela podle přísloví " podej prst a hned chce celou ruku" , to znamená , že si nevážím toho, že se mi podařilo dostat se k vodě a jsem občas frustrován tím, že jsem nic nechytil. Ale brzo mě to přejde a snažím se svůj „neúspěch“ nějak omluvit. Nejoblíbenější výmluva je na počasí. Buď je moc teplo nebo zase moc zima, sucho tudíž málo vody nebo zase moc vody, protože moc pršelo atd.. Vláčka je docela ošementná disciplína a hlavně když jseš na nějaké vodě poprvé, tak bývá výsledný stav „bezrybka“ docela normální. Já jezdím na neznámé vody dost často. Kdybych měl jen spočítat na kolik přišel benzín a utrhané nástrahy, nemluvě o „blbých kecech“ doma, tak bych se už na vláčku a ryby vůbec vys. l.

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2005 ve 20:09 ® jake
jake

Robur: Ty jsi tlama

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2005 ve 20:08 ® jake
jake

to Tomash: . ve chvíli kdy už člověk ztrácí víru – Bum a je tam! … Tak toto bylo málem včera. Po čtyřech hodinách vláčky a čtyřech malých smradech do 20 cm (2 jelci, 1 okiš, 1 plóťa) přišla v jednom z posledních náhozů (mám jich vždycky tak minimálně 20 ) nádherná parma na bronzovou rotačku, ale ta měla dobrých 60 čísel – zatím největší parma, co jsem měl na prutě – bohužel asi jen 5 vteřin – vypnula se… To se potom blbě jde domů

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2005 ve 20:02 ® Robur
Robur

Jake, ty si pesymista, až to není hezké. Zkus se na to podívat z mého pohledu, prostě jsi tak dobrý, že už jsi všechny ryby na Dřevnici vychytal, takže holt musíš chvíli počkat, až nějaké zase vyrostou.

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2005 v 19:55 ® jake
jake

Záleží na tom, kde? Když jdu na Moravui, vím že to je „holub na střeše“, který mi letos z 80% uletěl (loni ze 100% – to jsem začínal ). Ale s tím tak trochu počítám. Ale když jdu na tu pos. nou Dřevnici, tak jsem prakticky vždy držel aspoň toho „vrabce v hrsti“ – kor když na ní strávím 4 hodiny. Fakt je ale ten, že tento podzim je to na této lokalitě s vláčkou bída. Připisuji to hlavně velmi nízkému stavu vody . Fakt je ten, že ve Zlíně už víc jak měsíc nespadla ani kapka. Dnes hodinová vláčka – zase bezrybka. Loni jsem touto dobou chytal na marmyšky okouny, tlouště, parmy, plotice, pstruhy… Nejpozději do 20 minut jsem měl rybu. Letos…? V průměru jeden záběr za dvě hodiny .

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2005 v 19:27 ® Axamith
Axamith

A tebe by to bavilo, kdyby jsi pokaždé zachytal ???

reagovat
Neděle 13. listopadu 2005 ve 12:12 ® skwor
skwor

Musim se pochválit!!!! Letos jsem byl pouze 2krát bez ryby!!!!

reagovat
Neděle 13. listopadu 2005 v 11:45 ® Tomash
Tomash

To se mi nikdy nestalo! Heč! Né, dělám si pr. el, jak už tu někdo napsal – při střední vláčce se to prostě stává. Na rybařině mě baví i ti napětí a vyčkávání, no a ve chvíli, kdy už člověk ztrácí víru… Bum! A je tam! …

reagovat
Neděle 13. listopadu 2005 v 11:35 ® Tumi

Začínám s vláčením a je to u mě běžné…

reagovat
Středa 9. listopadu 2005 v 15:38 ® Donald
Donald

Samozřejmě a ne jednou a dokonce na té samé řece, o které se vklidu může říct, že je tam víc tloušťů než v chovných rybnících kaprů. Občas si tam zajedu na návnadu na sumíky a už se mi párkrát stalo, že i na jistých místech nebylo možné chytit za dvě hodiny ani šupinu. Prut ještě nezahazuj. Oni zase dostanou chuť.

reagovat
Středa 9. listopadu 2005 v 15:23 ® bizkit
bizkit

hojky! coraz castejsie sa to same stava aj mne, neviem cim to bude, ale ryby ma v poslednu dobu obchadzaju. chyba bude asi vomne. tak hodne zdravu vsem, a malo takychto nezdarov.

reagovat
Středa 9. listopadu 2005 v 9:46 ® nurse02
nurse02

Jeeeee to ja mam porad.

reagovat
Středa 9. listopadu 2005 v 8:46 ® Candátoman

Před tím, než jsem poznal feeder, tak jsem 7 z 10 vycházek býval bezrybka. U vláčení to je u mě běžné, ikdyž poslední dobou se to podstatně zlepšilo v můj prospěch.

reagovat
Středa 9. listopadu 2005 v 1:07 ® mirmen

V minulém,současném i budoucím čase Stává se to, často na neznámých vodách a u střední až těžké přívlače.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2005 ve 21:57 ® jake
jake

Robur: No to je od Tebe k. va opravdu šlechetné : Další takový rejpal. Kolega mi zase napsal, když jsem si mu postěžoval, jestli jsem to vláčel ve vodě nebo v poli?!

reagovat
Úterý 8. listopadu 2005 ve 20:41 ® Robur
Robur

Nejsem sobec, a a proto se takových zážitků rád zřeknu ve tvůj prospěch.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2005 ve 20:35 ® HaD
HaD

No abych řekl pravdu, tak rybařím aktivně cca 20 let a podobné zážitky jsem měl, mám i jistě i nadále mít budu a to i na dobrých revírech. To je totiž rybařina s tím, co k ní neodmyslitelně patří! A to si o sobě myslím, že už něco umím. Takže hlavu vzhůru, „. i takové dny jsou…“

reagovat
Úterý 8. listopadu 2005 ve 20:10 ® kodlk

Jo. Teď v neděli. Moc to nepovzbudí.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2005 v 19:56 ® Kazan

Nic si z toho nedělej a pomysli na kapraře, co ty by za to dali, kdyby byli bez záběru jen čtyři hoďky. Tam se sedí na dny někteří i na týdny bez záběru

reagovat
Úterý 8. listopadu 2005 v 19:51 ® skwor
skwor

V době kdy jsem začínal to bylo na denním pořádku.

reagovat