Chytej.cz

kormorány necteno

4.11.2005 | ywan | 7.615 zobrazení | 53 odpovědí

no páni, kormorány si už začínajú brúsiť zobáky na naše ryby. Idete skúsiť niečo proti nim podniknúť alebo kašlete na ne? U nás legálny odstrel zamietli a zamietajú ho ďalej. prak a ložiskové guličky už mám nachystané Na pláne ich mám min. 10. Viem že je to ilegal a keby ma niekto chytil tak mám zarobené pekné peniaze, ale už sa na to fakt nedá pozerať

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 15. ledna 2006 v 8:12 ® bojka
bojka

na ty ZDECHLINY plati asi jen tohle:www. volny. cz

reagovat
Neděle 15. ledna 2006 v 1:00 ® xycht

Pavouk: ted jsem četl v nějakym časopise, myslim v Rybářství jak vypudit kormorány právě na malých tocích…řešilo se to tam tak, že se napříč řekou nebo potokem napříč natáhla nad hladinou sisalová šňůra. kormoráni jí prej vidí a bojí se tam letět a prý to funguje

Quote: On 2006–01–14 18:16, Pavouk napsal: Ti zasraní kormoráni si zaslouží jenom odstřel. Tenhle týden se jich asi stovka objevila na naší malé říčce. Kterou brutálně zmasakrovali. Na březích se nachází zbytky podzimní násady kapříků,tlošti,po­doustve,okouni a ostrozetky(tedy jejich zbytky) jsou roztahány po zamrzlích okrajích řeky. Vzali útokem asi 3 km řeky. Myslím že by se měl jejich počet minymálně redukovat!

reagovat
Sobota 14. ledna 2006 v 19:16 ® Pavouk
Pavouk

Ti zasraní kormoráni si zaslouží jenom odstřel. Tenhle týden se jich asi stovka objevila na naší malé říčce. Kterou brutálně zmasakrovali. Na březích se nachází zbytky podzimní násady kapříků,tlošti,po­doustve,okouni a ostrozetky(tedy jejich zbytky) jsou roztahány po zamrzlích okrajích řeky. Vzali útokem asi 3 km řeky. Myslím že by se měl jejich počet minymálně redukovat!

reagovat
Sobota 14. ledna 2006 ve 14:10 ® xycht

Používání slov jako „umlátit“ apod. se mi nelíbí. Je pravdou, že způsobuje škody,ale nelíbí se mi jak se problém zužuje. na mnoha vodách sami „rybáři“ berou víc než stanoví zákon a zde je taky problém. Copak je 7kg denně a 2 ušlechtilý ryby málo?

Takže kdyby to bylo umožnil zákon, povolit odstřel přesně stanoveného množství ptáků a tím škody aspon minimalizovat. A také by mělo dojít na „rybáře“ co berou nad limit, přece není normální brát víc ryb než povolí zákon! To se musí odsoudit.

Do poloviny min. roku jsem lovil sumce nonstop a zákon jsem porušoval. Ale již nějakou dobu nonstop nelovím a lovit nebudu a zákon budu dodržovat přesto, že je hrozný o půlnoci jet pro bojku a ve 4 hodiny jí zase zavážet. Když každej začne u sebe a nebude se chovat jako pytlák, tak myslim že bude nám všem líp.

reagovat
Sobota 14. ledna 2006 ve 13:53 ® Ciffik
Ciffik

souhlas. taky bych je redukoval mit cim. nastesti na muj oblibeny revir kormoran nezavita…

reagovat
Sobota 14. ledna 2006 ve 13:30 ® joba

Kormoráni mě taky serou,ale já osobně jejich stavy regulovat prakem,nebo latí nebudu

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 ve 21:53 ® ywan

kecalka : vydra je uplne pôvodný druh, keď sa premnoží, príroda si už daako poradí – napr. sa ukotí viac líšok. Ale čo keď priletia tie hovedá? S nimi si poradí len olovo. sorry

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 v 15:26 ® Kecalka
Kecalka

no pokud by si tam chtel mit bobra tak to je trochu o nicem to se asi nestane ,to ze te sere ze tam nemas zadnou cudlu to je mi jasny i me by to nastvalo ale nemlatila bych je klackem jako magor to promin ,ragulace prosim -organizovana. pod nejakym dohledem to beru,chyba je v tom ze se to melo delat uz davno a ne az kdyz je pozde,a pokud se ochranci vzeprou tak to bude stale horsi a horsi . snad pochopi ze je potreba vysekat diru do ledu aby ryby nepochcipali a zaroven regulovat kormorany jinak nebude prokoho ty diry uz delat. muj nazor

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 ve 14:53 @ 

kodlk:Musíš to udělat jak na Labi. Otrávit řeku,nebude tam ryba a tudíž ani kormouš. No ale to je jaksi o ničem.

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 ve 14:47 ® kodlk

Kecalka: Ahoj. Na řece kterou mám 30m od baráku nevím o žádném bobrovy. Ani 10km nad, ani 10km pod. Vím jen o náletech kormoránů a jak píše KAZAN zplundrované řece(Za pár týdnů). Na podzim není problém vytáhnout 100ks bílé ryby (od 10cm) za den. Po náletech kormoránů lze vytáhnout pár větších jedinců, kteří unikly 5–10ks. Co to znamená? Zlikvidování 90% rybí osádky(v kusech) na řece, která není zarybňovaná ze žádného zdroje.

Možná jsou ty údaje nepřesné a nelze je dávat za vinu jen těmto predátorům. Ale daleko od pravdy nejsem.

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 ve 14:07 ® Pytel
Pytel

Stejně jednoho krásneho dne pochcipaj na ptáči chřípku

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 ve 13:43 ® Kecalka
Kecalka

no urcite vseci vime ze kormorani dokazou az neuveritelne veci kdyz na to prijde ,nejsem zadny ochrance prirody ale mam ji rada jako kazdy jiny,ale nekteri si asi ulevuji kdyz muzou umlatit kormorana klackem roslapat jim vajicka ,umlatit ho ledem a pokud jeste zije umlatim ho klackem je mi zvas na bliti fakt trochu uvazujte co pisete kluci ,co treba vydra hm je moc premnozena pojdte budeme je mlatit klackem az chcipne to je to same né. pokud by se sistematicky a organizovane zabranovalo premnozeni nemuselo to byt ,ale jako jednotlivec tomu nezabranim jen si vyleju vztek na mensim tvorovi a to ja neuznavam muj nazor

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 v 10:37 ® Raf
Raf

Je potřeba si uvědomit, že největším nebezpečím nejsou ty stabilní kolonie, ale kormoráni migrující, kterých je podstatně více a vody na ně nejsou připraveny.

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 v 10:18 @ 

O kormoránech Zvláště doporučuji přečíst poslední řádek

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 v 10:16 @ 

dvě stabilní kolonie (Třeboňsko a Nové Mlýny a okolí) a dvě menší kolonie na Jindřichohradecku a v Poohří

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 v 10:05 ® R3F13X
R3F13X

DOTAZ: Kde a kdy hnizdej kormorani?Kdyby to nebylo nekde daleko,sel bych jich tam par umlatit nejakejma plankama. i kdyby meli bejt posledni na svete…

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 v 9:51 ® tucnak11
tucnak11

Polska vlada ma dochodu s rybařskym svazem o odškodněni za plondrovani ryb přes kormorany,jen to přešlo přes jch očekavani a sami povolili otstřel a je pokoj. Ani ochrancy zvižat nepomochli je toba kdy kormorani se stěchuji tak jim nepovoli ani sednout tak migruji dal tady maji klit na Slovensku take. Nemusi se je zabijet jen paru kusu a zbytek do vzduchu nedat jim sednout v klidu tak sami odleti dal a tak domlouvit se s jnnymi organizacemi aby pokračovali ,kormorani se naserou a poleti tam kde maj klit na SlovenskoVPolsku to vyšlo a jake mamy rozlochy obrovske. Kormoran je plachy ptak, ramusem a střelbou jich vyplašimy tak dělame na Severni Moravě na rybnikach nemaji šansy se tam zabydlit po tydniu střydania se mezi chlapami rybařy mlaceni do hrncu a střelbě kormorani vzali ruksaki na zada a odletěli na Jižni Moravu a my zachranilisme svojich 72 h. před splondrovanim dělame to každym rokěm a kormoranu je čim dal meně.

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 v 9:18 ® Cudla
Cudla

podle výzkumu v EU se zjistilo že kormorán sežere denně 2–4,5kg. V Evropě je jich podle výpočtů necelej milion. To uloví v průměru každou třetí rybu na kterou zaůtočí,samozřejmně když zaůtočí tak poraní. Vyděl jsem slovovat rybník kam bylo nasazeno 2500ks K2. Kormoráni se „zdrželi“ pouze tři dny,a to je plašli poplašnákem,aj pár jich položilo život gumipuškou. Výlov čítal 50ks ryb potrhaných který se mohly akorát zakopat,protože to nemohly rozplavat,akorád by se zaplísnila voda. O tom jak jim chutnaj lipani a pstruzi na Ohři to ani nemluvim.

reagovat
Pátek 13. ledna 2006 v 9:02 ® kodlk

Regulovaný odstřel, který se promění v neregulovaný masakr.

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2006 v 16:54 ® Kazan

Od poloviny listopadu jsem chodil každých 3 až 5 dní krmit rybky a občas provedl kontrolní odlov. Dnes jsem si uhnal první nulu nedočkal jsem se ani potažení, zato mi nad hlavou co chvíli nalítávaly kormoráni. Při bližší obhlídce toku jsem jich napočítal kolem stovky, za čtyři dny stihly totálně úsek zplundrovat. Za zmínku stojí že je to přímo v obci a lidi jim nějak zvlášť, při jejich lovu, nevadí. Takže kdo kormorány ještě neviděl, (natož lovit) není o co stát, je to totiž ,, Po nás potopa,,

reagovat
Sobota 12. listopadu 2005 v 15:45 ® ywan

zimoviská by sa možno dali ochrániť delobuchmi ale kto by ich tam chodil aspon 3× denne hádzať

reagovat
Sobota 12. listopadu 2005 v 15:40 ® ywan

carodej: noooooo zrovna 12 nemám, ale uvidíme možno z toho aj tak vyrastiem, alebo ma to bude držať až kým tie k**vy nevymiznú z povrchu Oravského

reagovat
Sobota 12. listopadu 2005 ve 14:40 ® carodej

yvan: Nakopat Te do prdele malo! Takovyhle blbce mam nejradsi. Podobne jsem premyslel kdyz mi bylo tak dvanact. Doufam, ze z toho vyrostes.

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 ve 21:52 ® Raf
Raf

Gagi: Mam o myslivcích jako celku dobrý mínění – pro zvěř dělají strašně moc. Tady je ale nutný, abychom si všichni uvědomili, že revír s kormorány je větší než Česká republika, ať už nám to příjemný je nebo neni.

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 ve 21:33 ® Gagi

To jsem rád že jsme rámcově ve shodě, jen jsi moc velký pesimista. Většina myslivců je rozumných lidí a ne vybíječů zvěře. Ps: Vím o čem mluvím – jsem myslivec. Pps: Většinou jsou ovšem vidět jen ti špatní.

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 ve 21:22 ® Raf
Raf

Ywan: To je zajímavý zjištění. Možná že při lovu jsou v takovym amoku, že nevnímaj okolí. Já jsem „tu čest“ vidět lovit kormorána neměl, ale když nebyli v pohybu, tak mě nikdy přiblížit nenechali.

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 ve 21:15 ® Raf
Raf

Ach jo, já si ale vůbec nemyslim, že by můj příměr byl nějak špatnej. A už vůbec se nepovažuju za bojovníka za práva kormoránů. Dokonce když mam říct svůj názor, tak jsem rozhodně pro regulovaný odstřel, jde pouze o to jak ho učinit. Svým příměrem o migrujícím úhoři a kormoránovi jsem rozhodně nechtěl říct, že oba živočichové mají stejné chování. Chtěl jsem dát pouze najevo to, že u migrujících živočichů se může stát, že se značná část určitého druhu vyskytne v jednu dobu na jednom místě. A jestliže se u nás v zimě objeví značná část kormoránů ze západní Evropy (podmínky tu na to máme díky populárnímu chovu ryb opravdu dobré) a my v tu chvíli zahájíme „regulovaný odstřel“, který tak aby byl efektivní bude stát pěkných pár ran z pušky nebo praku. Stav kormoránů se u nás sníží o velmi vysoké procento, protože tady se nebavíme o tom, že by u nás bylo 10 ptáků navíc, ale jde o tisíce. Vody tím uchráníme. Zbytek kormoránů se vrátí do své domoviny, rozptýlí se na velké území a budou tam chybět! To je důvod proč mluvím o tom, že není moc možné regulovat počty migrujících zvířat, i když prakticky to samozřejmě tak těžké není. Právě migrující zvířata totiž byla v minulosti nejčastěji vybita a určitě to bude souviset i s iluzí jejich hojnosti, protože jsou nahromaděné na jednom místě. A to že je kormorán chráněnej neni příčina, ale důsledek. Důsledek toho že byl u nás i v Evropě systematicky vybíjen. Nejsme totiž jediní rybáři, které sere. Podtrženo a sečteno – odstřel ano, ale za účelem který jmenuje Gagi – zaplašit a přinutit je se nevrátit, nebo neustále se přesouvat. Rozhodně ne odstřel za účelem dosažení takového počtu kormorána, který by nás nemohl ohrozit, jak by si to mnoho lidí představovalo.

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 ve 20:32 ® kodlk

Ničeho se nebojte. Je jen otázkou času, kdy naše instituce zjistí, že kormorán je nosičem pro vir ptačí chřipky. Mě vysvětlete, jak je možné, že se k nám (do evropy) ptačí chřipka dostala až na podzim? Který pták migruje v obráceném sledu (za zimou – vyplundrovat to co se z jara urodilo a za léto dozrálo)? Proč hyne v první řadě zrovna vodní ptactvo. Myslíte, že už nad tím někdo přemýšlel? Nebo mi něco uniklo?

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 v 19:49 ® Gagi

Ahoj všem, speciálně Raf(ovi)! Zdá se mi že dáváš přednost jednomu živočisnému druhu před jinýmy, nikdo tady asi nechce dostat kormorána do černé knihy. Člověk krajinu změnil natolik že už nemůže alibisticky nechat vše na přírodě. Lovem určitého počtu kormoránů by se dosáhlo jejich větší plachosti a častější migrace což by nejen výrazně omezilo možnost lovu ale i zabránilo obrovským škodám v jednotlivý lokalitách.

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 v 19:48 ® Gagi

Ahoj všem, speciálně Raf(ovi)! Zdá se mi že dáváš přednost jednomu živočisnému druhu před jinýmy, nikdo tady asi nechce dostat kormorána do černé knihy. Člověk krajinu změnil natolik že už nemůže alibisticky nechat vše na přírodě. Lovem určitého počtu kormoránů by se dosáhlo jejich větší plachosti a častější migrace což by nejen výrazně omezilo možnost lovu ale i zabránilo obrovským škodám v jednotlivý lokalitách.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1