Vyhledávání
nákup na www. cabelas. com
24.10.2005 | pablo | 45.422 zobrazení | 244 odpovědí
Môžete mi prosím prezradiť Vaše skusenosti s nákupom cez internet na tejto stránke? Niektoré veci – napríklad sonary vychádzajú až neskutočne lacno. S čím všetkým (CLO, DPH, dovoz …) treba rátať a ako to potom ovplyvní cenu?. Ako s platbou, prípadne iné " záludnosti". Všetkým vopred dík. Podotázka – je možné dodatočne v sonaroch zmeniť parameter ft na m? [addsig]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. března 2011 ve 12:25 ® iceman reakce na …
-
regulus> no otázka dovozního limitu je pro celou EU, my jsme byli poslední kdo měl 150, všichni už mají dávno 22. A jak vidíš tak Cabelas nic neměnil, takže že by si z čech sedli na prdel se nedá očekávat. Taky tečka
reagovat - Pátek 25. března 2011 v 1:20 ® regulus
-
Blbnete, všichni. Rybářský krámy nejspíš nebudou stejnej artikl, jako hadry při výprodeji v Londýně, navíc tam mi letí letadlo některý dny klidně i za 650 Kč za cestu tam a když mám kliku i zpět. Jenže ceny jako v USA tam určitě nejsou. Další věcí je to, jak na tuto situaci zareaguje samotnej Cabelas, pravda je otázka, jak moc vekej obrat mu dělají zákazníci z Česka, potažmo z Evropy a taky to, jestli snížení dovozníhio limitu pro DPH je otázka jen ČR nebo celé EU, nicméně, po zvýšení limitu pro dovoz jak pro clo tak pro DPH z 22 EURO na 150 EURO před tuším třemi lety zareagoval Cabelas tak, že zvýšil cenu dopravy z 20% na 25% z ceny koupeného zboží. Osobně nevěřím tomu, že firma, která existuje už 50 let a asi stejnou dobu rozesílá zboží po celý Americe a v posledních letech i po světě, nemá s americkou poštou exkluzivní dohodu o poštovným za zvýhodněných podmínek, takže oni, pokud to budou považovat za výhodný, upraví pokud to bude v jejich zájmu podmínky dopravy tak, aby nepřišli o svoje zákazníky. Tečka.
reagovat - Čtvrtek 24. března 2011 ve 22:58 ® osprey reakce na …
-
Bulldog.o> V čem by měl být podobný – množstvím nabízených produktů? Nic tak velkého tu asi nebude.
Já teď prozkoumávám možnosti e-bay (hodně nabídek je i z Německa a Británie). Některé jsou slušné – hlavně poštovné vychází líp a neplatíš clo.
Ale rybářský cajk momentálně není na žebříčku nákupních priorit moc vysoko.
reagovat - Čtvrtek 24. března 2011 v 16:56 ® Bulldog.o
-
Nemáte čistě náhodou někdo ponětí o nějakém podobném obchodu jako je cabelas na území EU???
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 18:29 ® Robur
-
někde na ty prodejní kostýmy vydělat musí
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 18:24 ® sethy reakce na …
-
Robur> co bys taky chtěl po kaprařích
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 18:19 ® timbab reakce na …
-
Robur> Na krámě je ale mají za 600,zajímavý
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 18:08 ® chupacabra reakce na …
-
kdyz na ne david linka dostava ohromne zabery tak koho by zajimala cena:)
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 18:03 ® Robur reakce na …
-
sethy> není to ono, za 1190 je mají tady http://www.lkbaits.cz/…aly-4cm.html, což už je hodně neslušná marže
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 17:39 ® sethy reakce na …
-
Robur> asi myslíš toto že: http://www.rsp-fishing.cz/…-4-3cm-180ks
Ono ta dražší je s většíma smáčkam víš. Zas tě musím poučOvat
reagovathttp://www.rsp-fishing.cz/…-7-8cm-180ks
- Úterý 22. března 2011 v 17:39 ® kerob reakce na …
-
Robur> ja na ne koukam pokazdy ve velkoobchodu za …Kc (to radsi nebudu zverejnovat
) a jeste jsem si je nekoupil, vic nez polovina barev by se u me pouziti nedockala a chtel bych stejne vetsi (cca 10cm nebo i vic) a ty nemaj…
…pripadaj mi hodne podobny RedBassum (hodne mekka guma)
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 17:37 ® timbab reakce na …
-
Robur> To je ono že?
reagovat
http://www.rsp-fishing.cz/…-4-3cm-180ks - Úterý 22. března 2011 v 17:31 ® Robur
-
a viděl jsem je i za 1190Kč, jináč už jsem je měl a chodí moc pěkně
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 17:31 ® kerob reakce na …
-
Robur> Jo, takhle vzato mas urcite pravdu.
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 17:26 ® Robur reakce na …
-
kerob> jj, ale považuji to za slušnou cenu. Ne dávat za podobnou 7 či 12Kč.
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 15:06 ® kerob reakce na …
-
Robur> asi tusim, co presne jsi koupil (12barev, 15ks od kazde, dost mozna napis ICE na krabicce…)… tech cca 600 je normalni cena vcetne plnohodnotny marze pro obchodnika…
reagovat - Úterý 22. března 2011 ve 13:32 ® Robur
-
tož já se pochlubím, nynčko jsem přímo v ČR v obchodě koupil sadu mikrosmáčků 180Ks s krabičkou za 600Kč, talže 1ks za cca 3Kč
reagovat - Úterý 22. března 2011 v 11:16 ® kerob reakce na …
-
regulus> bez cla mozna budou obcas spis prochazet zasilky z Asie, protoze v USA vsichni peclive deklarujou hodnotu obsahu baliku a nelajsnou si lhat (narozdil od asie-tam ti na balik napisou hodnotu jakou si reknes), takze to je pro celniky lehka prace a spis nechaj projit baliky, ktery by bylo potreba nejak resit (rtg, zjistovani skutecny hodnoty…). A sazba „DPH“ v USA je radove 3× nizsi nez tady – ja ji platil (stat NJ) 7% a treba na hadry v tomhle state zadny DPH neni… ale souhlas, ze spousta veci se vyplati koupit z USA i s tim, ze tady zaplatim DPH.
reagovat - Pondělí 21. března 2011 ve 22:14 ® regulus
-
Ale pánové, dyť si nepomůžete, v USA jsou ceny bez DPH (oni ho tam taky platí, ale mají jiný postup než v Evropě) a v EU včetně UK je to cena s DPH i když pravda v UK je o 2,5% nižší než u nás. Vzhledem k tomu, že většina zboží je v USA obvykle levnější než v Evropě, tak se nejspíš vyplatí to odsud objednat, i když zaplatíte DPH, navíc furt existuje možnost, že to projde tzv. bez cla, úplně všechno zkontrolovat nemůžou. Navíc hodnota zboží do 22 EURO, to už tu bylo …
reagovat - Pondělí 21. března 2011 ve 21:49 ® chupacabra reakce na …
-
objednával jsem tady http://www.harrissportsmail.com/, řekl bych, že tam mají docela slušný ceny.
reagovat - Pondělí 21. března 2011 ve 21:25 ® filip111 reakce na …
-
chupacabra> jojo, je na čase změnit krám. bohužel. Z jakého obchodu jsi obědnal v UK?
reagovat - Pondělí 21. března 2011 ve 21:16 ® chupacabra
-
taky už jsem to zkoumal, to je špatenka. před pár dny jsem si objednal naviják a radši už z UK.
reagovat - Pondělí 21. března 2011 v 18:26 ® filip111
-
http://www.celnisprava.cz/…u-zbozi.aspx
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 ve 22:34 ® regulus
-
Bulldog.o> kua to je teda román …
No hlavně, že to dobře dopadlo. Mimochodem, ty máš kliku, že bydlíš v Praze a já v Brně, my to máme relativně jednoduchý, ale představ si, že někdo má to depo UPS někde XXX kilometrů a v podstatě nemá šanci se tam v jejich pracovní době dostat. Já když to šlo UPS tak jsem vždycky volal, mailoval a vyzvedl jsem si to osobně na depu, zichr je zichr.
Ještě malý info ke Cabelasu, tento týden jsem si fšimnul (už to tam může být klidně dlouho), že se tam dá přepnout měna, takže dost možná lze platit i v Kč, za určitých podmínek to může být výhodnější díky kurzu tam a u nás, ale moc častý jev to není, záleží co máte za banku, v každým případě je to ale dobrý pro porovnávání cen.
No a když už tu řešíme přepravní firmy, tak jsem si něco objednal na E Bay a prodávající to nečekaně poslal FedExem, kromě toho, že jsem to čekal až za 14 dní, tak mě rozesmála informace o pokusu doručit zásilku, přilepená na dveřích (viz obrázek). Můžu vás ujistit, že bydlím v ČR a že jsem to málem hodil do koše, s tím, že mi nějakej debil nalepil na dveře jakejsi kus samolepky (rozměry 6×10 cm).
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 ve 22:05 ® Kazan reakce na …
-
Bulldog.o> No užil jsi si to dokonale, vůbec nezavidím, hlavně že to nakonec dobře dopadlo.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 ve 22:02 ® filip111 reakce na …
-
Bulldog.o> já nakupuju v cabelasu dost cca 30 balíků, ale takovýhle problémy jsem naštěstí neměl. Nechávám si doručovat českou poštou, sice to trvá dýl, ale nakonec to vždy přišlo v pořádku. Mít takovouhle zkušenost, tak by mě to pěkně vystresovalo. Jednání s cabelasem bylo vždycky perfektní, párkrát jsem si s cabelasem dopisoval a vždycky rychlá a uspokojivá odpověď.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 ve 21:47 ® Bulldog.o
-
Dny po reklamaci v bance běžely a já jsem se začal pomalu smiřovat s tím, že je prostě hotovo. Když tu náhle e-mail z banky „ pošlete vzájemnou elektronickou korespondenci s prodejcem“ … tak přeci nějaký zájem, napadlo mě…, odeslal jsem tedy bance vzájemné e-maily mezi mnou Cabelas a UPS. Uběhly dva dny a já myslel, že je konec a reklamace se zamítne. Najednou odpoledne e-mail z banky, „pošlete katalogové číslo objednaného výrobku“, neváhal jsem a číslo poslal. Pomalu jsem zase získával naději a netrpělivě celý víkend čekal, co se bude dít dál. Pondělí ráno nevěřím svým očím, e-mail z Cabelasu „pokud stornujete reklamaci rádi Vám vámi objednané zboží znovu pošleme“.. neváhal jsem ani vteřinu, během dopoledne bylo vše vyřízeno a reklamace stornována. O svém stornování reklamace jsem informoval Cabelas a raději jim předal dvě telefonní čísla aby UPS měla jistotu, že mi dokáže balík doručit.. Ihned jsem tuto radostnou zprávu oznámil svým kamarádům a v jedné hospodě 4+ proběhla malá oslavička…. Kdybych ten večer tušil, co mě ještě čeká, nic bych neslavil….. Dva dny pryč a já si říkám, „trošičku si to pohlídám, tak ukaž ty tvoje stránky UPS“.. Dalších několik dní pryč.., a sledovačka zajistila úspěch. Balík je v Praze, výborně, perfektní, no problem,.. …bláhově jsem si myslel.. Á dnes byl vyexpedován.., perfektní.., přicházím z práce.., a ve schránce „avízo“… sakra to snad ne… no nic, zejtra je taky den a chtivě si mnu ruce…. Ráno vstávačka.. a říkám si, „já si tě pohlídám“ dopoledne volačka do UPS… telefon zvedá nějaký pan xy.. „dobrý den, bla bla bla“….. diktuji číslo avíza.., pán chvilku mlčí a povídá „ já to nemůžu najít, systém mi to nebere a nemáte to číslo co začíná na 1Z…“ vzhledem k tomu, že jsem v práci tak to číslo u sebe nemám. Jsem trochu rozzuřený, končím hovor, pán na druhé straně moji naštvanost ani nepozná… nicméně čas v práci se vleče pomalu a vztek se násobil…. Volám znovu, tentokrát to zvedá nějaká pani.. jsem trochu zaskočen a vztek se ztrácí, dělám jako že nic, pani chvilku pracuje a říká „nemůžu to najít, ale nevadí řekněte mi adresu dohledáme to podle ní“ diktuji, na chvilku vypadává signál.. během výpadku vzteky skoro vykopávám dveře… signál se obnovuje a díky příjemnému hlasu slečny na druhém koci se uklidňuji.. „ já budu doma až tak v 15:15“ oznamuji pani „ no já mu to tam napíšu, ale neslibuji že přijede v tento čas“… po této odpovědi zatínám zuby a pokračuji „jistě chápu, raději provedeme kontrolu telefonních kontaktů“ diktuji a žádám slečnu o jejich zopakování, začíná to být lehce úsměvné…… pokládačka telefonu, pýcha jak jsem to vyřídil… druhý den rychle z práce o něco dřív, nejprve koukačka do schránky… áááá nic, perfektní, není tady avízo, ještě tady nebyl….., minuty, hodiny běží…, co se to děje.. klid, klid rozváží do 18 :00, 17:45.. pochod po bytě, tam, zpátky, tam zpátky, ….17:55 volačka do UPS… automat mi hlásí kam sem se dovolal,.. „všichni operátoři hovoří“… hraje hudba…. pokládačka… minutku čekám a znova.. automat hlásí kam sem se dovolal….. pokládačka.. nervy na pochodu a znovu… to není možný.. ty už sou dávno doma….. a znova… konečně… rozhovor s nějakou paní.. samozřejmě dusím obrovský vztek, ale moc mi to nejde… „ano mám to tady, řidič hlásil, že se Vám nemohl dovolat“… argumentuji tím, že rád předložím výpis od mého telefonního operátora, protože žádný zmeškaný hovor nemám…. Paní mi vrací úder „to záleží na řidiči kdy k Vám pojede“…. Další minuty rozhovoru, který nevede nikam… mám dost, dnes už balík určitě neuvidím…… nějak nemohu usnout…. Připadám si jako naprosto neschopnej blbec…. Vstávačka do práce…. příchod do práce… trochu práce… telefon a volačka s panem XY „Dobrý den ..bla..bla..bla“ … „takže já dám několik set korun za poštovný a tohle je výsledek??“ .. „prodejce si objednal službu expres., to znamená, že doručujeme po celý den na jednu adresu v neurčitou hodinu“.. „já pracuji, tak mi dejte číslo na řidiče a já mu zavolám“.. „jo pane to mi nedáváme, ale přivezeme Vám to po celý ČR“…. „Tak mi to do určité hodiny přivezte sem a po třetí domů“… „to nejde, jen jedna adresa denně a jen tři pokusy pak je balík uložen deset dnů u nás a můžete si ho vyzvednout osobně“…. Nemám sílu na nic… „dobře já si ho vyzvednu…. Kam mám dorazit“.. „na centrálu“ zní laskavá odpověď zaměstnance UPS.. „to je kde“.. laskavě se ptám.. „v Praze na Ruziňském letišti“…. Jsem trochu spokojený „výborně v sobotu jsem tam, do kdy tam jste“…. „v sobotu a neděli tam nejsme“…. Mlčím, nevím co mám dělat… pokládám telefon… prosím boha aby řidič přivezl balík, předal mi ho a na deset minut nikdo nešel kolem…. Přísahám že to udělám a prohlížím si ve skříňce boxerky… vztek po hodině odchází… druhý den jdu z práce a najednou telefon „Dobrý den tady..Y…X… UPS…, natankuji si a za deset minut sem u Vás“.. radost.. radost.. radost…. Přicházím domů, koukačka do schránky.., prázdná.., super… do bytu za okno a čekám… dvacet minut pryč… zvonek, běh ze schodů a tam kurýr… otvírám dveře „dobrý den, tady je balíček, podpis, perfektní.. počkejte já Vám to dám do výtahu…, hezký den“ … stojím ve výtahu, naprosto nepoškozená krabice u nohou…. mačkám tlačítko a vlastně nevím jestli to za ty nervy stálo……
A nejhezčí na tom je, že první balík který byl zlikvidovaný pod celním dohledem, dle Cabelasu dorazil po reklamaci v bance zpátky do USA….
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 v 10:27 ® 1Mara
-
Bulldog.o>
reagovatNó , tak jak jsi dopadnul ?
- Čtvrtek 24. února 2011 v 7:48 ® LeoC
-
Bulldog.o> je něco nového v tom Tvém problému?
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 v 1:13 ® 1Mara
-
Též jsem měl tu čest už něco si i objednat a byla zatím jen spokojenost
reagovat