Vyhledávání
nákup na www. cabelas. com
24.10.2005 | pablo | 45.472 zobrazení | 244 odpovědí
Môžete mi prosím prezradiť Vaše skusenosti s nákupom cez internet na tejto stránke? Niektoré veci – napríklad sonary vychádzajú až neskutočne lacno. S čím všetkým (CLO, DPH, dovoz …) treba rátať a ako to potom ovplyvní cenu?. Ako s platbou, prípadne iné " záludnosti". Všetkým vopred dík. Podotázka – je možné dodatočne v sonaroch zmeniť parameter ft na m? [addsig]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 21. května 2011 ve 12:18 ® sethy
-
oxiana> Ještě jednou děkuji za radu ohledně reklamací
reagovat
Stačilo zavolat na reklamace a hned to šlo. Navíc DPH vyměřili nějak špatně (mělo být jednou takové) takže spokojenost. Jo a jinak proclene to bylo dle popisu 27.4. a od te doby to asi leží na poště. - Pátek 20. května 2011 ve 21:03 ® reakce na …
-
cormaxx> ne ne já byl bez cla a dph
reagovat - Pátek 20. května 2011 ve 14:24 ® cormaxx reakce na …
-
mannice> Ty si už platil clo a dph?
reagovat - Čtvrtek 19. května 2011 v 19:18 ®
-
tak mě akorát dneska dorazili strojky nádhera
reagovat - Čtvrtek 19. května 2011 v 18:17 ® brčal
-
http://www.ceskaposta.cz/…eni-id33092/#2
reagovat - Čtvrtek 19. května 2011 v 18:09 ® brčal
-
Jinak to dělá firma Kama ta si účtuje za celní deklarace k tomu si pošta naúčtuje dalších 96 kč za celní deklaraci kterou nedělá prostě ..................
reagovat - Čtvrtek 19. května 2011 v 18:01 ® brčal
-
regulus> trochu tě opravím ČP mi u obchodního balíku nedělá Celní deklaraci. Předá mě firmě ( soukromé) a ta mi ji udělá. Jen je problém že mi nedají na výběr a tak je 2× dražší než všechny ostatní. K tomu jsem nepochopil proč to nejde přeposlat do Ostravy transferem do celního skladu když s tím nechcou mít nic společného atd. Proč to nejde si každý domyslí sám.
reagovat - Středa 18. května 2011 v 19:17 ® regulus reakce na …
-
kerob> je to možný, ale kdysi když jsem naháněl zásilku mi na informacích ČP řekli, že veškerý zásilky jdou přes PRH 120 a ta moje ležela právě na té balíkové poště v Brně, jen se soudruzi neobtěžovali mě upozornit, že tam nějakou zásilku mám, doslova jsem je musel přesvědčit, že tam musí být a byla. Bylo to tuším taky EMS, ale na 100% to už nevím.
reagovat - Středa 18. května 2011 v 10:32 ® kerob reakce na …
-
Pokud si dobre pamatuju, tak posta Plzenska 120 na track listu vubec nebyla, ale je to vlastne uplne jedno.
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 20:50 ® regulus reakce na …
-
kerob> to nevím přes kterou poštu to v Práglu jde, ale je docela možný, že ta pošta na Smíchově je jedna nebo jedna z několika v Praze, kde se zásilky EMS ukládají. V Brně je to něco podobnýho, obchodní balíky a EMS jsou uloženy na poště na Heršpické (alespoň to tak bylo), kdežto ostatní zásilky byly uloženy na místní poště. Pokud to jde ze zahraničí, tak to dle mýho jde vždy přes poštu Praha 120 a je jedno jestli je adresát, z Prahy, Ostravy nebo horních Trboušan.
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 20:30 ® regulus reakce na …
-
mannice> pokud si někdo zásilku nevyzvedne, je na celní deklaraci (v tomto případě poště) jak s ní naloží. Buď ji pošle na svoje náklady zpět nebo by museli zaplatit na svoje náklady clo a pak to eventuálně dát do dražby, což nejspíš dle legislativy nejde a třetí možnost je nechat to znehodnotit pod celním dohledem, ale tohle je rozhodnutí celní deklarace nikoliv celníků, ti pouze udělají co se po nich požaduje a je o tom pořízen zápis. Rozhodně nebude žádnej z těch celníků riskovat aby přišel o práci a ještě se škraloupem kvůli nějakýmu blbýmu navijáku, broďákům nebo jiný pitomosti za pár korun. Pokud se něco ztratí tak někde během přepravy, ale na celnici (vyclívací poště) určitě ne, tam je všechno evidovaný a nikdo si to na triko nevezme.
Mimochodem nevím jak u pošty, ale u přepravních služeb máš možnost si celní náležitosti vyřídit sám. Např. v mým konkrétním případě si já mohu nechat poslat zboží do celního skladu v Brně, a některou firmu zabývající se celními deklaracemi pověřit, aby mi to nechali proclít, pochopitelně za tyto služby, asi včetně tý dopravy do celního skladu v Brně někomu musím zaplatit.
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 13:19 ® reakce na …
-
kerob> asi se půjdu zeptat jesli tam nemaj volný místo,tam musí bejt hrozná tlačenka.
Ale podle tvojí zprávy,už tam nějakej celník rybář je
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 12:56 ® kerob reakce na …
-
mannice>
reagovatby me teda zajimalo, ktera svine ma muj muskarskej navijak, kterej jsem pred 2 rokama objednal a dodnes nedorazil (ani zpet odesilateli v Cine).
- Úterý 17. května 2011 ve 12:51 ®
-
kerob> V takovym kvantu zásilek,se jich určitě pár desítek najde..Celníci maj hold všestraný vybavení grátis..
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 12:43 ® kerob
-
mannice> si myslim, ze moc lidi, co si neco objednaj a nevyzvednou nebude a to co zbyde, se podle me odesila zpatky odesilateli. O zadny takovy drazbe jsem nikdy neslysel
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 12:40 ® kerob reakce na …
-
regulus> pro mezinarodni EMS jsem si sel zatim vzdy na postu do Preslovy ulice na Smichove a mam dojem, ze mezinarodni EMS jde prave pres ni, kdyby sla pres Plzenskou 120, pujdu si pro ni tam, protoze je to moje „domovska“ a nejblizsi posta.
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 12:34 ® reakce na …
-
kerob> Já bych řek,že spoustu zásilek co „zadrží“ celnice se ai nevyzvedne..By mě zajímalo co se s nima děje,jestli se třeba daj ty věci koupit v nějaký dražbě..To by pak mohlo bejt za hubičku
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 12:16 ® regulus reakce na …
-
kerob> řekl bych, že to není jen dojem, ale fakt (že jdou všechny zásilky přes jednu poštu) a možná přes ni jde i EMS jen to dělají přednostně. Nemám tušení jak moc se za poslední roky zvýšil objem objednávek přes internet, ale řekl bych, že to bude několikanásobek. Předpokládám, že ta pošta není nafukovací, takže nejspíš X-násobnej počet zásilek zpracovává jen o několik lidí víc a v tom je celej zakopanej pes. Myslím si ale, že to nikdo neřeší.
reagovat
S tou dopravou máš recht, když jsem měl k nějaký zásilce track number, tak to jeden den naložili v Cabelasu, během několika hodin to letělo na nějaký velký letiště v USA, další den to doletělo do Kolína n.R. a další den to přistálo v Praze no a pak to klidně 14 dní leželo na celnici, respektive na zmiňované poště. - Úterý 17. května 2011 v 11:17 ® kerob reakce na …
-
mannice> Ty posty tam jsou v podstate dve – „vnitrostatni“ a tahle vymenovaci (u nas se ji rika celni posta…bydlim asi 200m od ni a vidim ten skvost z okna) v ty vymenovaci sedej normalne celnici v uniformach a resej baliky, vymerujou CLO – vse ostatni uz delaj zamestnanci posty… frmol tam byl relativne vzdycky, kolikrat jsem si to vyresil primo osobne u nich (nemuseli posilat slozenku a bylo to tak o par dni rychlejsi), ale ted to je totalni peklo…mam dojem, ze vsechny mezistatni postovni baliky krome EMS jdou pres tuhle jednu postu.
reagovat - Úterý 17. května 2011 v 11:06 ® kerob
-
sethy> jo, presne to…ze mame neschopnou postu, ze balik prekonal vzdalenost USA – CZ za par dni a ted bude pres mesic lezet na poste, nez se nejakej jeliman dokope k tomu, aby vemeril CLO a poslal slozenku…
reagovat - Úterý 17. května 2011 v 8:33 ®
-
regulus> já sem to defakto takhle myslel,jen sem to nejspíš špatně podal.Proto sem napsal co s tim má pošta společnýho,když to vázne někde uplně jinde.
reagovat - Úterý 17. května 2011 v 7:51 ® Radim F.
-
V poslední době je to s poštou na dvě věci. Jeden balík mi jde už od 6.3.
reagovatReklamoval jsem to u prodejce, ale podle pojišťovny to je v „customs“, takže mám čekat. Jinak do těch 22EUR to chodí normálně. Prostě fakt nestíhají…
- Úterý 17. května 2011 v 1:27 ® regulus reakce na …
-
mannice> pošta Praha 120 de facto funguje jako celní deklarace, to by ti jak logistikovi asi mělo něco říkat. Jinak to možná nevisí na poště jako takové, ale spíš na celní správě, protože ty haldy balíků nekontroluje pracovník pošty, ale celník, takže shrnuto podtrženo stát vydal (na základě předpisů EU) novej předpis a jaksi kapacitně nestíhají jeho faktický provádění. Jinými slovy podcenili počet zásilek a vzhledem k tomu, že si nikdo nelajzne to odrbat aby nepřišel o práci, tak prolízají každou zásilku, což v tom kvantu musí bejt pěkná pakárna a pochopitelně se to promítá v slušným zdržení.
Mimochodem zásilky z Asie mi chodí do 14 dní, ovšem cena je pod 22 EURO.
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 21:35 ® reakce na …
-
sethy> tak po přečtení na české poště sem se dozvěděl,že se sice tomu místu říká vyměřovací pošta,ale ve svý podstatě to je místo kde se prování celní řízení..Takže je to vlastně tak,že pošta jakož to státní podnik jeslti se nepletu je prostě jednoduše takhle propojená s celnicí pro rychlejší logistiku.Ikdyž teda „rychlejší“
reagovat,to slovo se vám asi zrovna moc nelíbí co,když čekáte na zásilku třeba i měsíc
- Pondělí 16. května 2011 ve 21:28 ® sethy
-
mannice> to ani neříkej nahlas
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 21:23 ®
-
b.gun> myslel sem,že když sem vystudoval dopravní školu se zaměřenim na logistiku,tak bych to měl vědět.Ale asi sem chyběl
Díky za upřesnění
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 20:41 ® b.gun
-
mannice> Sice se to správně jmenuje Vyměňovací pošta Praha 120, ale běžně se označuje jako pošta vyclívací.
reagovat
Jinak postup, kterým zásilka ze zahraničí prochází si lze snadno najít na stránkách České pošty – http://www.ceskaposta.cz/…nici--id357/ - Pondělí 16. května 2011 v 19:16 ® sethy reakce na …
-
mannice> no nevim nevim.
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 19:12 ® reakce na …
-
sethy> tak to čučim
Možná tomu tam jen tak říkaj,ale ve svý podstatě to je celní oddělení
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 18:51 ® sethy
-
mannice> Z mailu:
Dobrý den, přijala jsem stížnost pana XXX, telefon XXX, e-mail: XXXNa Vaší poště (to je ta vyclívací, i tak mi to řekla paní v telefonu) má již od 25.4.2011 zásilku XXX. Poslední informace v systému T&T je ze dne 25.4.:" Nahrání informací a odeslání k celnímu řízení".
Prosím o prověření a kontaktování pana XXX.
A vyclívací pošta vážně existuje
reagovat