Vyhledávání
nákup na www. cabelas. com
24.10.2005 | pablo | 45.437 zobrazení | 244 odpovědí
Môžete mi prosím prezradiť Vaše skusenosti s nákupom cez internet na tejto stránke? Niektoré veci – napríklad sonary vychádzajú až neskutočne lacno. S čím všetkým (CLO, DPH, dovoz …) treba rátať a ako to potom ovplyvní cenu?. Ako s platbou, prípadne iné " záludnosti". Všetkým vopred dík. Podotázka – je možné dodatočne v sonaroch zmeniť parameter ft na m? [addsig]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 8. prosince 2010 v 0:50 ® noba reakce na …
-
taky bych bez ebay nepřežil
reagovatjinak mě tu lehce naštvalo útočení na drobné „šmelináře“ Nestydím se říct že mezi ně patřím. Koupím rapaly za nějakou cenu a tady je prodám za cenu nesrovnatelně nižší než v obchodě. A všichni jsou spokojení. Až teda na stát, ale podle mě peníze které takto uniknou, státní ekonomiku nespasí. Takže asi tak
- Středa 8. prosince 2010 v 0:39 ® osprey reakce na …
-
kerob> Nevím, asi s tím budu muset začít. Ale nejhorší je, že začínám dávat přednost tomu, že kupuju, co jsem měl v ruce.
Viděl jsem i navijáky za pětimístnou cenu, které bych po vyzkoušení s chutí odhodil a bojím se i toho vyřizování, když mi taková věc dojde kdoví odkud.
reagovat - Středa 8. prosince 2010 v 0:25 ® kerob reakce na …
-
osprey> mobil bych dokazal asi z fleku zahodit, ale nakupovani na ebay.com bych se nevzdal
reagovat - Středa 8. prosince 2010 v 0:21 ® kerob reakce na …
-
regulus> vidim to podobne jako tomashr, v mym okoli je dost lidi, kteri by to teoreticky bez problemu zvladli, ale stejne vzdy prijdou za mnou. Pritom je to tak jednoduchy! Ale nekteri se toho proste boji, neveri tomu…
reagovat - Středa 8. prosince 2010 v 0:17 ® regulus reakce na …
-
osprey> chápu to, teda celkem, jen by mě zajímalo, kde bych kurnik měl bejt zaseklej já
reagovat
Pokud se týká toho vidění do očí, tak já třeba naprosto nerad nakupuju, myslím v kameným obchodě (cokoliv nejen rybařinu) a návštěva šaškecu zvaného obchodní centrum je pro mne hotová tragédie. Některý věci pravda takto koupit musím, ale nákup na e-shopech je pro mne daleko výhodnější. V klidu si to rozmyslím, můžu porovnat ceny, povětšinou tam najdu daleko víc informací než které mi poskytne prodavač a taky si můžu najít podobný zboží, porovnat to a rozhodnout se, aniž bych naběhal 100 jarních kilometrů, no ono to má spoustu výhod. - Středa 8. prosince 2010 v 0:06 ® osprey reakce na …
-
regulus> Není to berlička ani lenost. Je to nepřizpůsobivost. Jsem zasekanej někde v hodně starejch časech.
Nesnáším mobil, nesnáším svoje internetový bankovnicví, ale se vším tímhle musím žít. S nákupy na zahraničních e-shopech žít nemusím a tak jsem se nikdy nedonutil. Nejradši vidím tomu, kdo mi něco prodává, do očí.
Asi by na tom nic nebylo, ale teď navíc už ani nic nepotřebuju.
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 ve 23:52 ® regulus reakce na …
-
osprey> zasek, není to náhodou tak, že když něco potřebuješ, tak máš nějakou berličku, někoho kdo ti to objedná??? Pokud ne tak je možná i druhá varianta, lenost (neber to doslova) si to objednat. Většinou bývá hlavním důvodem dovozu něčeho výhodná cena nebo to u nás prostě nikdo neprodává, pokud jsi se zasek, tak nemáš potřebu nebo to fakt nechápu.
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 ve 23:49 ® regulus reakce na …
-
tomashr> no nevím, já bych lidi tak moc nepodceňoval. Umím anglicky víc než mizerně, vlastně bych si vůbec neměl dovolit vypustit z huby, že umím anglicky, protože sice trochu rozumím, ale něco pípnout, hamba blit …
reagovatNavíc jsu starej debil a možná i tak trochu konzerva, ale na to, abych našel cenu něčeho někde jinde než v ČR to není nezbytně nutný, zrovna tak, abych našel cestu jak to dostat z druhýho konce světa do Brna to jaksi dostačuje. Myslím si, že to fakt vidíš moc černě nebo já lidi moc přeceňuju.
- Úterý 7. prosince 2010 ve 23:43 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Nemáš se za co stydět, já to vidím i třeba u nás v práci. Kolega přímo vedle mě: vzdělání dokonce vyšší než já, profesně podobný, taky vysoce kvalifikovaný IT konzultant, věk podobný, anglicky mluví možná o chlup méně než já, ale rozhodně to pro něj není vážný problém. Ale vůči platebním kartám a Paypalu je do značné míry zaseklý – když se začal prodávat nový Kindle, tak mě radši ukecal, ať mu to objednám a přihodil drobné „dýško“ než aby to řešil. Tohle je naprosto běžný stav v ČR – části podobných lidí pomohou „nekomerčně“ přátelé jako v popisovaném případu, ale spousta dalších prostě tuto možnost nemá možnost využít.
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 ve 23:29 ® osprey reakce na …
-
regulus> Budeš se divit, ale já z ciziny nakoupit nedokážu. Sice jsem zhruba pochopil jak to asi funguje, ale někde jsem se zasek.
Nevěřím, nechce se, nejde to… Nevím.
A jestli zavedou tohle (ten snížený limit bez cla a DPH), tak už vůbec není co řešit.
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 ve 22:36 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Ad „lidi nejsou blbí, vygoogluje to každej malej kluk.“ – tak tohle je právě velký omyl – lidi v ČR jsou lidé poměrně neznalí tohoto stylu nákupu (většina lidí se zasekla u dobírky, Paypal je něco „mystického“) a navíc s velkou jazykovou bariérou, v reálu na čínských eshopech či ebay nakupuje naprosto mizivé procento populace. Nenech se mýlit debatami v internetových fórech, z celkové populace je to skoro nic – ten prostor pro „zprostředkovatele“ je veliký.
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 ve 21:33 ® regulus reakce na …
-
tomashr> jo je to možný, ale kolik batterygripů si myslíš, že jeden člověk takhle prodá, lidi nejsou blbí, vygoogluje to každej malej kluk.
Jo jasný, nemá cenu to tu řešit …
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 v 15:40 ® tomashr
-
regulus> Zas to nepodceňuj – ta úprava limitu z (pro jednoduchost) 150 na 22 Euro ten rozsah věcí, které projdou hodně omezí. Co já vím, tak třeba batterygripy (80–120USD) si překupníci běžně nechávali posílat po jednom, maximálně po dvou a přišlo jim třeba 20 balíčků – bohatě se jim to vyplatilo a jednotlivé balíčky byly nepostihnutelné…
reagovat
Ony tu snahy o cílený postih „překupníků“ byly, třeba tu byly snahy o získání dat z Aukra atd., ale výsledky nebyly právě přesvědčivé. Nehledě k tomu, že tohle by právě vedlo hlavně k zvýšení nákladů na státní správu.
Ale nechme toho, je to sice na velmi zajímavou diskusi, ale spíš osobně, ne na rybářský server. - Úterý 7. prosince 2010 ve 14:20 ® kerob reakce na …
-
regulus> by musel byt nekdo, kdo bude posuzovat co jeste je a co uz neni pro osobni potrebu. Je jasny, ze 10 stejnejch fotaku pro vlastni potrebu neni, ale treba 100 paru konektoru klidne pro osobni potrebu byt muze. Jinak s tim narustem prace/uredniku/nakladu souhlasim a vidim to stejne.
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 ve 14:15 ® regulus reakce na …
-
tomashr> asi máš pravdu, jenže je otázka jakou fototechniku. Ty mraky drobností zase projdou a tam je dle mýho asi největší „obrat“, z toho co je těsně nad zase spousta projde bez proclení a u dražších věcí jsi to stejně zaplatil i před tím. Když si vezmu podstatně víc práce na celnici což ve výsledku může znamenat více státních zaměstnanců (a jejich platů), tak mi to připadne možná dost kontraproduktivní, vlk se nažere a koza zůstane celá.
Jinak s těma „dovozcema pro vlastní potřebu“ máš samozřejmě pravdu, ale domnívám se, že by se to docela dalo ošetřit, pokud dotyčnej přiveze 10 nebo i více stejnejch věcí v relativně krátký době, tak jsem přesvědčen, že by na to celní správa mast našla i se současnou legislativou.
Shrnuto podtrženo, je to škoda, ale nic s tím nenaděláme.
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 ve 14:05 ® regulus reakce na …
-
kerob> je to docela možný, nijak jsem to nezkoumal, nicméně je daný, na co (doprava) je nějaký DPH to se započítává do ceny zboží pro výpočet celního dluhu a co je od DPH osvobozený, to se nezapočítává.
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 ve 13:40 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Schválený návrh to není, ale přijetí je velmi pravděpodobné – asi žádný politik nebude proti…
Čistě soukromě – sice mě to osobně určitě trochu postihne, ale asi je to dobře. Vidím třeba do dění ve fototechnice hodně do hloubky a bohužel kromě lidí kupujících zvenku pro svou osobní potřebu (jako já) se vyrojilo příliš mnoho lidí, kteří to začali dělat na kšeft docela ve velkém a tam státu utíkalo peněz příliš mnoho (jak při dovozu, tak nepřímo na menším výběru daní od obchodníků). A problém je, že bylo dost těžké najít nějaké opatření, které by dopadlo jen na tuto „šmelinu“ a přitom nijak neobtěžovalo slušné lidi. Nicméně je to škoda, zase jako obvykle doplácíme na některé „chytráky“
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 ve 13:04 ® kerob reakce na …
-
regulus> drobna vyjimka je EMS – jedna se sice o sluzbu posty, ale plati pro ni totez, co pro DHL, TNT…
reagovat - Úterý 7. prosince 2010 ve 12:49 ® regulus reakce na …
-
LeoC> jak jsem psal, info o clu je stará informace, kterou jsem měl od celníků v době, kdy jsem to asi před čtyřmi nebo kolika lety psal. Byl to takovej horší průměr, na něco byly 2% na něco 4%, s desetinama si nebudu hrát nemá to smysl, clo je zanedbatelná položka, navíc mi nikdy nebylo vyměřeno, vždy jen DPH.
Pokud se týká DPH a ceny s dopravou, tak se pleteš. Už jsem to tu dříve psal, pokud je zboží zasláno poštou, tak se cena za dopravu do vyměření DPH nepočítá, pokud kurýrní službou (DHL, PPL, DPD apod.) tak se cena dopravy do vyměření počítá, protože tyto služby se účtují narozdíl od poštovních služeb s DPH a je úplně jedno, odkud je zásilka zaslaná (pochopitelně myšleno mimo EU). Clo je vceku logicky vždy vyměřeno jen ze zboží, pokud tedy vyměřeno je.Ta informace co proběhla v TV, že se to vrátí zpět k původní ceně zásilky do 22 EURO místo v současnosti platné do 150 EURO, by pokud jsem dobře poslouchal měla platit od března, ale naprosto netuším, jestli to je schválený nebo je to zatím jenom návrh.
reagovat - Pondělí 6. prosince 2010 ve 23:28 ® LeoC
-
regulus> myslím, že nemáš s tím clem tak docela pravdu. Ze zemí mimo EU u poštovních zásilek je tuším 1,7% clo (některé věci jsou vyloučeny). Teď uvažuju o přímém nákupu člunu z Číny a clo je 2,7%. Clo se počítá z fakturované částky bez dopravy, pro DPH se stanoví základ jako součet ceny zboží, cla a dopravy.
reagovat - Pondělí 6. prosince 2010 ve 20:46 ® MP-E65mm reakce na …
-
Bulldog.o> ano je tomu tak
reagovatbohužel ........ nebo bohudík?
- Pondělí 6. prosince 2010 ve 20:46 ® sethy reakce na …
-
Bulldog.o> jj něco takového, jen nevím jestli to je hned od 1.1.
reagovat
Bylo to i v televizi. - Pondělí 6. prosince 2010 ve 20:37 ® Bulldog.o
-
Vážení přátelé, zaslechl jsem , že od cla a DPH budou „osvobozeny“ zásilky jen do cca 40USD, konkrétně od 1.1.2011 .. nevíte někdo náhodou zda je to pravda… jinak abych ještě rychle nakoupil..
reagovat - Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 0:08 ® salfi
-
ja jsem kupoval pred rokem echolot eagle cuda 300, stal me 79 dolaru + 19 dolaru postovne. Prislo mi to domu do 6 dnu, naprosta spokojenost, solidni firma
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 23:27 ® regulus
-
Bulldog.o> je to už trochu postarší téma, takže nevím co jsi se dočetl, ale zhruba platí tohle.
Cena za dopravu je 25% z ceny zboží, minimálně 20USD u pozemní dopravy (surface). Bez cla a DPH je možno si nechat poslat zboží do částky 150 EURO, což je asi 180USD (dle kurzu). Prakticky to funguje tak, že když je to tak nějak okolo nebo míň tak ti to dojde s razítkem bez celního dluhu. Pokud je to o trochu víc, tak to někdy projde jindy ne. No a pokud ti to neprojde nebo je to o dost víc než zmiňovaná cena tak ti to dojde se složenkou od celního úřadu, kterou zaplatíš hned na poště, jak ti ten balík budou vydávat, nebudeš muset nikde lítat po celnicích nebo něco takovýho. Clo jsem nikdy neplatil, vždy jen DPH, což je aktuálně 20% z ceny zboží (nikoliv dopravy, pokud je to posílaný poštou). Clo, kdyby ti ho náhodou připočítali, by mělo být na rybářský krámy okolo 4%, ale tohle je už docela stará informace, takže nevím jestli je aktuální.
Příklad: (pro jednoduchost budu počítat kurz USD 20 Kč, což aktuálně není pravda)
Zboží stojí 300 USD/6000 Kč, Cabelasu zaplatíš 375 USD/7500 Kč (300 USD zboží a 75 USD doprava/poštovné). Celníci ti to proclí a jim zaplatíš DPH 1200 Kč (20% z ceny zboží tedy 300 USD/6000 Kč). Částky 75 USD se to netýká, protože to je cena za poštovní službu, která je od DPH osvobozena.
reagovat - Úterý 9. listopadu 2010 ve 21:46 ® Bulldog.o
-
Vážení přátelé, mám v plánu objednat zboží z cabelas.com… nemáte někdo ponětí jestli platí při dodávce „pravidla“ co jsem se tady dočetl… jde mi o již zmíněné clo a DPH..... tyto věci jsou naprosto mimo oblast mého chápání..
reagovat - Čtvrtek 30. dubna 2009 v 0:18 ® regulus reakce na …
-
tomashr> no to je to co říkám já, je třeba počítat s tou horší alternativou a když se zadaří, tak je to příjemný překvapení.
reagovat - Středa 29. dubna 2009 ve 20:25 ® tomashr reakce na …
-
Letos mi přišly z USA tuším čtyři zásilky s řádně deklarovanou cenou někde mezi 100–220USD (tedy do 150 ojro) a všechny byly propuštěny volně bez doplatku. V loňském roce (před platností této úpravy) mi byly podobné zásilky vesměs procleny a bylo doměřeno DPH. Takže uvolnění je patrné, vím ale i z jiných zdrojů, že na Slovensku je tomu trochu jinak a celníci tam prudí více.
Zcela obecně ale musím upozornit, že se v proclívání zásilek ze zahraničí dost uplatňuje"lidová tvořivost" celníků a přísnost jednotlivých pracovišť může být hodně odlišná, takže se dá těžko předem odhadovat… V minulém i tomto roce jsem toho objednával (v jiném oboru než rybařina) opravdu dost a bylo by to na dlouhé vyprávění – bohužel se nedá spolehnout na to, že dvě na pohled stejné zásilky budou řešeny úplně stejně
reagovat - Středa 29. dubna 2009 v 19:46 ® sramas reakce na …
-
regulus> Ten odkaz jsem četl. Mluví se tam o celním dluhu, který se skládá ze cla, dph a jiných poplatků. Pak je tam odstavec osvobození od cla. Dokud jsem nečetl příspěvek od kostnaka, vůbec mě nenapadlo, že osvobození od cla se netýká dph. To trochu narušuje moje plány
reagovat - Středa 29. dubna 2009 ve 13:58 ® regulus
-
kostnak> no asi máš bohužel pravdu.
Pro upřesnění tady je odkaz http://www.cs.mfcr.cz/…a-Internetu/
reagovat