Vyhledávání
nákup na www. cabelas. com
24.10.2005 | pablo | 45.417 zobrazení | 244 odpovědí
Môžete mi prosím prezradiť Vaše skusenosti s nákupom cez internet na tejto stránke? Niektoré veci – napríklad sonary vychádzajú až neskutočne lacno. S čím všetkým (CLO, DPH, dovoz …) treba rátať a ako to potom ovplyvní cenu?. Ako s platbou, prípadne iné " záludnosti". Všetkým vopred dík. Podotázka – je možné dodatočne v sonaroch zmeniť parameter ft na m? [addsig]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 16. května 2011 v 18:41 ® reakce na …
-
sethy> „vyclívací pošta“ to sem nikdy neslyšel.Podle mě zásilka musí projít přes celní oddělení,který nemá s poštou nic společnýho,možná sou jen ve stejných prostorách pro lepší logistiku.
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 18:05 ® sethy reakce na …
-
mannice> vyclívací pošta (nebo jak se to jmenuje) je pořád pošta ne? Podle mě to pořád spadá pod Českou poštu.
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 17:42 ®
-
Já jenom nechápu co s tim má pošta společnýho..To spíš celnice ne?
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 17:33 ® sethy reakce na …
-
kerob> jj jasny. A cos mu napsal že máme neschopnou poštu?
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 17:30 ® kerob
-
sethy> tak to ti drzim palce… dej pak vedet, musim poslat hodnoceni prodejci, dneska posilal zpravu, jestli je vse ok…
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 16:09 ® oxiana reakce na …
-
Nemáš vôbec za čo, dúfam, že Ti to rýchlo vybavia.
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 16:06 ® sethy
-
oxiana> tak už jsem tam volal. Moc dík
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 16:00 ® oxiana reakce na …
-
Som sa už naštvala, že sa nikde nič nedozviem a balík s mojimi novými broďákmi mi len tak niekde leží a nič sa s ním nedeje, tak som volala na nejakú centrálne oddelenie pošty, kde ma pani prepojila rovno na reklamácie
reagovatInak pani Hanušová je milá a ochotná, cez ňu by som to určite skúsila. A nebola som podľa jej slov prvá. Držím inak palce, môj kolega nemá podacie číslo a balík mu leží ma colnej pošte asi mesiac a podľa pani Hanušovej teraz ešte len spracúvajú balíky zo začiatku dubna.
- Pondělí 16. května 2011 v 15:59 ® sethy reakce na …
-
oxiana> mě 25.4.
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 15:55 ® sethy reakce na …
-
oxiana> OK a to číslo jsi vykoumal kde?
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 15:54 ® oxiana
-
po 1.4., balík mi na colnej pošte uložili 23.4.
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 15:51 ® sethy
-
oxiana> a bylo to před nebo po 1.4.?
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 15:23 ® oxiana
-
Ja som mala balík z USA na colnej pošte asi dva týždne, nedovolala som sa tam vôbec a oni to vraj ani nedvíhajú, pretože by ich to zdržovalo. Tak som si zavolala na reklamácie na ústredie pošty, pani im poslala mail a za 3 dni bol balík doma. Je to pani Hanušová, 221132235. Treba ale mať podacie číslo balíka. Snáď to niekomu pomôže.
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 14:37 ® reakce na …
-
sethy> Nebylo to pod 22 eur
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 13:51 ® sethy
-
Ty jo tak jsem se tam dovolal. Tak posledně mi řekli že max 2–3 týdny. Dnes po 3 týdnech mi řekli že vůbec neví jak dlouho to může trvat.
reagovat
A dostal jsem 2 čísla kam si můžu zavolat – samozřejmě je to vše obsazené… - Pondělí 16. května 2011 ve 13:48 ® sethy reakce na …
-
mannice> divné, a nebylo to pod tu hodnotu 22eur? Kdys to bral?
reagovat
Já se toho asi nedočkám - Pondělí 16. května 2011 ve 13:10 ® reakce na …
-
sethy>Já sem objednával a bez problémů ..
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 12:40 ® sethy
-
Tak pánové objednal někdo něco z USA po 1.4.? Já ano a už to leží 3 týdny na celnici. Kolegovi dokonce 6 týdnů. Dovolat se tam je nemožné a na mail odpovídá automat něco ve stylu, že musím počkat…
reagovat - Neděle 27. března 2011 ve 22:48 ®
-
filip111> Dneska sem je viděl přes skype,nádhera.Už abych je tu měl..Omotám je tim nejlepšim a budu si je hýčkat
reagovat - Neděle 27. března 2011 v 19:59 ® filip111 reakce na …
-
mannice> jojo.
reagovat - Neděle 27. března 2011 v 19:58 ® filip111 reakce na …
-
regulus> nene, nejde mi o to nakoupit někde dráž, jen proto abych tu neplatil dph. Jde mi o to nakoupit tak aby mě to vyšlo levněji. A to se dařilo z cabelasu. Teď budu objednávat z UK, protože i tam se vyplatí dost věcí, rozdíl v ceně s přehledem pokreje náklady na dopravu. Prostě chci ušetřit, to je vše. Objednával jsem ze států hodně věcí, od rybařiny až po oblečení, sportovní výbavu hračky atd. Marže obchodníků v čechách jsou v některých případech fakt šílený.
reagovat - Neděle 27. března 2011 v 1:37 ® chupacabra reakce na …
-
regulus> jeden naviják co jsem si objednal v UK tam vychází levněji než v cabelas bez dph a druhej ani v cabelas nemají a v UK pořád vychází dobře (asi o 40 % levněji než u nás) tak proč bych si je tam nekoupil? je dobrý že někde mají takový dph a jinde makový ale spíš mě zajímá finální cena toho co chci a ta mi vyhovuje tam. nebo bych si je měl snad kupovat ve státech protože mají nižší dph nebo co, moc ti nerozumím…
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 23:12 ® reakce na …
-
filip111> Jj,objednal sem si Pflueger Supreme XT a Daiwa Advantage..Ty strojky za to fakt že stojej,ikdyž si na ně počkám ještě pár týdnů..
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 22:56 ® regulus reakce na …
-
filip111> vůbec jsi nepochopil pointu. Sám jsi napsal, že je potřeba změnit krám, vysvětli mi proč. Budu nakupovat v UK dráž než v USA jen proto, že nebudu platit DPH naší celní správě? V UK to DPH je už k ceně přičtený, v USA ne, tak mi prosím tě vysvětli, jakej je v tom rozdíl i když je fakt, že v UK je oproti nám DPH 17,5%. Začals bulit ty, chupacabra a pak ještě Bulldog.o, ano chápu, je mrzutý, že většina zboží z USA fakticky dle typu dopravy o 16% nebo 20% podraží, ale nic s tím neuděláš, pokud si tedy nekoupíš letenku a nezaletíš si pro to, případně nemáš někoho kdo tam lítá, ale nejsu si jistej, jestli to je řešení.
reagovat
No a o vychcanosti jsem psal proto, že mi podle vašich příspěvků připadalo, že raděj koupíte dráž v UK jen kvůli tomu aby jste nemuseli platit DPH tady, hlava mě to nebere, ale vyznělo to tak. Přečti si to znovu od příspěvku co jsi sem dal o změně oné sazby. - Sobota 26. března 2011 ve 22:34 ® filip111 reakce na …
-
mannice> jsou tam prostě věci, který jsou podstatně levnější, tak proč je kupovat u nás zá násobek ceny. Ale co ti budu povídat
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 22:20 ® reakce na …
-
filip111> Já sem si objednával před dvěma tejdny dva navijáky v cabelasu a spokojenost,ikdyž ještě nedorazili
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 21:58 ® filip111 reakce na …
-
regulus> a co zboží na kterým je podstatně větší rozdíl v ceně? Mám z cabelasu víc věcí na kterých je rozdíl třeba 100% ceny (i víc) a to i vč. dopravy. Myslím, že to nemá s vychcaností nic společného, když člověk není „blbej“ tak si najde cestu jak nakoupit levněji. Nevidím na tom žádnou vychcanost. Tobě je jedno kolik daná věc stojí, když si něco kupuješ tak to bereš z prvního obchodu, nebo hledáš levnější?
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 21:33 ® Fischer reakce na …
-
Je to tak...........
Změna limitu pro dovoz bez DPH již 1.4.2011 !!!
1. dubna končí období, v němž ČR obratně zamanévrovala v ne zcela přesné směrnici Rady EU ohledně cla a DPH a zvýšila limit pro drobné privátní poštovní obchodní zásilky ze zemí mimo EU na 150 EUR. Nyní vyšla směrnice upřesněná a na jejím základě bude limit, do kterého zásilka nepodléhá DPH, snížen opět na 22 EUR. Pro clo by mělo nadále platit 150 EUR, ale sazba cla je zlomkem sazby DPH.
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 17:06 ® iceman reakce na …
-
regulus> jo, asi tak, souhlasím.
reagovat - Pátek 25. března 2011 v 16:35 ® regulus
-
iceman> pokud si dobře pamatuju, tak oněch 150 EURO bylo zavedeno z důvodu sjednocení poplatků v EU, alespoň to na portále celní správy bylo tehdy takto uvedeno nebo jsem to tak pochopil. To jestli to jiný státy, potažmo celá EU zase změnila netuším, nezkoumal jsem to, je mi to fuk a nebudu po tom ani pátrat. To že se Cabelas z ČR neposadí na prdel je mi jasný, psal jsem to jen jako teoreticky možný obchodní tah, ale to pouze v případě, že by se jim znatelně snížil odbyt do EU. Ono zvýšení dopravného z 20% na 25% mohlo mít důvod ve zvýšení poštovného v USA, nicméně bylo to zvýšeno pár měsíců po zvýšení diskutované sazby na 150 EURO, takže to tak alespoň působilo.
Celý jsem to psal kvůli skuhrání některých jedinců, že budou muset DPH zaplatit, když si to koupí u nás ve kšeftě, tak ho taky zaplatí, ale ono je to už započteno v ceně zboží, opět je to česká vychcanost, přemejšlí se jak to vodrbat. Beru to jako fakt a nehodlám špekulovat, když vezmu příklad, tak ABU 5601 C4 stojí v Cabelasu $73, doprava je $25, takže i s cestou při kurzu 18Kč / $1 mě to stojí 1764 Kč, zaplatím DPH 263 Kč, takže ho mám za 2027 Kč (hold si stát přišel na 263 kaček, Kalousek bude mít radost
reagovat). Když si ho objednám v TACLE UK, stojí £85.99 a za dopravu dám nějakejch zhruba £5 takže při kurzu libry nějakejch 28Kč nemusím ani nic počítat, protože je to víc jak 2500 Kč, ale furt je to míň jak u nás. Stejný to je s woblerama Rapala a spoustou dalšího zboží, pak je ještě zboží co v Evropě nekoupíš. Pochopitelně, že se každej snaží nakoupit co nejvýhodněji, ale nesmí se to přehánět. Shrnuto podtrženo, není to žádná tragédie, kdo chce bude v USA nakupovat dál, kdo nechce jeho věc.