Chytej.cz

nákup na www. cabelas. com necteno

24.10.2005 | pablo | 45.770 zobrazení | 244 odpovědí

Môžete mi prosím prezradiť Vaše skusenosti s nákupom cez internet na tejto stránke? Niektoré veci – napríklad sonary vychádzajú až neskutočne lacno. S čím všetkým (CLO, DPH, dovoz …) treba rátať a ako to potom ovplyvní cenu?. Ako s platbou, prípadne iné " záludnosti". Všetkým vopred dík. Podotázka – je možné dodatočne v sonaroch zmeniť parameter ft na m? [addsig]

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 23. února 2011 v 10:30 @ Bugaboo

15.2. jsem objednal u Cabelasu brodící bundu, rukavice, obaly na naviják atd..21.2. dorazilo všechno v pořádku, skvěle zabaleno, nepoškozeno. Nedá se srovnat s Českou poštou..:/

reagovat
Středa 9. února 2011 v 18:17 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

Tak to by byl Americký sen…,. jenže je mi jasné jak to dopadne…, "no podívejte, náš kurýr udělal všechno tak jak měl, tady je kopie upozornění… " a mě se nikdo na nic ptát nebude............. takže to bude takový Český sen :-)

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 23:26 ® regulus reakce na …
regulus

Bulldog.o> řekl bych, že se možná stane to, že se cabelas nebude handrkovat s UPS a prostě ti pošlou další boat, zvlášť pokud se domáknou, co s tím ti pašáci z UPS udělali, ale to je jen moje doměnka, která vychází z toho, že jim záleží na zákazníkovi a ten boat je pro ně pakatel. Přeju hodně štěstí.

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 22:22 ® LeoC reakce na …
LeoC

Bulldog.o> no podle toho, co jsi napsal bude záležet hodně na tom, jaký ten telefon jsi měl u objednávky uvedený. Pokud jsi udal špatný, tak to asi bude dost zlé, a to Ti nejlépe poradí dobrý právník. Pokud jsi ale uvedl správný telefon a jsi si jist, že Ti na něj z UPS nikdo nevolal, tak bych se toho nebál, chtěl po UPS výpis z telefoního účtu, že Ti volali, doklad o tom, že Ti nechali zprávu o nemožnosti doručení a pak bych je písemně upozornil na náhradu škody Tobě vzniklé a případně bych i podal trestní oznámení na spáchání trestního činu podvodu.

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 20:34 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

Díky za info....... je to opravdu velmi nepříjmné, tak jsem se na letošní sezonu těšil… šetřil a takto to dopadlo… měl jsem to hlídat.., ale předpokládal jsem, že je to profesionální placená služba...... všude člověk dává telefony, emaily… dostává samý reklamy ..,, a důležitou zprávu ne… nicméně trochu slunce vysvitlo…, dostal jsem radu v bance… stornovat ten převod peněz.., jde to i zpětně… dal jsem tedy jakousi reklamaci.. vyjádření přijde do patnácti dnů a ano reklamovat se dá i nedoručení zboží. Zjednodušeně.., já jsem uzavřel „obchodní smlouvu“ z cabelas o objednávce zboží., a o jejím dodáním.., ne z UPS., tudíž s UPS ani nemám co řešit.. cabelas si najala UPS… a tady přichází to slunce – UPS dokládá, že se pokusilo o doručení zásilky.., otázka zní jak??? a teď jsem se dopátral . kopií „upomínky“ o zásilce…, ta dle informací na UPS není..... sám tomu moc nerozumím, ale dal jsem to storno převodu a informoval jsem o tom cabelas.. tak uvidím… vím kde je chyba… tady u nás.. Český kurýr se na to vysrl......

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 20:00 ® regulus
regulus

Bulldog.o> :-O :-O :-O tak to teda čumím jako puk …

Nelenil jsem a zavolal kamošovi celníkovi a situace se má asi takhle:
UPS v tomto případě figuruje jako celní deklarant. Pokud celní deklarant požádá celní správu o zničení zásilky pod celním dohledem, tak je mu vyhověno (celní správu naprosto nezajímá důvod) a je o tom sepsán jakejsi papír pro celního deklaranta. Důvod, nemá kdo zaplatit clo pokud si to adresát nevyzvedne a přepravní služba by to na vlastní náklady musela poslat zpět.

Jak to řešit ti neporadím, ale poradím ti co je zhola zbytečný. Chtít cokoliv po celní správě nemá cenu, nesmějí třetím osobám žádné takové informace poskytovat byť jsi adresát oné zásilky, to je naprosto nezajímá, jednají s celním deklarantem. Z toho vyplývá, že jediný možný řešení je to vymáhat nějakým způsobem po UPS. Jak to už je spíš otázka pro právníka, jaký jsou šance na to že bys vyhrál netuším, přečti si podmínky přepravy na UPS. Z hlediska Cabelasu je zboží dodaný, oni to předali UPS a ti to měli doručit, vzhledem k tomu, že se jim zásilka nevrátila zpět, nemají co řešit.

Mimochodem seš chobot, že sis to nehlídal, protože pokud to šlo přes UPS, tak máš na Cabelasu u této zásilky přepravní číslo a když to na webu UPS zadáš do sledování zásilek tak přesně víš kde to aktuálně je. Je tam vše, odkud kam to letělo, včetně toho kdy to bylo celně odbaveno. Zjistíš tam i kdy se ti to pokoušeli doručit. Ať už to dopadne jak chce, tak máš pro příště ponaučení, možná trochu drahý, ale takovej je život. Bordel je na poště i v přepravních firmách, mám už vysledovaný, jak dlouho co a odkud trvá a pravidelně otravuju na poště okolo předpokládanýho termínu doručení, mnohokrát se mi stalo, že mi nehodili lístek, že tam mám zásilku, jednou mi dokonce baba na balíkové poště drze tvrdila, že tam žádnou nemám, přestože na sledování zásilek americké pošty psali, že to leží právě na této poště, co si myslíš, měli to tam.
Teď mě tak napadlo, s tím UPS jsem si vzpoměl, že po mě kdysi chtěli vyplnit nějaký papíry pro celní deklaraci, baba volala na pevnou linku, kterou si našla na telefonním seznamu, měl jsem údajně kvůli tomu jet do Práglu, nakonec jsme se domluvili, že mi papíry pošle mailem a já jim je stejnou cestou vrátil. Pokud se dobře pamatuju, tak dotaz zněl, jestli si to celně nechám odbavit sám nebo jestli to mají udělat oni (účtovali si za to tuším 200 Kč a ten papír byly takový kydy nač to je (pro vlastní spotřebu, na prodej ap.), celní hodnota atd. Podruhý jsem jim automaticky když to přistálo v Práglu poslal mail, že papíry kvůli proclení mi mají zaslat na mail a proběhlo to bez problémů. Pošta to neřeší, nechá to projít celnicí a pokud něco platíš, tak tam máš zrovna složenku, kterou zaplatíš při převzetí.

reagovat
Úterý 8. února 2011 v 19:16 ® noba
noba

tak to je mazec, ale řek bych že někdo z UPS bude brzy jezdit na boatu.

reagovat
Úterý 8. února 2011 v 16:57 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Vážení přátelé, chtěl jsem někoho požádat o pomoc. Neřešil jste náhodou někdo problém kdy Vám kurýrní služba údajně „zničila zásilku pod celním dohledem“.. objednal jsem boat z cabelasu… a po víc jak měsíčním čekání jsem zaurgoval cabelas.. obratem mi odpověděli, že zásilka byla u kurírní firmy u nás již za čtyři dny…, tak jsem zavolal do UPS.., tam jsem se dozvěděl, že mě kurýr nemohl kontaktovat, údajně špatný telefon.., tak zásilku na konci roku „zničili pod celním dohledem“…, vzhledem k tomu, že jsem neměl ve schránce žádné „upozornění“ jsem se chtěl po UPS nějaký doklad (kopii) upozorněnky kterou jsem údajně nalezl ve schránce… řidič firmy nic takového nemá.., chtěl jsem tedy nějaký úřední doklad o zničení zásilky… také nic… musím si neustále pokládat otázku, jestli je to vůbec můj problém, že firma není schopna dotat mi objednané zboží.., neměl by to být problém cabelasu vs. UPS … nicméně peníze jsem řádně poslal a zboží jednoduše neobdržel… a z cabelasu jen, že vše za včasu odeslali.., tak nevím co mám dělat...... vyhodil jsem peníze z okna,. nebo je nějaká šance, že peníze dostanu zpět??? neměl jste někdo obdobný problém???? případně nemáte někdo nápad jak to řešit?? díky

reagovat
Neděle 23. ledna 2011 ve 22:38 ® regulus reakce na …
regulus

1robin111> len cez kartu …

reagovat
Neděle 23. ledna 2011 ve 22:33 ® 1robin111

Ahojte chalani dá sa zaplatit objednávka z cabelasu aj cez paypal alebo len cez kartu?:) dakujem

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 1:11 ® majkyss reakce na …
majkyss

b.gun> Supr to jsem hledal diky moc

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 0:36 ® b.gun reakce na …

majkyss> http://www.cz-ebay.cz/…ti-v-usa.htm

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 0:34 ® majkyss reakce na …
majkyss

jo dík a ty nohy taky?

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 0:32 ® Salmo1 reakce na …

majkyss> Velikosti jsou v palcích, takže to musíš propočítat a vybrat si velikost. 1 palec = 2,54 centimetrů.

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 0:16 ® majkyss
majkyss

Nechápu to!Je tam tabulka na velikost.

L. XL Hrud 44–47 48–51 Vnitřní šev 31–34 32–35 Vel.nohy 9–12 11–13

Ja mám hrud 101 cm.Vnitřní šev nevim co je.Nohu mam 42. Tak a co si objednat???

reagovat
Sobota 15. ledna 2011 ve 23:05 ® Salmo1 reakce na …

majkyss> Je to tak jak píše regulus.Přečti si i reference pod výrobkem který chceš, pro dokreslení informací o výrobku je to vhodné.Kupoval jsem mj.nějaké botky a broďáky a jsem spokojen.

reagovat
Sobota 15. ledna 2011 ve 22:36 ® regulus reakce na …
regulus

majkyss> pokud jsou to třeba SIMMS, tak mají na svých stránkách vcelku slušně udaný rozměry.
To co je na Cabelasu, taky vcelku sedí, spíš je to větší. Konkrétně poradit nemůžu, nevím jaká seš váhová kategorie, ale určitě nejmíň o číslo až dvě větší než normální hadry a bota nejmíň o dvě.

reagovat
Sobota 15. ledna 2011 ve 21:48 ® majkyss
majkyss

poradí někdo s velikostí prsaček??Díky

reagovat
Sobota 8. ledna 2011 ve 12:17 ® Stanik
Stanik

iceman: taky jsem si bral navi cabelas tournament ZX, pletenku Power Pro za 11,25 USD, trojháčky Owner a pár woblerů.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 19:03 ® iceman
iceman

POchlubte se co jste kdo bral, dobrý tip na nákup je fajn :-) Já bral navi Cablas tournamet, v té době v akci za 39 USD, kámošovi hunting boty Trakker za 50 USD, sobě bundu Columbia v akci z 90 na 25 USD, dceři a sobě trika Columbia :-)

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:23 ® Salmo1 reakce na …

Bulldog.o> Klid…objednával jsem 4.12, 9.12.jsem dostal potvrzovací email o stavu shipped a prý pozemní cestou.4.1.celnice-bez cla(170 USD) a dneska ráno nasr… pošťák, že je to těžké jak kráva a na ledovce si rozbil tlamu.Balík polepen DHL,United States postal service,BCS Airline.Váha balíku 16 lbs. Balík se projel po světě a teď je v něm zaparkovaný kocour a zuřivě brání teritorium:-)

reagovat
Středa 5. ledna 2011 v 17:44 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Hmmmm..... tak, to moc radost nemám..

reagovat
Středa 5. ledna 2011 v 16:35 ® Stanik
Stanik

Bulldog.o: objednával jsem 30.12. taktéž pozemní dopravou a dnes vše doručeno. S kvalitou věcí a rychlostí maximální spokojenost.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 v 15:48 ® iceman reakce na …
iceman

Bulldog.o> objednal jsem 25.12, pozemní dopravou, 31.12 jsem to měl doma :-P

reagovat
Úterý 4. ledna 2011 v 15:54 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Zatím se jede po staru…, ehm…, zatím nic nepřišlo… :-((

reagovat
Úterý 4. ledna 2011 ve 14:35 ® iceman reakce na …
iceman

RadekH> novela bude platná od 1.4.2011, zatím se jede po staru :-)

reagovat
Úterý 4. ledna 2011 ve 13:43 ® RadekH
RadekH

Důležité pro ty,co chtějí něco koupit mimo EU.

http://www.lupa.cz/…i-kvuli-dph/

reagovat
Úterý 4. ledna 2011 ve 13:37 ® iceman reakce na …
iceman

Stanik> tak na stav zásilky v tomhle jejich systému moc nespolíhej, některé balíky mám stále ve stavu vyřizuje se a už ty věci normálka používám :-D Důležité je, že ve chvíli odeslání ti příjde mail. Pokud objednáš letecky tak to půjde přes UPC a budeš moci balík sledovat celou cestu. Pokud to vezmeš surface (pozemní)UPSP tak nedostaneš číslo balíku. UPC vozí balík zásilkově do baráku, UPSP ti ho dodá přes českou poštu

reagovat
Úterý 4. ledna 2011 v 10:33 ® Stanik
Stanik

zdepa: Zdeňku díky. Ač jsem se angličtinu nikdy neučil tak jsem nákup v pohodě zvládl, něco člověk pochopí a něco si přeloží. Oceňuji jednoduché ovládání, přehlednost a možnost sledovat stav zásilky.

reagovat
Středa 29. prosince 2010 ve 21:05 ® Stanik
Stanik

Díky všem za informace. Když už jsem teď nemocný a k vodě se delší dobu nedostanu tak si alespoň udělám radost a objednám si pár nezbytných maličkostí.

reagovat