Vyhledávání
Vysazené ryby
21.10.2005 | Robur | 8.358 zobrazení | 64 odpovědí
Co Vám připadá jako nejlepší řešení při vysazení ryb, asi hlavně kapra, protože pstruzi jsou většinou zblblí granuláči a o dravcích nevím co napsat. Chci znát Váš názor nato zdaje pro rybu lepší: 1/ nic nedělat a ponechat to osudu a nájezdníkům na revír 2/ na třeba týden či 14 dnů dát na revír zákaz lovu 3/ to se nejvíc líbí mně, třeba na 14 dní zakázat přisvojení jakékoliv ryby z revíru 4/ jiné řešení
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 31. března 2007 ve 12:54 ® Shrek reakce na …
-
Regulus: o těch 3 kusech to říkal človíček z jiné MO a údajně by to mělo být číslo z ÚS,tzn nejen členové naší organizace,nýbrž členové ÚS Plzeň.Právě proto mě to zaráží.
reagovat - Sobota 31. března 2007 ve 12:34 ® regulus reakce na …
-
Alivio – moc se v tom nevyznám, ale z toho mála co vím, lipan je krátkověká ryba (4–5let), nějaký procento uhyne při tření, takže by z každoroční nasady mohlo zbýt tak něco mezi 1300–1800 myslím přirozenej úhyn, ne to co se chytlo. Podle informace co jsi napsal, by tam muselo bejt přelipanováno. K těm 3 chyceným, si myslím, že je to info z vaší MO, čili co chytili členové vaší organizace, jde o to, kolik jich chytili ostatni rybáři a to už bude asi podstatně větší číslo. Pokud je to číslo celkový, tak tam máte víc pytláků než rybářů.
reagovat - Sobota 31. března 2007 ve 12:00 ® Shrek
-
na dnešní schůzi na ší MO jsem se dozvěděl,že se každoročně vysazuje zhruba stejné množství lipana.Loni to bylo 2100 ks o průměrné délce 10 cm.Uloveni byli 3.Pokud započítám přirozený úhyn i tak mi utkvěl v hlavě názor,že by náš revír (Ohře 15 MP) měl být přeplněn lipanem.Jak to vidíte vy?Je šance že se lipan bude vyskytovat v této vodě,nebo je to krmenípro dravce a tudíž zbytečná záležitost?Prosím o vaše názory.Děkuji
reagovat - Středa 26. října 2005 v 19:45 ® Prutos
-
Ja bych byl pro var. č,3) Klidne si pujdu zachytat i s vedomim,ze si nic neodnesu. Jen se obavam toho ze by se stejne masarilo i pres zakaz(porybnyho sem letos potkal dvakrat-a to mam cca 120 dochazek)
reagovat - Středa 26. října 2005 v 15:57 ® hraji
-
Vysazovat jen ryby ve velikosti 1 nebo 2, aby musely dorůst v revíru a bylo by po starostech
reagovat - Středa 26. října 2005 ve 14:06 ® brundibar
-
nápad dobrej, akorát většina porybných jsou normální lidi, kteří chodí do práce a dělaj to zdarma ve svým volným čase. ty by museli bejt profíci. ti co to teď dělají jako profesionálové jsou pěkní dárci, jeden byl údajně vyšetřovanej za úplatky – kozel zahradníkem.
reagovat - Středa 26. října 2005 ve 13:43 ® Prichy
-
K tematu, ted me napadlo…
co se priklonit k variante 3??
Zakazat si prisvojeni jakekoli ryby, nezakazat chytat, ale udelat to tak, ze se rybarska straz bude „stridat“ na rybniku jako na strazi Jiste, na reviru, kde to jde a priznavam je to otrocina ale bylo by zajimave to zkusit, zajimalo by me, kdo by si sel zachytat s tim, ze nesmi odnest ani supinu..
Co myslite, jak by to dopadlo ???
reagovat - Středa 26. října 2005 v 7:47 ® jake
-
Čajda – jistě, kontroly by byly nutné a bez nich to nemá smysl. Je to všechno složité a my to tady stejně nevyřešíme. Když hold někdo bude chtít z té vody vytěžit co nejvíc, tak mu v tom asi těžko někdo zabrání.
reagovat - Úterý 25. října 2005 ve 23:56 ® Čajda
-
Jake-já taky ne. Ale všechna omezení jsou na h. o,když se nebudou důsledně kontrolovat a přiměřeně tvrdě trestat. Já rozhodně nejsem zastáncem nějakýho bezhlavýho pouštění všeho co náhodou chytnu jenom proto,že je to zrovna v módě. Ale nějaký hranice to mít musí,a ty se musí hlídat a jejich překročení prostě trestat.
reagovat - Úterý 25. října 2005 ve 23:43 ® jake
-
Já bych určitě ale nějaké omezení dal – kvůli těm nenažrancům a kšeftmanům. Třeba 1 ušlechtilá ryba za týden nebo 4 do měsíce. Vůbec bych se tomu nebránil…
reagovat - Úterý 25. října 2005 ve 23:40 ® paccco
-
Já jsem pro variantu č.2(jedině)
reagovat - Úterý 25. října 2005 ve 23:35 ® Čajda
-
Teď sem si to po sobě znova přečet,a přišlo mi to jako 2 minuty před koncem světa. Stejně je u vody krásně a mezi lidma dobře,to já měl dneska jenom špatnej den.
reagovat - Úterý 25. října 2005 ve 23:30 ® Čajda
-
RASTOK-a to ještě kdyby mu napočítali ty nenapsaný. některý lidi jsou už prostě takový. Jake-určitý druh lidí by si koupil povolenku jako že všechno pouští a přitom by vesele masařil dál brundibar-fajn,ale jak by k tomu přišli slušní rybáři-cestovatelé. Ti si jdou zachytat tam,kde se právě nacházejí,jednak proto,že třeba nemají jinou možnost a nebo chtějí poznávat nová místa. A to umožňuje jenom celosvazovka.
reagovat - Úterý 25. října 2005 ve 12:49 ® brundibar
-
já si spíš myslím, že řešit cenu na počet ryb nemá smysl, protože když rybu zapsat nechceš tak to neuděláš (masař). Poctivec si těch pár ryb za rok klidně napíše, protože o nic nejde. Znám ali i poctivce kteří si napíšou těch 150 kaprů za rok, protože jsou „poctiví masaři“ Povolenka by se musela platit na každý revír zvlášť např. Svratka 4+5 za 5000,– tím by se myslím mohlo zabránit nájezdům rybářů na jiné vody když se vysadí kapři a asi by se i domácí voda dala líp kontrolovat. Domácí by si pohlídali masaře asi líp. Tihle lidi ví přesně kdy a kde se ryby dávají a třeba týden jezdí jen tam kde to bere a pak zase jinam. Co vy na to?
reagovat - Úterý 25. října 2005 ve 12:35 ® jake
-
Já pořád nechápu, proč by měl rybář, který ctí zásadu chyť a pusť, případně si ponechá sem tam nějakou rybu za rok (řekněme 5 – 10 ks) měl platit stejně jako plniči mražáků?
reagovat - Úterý 25. října 2005 ve 12:18 ® Prichy
-
Jo muj prispevek berte spis jako placani do vody a pro pobaveni, nerad bych aby se toho nekdo chytil
reagovat - Úterý 25. října 2005 ve 12:17 ® Prichy
-
Milky: mas pravdu. mozna akorad ne s tou V3S-kou
Jake: co mate porad s tim placenim, nikdo by si nepriplatil a stejne by slo vse domu..
Silene variaty:
- par let nechat reviry prazdne (radikalni snizeni poctu rybaru. velke procento masaru by odeslo, ten kdo to ma rad by stejne neprestal i kdyby mel chytat ploticky)
- kazdy revir co mozna nejvice uzpusoben na prirozeny vyter…
Ale jak rikam jsou to crazy varianty !!!! prvni by byla na 100 ucinna druhy je zbozny sen
reagovat - Úterý 25. října 2005 ve 12:00 ® RASTOK
-
Čajda – u nás jeden dôchodca mal zapísaných 240 kaprov za sezonu, tak sa organizácia rozhodla obmedziť na max. 50 ks kapra na jednu povolenku. ten človek je na rybách každý boží deň, hovorí sa, že kaprami zásobuje Tesco…
reagovat - Úterý 25. října 2005 v 10:46 ® jake
-
Na začátku sezóny, když si kupuješ povolenku zaplatíš tolik, na kolik ryb se cítíš. V každém případě ti musí sedět na konci roku sumář se záznamem o docházce k vodě – tak jaképak – nepřiznám rybu . Když ji nepřiznáš tak ji nezapíšeš ani do záznamu, jsi pytlák a riskuješ papíry – hotovo.
reagovat - Neděle 23. října 2005 v 19:43 ® Robur
-
Quote: On 2005–10–23 12:57, jake napsal: Já bych odstupňoval ceny povolenek: např. 0 – 10 ušlechtilých ryb za rok – 500 Kč 11 – 20 ušlechtilých ryb za rok – 1000 Kč 21 – 30 ušlechtilých ryb za rok – 1500 Kč 31 a více – 3000 Kč
A to by se platilo už při koupi povolenky nebo až při odevzdání sumáře, oboje mně připadá nereálné, protože tu rybu kvota + 1 by už asi nikdo nepřiznal.
reagovat - Neděle 23. října 2005 v 19:36 ® jake
-
to spechy: Takového důchodce bych nakopal do biskupa. A nejlépe zepředu. Určitě to pak směňuje v hospodě za piva. Já bych skutečně zavedl – kdo chce masařit, ať si řádně připlatí a hotovo…
reagovat - Neděle 23. října 2005 ve 14:56 ® Milky
-
Méně znamená více! Chce to vysazovat menší množství a častěji. Ryba se rozjede a má možnost si najít svou přirozenou potravu. Když se vysadí najdou velké množství ryb, poravu nenajdou a hromadně se vrhaj na to, co jim masaři naházej. Když by se vasazovalo menší množství, je také jednodušší s terénním autem zajet tam, kam se V3S prostě nedostane. Pak odpadne nájezd masařů, protože 20 kaprů na jendom místě zmizí jak mávnutím, ale velá jedna vana z náklaďáku asi těžko!
Předložené varianty 1, 2 a 3 se mi zdají, tak jako normálně, přitažené za vlasy, protože jsou postaveny na morálce a tu určitá část rybářů prostě nemá.
reagovat - Neděle 23. října 2005 ve 14:54 ® spechy
-
jake:důchodci by ti dali nedávno se mi jeden chlubil,že má už z řeky 51 kaprů a nej 43cm podotýkám,že rok má 52 týdnů!
reagovat - Neděle 23. října 2005 ve 14:54 ® Čajda
-
Nejsem přítelem radikálních řešení,ale v tomhle případě se nedá nic dělat. Jednoznačně jsem pro bod 2 a na 14 dnů.
reagovat - Neděle 23. října 2005 ve 14:10 ® willIam
-
ja bych souhlasil s řešením č.3 ale to je teměř neuhlídatelné a proto bych byl i za 2. To je nej …
reagovat - Neděle 23. října 2005 ve 13:57 ® jake
-
Já bych odstupňoval ceny povolenek: např. 0 – 10 ušlechtilých ryb za rok – 500 Kč 11 – 20 ušlechtilých ryb za rok – 1000 Kč 21 – 30 ušlechtilých ryb za rok – 1500 Kč 31 a více – 3000 Kč
reagovat - Neděle 23. října 2005 ve 12:17 ® Robur
-
?
reagovat - Pátek 21. října 2005 v 17:09 ® Donald
-
Hajan: na všem je troška dobrého a troška špatného. K bodu 1 se nemá smysl vyjadřovat. Bod 2: ikdyž se to bude hájit, zase po hájení bude nájezd rybářů a kapři budou vychytaní. Bod 3: zdá se mi nejlepší, ale zase se tu najdou, kteří budou cpat kapry i místo rezervy, aby je porybní nenašli. A k tomu co říkal Rastok: Dnešní stav rybářů je možná i větší, než počet ryb ve vodách. Přibylo by hodně takových, kteří by večer chytli malého kapra a rychle dom, protože většího by chytit nemohli. A na to, aby se kapr proplantal mezi tolikati udicemi a dorostl je skoro nemožné. Pokud budem brát v úvahu, že všichni jsou masaři, tak je nejlepší nevysazovat a to je blbost.
reagovat - Pátek 21. října 2005 v 11:38 ® RASTOK
-
4 – napúšťať podmierečné – ak sa aj chytí, musí sa pustiť ..... ďalší rok už bude oťukaný frajer a nenechá sa len tak ľahko ošuškať
reagovat - Pátek 21. října 2005 v 11:36 ® hajan
-
Robur: Jo, v zásadě jsem pro, ale jak říkáš, těžko by se to hlídalo. Vycházím z toho, že lidi jsou dobytek nekulturní. Donald: nemáš úplně pravdu, protože většinou se vysazuje třeba do ouplavu nebo úseku klidnější vody, a několikrát jsem viděl masouny po nasazení, jak to tam drancujou co to jde i několik dní po vysazení. Takže ta šance je určitě několikrát větší než při normálním stavu.
reagovat