Vyhledávání
Pohyb vodní hladiny
5.11.2005 | Daemon | 1.974 zobrazení | 6 odpovědí
Myslíte si, že má pohyb vodní hladiny na přehradách vliv na braní ryb? Myslím tím třeba upouštění či připouštění. Většina rybářů tvrdí že ano, ale nechápu, jak to ryby mohou poznat a zatím mi to nikdo logicky nevysvětlil…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 6. listopadu 2005 v 15:30 ® Daemon
-
Já jsem totéž zažil na Skalce když v hrázi stavěli elektrárnu. Rozdíl byl v tom, že ryby brali jako divé a tím pádem se toho hodně vychytalo…
reagovat - Neděle 6. listopadu 2005 ve 14:50 ® Robur
-
No tak já chytám na řece pod přehradou a když přehrada vypouští, tak většinou berou, protože to přináší žrádlo, naopak na přehradě jsem žádný vliv nepoznal. Paradoxně tuším že před dvěma lety na zimu snížili extrémě hladinu přehrady /každé přehradě klesá hladina na zimu, ale tehdy se opravovala hráz, takže zdůrazňuji, že ten pokles byl 2* tak velký/ a rybáři se těšili, že daj rybám na prdel, ael asPoń moje zkušenost i těch co jsem vzpomínal byla špatná. Šlo o brněnský Prigl, pokud někdo tehdy uspěl, tak ať se pochlubí.
reagovat - Neděle 6. listopadu 2005 ve 14:13 ® Daemon
-
Robur: To máš pravdu… Jenom chci zjistit, jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti.
reagovat - Neděle 6. listopadu 2005 ve 13:48 ® Robur
-
To je asi podobné, jako když se tě zeptám, jak poznáš že venku fouká vítr. Ale pokud k tomu budeš řešit chuť k jídlu, tak ti odpoví jedině ryba,
reagovat - Sobota 5. listopadu 2005 ve 14:50 ® Daemon
-
Jasně, ale pokud klesne hladina o nějakých 20 cm, tak se tlak zrovna moc nezmění. Stejně jsi mi ale nevysvětlil, proč by to rybám vadilo. A teď jsi představ ryby, které v létě stále plavou u hladiny (boleny, tolstolobiky…). Hladina klesne, tlak se změní, jenže tyhle ryby jsou pořád nahoře, takže jim je zcela jedno, jaký tlak je u dna. Aha… Co mi na to řekneš?
reagovat - Sobota 5. listopadu 2005 ve 12:33 ® Harik
-
Víš neco o výšce vodního sloupce a tlaku? Tohle to se učilo na základne škole za mých mladých let. Asi jsi akorát chyběl.
reagovat