Vyhledávání
Digtální foťáček-porďte prosím
7.11.2005 | Prutos | 11.797 zobrazení | 108 odpovědí
CHci si pořídit digit. foťáček a moc se v nich neorientuju. Má to být hlavně pro rybářské účey. Poraďte prosím s výběrem . Rád bych nalezl alespoň cenové rozmezí z něhož pak budu vybírat.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 22. listopadu 2005 v 16:30 ® Prutos
-
HaD: Tak to já se zmínim. (s tou slevou to byl joke :lol )
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 v 16:26 ® HaD
-
Sleva by asi nekápla. Spíše jsem myslel, že se ti budou více snažit poradit a já že si u nich udělám „vočko“ )
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 v 16:26 ® HaD
-
Quote: On 2005–11–22 15:26, HaD napsal: Sleva by asi nekápla. Spíše jsem myslel, že se ti budou více snažit poradit )
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 v 16:12 ® Prutos
-
HaD: Celkem mě potěšilo že se mi nesnažil vnutit dražšího Pentaxe a dobře mi poradil. Všude jinde mi hned zečali nabízet jiné (čím dražší, tím lepší)
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 v 15:57 ® Prutos
-
HaD: Když to říkáš i ty tak nechám. Nekápla by ze zmíňky o tobě nějaká ta slevička
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 v 15:55 ® HaD
-
rozumí tomu. nech si poradit
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 v 15:12 ® Prutos
-
HaD: Dik za radu,ale právě sem od tam přišel! Byl sem obhlídnout situaci a obsluhoval mě mladej brejlatej chlápek. Vypadal že tomu fakt rozumí a… . rozmluvil mi Pentaxe. Asi na něj dám a půjdu do toho Canonu. Co ty na to?
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 14:32 ® HaD
-
prutos: kup si ho u firmy www. dvf. cz zavolej jim, chtěj pana Bejčka a řekni, že tě posílám
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 14:03 ®
-
Jen stručně: pokud ještě ten foťák nemáš, zkus do vyhledávače na „Centrumu“ zadat „digitální fotoaparáty“/internet. obchody a hlavně půjčovny, Tam si půjč co chceš a otestuj, co Ti bude vyhovovat. I kolem Brna je spousta možností. Hodně zdaru. (Bacha! Vypůjčené digi raděj nemáčej.)
reagovat - Úterý 22. listopadu 2005 ve 12:50 ® Prutos
-
Tak sem dnes obešel půl Brna a navštívil 8 obchodů s foťáčky. Anašel sem h. o! Konkrétně jedinýho Pentaxa a ještě k tomu jinej typ KATASTROFA!!!
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2005 ve 21:54 ® ZN
-
jo, ten pentax je fakt odolnej. Je otázka, jak dlouho. Ale vybrals dobře. S tím makrem 1 cm nemáš moc šancí, jak psal BoBo, světlo, no ale hlavně hloubka ostrosti, což je samozřejmě v přímé úměře i s tím světlem.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2005 ve 20:44 ® BoBo-Falknow
-
prutos: Tak to zírám. Jinak – jestli 5, nebo jeden… v praxi stejně pod pět fotit nejspíš nebudeš.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2005 ve 20:40 ® Prutos
-
BoBo-Falknov: Fakt jo. Na tyhle sem to viděl. A to makro… . přisvětlíme Ne vážně-pořád lepší než kdyby bylo psaný od 5cm,ne?
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2005 ve 20:22 ® BoBo-Falknow
-
Prutos: Fakt vydržel v umyvadle!? To se mi snad nechce ani věřit! To se na něj budu muset někdy podívat. Jinak makru od 1cm moc nevěř, elektronika sice možná bude shopna zaostřit, ale v praxi nebude mít při tak malé vzdálenosti dost světla.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2005 v 19:44 ® Prutos
-
Rozhodnuto jest! Vyhál to Pentax. Přesvedčila mě jeho odolnost (potvrzeno od důvěryhodného zdroje-vodotěsnost mi demonstroval snímky v napuštěném umyvadle!!!) a Li-on akumulátor. Makro má od 1 cm-takže super. Ještě ho sehnat za dobrý peníz a budu spokojen
reagovat - Sobota 19. listopadu 2005 ve 22:44 ® HaD
-
to je otázka priorit, ten rozdíl jsem ti ukázal, teď je na tobě, co spíše oceníš
reagovat - Sobota 19. listopadu 2005 ve 20:17 ® Prutos
-
HaD:jak moc velká navýhoda je podle tebe objektiv až od 38mm?(u Pentaxu) To je věc, která mě nejvíc odrazuje.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2005 v 16:33 ® Libor
-
Bobo Falknov: to je pravě ta cenova hranice,záleží taky jak je kdo naročnej, kdo je amater, pokročilý amater,či profik ten bude lobovat za něco jiného. Někdo se chce vyfotit s rybou, někdo fotí i krajinu u vody či hmyz.. . Jinak s tebou souhlasim. Sám mám zkušenosti s Olympem řady UZ. Něco málo s Minoltou. O vánoce chci jít do Panasonicu DMC FZ 30. Sám za sebe říkám že bez většího zoomu už ani ránu, a zase-výhody-nevýhody. Na vláčku nosím foták zabalený v igelitáku kdybych ve vodě klopítnul. Máte někdo zkušenosti s panasonic?
reagovat - Sobota 19. listopadu 2005 v 15:15 ® BoBo-Falknow
-
Kovboj: Ruku na srdce, já bych ho nechtěl
- Velký display: hezky jsou vidět fotky, ale zároveň hezky žere baterky.
- 10× zoom – pěkné, ale bez stabilizátoru použitelné pouze ze stativu
- horší clona
- nechutně drahé paměťové karty
Na ryby to zrovna není a na lepší focení bych si také dovedl představit něco lepšího. Pokud se mýlím, tak mne uveďte do obrazu
reagovat - Sobota 19. listopadu 2005 ve 14:14 ® CeP
-
mam Canon Ixus 300 a Olympus C 720 UZ. zkusenosti s Olympem C-2100 UZ, Kodakem DX6440a HP Photosmart 735. z neprofesionalniho pohledu si tedy troufam tvrdit, ze vim co bych od fotaku chtel : alespon 10× zoom, stabilizator, pokud mozno kvalitni optiku, a hlavne mi musi, coz je pro mne skoro nejdulezitejsi dobre sednout do ruky a ovladat se (treba HP Photosmart 735 katastrofa). nejspise bych hledal u Pentaxu, Canonu, Panasonic a v nouzi jeste mozna Sony (optika Carl Zeiss). jisteze se tak posovam dal za hranici 15 tis., ale pod bych stejne asi nesel.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2005 ve 13:02 ® Libor
-
shimi: jo to beru, obzvlast tak pred 2 lety olympus v rychlosti zaostaval, ale dnes uz to myslim dohnal, uz bys uběhl jen pulku stadionu
reagovat, jestli nikon,pentax, canon,panasonic tak jsi u těhle značek s 10× optikou zase cenově jinde, máš pravdu toď otázka…
- Sobota 19. listopadu 2005 ve 12:55 ® HaD
-
velká výhoda toho pentaxu je v jeho udávané odolnosti, takže bych na tvém místě vybíral podle toho, co víc oceníš. buď odolnost, nebo kvalitu v optice
reagovat - Sobota 19. listopadu 2005 ve 12:37 ® Shimi
-
Kovboj:toť zas otázka .. já mám olympa a sem s nim celkem spokojenej … ale dneska už bych si ho nekoupil a to z toho důvodu že je strašně pomalej .. než ten foťák naskočí oběhnu třikrát atletickej stadion .. dneska bych si koupil spíš nikon , pentax nebo canona..
reagovat - Sobota 19. listopadu 2005 v 11:23 ® Libor
-
Ruku na srdce chlapi, když chceš cenu pod 10.000kč, ten canon nebo pentax co uvádíš, oba zdaleka nemají na Olympus SP 500 Ultrazoom odkaz: www. megapixel. cz
Ta optika je hodně důležitá, opt. zoom 10×,vyfotíš si kachnu na druhem břehu řeky,makrem vyfotiš detail šupiny
reagovatA ostatní, jak porovnáváte tento foták s těma dvěma??
- Pátek 18. listopadu 2005 ve 23:40 ® BoBo-Falknow
-
Prutos: Asi bych hrábnul po Canonu. Neměl jsem sice tenhle Pentax v ruce, ale podle papírových údajů je na tom Canon lépe s optikou. Pentax má sice vyšší rozlišení, ale jestli 5, nebo 6 Mpix, to už je jedno. Jediné v čem má Pentax velikou výhodu, jsou Li-Ion články.
reagovat - Pátek 18. listopadu 2005 ve 21:00 ® Prutos
-
4all: Porovnejte prosím tyhle dva modely a napište kterému z nich byste dali přednostCanon a Pentax Díky
reagovat - Pátek 18. listopadu 2005 v 19:51 ® BoBo-Falknow
-
ZN: To plyne z „včetně času a místa“
reagovat - Pátek 18. listopadu 2005 v 18:51 ® kelt
-
www. digineff. cz občas mrknu i sem když potřebuji rychlé porovnání a dodám ještě jedny stránky – hned jak je najdu – kde je srovnání i co se týká fotografií z „jednoho místa jedné věci a při stejných podmínkách“ jak psal tuším BoBo..
reagovat - Pátek 18. listopadu 2005 ve 12:26 ® HaD
-
Bobo:. což ale nemusí každý vědět
reagovat - Pátek 18. listopadu 2005 v 8:47 ® ZN
-
A konstantní osvětlení
reagovat