Chytej.cz

Chytání 24 hodin necteno

31.10.2005 | KULKIN | 11.888 zobrazení | 71 odpovědí

chytáte někdy i v noci. Jakýje váš názor na omezení rybářským řádem . Lidé co tam jsou mi připadají jako svazáci kteří zaspali dobu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 6. listopadu 2005 ve 21:27 ® nurse02
nurse02

Ahoj vsichni, tohle je jen a jen muj nazor a rozhodne nechci tvrdit, ze je spravny nebo nejlepsi. Myslim, ze non stop rybolov by byl dobry, byt i jen v urcitou cast roku. Je spousta rybaru, kteri se jen tezko uvolnuji na nejakou vypravu. Pak musi v zakonem urcenou dobu pruty ven z vody a je pauza. Nedokazu posoudit jak moc je ta prestavka dulezita pro ryby. Mozna by pak bylo i vice kontrol od RS, ale nekteri proste budou pravidla porusovat a nikdo a nic jim v tom nezabrani. Patrim k rybarum, jak rika Milky, prizdisracum a rozhodne nemam potrebu porusovat pravidla. Uz jen k vuli tomu, ze listek a to ostatni me stalo cas, penize a praci. Tak nechci vlastni blbosti o papiry prid.

reagovat
Neděle 6. listopadu 2005 v 19:02 ® Vydrain
Vydrain

nonstop aspon přes to léto by bylo fajn, zase tak velkej nápor na vodu by to asi nebyl, páč když bude někdo 2 noci být u vody vzhůru, tak to pak 4 dni dospává a kdo si to zkusil, tak ví, že to jde takhle jen občas

reagovat
Neděle 6. listopadu 2005 v 18:51 ® Milky
Milky

Robur: Spi sladce, zatím není nic jistý!!!!!!!!!

reagovat
Neděle 6. listopadu 2005 v 17:28 ® Robur
Robur

Hm, Hm, Hm a doteď jsem si myslel že v Brně jsem nejchytřejší já. To mě teda dostalo.

reagovat
Neděle 6. listopadu 2005 v 17:15 ® Milky
Milky

Kulkin: Hraji má svůj názor a nestyfí se za něj. Proč třeba ty nemáš, jako on, vyplněnou kartu. Když navrhneš něco rozumného, určitě tady sklidíš frenetrický potlesk

reagovat
Neděle 6. listopadu 2005 v 16:24 ® KULKIN

hraji : ty chytráku děláš ostudu Brnu!!!!!!!!. děláš ,že si nejchytřejší a děláš SVAZÁKŮM mluvčího.

reagovat
Sobota 5. listopadu 2005 ve 13:09 ® komar1

Já si myslím,že to není o tom jestli budeme chytat 24 hod deně nebo ne,snad záleží kolik si každý odnese ryb,jestli jsem týden na dovolené tak si chci pěkně zachytat (když počasí dovolí)

reagovat
Sobota 5. listopadu 2005 v 10:36 ® xycht

Donald: taky myslim,že když bude u vody víc rybářů, že si pytláci možná dají voraz Osobně jsem pro lov nonstop aspon v červenci a srpnu, zavedl bych to na zkoušku a objektivně zhodnotil plusy a mínusy. Věřím,že plusy by převažovali.

reagovat
Pátek 4. listopadu 2005 v 15:41 ® Donald
Donald

Na jednom soukromém rybníku se chytalo jen do 22 hodin. Asi od 23 tam bylo spousta pytláků. Když mi tam potom povolil víkendový lov nonstop, tak jsem jich pár viděl, jak přišli, ale viděli rybáře a odešli. Možná by to taky mohlo trošku pomoct proti pytláctví jako na tom soukromém.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 18:46 ® pif
pif

sakra,proč omezení lovu?su pro chytání nonstop!!!pokud někdo bude chtít pytlačit,tak ho doba lovu nezajímá a pokud nebude,bude mít lahodnější,za­jímavější a duchaplnější rybolov!!!-.))RS s tímto omezením nemá nic společného,je to o kultuře lovu,ne o době lovu.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 18:12 ® HaD
HaD

hagrif: hezky jsi to zlehčil ))) tos určitě nemohl myslet vážně, ne? pokud ano, tak jak by jsi to zkrátil? copak např. v 18:00 chodí víc než v 22:00?

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 17:55 ® hagrif

Já jsem proti chytání v noci… Je to tak snadno zneužitelné Já by jsem to nechal jak to je… i když by jsem to možná trochu zkrátil z důvodu lepší kontroly rybářskou stráží…

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 17:07 ® Milky
Milky

Jestli se moje věty někoho bytostně dotkly, tak se omlouvám. Nebylo to míněno ve zlém.

Každý dospělý před zákonem za sebe zodpovídá sám a tak je jen na něm, jak s tím naloží. Přeji Vám všem prozářené chvíle u vody.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 16:37 ® kodlk

TO ALL. Na co jsou FÓRA na těchto stránkách? Aby se zde debatovalo!!! Nikdo odsud zákony nezmění. To že se tu někdo nadřazuje ostatním, jsem si již všiml u mnoha témat. Nikdo nemůže znát všechno.

To, že se vytvoří zákon a prováděcí vyhláška, neznamená, že je vše v pořádku. Naopak člověk – věčne nespokojený tvor vždy bude mít něco proti. Mě v tom zákoně a řádu a všech přidružených vyhláškách a stanovách s. re takovech kravin a hlavně jejich zbytečná složitost a tři pr. ele odkazů. Ale správní orgány nakonec mají stejně dvojí metr, tak je zbytečný se rozčilovat. Tak zas někdy

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 15:15 ® Kazan

>Milky: Předem chci napsat že tě nemám v úmyslu jakkoliv napadat. Docela mě tvůj názor udivuje, působí na mě dojmem , že kdyby tě posadili před prázdnou louži, tak by jsi tam seděl a říkal si, že je to v pořádku, že si nic lepšího nezasloužíš. Ve svém příspěvku jsem napsal že mi není ,,jasné,, proč to tak je. Myslel jsem si, že třeba někdo napíše, že jim ministerstvo udělilo nějaké vyjímky. Z ostatních příspěvků je ale víceméně jasné, že asi ne. Rozhodně nejsem takový frajer abych rozjížděl podávání žaloby, protože na to nemám časově a už vůbec ne finančně. Na druhou stranu si ale myslím, že je správné, že se vedou takovéhle diskuze, bude se o to zajímat víc lidí, proč jsou někteří rovnější před zákonem, a víc lidí víc ví, a občas i zmůže. Já se na to kupříkladu chci zeptat na výročce, je mi jasné že to tam nikdo nevyřeší, ale jsem zvědav co mi odpoví. Možná díky této diskusi se zeptá víc lidí, a přece jenom pokud, se o to začne zajímat svaz určitě zmůže víc než kdokoli z nás.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 11:26 ® brundibar

Pánové, skončete s těma urážkama – jsme sakra rybáři. Tyhle debaty nechejte na MRK – tam se tímhle lidi baví rádi. Stejně nic nevyřešíme. Ať si každej sáhne do svědomí a řekne si jestli porušuje nebo ne. Dotaženo do absurdna tak zákony porušujeme všichni.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 10:57 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Donald, Milky: Do vašich sporů je mě jedno velké točené h. o, ale myslím, že řešit velikost péra na rybářských stránkách je fakt blbost.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 10:43 ® Donald
Donald

Milky: Kuva chlape! Když jsem začal navštěvovat tyto stránky, tak jsem viděl pár dobrých – ne li skvělých názorů. Myslel jsem si, že ten chlap o tom hodně ví a ví o čem mluví. Samozřejmě si to byl ty. Ale když se podívám na pár posledních příspěvků od tebe, tak je to jen samá kritika, místy až urážky. Většina z nás rybářů toho zas tolik o vedení rybářského spolku moc neví. A když sem chce dát svůj názor, tak ho zjebeš jakýmasi urážkama a prokládáš to občas zákonem, který většině z nás nic neříká. Já se ti k něčemu přiznám, a to že metrové péro nemám a ani si ho nepřeju. Nemáš ty náhodou moc malé a proto mi tu na to děláš narážky? Juru z nám pouze jako jméno a skvělého kamaráda. Střelec jsem pouze občasný a to jen když potřebuji vzduchovkou sestřelit pár ořechů ze stromu. Zákony porušuju, ale jen v určité míře (značka 20km/h je dle mě hovadina a nejezdí podle ní ani autoškoly). Rybářské zákony porušuji pouze tehdy, když jsem u vody na delší dobu a opravdu se mi tu bojku nechce vytahovat a nebo už jsem pod vlivem alkoholu. A přiznám se, že sem teď nezapsal asi 50 střevliček v průměrné délce kolem 5 cm, které teď plavou u mě v rybníčku. Nestane se teď z tebe střelec? Občas z tebe mám pocit, že kdybys měl u sebe kulomet, tak nás všechny s jiným názorem, než máš ty, postřílíš. Už nevím ,co bych ti napsal, abych měl aspoň poloviční článek, než míváš ty. Tak se tě zeptám, teď už bez urážek a narážek. Když si to počítal s tou profi stráží, nevyjde levnější nechat si ukrást těch pár kapříků, než platit statisíce lidem, kteří k té vodě ani nemusí dojít?(Opravdu to teď myslím upřímně a bez urážek, prostě neznám odvody, daně a vůbec účto a tak si to nemůžu propočítat). Takže chlape, uber. Např S3…(už přesně nevím) si těch tvých ironických narážek užil myslím si už dost. Vypadá to, že s rybařinou začíná a nikdo (ani ty) jsme nebyli první den profik.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 8:35 ® hraji
hraji

Nordboy: dovolím si přímou otázku na tebe, neber to jako osobní útok, ale zkus sám sobě popravdě odpovědět. Jsi ochoten podat na takového majitele soukromé vody, o kterém píšeš níž, trestní oznámení pro porušování zákona o rybářství a absolvovat celé řízení až do jeho konce, se všemi pro tebe negativními důsledky? Pokud ano, nepiš na Chytej a podej trestní oznámení na Policii ČR. Pokudne, je to tvoje vyjádření jen plácnutím do vody, které za chvíli nebude na hladině vidět. Dokud rybáři nepochopí, že musí hájit sami svoje zájmy, můžeme tu plakat jak chceme.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 ve 2:34 ® Milky
Milky

Kazan: Nevím, kolik ti je, ale jestli se pohybuješ v PC hrách (já moc ne, ale kdysi tu byla jden blbá textová), v níž se hrdina měl vyspat s co nejvíce holkama. Ale měl si na to vydělt peníze. Bylo na výběr – malý job, velký job, malý podfuk, velký podfuk. Když jsi napsal malý job – nic jsi nevydělal, a neměl čas, velký job, jsi sice měl peníze, ale byl impotentní. Při velkém podfuku tě lapli cca do tří měsíců. Hádej, co zbývalo Možná, že ještě k lepšímu není obecně známo, že mělo dojít v novém zákoně k privatizaci revírů. To by byla teprve smršť. A pokud tu někdo licituje o pár penězích za povolenky, mohl by jít rovnou na palouk házet podkovama! V jedné diskuzi na konkurenčním webu se někteří domnívají, že je rozhodně lepší zaplatit několk tisíc ročně za povolenku na jeden revír v soukromých rukou, než podporovat Svazáky. Už vidím 99% lidí, jak se na to kroutí, ale bohužel, tak by to bylo. Můžeme nakonec být rádi za ten paskvil, co platí! Jsme banda individualit, co nedokáží táhnout za jeden provaz, nejsme žádná loby, nejsme NIC. Nedokážeme se ani dohodnout na tom, jestli lov na živou rybku je správný či ne. Vždycky budeme jen nástroj v něčích rukou, nejsme jednotní a naše malost je v našem egu, které nedokážeme pro implantaci názoru toho druhého akceptovat. NIC lepšího si tím pádem nezaloužíme!

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 v 19:46 ® Kazan

V žádném případě nechci napadat soukromé revíry a to co se tam děje to nechť si posoudí každý sám, a částečně si myslím že pro spoustu rybářů (zvláště kaprařů) vyplňují mezeru v možnostech lovu. Jeden vysoce postavený člověk (mimochodem velice chytrý pán) kdysi řekl že se to toleruje, kvůli rozvoji podnikání. Již tehdy začínaly přípravy na novém zákonu, a je mi jasné, že nikdo netušil, jaké se dočáme s odpuštěním sračky. Ale abych došel k pointě, už vůbec mi není jasné, jak rybářské časopisy potažmo i jiné tiskoviny otiskují inzeráty, které v tomto případě propagují porušování zákona. Tady už je snad zodpovědný i vydavatel? (Je mi současně jasné že časopisy z inzerce žijí) Zároveń pochybuji že by někomu otiskli někde inzerát typu ,, odbouchnu vaší starou, možno volat 24h denně ,,

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 v 19:32 ® Robur
Robur

Milky, ne že bych s tím měl zkušenost, ale metrový péro asi stát nemůže,protože by majitele převažovalo, ale jinak je to good.

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 v 18:26 ® Milky
Milky

Donald: Nevím, jaký jsi střelec, ale já jsem přizdisráč, co dodržuje zákony platné pro zemi, ve které žije a chce žít. Jestli porušuješ zákon nebo ne, je tvoje věc. Jen tak na okraj, víš proč jsou ve sportu antidopingové testy? Jury? Pravidla? … každý obyčejný blb jedním dechem odpoví: od toho, aby se porušovala – hahahaha Když něco dělám pro zábavu, tak f tom nebudu švindlovat. Jestli ti to za to stojí, tak si o sobě třeba mysli, že máš metrový péro! Na soukromých vodách je to jako jinde, jen s tím rozdílem, že kde není žalobce, tam není soudce. Přijde-li veřejný činitel na soukromý pozemek bez vyzvání, či proti vůli majitele (nehrozí-li . bléblé blé, výbuch plynu, ..) překročil tím svoji pravomoc. Zazvoní-li polocie u tvých dveří, nemusíš je pustit dál, když je pustíš a oni zjistí, že si doma vaříš perník, jsi blb! A také takové je to se skoukromým pozemkem. Aby tam mohl jít veřejný činitel, musí k tomu mít od prokurátora povolení k domovní prohlídce, stejně jako, když se policie chce podívat do kufru tvého vozu. Chce-li vidět sadu žárovek, rezervu, – to ano, ale na podívání právo nemá. Není-li tedy oznámeno, že se na konkrátním místě děje něco nezákonného, není důvod k tomu, aby hnul někdo brvou!

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 v 18:06 ® 

Vážení, je nás dost, kterým vadí chytání 24h. na soukromých revírech… Ale to, že se na soukromých vodách také chytá bez jakékoli oprávněnosti k výkonu ryb. práva,(stačí zaplatit), skoro bez pravidel a o respektování zákona ani nemluvě, to Vám nevadí? Tak si zajeďte někdy poblíž Č. Budějovic na soukromý revír do Borovan a uvidíte, co tam předvádí zejména „rybáři“ z Rakouska. To umožňuje naše legislativa.

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 ve 13:45 ® hraji
hraji

NOVAS: dnes a denně se přesvědčujeme, že jsme si před zákonem rovni, jen někteří jsou pořád bohužel rovnější. Ale stačilo by podat na některé majitele soukromých vod trestní oznámení a děly by se věci. Ale kdo si troufne nabourat jim, za současného stavu justice a vymahatelnosti práva, luxusní živnosti a připravit je o vysoké příjmy? Kdo riskne své zdraví a možná i život?

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 ve 13:42 ® hraji
hraji

Donald: kdo jsou to ti „rybářští zákonodárci“? myslíš jako poslance v parlamentu. Těm jsou rybáři úplně fuk, schválí co dostanou předložené. A 21. století nepředpokládá automaticky, že se bude lovit 24 hodin ve světě. V okolních zemích únie jsou pravidla daleko přísnější než u nás a jednou přijdou i k nám.

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 ve 12:52 ® Donald
Donald

Milky: máš pravdu jsme v 21. století a ne ve středověku! Myslíš, že si to ti naši rybářští zákonodárci taky uvědomují? Že by je konečně mohlo napadnout vypnout ty červené žárovky v hlavách a povolit lov 24 h jako – v prý středověkém – slovensku a tím je zkusit dohnat? A ty dodržuješ všechny nesmyslné zákony? Máš pravdu o tom dobrovolném spolku, ale od dob, kdy jsem tam vešel, jsem se dočkal jen zdražení a dalšího omezování. A ty udice taky není blbý nápad. 1. na bojku, 2. na boilies, 3. na rybku ze dna a se 4. bych se bavil u břehu se splávečkem.

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 ve 12:31 ® Robur
Robur

Já jsem proti, je to strašně zneužitelné. Předtava Mušova obleženého nosntop rybáři, kdy na 10 ožralých je aspoň jeden střízlivý, který obsluhuje 22 udic, popřípadě hlas pípáků rozléhající se nocí mě děsí.

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 v 11:41 ® NOVAS

Hraji: Jak je tedy možné , že na soukromácích se chytá 24 hodin? Jak píše Kazan, zákon snad platí pro všechny. Jinak , já bych taky byl pro lov nonstop přes léto.

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 v 10:11 ® hraji
hraji

KULKIN: odpovím ve stejném duchu, jako je položena tvoje otázka. Jediný svazák, který zaspal dobu jsi kolego ty. Protože vůbec nevíš, která v současné době bije. Denní doby lovu nestanovuje Rybářský řád (takový pojem zákon o rybářství ani nezná) ani Bližší podmínky výkonu rybářského práva, ale stanovuje je zákon 99/2004Sb. a jeho prováděcí vyhláška 197/2004Sb. A při jejich tvorbě se jaksi vliv rybářů docela jednoduše opominul. Jinak tvoje neznalost je typickým příkladem neznalosti většiny členů svazu, hlavně ovšem dokonale víš, kdo za to může.

reagovat