Vyhledávání
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 9. září 2010 v 18:53 ® osprey reakce na …
-
- tom → Je fakt, že taková stotřicítka by vzala trencle
i s obsahem
Jinak pokud jde o duháky, čerstvě vysazené ryby jsou vlastně strašní chudáci – vzali je z jejich betonového žlabu, kde bylo hafo žrádla a strčili je do nějaké cizí vody, kde se o granuli nazavadí.
Než zjistí, jak se uživit, vyzkoušejí ledacos a opravdu jdou skoro po všem. Ale rychle se učí. A taky rchle umírají – v podstatě je to takové svérázná forma přírodního výběru. Ti, co zbydou jako poslední, to jsou démoni. Ve všech smyslech toho slova.
reagovat - tom → Je fakt, že taková stotřicítka by vzala trencle
i s obsahem
- Čtvrtek 9. září 2010 v 15:00 ® kamos007
-
uplne vsecko co se hybe a třpytí
reagovat - Čtvrtek 9. září 2010 v 8:53 ® -tom-
-
Když si představím, že by podobně vzteklá mohla bejt třeba metrová hlavatka, tak by mě na Slovensku do vody nikdo nedostal ani za zlatý prase
reagovat - Čtvrtek 9. září 2010 v 0:11 ® osprey reakce na …
-
- tom → Slyšel jsem, jak kdysi chovali pohraničníci duháky v nějakém brčálníku prakticky na čáře. Voda hladová, ryby hubené…
Jednou honili nějakého chudáka, co chtěl za kopečky a zahnali ho k vodě. Ten viděl za rybníkem patníky, tak se svlíkl a hupnul tam. No a že měl červené trenky a duháci hlad, skončilo to tak, že po pár krocích s řevem obrátil a vybrodil zpátky na české straně. Nevím, co je na tom pravdy, ono se dost nakecá.
Takže snad ti bude lehčí uvěřit, že se kdysi na P vodě směla vláčet mrtvá ryba větší než 15 cm, kolega takhle chodil na pstruhový stoják na štiky a párkrát se mu stalo, že mu tu rybu drapnul duhák a rejdil s ní po rybníku.
reagovat - Neděle 5. září 2010 v 9:30 ® zazatec
-
Kamarádovi se něco podobnýho stalo. Chytal štiky na 14 cm dlouhej wobler a vzal mu to duhák kolem 30 cm.
reagovat - Sobota 4. září 2010 ve 22:34 ® -tom-
-
Dneska se mi neočekávaně podařilo na pořádnou štikovou montáž s 20cm mrtvou ploticí vytáhnout 45cm duháka. A co ten s tím dělal, to jsem nezažil, bylo to něco na způsob útoku piraně, vůbec mu nevadil velikej dvojhák, silný lanko, pořádný karabiny… Je takovýhle chování normální? Setkal jste se někdo s tím, že by se pstruh snažil rvát kusy masa z příliš velký ryby?
reagovat - Pondělí 23. srpna 2010 ve 21:11 ® osprey reakce na …
-
- tom → Jednoduchý – je třeba vodit tak, aby to brali. Prostě zkoušet a najít si svůj styl. Navíc oni to občas chytějí jinak.
Je hezké, když ti tu někdo napíše, jak to vodí – ale rozdíly dělá váha jigovky, síla vlasce, použitý prut, hloubka atd. V konečném výsledku je lepší, když si to odzkoušíš sám.
Já mám natrénovanou malou říčku a příbřežní oblasti stojáků. Velké vody všeho druhu mi dělají problém.
Poslední dva duháky na gumy jsem chytil dnes a nebylo to ani tak o vedení jako o místě.
reagovat - Pondělí 23. srpna 2010 v 19:34 ® -tom-
-
díky
reagovata je nějaký specifikum co se jejich vodění týče, nebo ani ne?
- Pondělí 23. srpna 2010 v 17:51 ® tucnak11
-
A olejBerkly nejvice vyzkoušene barvy mam tyto
reagovat - Pondělí 23. srpna 2010 v 17:49 ® tucnak11
-
Ja na pstruhy smradioly granulove použivam jen gumy,smačky Berkly nymfy Berkly,Dragon 5 cm Demon smolt barva kost slonova, olej,Pstroužek.
reagovat - Neděle 22. srpna 2010 ve 22:19 ® Robur
-
to máš těžky, hovřím jen o stojácích soukromých vod. a pořád je to o tom, že rybařina je nevyzpytatelná, někdy stačí orat dno a někdy je třeba s gumou tancovat. Pak jsou zastánci toho, že je dobré gumu /spíš smáčky či nymfu/ nadlehčit pěnovkou a zátěž je brok x cm před nástrahou. barvy jsou též loterie, ale většinou bodují pestřejší vzory.
reagovat - Neděle 22. srpna 2010 ve 13:36 ® -tom-
-
Osobně mám z plechů nejlepší zkušenosti (na pstruhy/siveny obecně) s Meppskama Aglia Decoree, konkrétně zlatá-červená dvojka, u mě opravdu top. Tolik k roky mrtvýmu tématu
Rád bych se ale zeptal místních odborníků, jak na pstruhy s gumama, můžete trochu naťuknout, jaké volit (typ, velikost, barvu) a zhruba jakým stylem je vodit? Jak jsem už psal, jsem hlavně plechař a gumy používám víceméně jen na zubatý a okouny, ale rád bych zase nějakou změnu
reagovat - Pondělí 24. října 2005 ve 21:54 ® Zlinsky_lovec
-
Tomik: Jo, jasně, ale nechápu, proč uvádí zrovna jen fialovou a na základě čeho???
reagovat - Pondělí 24. října 2005 ve 20:55 ® Tomik
-
denyg: to nevim ale fialova se mi taky osvedcila.....
reagovat - Pondělí 24. října 2005 v 19:48 ® Zlinsky_lovec
-
Zcuter: proč zrovna do fialova?
reagovat - Pondělí 24. října 2005 v 19:20 ® Zcuter
-
řekl bych,že asi malé woblery do fialova a malé třpytky do fialova......
reagovat - Pondělí 24. října 2005 v 16:35 ® Tomik
-
jestli se ptáš konkrétně na poličku, tak sou dobrý malý plandačky a házet co nejdál. vodit pomalu..
reagovat - Pondělí 24. října 2005 v 15:30 ® BoBo-Falknow
-
tumi: Trošku by to chtělo specifikovat. Takhle Ti jen odpovím, že jakýmkoliv způsobem.
reagovat