Vyhledávání
Chytání 24 hodin
31.10.2005 | KULKIN | 11.887 zobrazení | 71 odpovědí
chytáte někdy i v noci. Jakýje váš názor na omezení rybářským řádem . Lidé co tam jsou mi připadají jako svazáci kteří zaspali dobu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 13. listopadu 2005 ve 23:44 ® xycht
-
pif: to se fakt neboj sem taky rybožrout
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 ve 23:01 ® pif
-
xycht:ok,to je fajn. myslel sem si,že jde o překlep-
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 ve 22:40 ® xycht
-
pikos: jasně rozumim, ale pokud píšu o lovu 24hodin tak logicky nepíšu o P vodách. ale to je jedno. to co děláš ti schvaluju, beru candáty taky jen v souladu s RŘ. a musim říct, že jich min. rok bylo víc než 7 letos bohužel 0
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 ve 22:38 ® xycht
-
pif: znovu: splet jsem se. myslel jsem 7 candátů za noc ale omylem jsem napsal za rok
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 19:22 ® pikos
-
xycht: promiň, to jsem nikde nevyčetl, a protože jsem rybožrout tak si candáta vezmu kdykoliv ho, bez rozporu s RŘ, chytnu
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 19:05 ® pif
-
xycht,tobě se zdá vzít sedm candátů ročně hodně?
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 18:50 ® xycht
-
pikos: nechytej mě za slovo. víš moc dobře, že jsem měl na mysli MP vody…
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 18:15 ® pikos
-
jiris: dle RŘ: Vyskytuje-li se ve pstruhovém rybářském revíru štika, tloušť, okoun, sumec, bolen nebo candát, může být jejich lov na udici prováděn způsoby a nástrahami povolenými k lovu ryb lososovitých nebo ryb nedravých. Tyto ryby si po ulovení osoba provádějící lov ryby vždy přisvojí.
Četl jsi to vůbec někdy? A RŘ přeci nechceš porušovat?
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 18:01 ® dudu
-
jiris- na pstruhovce, ale musíš je napřed chytit
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 17:57 ® jiris
-
pikos – kde?
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 17:53 ® pikos
-
Jsou místa kde si vezmeš třeba deset candátů za den, kde je prostě dokonce vzít musíš.
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 17:33 ® xycht
-
dudu: resp. za den…
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 17:32 ® xycht
-
dudu : sorry splet sem se ) myslem sem 7 candátů za NOC
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 15:51 ® dudu
-
xycht- podle tebe je ten, kdo bere 7 candátů za rok dobytek a nedal by jsi mu papíry? Ćím se ale provinil, pokud je ulovil dle pravidel? Chyba bude asi někde jinde než u dotyčného lovce. Dnes jsem byl na Křetínce tahat gumy a dal se tam se mnou do řeči jeden „dobrý“ rybář. Letos si odnesl mimo úhořů kteří mimořádně letos šli, 78 cadátů od 50 do 60cm. Když sem to slyšel tak sem šel do kolen, ale dle RŘ je vše v pořádku. Podle mě, pokud chceme aby ve vodě něco bylo, je nesmysl povolit lov na 24h. Drtivá většina upytlačených ryb padá na konto rybářů a ne tzv pytláků. Jen mentálně silně zaostalý jedinec bez rybářského lístku by šel pytlačit ryby na prochytané svazové vody. Na ochranu kapra se v MRS něco udělalo(1 denně), ale jiný ryby nikoho asi nezajímají. Za letošních asi 50 vycházek na Křetínku, jsem viděl asi tak všeho všudy 10, slovy deset rybářů co vláčí na umělý nástrahy, kdežto kačenářů vidím 10 denně. Já bych přivítal naopak jakékoliv zpřísnění, ať už je to omezení braní ryb, zkrácení doby lovu, zákaz používaní živé nástrahy nebo alespoň zavedení její minimální velikosti. BTW- su masař, letos sem odnesl 5 candátů.
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 v 15:36 ® pikos
-
chytat jen přes den mi stačí, jsem pro chytání od svítání do setmění, rád na to vidím
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 ve 13:55 ® xycht
-
Dovede mě rozpálit do běla to, že dobytek co bere třeba 7 candátů za rok, dobytek co napadá členy RS apod. dál může chytat. těmhle lidem bych už povolenku nedal nikdy! Vždycky jsem se zastával současnýho systému tj. že rybaření je přístupný všem, ale byl jsem nucen názor změnit. Jako lovec sumců a candátů si připadám diskriminován právě tím,že nemohu lovit v době kdy jsou tyto ryby aktivní. A když už je voda kde sumci jsou tak se tam nesmí chytat na vábničku, na bojku atd. Viz. jižní čechy : ÚN Hněvkovice, ÚN Kořensko atd…
Rybaření, jako zájmová činnost, by mělo přinášet hlavně radost z pobytu z přírody a ne starosti. Bát by se měli hlavně ti co přírodě a rybám škodí, ale zatím to vypadá tak, že ti slušní se bojí (mezi ně počítam i lovící nonstop) a dobytek jede vesele dál, proto toho se členové RS bojí. kde to sme?
reagovat - Neděle 13. listopadu 2005 ve 13:49 ® xycht
-
pepino99: Jsem si jistej, že nejsi pytlák, protože ten loví čistě pro maso. je nepochopitelný, že rybaření jakožto zájmová činnost je tolik svázaná předpisy. Ať se každej podívá např. do Slovinska, kde jsou jednoduchý a hlavně předhledný předpisy pro všechny a funguje to. Tady se pořád něco omezuje a pro normální lidi je to nepřehledný. Nestálo by to za to udělat jednodušší pravidla? A hlavně nedávat povolenku každýmu. takhle aby se člověk u vody bál
reagovat - Pátek 11. listopadu 2005 v 17:32 ®
-
Hraji: K Tvé poznámce o tom, že „všechno je v lidech“ není absolutně co dodat. PLNĚ SOUHLASÍM, BEZ VÝHRAD!
reagovat - Pátek 11. listopadu 2005 v 16:20 ® pepino99
-
Zajímavá debata .
- Když už jdu na sumce a jdu jen jeden den chytám do kolika mně to baví. Do půlnoci do jedně do dvou dýl to nevydržím protože musím ráno vstávat do práce. Jdeme li na dva dny chytáme furt zu furt
- Když mám natažené dvě bóje na třetí proutek buď chytám nástražáky nebo se jen tak bavím.
- v čechách sem letos chytil dva sumečky. Jednoho na feeder 31 cm a druhého na vláčku 38 cm. Že šli zpět nemusím psát. Kdybych chytil na boji jakéhokoli jde zpět
- Pokud jdu na ryby 99,9999999 % jde zpět krom nástražáků a 1 kapra ( nevezmu si ho každý rok )
- Na zahraniční výpravě sníme pokaždé jednoho sumce do 110 cm – to je naše míra – kus určen k sežrání ( zatím se nám ho pokaždé podařilo chytit ))
- odpadky hážu do igelitky a odnesu domů. To i ty které najdu na místě , abych se tam necítil jako na smetáku, který tam zanechali druzí
- A CO TEĎ ? JSEM PYTLÁK ??????
Asi jo,ale proč já se cítím jako rybář, který vodě ani rybám neubližuje , naopak se mám za jednoho z těch nejuvědomělejších a nejlepších ( nemyslím úlovky a dovednostmi, ale tímto „nezákoným“ chováním )
Nedodržuji totiž ani devadesátku mimo obec a ve městě si pásy nezapnu. Najel sem třičtvrtě milionu kilometrů a trošku občas sedím za volantem závodního auta a jízdu zbožnuji. A CO TEĎ ? JSEM ŠPATNÝ ŘIDIČ ?????
NEBO JSEM ŠPATNÝ ČLOVĚK, CELKOVĚ VYVRHEL NECTÍCÍ ŽÁDNÉ ZÁKONY ??? ......
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 19:09 ® Milky
-
Holajz2: Legislativa z roku 1963 a gdes na to přišel? Tys asi dlouho spal a nic netušíš, že loni byl tenhle zákon zrušen a nahrazen v plném rozsahu novým. No, chce to víc číst! třeba zde
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 16:21 ® hraji
-
Nordboy: rozhodně bych nesouhlasil s tím, že rybáři, kteří loví na soukromých vodách jsou horší rybáři než ti, co loví na svazových. Rybáře je potřeba posuzovat individuálně, podle toho, jak se ve skutečnosti chovají a ne podle toho, na jakých vodách loví. Znám mnoho lidí, kteří loví na soukromých vodách a k jejich chování nemohu mít žádné připomínky a znám mnoho lidí lovících na svazových vodách a k jejich chování mám mnoho připomínek, některé tak zásadní, že jsem byl nucen použít jako RS i odpovídající postihy. Takže to není v lovících, ale v majitelích vod. Je na soudu, aby zvážil a rozhodnul, zda majitel vody porušuje zákon o rybářství, když nedodržuje denní doby lovu.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2005 ve 14:06 ® Holajz2
-
RŘ mluví jasně, o tom se nemusíme rozepisovat. Ale myslím si, že je zastaralý, vždyť platná legislativa je z roku 1963! ve znění pozdějsích předpisů. Jsem pro lov 24-hodin denně (v letních měsících), ikdyž to neznamená jen samé dobré. Bude se pytlačit, víc než se pytlačí teď, protože českej rybář, a to říkám s plnou odpovědností, nemá morálku!!! Co chytne, nepustí. A ty vody by dostali pěkně na prdel. Ale i přešto jsem pro; pro větší a silnější zážitky od vody.
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 v 18:23 ®
-
Vydrain: Nemyslím, že by spánek někomu z těch co volají po nepřetržitém chytání chyběl. Stejně spí v bivaku nebo jen tak a čekají na písknutí sognalizátorů. Myslím, že i příroda zaslouží odpočinek. Jeden klasik říká, že v noci slušný lidi spí (doma v posteli). to doma není podmínka, samozřejmě.
reagovat - Středa 9. listopadu 2005 v 15:31 ®
-
Hraji: Já se vůbec necítím odpovědný za to, co se děje na soukromých vodách. jen si myslím, že ani trestní oznámení by nic nevyřešilo. vždyť SOUKROMÍ je u nás posvátné a tak by se stejně nic nestalo. Jen jsem myslel, že je dobré vědět (obecně) jak se může rybářská „vášeň“ vyskytovat v mnoha podobách. Ti co tam jezdí na ryby si také říkají R y b á ř- Ahoj a Petrův zdar!
reagovat - Pondělí 7. listopadu 2005 ve 23:10 ® Prutos
-
Hraji : Musim ti poděkovat ,že se tak dobře staráte o Svitavu. Tvá slova o druhové pestrosti můžu jen potvrdit Teď k tomu lovu: Zákaz nočního lovu neporušuji. To ovšem neznamená,že s ním souhlasím. Byl bych pro zavedení lovu nonstop alespoň v letních měšících. Myslím si, že současný stav nadělá víc škody než užitku. Je to tím,že nejvíce nočních kontrol se odehrává nedlouho po půlnoci a dejmetomu od jedné hodiny noční je šance potkat u vody RS téměř nulová. Když se v noci vracívám od vody domů je celkem běžné potkat 2–3 party lovících rybářů. Se zavedením lovu nonstop by se zvětšil noční ruch u vody a případný pytlák by si nemohl být jist,zdali vedle něj neloví třeba člen RS. A když už se žádné změny v zákoně nedočkáme, byl bych rád alespoň za zvýšení počtu nočních kontrol. (já vím- RS jsou taky je n lidi) )
reagovat - Pondělí 7. listopadu 2005 v 18:30 ® kodlk
-
Kulkine tvrdá slova. Bylo jch třeba? Svazáku
reagovat - Pondělí 7. listopadu 2005 v 17:38 ® Milky
-
Hraji: Napsal jsi to hezky a jestli dovolíš, tu frázičku s neděláním ostudy sám sobě budu používat. Určitě by to chtělo méně kritizoválků a linčovačů a více nápadů.
reagovat - Pondělí 7. listopadu 2005 v 9:00 ® hraji
-
Jinak k tématu, osobně nic proti lovu nonstop nemám, kdyby to bylo možné, ať platí celý rok. Kdo nenachytá ve dne, v noci to nedožene, tedy s určitými výjimkami, samozřejmě.
reagovat - Pondělí 7. listopadu 2005 v 8:58 ® hraji
-
KULKIN: pokud dělám ostudu Brnu, jemi to šuma fuk, vadilo by mi, kdybych dělal ostudu sobě. A jestli se ti nelíbí můj názor, proboha pořiď si vlastní a ten si hýčkej o oprašuj. Nedělám svazákům mluvčího, já jsme ten, koho označuješ za svazáka. Už devátý rok jsem předsedou druhé největší organizace v Brně, MO MRS Brno 3 a na výsledky naší práce jsme právem hrdý, taková řeka jako je Svitava se hned tak nevidí, 28 druhů ryb, 6 druhů které jsou v ČR celoročně hájené se u nás běžně vytírají. v MP řece ve městě se loví pstruzi potoční vevelikosti 50+ a to sami vyrostli z vysazených dvouročků. Máme v řece ostroretky, podoustve, parmy, atd. A na přípravě zákona a vyhlášky jsem se osobně podílel, tak vím, co píšu, když napíšu, že rybáři jsou v tom paskvilu nevinně. A jestli chceš, ozvi se na můj mail, můžeme se setkat a probrat to při pivu. Dávám ti čestné svazácké, že tě nebudu bít.
reagovat - Neděle 6. listopadu 2005 ve 22:10 ® Robur
-
Kulkine ale dobře si svůj návrh rozmysli, protože frenetický potlesk dle slovníku cizích slov může být bouřlivě nadšený ale i chorobně rozčilený.
reagovat