Vyhledávání
Vezírek
20.5.2004 | monty | 3.495 zobrazení | 4 odpovědi
Neví někdo jak to doopravdy je? Slyšel jsem, že ta nová vyhláška zakazuje použití vezírků mimo těch co jsou jen z mikrosíťoviny.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 21. května 2004 ve 23:35 ® monty
-
mám to už vyřešený s tím vezírkem, mám to od kamaráda co je rybářská stráž. Vezírek být přímo nemusí, ale může se po někom z vás vozit ochranář přírody, že jde o nešetrné zacházení s rybou, takže mi popradil koupit velký vezírek s širšími kruhy než 50cm a aspoň 120cm na toho příležitostného kapříka a pak mi nikdo nic už nemůže říct. Takový je ten nový zákon, jako s lovem na živou rybu. Rybářský zákon to nezakazuje, ale ochranáři teď nedovolí jakéhokoli obratlovce omezovat v pohybu – nešetrně s ním zacházet(zde je myšleno připíchnutá živá rybička k trojháčku), nesmí se to ani kvůli lovu jiného živočicha(např. štiky)
reagovat - Pátek 21. května 2004 v 9:21 ® jarv
-
Vyhláška 197/2004Sb vezírek neřeší, tam se v §15 dozvíš, že: „Na uchovávání a usmrcování ulovených živých ryb se vztahuje zvláštní právní předpis.“ = Zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání. Vezírek je specifikovaný až v Bližších podmínkách výkonu rybářského práva na revírech ČRS, kde se v odstavci VII. Uchovávání ulovených ryb dozvíš – Pokud lovící uchovává ulovené ryby živé, je povinen mít vlastní vezírek s kruhy nebo takové zařízení, které umožňuje rybě alespoň minimální pohyb (haltýř, konstrukce potažená síťovinou, apod.). Je zakázáno upevňovat ryby provlečením za skřele nebo jiným nešetrným způsobem, popřípadě nechat nezabité ryby uhynout. Ryba uložená ve vezírku apod. je považována za ponechanou. Zakazuje se používat společných vezírků apod. Pokud jsou ryby dlouhodobě uchovávány v haltýřích, musí být haltýř označen štítkem se jménem majitele a jeho adresou.
reagovat
Takže o materiálech, z kterých by měl být vezírek zhotoven ani slovo. - Čtvrtek 20. května 2004 v 16:32 ® Chose
-
Tak to bylo super. Jeste by se mela standartizovat velikost. Je to opravdu k vzteku,kdyz vidim masare s dvoukruhovym vezireckem,a vnem nacpanej a odrenej chudak kaprik. Nejlepsi je asi ryby zabit na miste ,i kdeyz nekdy to asi nejde,aby se pri celodenim lovu maso nezkazilo.
reagovat - Čtvrtek 20. května 2004 ve 12:32 ® rarach
-
Kéž by to byla pravda!!!
reagovat