Chytej.cz

Kotvený splávek necteno

21.5.2004 | Pedros | 4.617 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím všechny, blíží se sezóna dravců, poraďte mi prosím někdo jak správně použít kotvený a podvodní splávek – nástraha živá rybka. Díky Pedros

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 27. května 2004 v 10:04 ® mirmen

podle některých se osvědčuje kotvený splávek i při chytání na mrtvou rybku na systemku na pomalu až rychle tekoucích vodách. Rybka je na bočním závěsu ve středu sloupce a proud s ní cvičí a kmitá. Brzda je nastavena na pevnost sestavy a seká se okamžitě při záběru, takže je dravec chycen na jeden či oba trojháčky, ale vždy natvrdo.

reagovat
Sobota 22. května 2004 v 18:15 ® Milky
Milky

mirmen: Já v tom problém nevidím. Zákon zná třeba tři termíny pro revíry. Rybářský revír, mimopstruhový r. a pstruhový r. Když chtějí hájit candáta všude – napíšou na rybářském revíru a je to. Napíší-li rybka – může být živá, mrtvá, polomrtvá … . Není to upřesněno. Koneckonců u té myši to taky neupřesnili

reagovat
Sobota 22. května 2004 ve 13:58 ® mirmen

problém je v tom, že chybí definice , zda myš,krtonožka a nástražní rybka musejí být usmrceny či zda lze na živou, ach jo.

reagovat
Sobota 22. května 2004 ve 13:31 ® Milky
Milky

Monty: Píšeš tu, že se musíš na zkoušku šprtat. Tak v tom máš pravdu! ČRS vydal canc pod názvem Přehled nejdůležitějších ustanovení zákona č.99/2004 a vyhlášky č. 197/2004Sb. Ze strany 15 ti tu odcituji (7) Lov dravců. Lov dravců je způsob lovu, který je určený výhradně k lovu dravých ryb (štika, candát, sumec, bolen), např. přívlač, hlubinná přívalč, a lov na nástrahy evidentně určených k jejich lovu jako je např. přívlač a nástrahy určené k lovu přívalčí, víceháčky, smotek červů na větších háčcích, nástražní rybka, myš, krtonoška. Je dostupný elektronicky na webu a dobrých prodejců je papírový zdarma na pultě.

reagovat
Sobota 22. května 2004 ve 12:56 ® HaD
HaD

monty: ten zákon o týrání obratlovců co zmiňuješ, tak pokud se nepletu, platil už vloni

reagovat
Sobota 22. května 2004 v 8:52 ® monty

mimochodem ješte já se učím na zkoušku na rybářskou stráž a zákony musím šprtat jak divej a taky s tím souhlasím.

reagovat
Sobota 22. května 2004 v 8:50 ® monty

můj kamarád je rybáská stráž a řekl: že rybářský zákon to nezakazuje ale nově platící zákon o ochraně přírody to označuje jako nepřípustné zacházení s obratlovci. A řekl mi že to není ještě jistý, ale že si to mohu zkusit. Maximálně prý přijdu o papíry a asi o 8 tisíc. Nejsem blbej a nezkusím to, já stejně bych na živou nechytal.

reagovat
Sobota 22. května 2004 ve 3:26 ® HaD
HaD

monty: já mám tedy ohledně živé rybky jako nástrahy zcela jiné informace. vše je při staru

reagovat
Pátek 21. května 2004 ve 23:43 ® monty

jen malý dodatek není to jen kvůli štice ale dravcům obecně, prostě živá rybka je už ZAKÁZANÁ

reagovat
Pátek 21. května 2004 ve 23:41 ® monty

nechci ti nijak zkazit náladu, ale jak napíchneš živou rybku na trojháček nebo jiný háček, máš na krku ochránce. Teď platí nový zákon o zacházení s živými nástražními rybkami a ty teď nesmíš omezovat ani ohrožovat na životě ani za účelem lovu jiné ryby (štiky, …) dřív to kvůli štice šlo) a bacha teď ti neseberou povolenku jen povolenku ale dost ještě zapaltíš- kamarád co je rybářská stráž říkal asi 5–8 tisíc nebo i víc.

reagovat