Chytej.cz

kormorány necteno

4.11.2005 | ywan | 7.619 zobrazení | 53 odpovědí

no páni, kormorány si už začínajú brúsiť zobáky na naše ryby. Idete skúsiť niečo proti nim podniknúť alebo kašlete na ne? U nás legálny odstrel zamietli a zamietajú ho ďalej. prak a ložiskové guličky už mám nachystané Na pláne ich mám min. 10. Viem že je to ilegal a keby ma niekto chytil tak mám zarobené pekné peniaze, ale už sa na to fakt nedá pozerať

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pátek 11. listopadu 2005 v 17:55 ® ywan

Raf – zatiaľ som si nevšimol žiadnu agresivitu ale plachosť je takmer nulová. Nie je problém priblížiť sa na 2–3 metre, všetko čo spraví je asi to že sa ponorí pod vodu a vypláva o meter ďalej, keď som po nich z mosta hádzal asi 10kg kusy ľadu tak spravili to isté – pred dopadom na vodu sa ponorili a vyplávali kúsok ďalej, neodletel ani jeden. Dúfam že oceľ. guličku si nestihne všimnúť ani jeden

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 v 17:27 ® Milky
Milky

Raf: Tvůj píměr je velmi zavádějící! Dá se regulovat i to, co migruje, ale je tu jiný problém – je chráněnej!!!! Příměr s úhořem jsi taky nevystihl dobře. Spíš bych vzal pro srovnání třeba cikány/rómy, taky se nesměj střílet a taky táhnou tam, kde je možné něco bezpracně získat.

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 v 16:39 ® pepino99
pepino99

To all: Jo s kormorány je opravdový problém! Kdo to neví jako někteří z Vás tak hejno těchto ptáčků zplundruje za pár chvil docela slušnej kousek vody. U nás jsou taky a rybářská org. vypsala odměnu 300,– Kč za jeden zobák . Střílet je flintou ještě drženou na černo je volovina ale ten prak může fungovat celkem slušne ))) A co na tom že se wopčas něgde napíše ňáka ta hrupka. Dyť je to fcelku lekrace , né chlapyy ??? ))

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 v 11:36 ® Raf
Raf

S kormoránem je samozřejmě ten problém, že k nám migruje (na rozdíl od divočáka). Regulování počtu díky tomu neni moc možné. To se dá u druhů, které jsou celý život relativně na jednom teritoriu. Přijde mi to jako kdyby se rozhodli domorodci vybíjet úhoře v Sargasovém moři, nebo ptačí kolonie v Norsku. Nicméně částečné řešení je – chodit k vodě nejen v nejnadějnějších měsících, ale i v zimě. Jestli totiž něco kormoránům nejvíce nahrává do karet, tak jsou to prázdně břehy. Jsou sice agresivní, ale plaší. Jinak je tu opravdu někdo, kdo už zabil kormorána?

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 v 10:22 ® Robur
Robur

Quote: On 2005–11–10 20:12, Zcuter napsal: to esky :já píši rychle rychle a občas neudělám chybu. jinak v češtině jsem celkem dobroj do jest díky bohu,,chvalitebný"

No tak tedy zdůvodni „i“ ve slově običejný, samozřejmě že i já mám překlepy, ale vzhledem k tomu, že ty i, y jsou na opačných koncích klávesnice, tak jsem docela zvědav.

reagovat
Čtvrtek 10. listopadu 2005 ve 21:12 ® Zcuter
Zcuter

to esky :já píši rychle rychle a občas neudělám chybu. jinak v češtině jsem celkem dobroj do jest díky bohu,,chvalitebný"

reagovat
Středa 9. listopadu 2005 v 17:39 ® ESKY

Pro Zcutera : Jaké máš vzdělání? Já jsem snad ještě neviděl tolik pravopisných chyb. To jsi se tak zasnil v představě zabíjení, že jsis ani neuvědomil co píšeš ? Přemýšlej o sobě, prosím…

reagovat
Středa 9. listopadu 2005 v 15:48 ® muf

u nás teda kormorány nemáme(zaplať pánbů) ale zas tady máme volavky. Jako jejich ochranář vím, že na ně spolehlivě platí malorážka s optikou. případný kormorán by to tedy taky nerozchodil.

reagovat
Úterý 8. listopadu 2005 v 15:11 ® Zcuter
Zcuter

u nás se loni domluvili rybáři s myslivcama:hlava od kormorána=kapr. ale nevím jak to bude letos. jo a phledně toh praku to není špatný nápad já mám prak a gumu mám potaženou dvoutě na každé straně. a nedávám kuzličku z ložiska ale običejný velký olůvko,které normálně používám na udici. olovo má větší razanci…

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2005 ve 22:41 ® 

ywan,pokračujem v snení ,preto malokalibrovka,lebo skoro všetky typy,vyrábané v českých zbrojovkách majú dodatočne vybavené ústie hlavne závitom na tlmič hluku, Still alebo Parker

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2005 v 19:00 ® kodlk

Nestřílejte si po ptákách. Už takhle smrdí. Co teprve až Vám umřou.

Nezkoušel jste někdo účinnost (kujva nevím jak se to jmenuje) nataženýho bílého špagátu cik cak přez tok řeky? Chtěl bych takto ochránit tok cca 600 m a hlavně jez nad a pod, kde na jaře nebyla téměr ani rybka ale jen pár kousků okřídlených šmejdů.

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2005 v 16:47 ® ywan

Luban, netvrdím že by nebolo učinnejšie niečo ostré, ale je to príliš hlučné. Nejaký priblblý ochranár by ma rýchlo našiel a vysekal pokutu 10 litrov / pritom si neuvedomuje že vtáčik sposobuje škody za 3 násobok /

reagovat
Neděle 6. listopadu 2005 ve 13:37 ® 

ywan,prak je slabý,účinnejšia by bola guľovnica ČZ 550 Prestige s optikou Meopta artemis 2000 a celoplášťové strely kaliber 30–06 alebo broková kozlica bretton sprint. Môj tip je ale malokalibrovka ZKM 611 zbrojovka Brno. To som sa zasnil…

reagovat
Neděle 6. listopadu 2005 ve 13:08 ® Gagi

Ano kormoráni jsou problémem stejně jako vydry, vlci, rysi, atd., bohužel ochranáři přírody kteří mají velký vliv nejen na media se zaměří jen na ochranu konkrétního druhu a odmítají vnímat naši přírodu jako celek. Nikdo nechce vybít vydry atp., ale měl by se udržovat přijatelný počet jedinců na určitém území. Proč lov divočáků všichni považují za normální a u kormorána který je stejně jako divočáci někde přemnožený ne? Měli by jsme se semknout s myslivci protože jsme jediné dvě fundované skupiny ochránců přírody kteří nejen mluví ale i činí. DOST BYLO ŽABOMYŠÍCH VÁLEK!!!

reagovat
Neděle 6. listopadu 2005 v 10:16 ® Robur
Robur

Zkust na ně kašlat, třeba dostanouc chřipku.

reagovat
Sobota 5. listopadu 2005 v 17:47 ® ywan

Tu je o tom trošku viac www. rybweb. host. sk

reagovat
Sobota 5. listopadu 2005 v 17:37 ® Kazan

>Esky: chlape, ty jsi ještě neviděl kormorána?, vždyť lítaj i k vám, u globu je jich plnej strom a na soutok už nemá cenu chodit, už o tam stihli vyrabovat, a nebo si teď skoč k Labi, každý den přilétá nová várka.

reagovat
Sobota 5. listopadu 2005 v 17:33 ® ywan

esky : sú chránené, ale akým právom chodia DEVASTOVAŤ naše rieky?naše ryby – mal som na mysli ryby všeobecne, pretože kormorán si nevyberá či je ryba slovenská, česká, japonská… jemu je to úplne jedno chápeš??? PS 1: buď rád že si živého kormorána ešte nevidel, ja sa musím pozerať ako 1400 kormoránov ničí rieku Oravu a ochranári majú veľkú radosť že vtáčiky prileteli PS 2: nenavážaj sa do mňa, odpovedal som kazanovi, a Teba je po mojich odpovediach **** cudzinče

reagovat
Sobota 5. listopadu 2005 v 17:31 ® dudu

ywan- jo, nech naše ptáky na pokoji!

reagovat
Sobota 5. listopadu 2005 v 17:19 ® ESKY

Ale,ale ? Nejsou kormoráni náhodou chránění ? Já jsem živého kormorána ještě neviděl a mohu se zeptat, jakým právem se Ty cizinec staráš o Naše ryby, nebo jsi snad myslel slovenské ryby a omylem jsi se upsal ??? Střílej si své slovenské ptáky a ty naše nech být a nestarej se o ně, jasné ???

reagovat
Sobota 5. listopadu 2005 v 17:09 ® ywan

kazan: ten prak sa dá kúpiť v športových potrebách, je to fakt delo, guma sa dá natiahnuť z nejakých 15cm na dobrých 60 a má takú opierku takže ruku nenakloní a, presnosř je tiež celkom slušná. Gulička 5–8mm musí stačiť, dieru do neho urobí na nejakých 15m, kamarát rozmlátil okná na trabante asi zo 40tich

reagovat
Sobota 5. listopadu 2005 v 16:53 ® DEATH

To chce aspoň lahký gulomet,jak by řekl major Terazky…

reagovat
Sobota 5. listopadu 2005 ve 12:10 ® Kazan

Šmarjá, ywan, neřikej že ty šmejdy sejmeš prakem a kuličkou z ložiska, hned hoď do placu podrobnosti (velikost kuličky, síla gumy apod.) . U nás už začali s kažodoročním pucováním řeky. Vím že má být člověk na zvířátka hodný, ale jsou chvíle kdy velice rád udělám vyjímku.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1