Vyhledávání
nákup na www. cabelas. com
24.10.2005 | pablo | 45.428 zobrazení | 244 odpovědí
Môžete mi prosím prezradiť Vaše skusenosti s nákupom cez internet na tejto stránke? Niektoré veci – napríklad sonary vychádzajú až neskutočne lacno. S čím všetkým (CLO, DPH, dovoz …) treba rátať a ako to potom ovplyvní cenu?. Ako s platbou, prípadne iné " záludnosti". Všetkým vopred dík. Podotázka – je možné dodatočne v sonaroch zmeniť parameter ft na m? [addsig]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 29. prosince 2010 v 18:39 ® zdepa reakce na …
-
Kartou VISA Electron jsem zaplatil na cabelas.com nejméně 6 krát v posledních 2 letech a nikdy nebyl žádný problém. Účet mám u Komerční banky a internetové platby povolené.
reagovat - Středa 29. prosince 2010 v 0:42 ® iceman reakce na …
-
Stanik> tak tady je výpis akceptovaných karet
reagovat - Středa 29. prosince 2010 v 0:37 ® iceman reakce na …
-
Stanik> co se týče platební karty, Cabelas nevyžaduje CV kód, ale pouze číslo karty (16-ti místné) a dobu platnosti. Jestli akceptují VISA nevím, zkusím zadat jeden fiktivní nákup, na konci tuším je výpis akceptovaných karet, tak se mrknu.
reagovat - Středa 29. prosince 2010 v 0:34 ® iceman reakce na …
-
Bulldog.o> není pravda, záleží jakou dopravu zvolíš. Těch 40 USD je minimum při letecké dopravě. Pokud zvolíš pozemní dostaneš se níže. A co je zkušenost pravidelně nakupujících, většinou to nakonec stejně hodí do letadla. Můše se ale fakt stát, že to pošlou lodí, zvláště u větších zásilek.
Ke změně celních podmínek. Mění se pouze limit pro DPH (na 22 EUR) celní limit zůstane na 150 EUR.
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 22:25 ® regulus reakce na …
-
Stanik> v těch kartách se moc nevyznám, ale pokud si dobře pamatuju, tak ta karta musí mít vzadu u podpisovýho proužku čtyř a trojčíslí, mám dojem, že to s těma obyč VISAma nešlo, ale je to už dýl, takže nevím.
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 21:30 ® Stanik
-
Pánové, mám dotaz ohledně platby při nákupu na Cabelasu. Lze platit klasickou platební kartou VISA Electron (internetové platby mám aktivované) nebo tento typ karty neakceptují a musím mít embosovanou kartu. Děkuji za info.
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 v 19:53 ® filip111
-
našel jsem toto: ypadá to, žč je do 1.4. čas
http://www.nakupujvamerice.cz/clanek.php?…
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 v 18:09 ® Bulldog.o
-
Poštovné na cabelas je min. 40 USD… balík je objednán
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 v 17:48 ® LeoC reakce na …
-
superweb> To je jasné, ti taky mají jiné ceny, pokud odebírají větší množství, ať už co se týče přímo nákupních cen, tak i dopravy. A ta hraje ve výpočtech dost významnou roli.
A je setskramentský rozdíl, zda tě doprava 1 člunu vyjde na 120 US$ nebo při dovozu celého kontejneru Tě vyjda na desetinu…
Mluvím jen o individuálních dovozech. Svůj problém, kde koupit a zda sehnat alespoň dva další odvážlivce, kteří dopředu pošlou peníze do Číny (vzhledem k tomu, že se doprava platí za cbm, tak se do jednoho kubíku vejdou až 3 čluny velikosti do 3,6) jsem vyřešil nákupem na eBay a cenou i dopravou 430 EUR
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 v 15:25 ® tomashr reakce na …
-
bubu> Jen pro pořádek – ono jim nic moc jiného nezbývalo, protože standardně může zákon platit až tři měsíce po schválení. Sice to lze za jistých okolností obejít, ale je to vždy dost o ústa z hlediska nějakých soudních či ústavních sporů. V tomto případě se asi celkem rozumně rozhodli pro standardní postup a dali zkrátka platnost k prvnímu datu, které už zpochybnit nelze…
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 ve 14:30 ® LeoC reakce na …
-
bubu> hurá, můžeme nakupovat o 106
reagovat - Neděle 19. prosince 2010 ve 13:51 ® bubu
-
poslanci oddálili účinnost této novely zákona na 1.4.2011
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 13:58 ® LeoC
-
bubu> ještě, že jsem v sobotu vyhrál ne eBay člun za 361 EUR. Snad mi do konce roku dojde…
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 11:58 ® superweb reakce na …
-
LeoC> no clo a dph musi platit i oficialni dovozce. A u spousty veci to je porad tak, ze se vyrabeji v USA, tam je vyrobce prodava spouste retaileru, ale pro vyvoz do EU si vybere vetsinou jen jednoho vyhradniho distributora pro kazdy stat – ten si pak sponuje ceny pomerne vysoko, protoze ma monopol. Ono to ma logiku – ten US vyrobce potrebuje zaruku slusnyho servisu a kdyby to dodaval desitkam dovozcu, tezko by se to hlidalo. No a prostor pro usporu toho, o co ceny nasponuje oficialni dovozce tam bude vzdycky.
reagovat
Se shipito primou zkusenost nemam, vim od znamych ze to funguje dobre. Zalozil to nejaky Cech, co se odstehoval do USA a pry si nezije spatne(jeho blog http://www.podnikanivusa.com/), takze neni problem ani s podporou v cestine. - Pondělí 13. prosince 2010 v 9:37 ® bubu reakce na …
-
LeoC> mám za to,že ten limit je 22 EUR a platí od 1.1.
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 v 16:25 ® LeoC reakce na …
-
superweb> Otázkou je, co bude příští rok, až se sníží bezcelní dovoz ze 150€ na 40€, jak to chlapci plánují. Jinak ta služba je výborná, kolikrát se mi stalo, že některé věci měly drahší dopravu než kolik stály. Máš s tím nějaké zkušenosti?
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 v 15:46 ® superweb
-
Nakupy se muzou vyplatit i pres DPH a clo. Priklad trochu mimo obor: Tesco dovazelo ve velkem do UK dziny Levi's z USA(tam je nakupovali od velkoobchodu-prekupnika). Levi's je totiz prodaval v USA cca za polovinu z argumentem, ze v EU jsou povazovany za luxus a v USA za standard. Soudni pri vyhral Levi's a Tesco uz dziny dovazet nesmi – s tim ze ma Levi's pravo na urcovani ceny v EU(ale Tesco nema pravo na svobodou volbu dodavatele??) To vytvari nebezpecny precedens i pro nas – kdyz se bude soudit americky vyrobce rybarskych potreb s sedym dovozcem, asi to dopadne stejne. Jedina obrana je tak individualni nakup spotrebitele primo ze zemi mimo EHS. U takovych veci, ktere jsou v EU 2× drazsi nez v USA, je ebay a americke e-shopy k nezaplaceni.
reagovat
Jinak za postovne se da hodne usetrit s vlastni US adresou, viz treba http://www.shipito.cz/(podobnych sluzeb je vic, viz. google). V podstate to funguje tak, ze zasilky se smeruji na adresu v USA a pak si jich muzete treba 5 nechat zabalit dohromady a poslat do CR.
- Středa 8. prosince 2010 ve 14:00 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Některý věci snad ano,konkrétně co týče focení určitě.
reagovat
Je fakt,že zatim jsem nic nepotřeboval až tak nutně,že bych sáhnul po této možnosti,ale je fakt,že kdo je tim ,,živ", bude skomírat. - Středa 8. prosince 2010 ve 13:56 ® sus1 reakce na …
-
džigit>
reagovat - Středa 8. prosince 2010 ve 13:01 ® kerob reakce na …
-
sus1> clo je mi u riti, to jsou jednotky %, jestli by vubec nejaky clo vymerili, DPH je horsi… ale i tak vyjdou na min nez pulku toho, co stojej u nas. Aspousta veci se porad vyplati koupit jinde nez v CR i kdyz clovek zaplati clo+dph.
reagovat - Středa 8. prosince 2010 ve 12:58 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Hlavně se ti leccos vyplatí i při proclení a dopočítání DPH …
reagovat - Středa 8. prosince 2010 ve 12:56 ® džigit reakce na …
-
sus1> ale jednotlivě
reagovat - Středa 8. prosince 2010 ve 12:44 ® sus1 reakce na …
-
kerob> Tak Rifle budeš asi kupovat dál,bez cla.
reagovat - Středa 8. prosince 2010 v 11:54 ® kerob
-
Delam to tak, ze kupuju veci u kterych neni potreba si je osahat predem nebo veci, ktery uz znam. Konkretne woblery kupuju ve velkym, kupuju i jety woby (vetsinou vic kusu za pakatel) a co se mi nehodi nebo nelibi klidne poslu dal pres Aukro, bazary, kamosum… nikdy mi nic zasadniho nezbylo (ale vydelek z toho zadnej nemam). Ze uz wob nekde na druhym konci sveta plaval je mi sumak, chodi porad stejne a neni problem koupit treba yozuri za 70kc jetej nebo za 140 novej (u nas radove 300–500kc, pokud vubec). A ze koupis i to, co u nas nesezenes je taky super. Navijak bych si koupil jen takovej, kterej znam, prut bych si takhle asi nekupoval. Ale vazaci materialy na mouchy, muskarsky snury, vlaceci nastrahy, ruzny drobnosti… bez jakyhokoliv problemu. Nektery nahradni dily na navijaky jsem ani nikde jinde nesehnal… proste a jednoduse bez Ebay uz neumim asi zit. Treba dziny Levis 501 stojej v CR radove 2600 Kc, z USA mas za ty penize cca troje (40 USD/ks), vcetne dopravy. Kdo je nosi, svoje cisla velikosti zna a nepotrebuje si je zkouset… a na tohle je ebay naprosto bozi.
reagovat - Středa 8. prosince 2010 v 9:01 ® LeoC
-
osprey> není to nic složitého a neboj se toho, pokud nejsi moc zdatný v angličtině, tak používej místo MIE Google Chrome, kde si můžeš nechat přeložit stránku do češtiny. Sice je to jako ze Švejka „Ty být toprá foják“, ale v podstatě porozumíš textu.
Co se týče eBay a PayPal, tak letos jsem možná nakoupil za 40 tis. různých věcí od toaletní vody, přes rifle, bundu, woblery až k sonaru. A je rozdíl jestli Lowrance Mark 5× koupíš tady v e-shopech v průměru za 8,5 tis. Kč nebo na eBay za 200 US včetně dopravy.
reagovat - Středa 8. prosince 2010 v 8:53 ® LeoC
-
Co se týče internetu:
Nakupování na internetu Zásilky zboží, které bylo objednáno u organizací zabývajících se prodejem prostřednictvím elektronické komunikace se zákazníkem, mohou být do tuzemska zasílány poštou nebo organizacemi provádějícími kurýrní služby.
Při dopravě zásilek z jiných členských států EU (Společenství) do tuzemska, pokud obsahují zboží, které je ve Společenství ve volném oběhu, nepodléhá zboží celnímu dohledu ani celním formalitám. Zboží, které je do Společenství dovezeno ze států, které nejsou členskými státy Společenství (tzv. třetí země), je pod celním dohledem a při propuštění do volného oběhu podléhá vyměření celního dluhu. Celním dluhem je clo, daň z přidané hodnoty a další poplatky vyměřované při dovozu zboží. Základem pro vyměření cla je celní hodnota. Do celní hodnoty zboží, které má obchodní povahu, se kromě vlastní hodnoty zboží započítává poštovné v celkové výši. Nezapočítávají se poštovní poplatky, které by měly být vybrány za úkony provedené v zemi dovozu. Jedná-li se však o zásilky neobchodní povahy, tj. zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků, nezahrnuje se poštovné do celní hodnoty zboží. Toto ustanovení se týká výhradně zásilek podaných k poštovní přepravě, netýká se zásilek zasílaných prostřednictvím kurýrních služeb. Do základu pro vyměření daně z přidané hodnoty při dovozu zboží se kromě celní hodnoty a připadajícího cla a spotřební daně vždy zahrnují i náklady na přepravu, tedy i poštovné.
Osvobození od cla:
Ve smyslu ustanovení nařízení Rady (ES) č. 1186/2009, o systému Společenství pro osvobození od cla, jsou od dovozního cla osvobozeny zásilky zboží nepatrné hodnoty, pokud jsou zasílány ze třetích zemí přímo příjemci, který se nachází na celním území Společenství. Za zboží nepatrné hodnoty se považuje zásilka, jejíž celková vlastní hodnota nepřevyšuje částku 150 EUR. Hodnotu zásilky nelze dělit, takže pokud celková vlastní hodnota zásilky tuto částku převyšuje, nelze osvobození od cla poskytnout. Osvobození od cla se neposkytuje u alkoholických výrobků, parfémů, toaletních vod, tabáku a tabákových výrobků.
U zboží zasílaného obchodní organizací za úhradu nelze poskytnout osvobození od cla podle ustanovení o zásilkách mezi soukromými osobami.
Veškeré celní formality související s dovozem zboží dopraveného na základě elektronické objednávky zajišťuje zpravidla pošta nebo organizace zabývající se zasilatelstvím a přepravou drobných zásilek.
http://www.celnisprava.cz/…ternetu.aspx
reagovat - Středa 8. prosince 2010 v 8:51 ® LeoC
-
Takže jak to bude po 1.1. 2011 řešit celní správa:
• Zásilky, u kterých bude vyměřeno clo a daně:
Jedná se o zásilky, jejichž hodnota bezcelní limit uvedený výše přesahuje. Hodnota zásilek je vypočítávána z ceny uvedené na hodnověrném dokladu (např. výpis z pay pal, faktura), který se vztahuje k dováženému zboží. Takový doklad by měl být, pokud je to možné, přiložen k zásilce, aby byl dostupný již v průběhu kontroly zásilky. Přestože je předložena faktura, neznamená to, že nemůže celní úřad požadovat, aby deklarant předložil další doklady potvrzující správnost údajů uvedených v celním prohlášení (poštovní průvodce). Toto je celním úřadem vyžadováno v souladu s čl. 68 NR (EHS) č. 2913/92 (celní kodex Společenství).
Hodnota zásilky = cena uvedená na hodnověrném dokladu + dopravní náklady přepočtené dle přepočítacího kurzu na Kč.
(Přepočítací kurz: Jsou-li skutečnosti, které slouží k určování celní hodnoty zboží, vyjádřeny v jiné měně než v měně členského státu, v níž se celní hodnota určuje, použije se při určování této hodnoty v měně daného členského státu směnný kurz zaznamenaný v předposlední středu kalendářního měsíce, který je řádně zveřejněn téhož nebo následujícího dne. Kurz zaznamenaný v předposlední středu kalendářního měsíce se používá po celý následující kalendářní měsíc, není-li nahrazen kurzem uvedeným v článku 171. Jestliže v předposlední středu uvedenou v odstavci 1 není zaznamenán žádný kurz nebo jestliže není týž nebo následující den zveřejněn, považuje se za kurz zaznamenaný v uvedenou středu poslední zaznamenaný kurz pro danou měnu zveřejněný v předchozích čtrnácti dnech.)
Zásilky EMS: CLO (x% z hodnoty zboží + dopravní náklady) + DPH (x% z hodnoty zboží + dopravní náklady + CLO) = celní dluh
Balíky a listovní zásilky: CLO (x% z hodnoty zboží) + DPH (x% z hodnoty zboží + dopravní náklady + CLO) = celní dluh
Takto vypočtený celní dluh je pak předepsán k úhradě adresátovi. Částku adresát uhradí při převzetí zásilky na adrese doručení pracovníkovi České pošty.
http://www.celnisprava.cz/…default.aspx
reagovat - Středa 8. prosince 2010 ve 4:38 ® regulus reakce na …
-
noba> to si musíš přebrat sám …
reagovat - Středa 8. prosince 2010 v 1:39 ® noba
-
regulus> no protože to vyznělo jako že dělám něco špatného. viz tomashr 12:45
reagovat - Středa 8. prosince 2010 v 1:19 ® regulus
-
noba> a proč tě to trochu naštvalo, je to jen pojmenování pravého stavu věcí …
reagovat