Vyhledávání
Digtální foťáček-porďte prosím
7.11.2005 | Prutos | 11.804 zobrazení | 108 odpovědí
CHci si pořídit digit. foťáček a moc se v nich neorientuju. Má to být hlavně pro rybářské účey. Poraďte prosím s výběrem . Rád bych nalezl alespoň cenové rozmezí z něhož pak budu vybírat.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 10. listopadu 2005 ve 20:07 ® BoBo-Falknow
-
Gagi: Ty tomu asi moc nerozumíš, viď?
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 19:56 ® Gagi
-
Nechci vypadat jak staromil, ale proč digitál? Při stejné kvalitě je klasika levnější, navíc při delší výpravě s sebou nemusíš mít půl kila baterek. Pokud ale chceš posílat fotky mailem je opravdu lepší digitál. Každopádně bych si nekupoval nic jiného než zrcadlovku. V klasice bych šel do Canonu u digitálu jsou rozdíli u zmámých značek minimální.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 18:52 ® Robur
-
No Knedliku, to je super, fakt dobrý, ale taky o tom nic nevím, ale třeba ti to udělá radost, ta pochvala.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 18:46 ® knedlik
-
Dnes som kupil conon A 510 ,nic o nom neviem len tak machrujem!
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 18:10 ® Prutos
-
saky: Díky
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 ve 13:15 ® Prutos
-
HaD: To víš, já tak širokoůhlej nepotřebuju pač nechytam taký přeroslý rybičky jako ty Láká mě na něm hlavně to super makro! Co by sis vybral ty?
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 ve 13:09 ® HaD
-
prutos: 35 je o trochu lepší, než 38, což je vidět na obrázcích. Já jsem zvyklej na 27–105, což mi max. vyhovuje. Pokud si myslíš, že tu větší širokoúhlost neoceníš, pak je ta otázke zcela otevřená a k tomuhle modelu bych se tak osobně neklonil. Ne že by se mi zdál špatnej, ale mému srdci by byly bližší asi jiné kousky.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 ve 12:11 ® Prutos
-
saky: Můžeš to sem hodit,budu rád.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 11:30 ® saky
-
no musim uznat, že ten Canon vypadá dobře. makro od jednoho cm je vážně supr. Parádní foťáček. Já o něm taky uvažoval, nakonec ale u mě rozhod vyšší zoom u Kodaku (10×optika, 5× digitál). Eště k tomu makru, jestli chceš pošlu ti pár makro foto… Nicméně pokud chceš fotit makro a ne vzdálenější objekty, tak to máš asi vyřešeno
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 10:27 ® Verba
-
5700kč ne model
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 10:26 ® Verba
-
Koupil jsem si nedávno OLympuse s 5 mega 5700. Parádně prokresluje detaily krajiny. Když si vzpomenu na fotky z ze starého Sony,tak je opravdu lepší.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 8:38 ® Candátoman
-
Prutos: já jsem s tou A510 spokojen a ten tvůj je novější a má malinko lepší parametry(větší rozlišení) – výklopný display, ale to se mi jeví jako zbytečnost a vetší šance na rozbití. Dle mého laického názoru se foťáky různých značek ve stejné cenové hladině zásadně neliší. Jen se musíš rozhodovat dle parametrů, které ti vyhovují a které od foťáku očekáváš. Jinak ta má A510 má menu v Čj, což je strašná výhoda.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 0:53 ® Prutos
-
Asi sem se zbláznil,už si tu povídám jen sám ze sebou! HaD: co říkáš na ten 35mm? Bude to OK?
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 ve 23:24 ® Prutos
-
Zdaji se OK tak předpokládam,že A 610 nebude fotit o nic hůř
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 ve 23:22 ® Prutos
-
Našel jsem pár snímečků z jeho předchůdce ( A 510) viz: url.
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 ve 23:14 ® Prutos
-
HaD: Díky! Teď jsem v obraze.
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 ve 22:13 ® HaD
-
jo, po kliknutí se ten obrázek ještě zvětší
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 ve 21:37 ® HaD
-
Abych ti demonstroval, proč tolik preferuji tu širokoúhlost, tak jsem si teď dal tu práci, abych to názorně demonstroval.
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 v 17:11 ® ZN
-
Prutos: rozhodně nestřelíš, nemusíš mít obavy.
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 v 16:52 ® Candátoman
-
prutos: já mám A510 asi starší model než ten tvůj, protože já ho kupoval v létě a to ještě A610 nebyla vůbec v nabídkách prodejců. Včetně 4ks baterek+nabíječka, další karty na 256MB a pouzdra jsem se vešel do 8500,–. Sice mám jen 3mil. pixelů, ale to mi stačí.
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 v 16:42 ® Prutos
-
Zatim u mě vede ten Canon. Tak na něj koukněte a trochu mi ho ohodnoťtě. Diky Název stránky
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 ve 13:13 ® ZN
-
HaD: přesně tak to je Proto říkám, umět s tím pracovat.
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 v 10:14 ® saky
-
Prutos: tak to víš, když bys s tim chtěl dělat detaily třeba mravenců nebo čehokoliv takhle malýho tak na to by byl určitě lepší nějakej foťáček se seper makrem od 2cm. ale zase na normálně dlouhou rybu si mysim, že by tohle úplně stačilo..... Hodim odkaz k diskuzi: forum. fotografovani. cz
100 lidí 100 chutí a 100 různejch foťáků. Nicméně za sebe doporučuji!!
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 v 9:58 ® HaD
-
ZN: u některých záběrů je to ovšem účelné. Samozřejmě záleží na vkusu, ale když budu chtít vyfotit např. rybu pod 50 cm tak, aby byla opravdu dobře vidět a současně byl na fotografii i celý rybář, pak je to nezbytné a mnohdy ten efekt není na škodu, pokud neslouží k obelhávání lidí
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 v 9:50 ® nurse02
-
Já jsem měl Sony Cybershot a než jsem ho rozbil tak jsem byl maximálně spokojen.
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 v 8:43 ® ZN
-
Jen bych ještě doplnil HaDův příklad. Není dobré jít do ohniskových vzdáleností hodně pod f35. Už hodně zkresluje perspektivu a musí se s tím umět pracovat, hlavně při focení na kratší vzdálenosti. Zkreslování perspektivy se rozuní natahování prostoru na fotce. Jako příklad poslouží focení ryb z hodně nataženýma rukama, kde je vidět velké prsty oproti menšímu tělu. Prostě fotka už očividně neodpovídá realitě.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2005 ve 21:02 ® HaD
-
ZN to napsal dobře. Ještě bych to doplnil o příklad. Se širokoúhlým objektivem jsi schopen vyfotit snímek z podstatně menší vzdálenosti od objektu. Zejména o oceníš v místnosti, kde už nemáš kam couvnout a s „delším“ sklem tam prostě famílii nedostaneš. Stejně tak u vody to oceníš, když nebudeš muset od kámoše či ryby odstupovat. Navíc širokoúhlý objektiv opticky „vytáhne“ předměty, které jsou blíž k objektivu, což hezky zvýrazní např. fotografovanou rybu s osobou, kde je prioritní vidět rybu, a pak teprve rybáře. Ideální je tedy 28-…, na lodi, kde vůbec nemůžeš nikam couvnout pak 18-…, což bude u kompaktu problém. Většina začíná na 38, některé pak 35.
reagovat - Úterý 8. listopadu 2005 ve 20:15 ® Enzo
-
Do 5000 kč seženeš cokoli
reagovat - Úterý 8. listopadu 2005 ve 20:13 ® Enzo
-
hledal jsem a ZN má pravdu koupil bych digi asi nikon,
reagovat - Úterý 8. listopadu 2005 v 19:53 ® ZN
-
Prutos: je to takový objektiv, který má ohniskovou vzdálenost menší, jak je přirozený pohled. Tzn., při předpokladu, že normální, nezkreslený pohled je zhruba při ohnisku 45–52, tak širokoúhlý objektiv je při čísle 35 a níž. To vše se vztahuje k rozměrům kinofilmového políčka. Vzhledem k tomu, že u digitálu je čip podstatně menší, přepočítává se to koeficientem zhruba 1,5–1,6.
reagovat
Takže si vyber foťák o ohniskové vzdálenosti f 24 až 80 a výše. Což je dost problém.