Vyhledávání
Vysazené ryby
21.10.2005 | Robur | 8.357 zobrazení | 64 odpovědí
Co Vám připadá jako nejlepší řešení při vysazení ryb, asi hlavně kapra, protože pstruzi jsou většinou zblblí granuláči a o dravcích nevím co napsat. Chci znát Váš názor nato zdaje pro rybu lepší: 1/ nic nedělat a ponechat to osudu a nájezdníkům na revír 2/ na třeba týden či 14 dnů dát na revír zákaz lovu 3/ to se nejvíc líbí mně, třeba na 14 dní zakázat přisvojení jakékoliv ryby z revíru 4/ jiné řešení
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 9. dubna 2007 v 16:59 @ ???
-
Doporučuji po dobu 3 týdnů omezit počet kapra na 2 kusy týdně.
reagovat - Pátek 6. dubna 2007 ve 21:14 ® Cottus reakce na …
-
P.O.: a vsadím se,že ten masař nemusí dělat brigády…a má víc času,než kdokoli jiný běžný… Je to strategií svazů…Ti lidé jim vyhovují..... Stačí,když platí členské..!!!
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2007 ve 23:45 ® P.O reakce na …
-
Myslím že by to nepomohlo. Když je někdo masař tak ho nějaký zákazy lovu asi nezajímají. Dnes jsem byl v Líšni na dvojce a masař který seděl naproti si neodnesl jednoho ani dva ale rovnou tři(jednoho si pověsil do igelitky na řidítka babety a další dva schoval do košíku aby je RS nenašla).
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2007 v 17:37 ® Robur
-
ale hlavně bod 3 zajistí lepší samokontrolu, páč to že někdo rybu nezapíše a večer jde k vodě znovu ale o kilák vedle nebo že to háže za sebe do keře nebo nechá zapsat kamoša na 1. pohled nevidíš, a bod 3 je jistý v tom, že když někdo vytáhne rybu tak si očima pohlídám že ji taky pustil, pravda, i toto má mezery, ale je to svým způsobem jednoduché
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2007 v 17:34 ® Robur
-
myslím, že 14 dní ryby od natržení nezachrání, ale pouštění a negativní zkušenost je zachrání od pekáče
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2007 v 16:03 ® Mary reakce na …
-
ogon123: ty bys jim chtěl natrhnout hned hubu.
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2007 ve 14:54 ® modrak reakce na …
-
No jo, to je všechno proto, že nejvyšším duchovním pastýřem je u nás Vlk.
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2007 ve 14:33 ® ogon123
-
no tak nevim!Asi by se stím melo neco udelat a to hodne rychle!! 2.4. nasazovali v líšni a ti blazni to tam chytali pod brehama malem do podberaku:( ale treti volbu bych bral jako ze chytat ale poustet prvnich 14dní aspon!!
reagovat - Středa 4. dubna 2007 v 11:52 ® drozďák reakce na …
-
Mary: bohužel to musí být ustanoveno v bližších podmínkách pro ZČ ÚS. Projednat a odsouhlasit pak musí každé zahájení revíru výbor MO. Ve vašem ÚS to bohužel nelze. Jihočeši tuto možnost mají.
reagovat - Středa 4. dubna 2007 v 9:33 ® Mary reakce na …
-
Když jsme měli výborovou schůzi tak jsme to chtěli prosadit.Zákaz při vysazení na 14 dní. Ale hospodář nám řekl, že to nemůžeme,nesmíme.
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 ve 21:04 ® njesek
-
pokud vysadí u nás na rybníku kapry,tak je tam zákaz lovu na 2–3 dny,ale na řece to skupina důchodců rumpluje,sotva se kapři dotknou hladiny
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 v 19:47 ® breca reakce na …
-
O víkendu jsem procházel okolo jednoho kolínského revíru, kde je v dubnu z důvodu vysazení ryb zákaz lovu. Přesto tu píšete, že to nemá oporu v zákoně, tak by mě zajímalo, zda je to pravda či ne. Nespadá to pod místní úpravy?
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 v 11:08 ® regulus reakce na …
-
MODRÁK -:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 v 8:28 ® modrak reakce na …
-
Kuřňa chlapi, co tu pořád řešíte. Prostě, obecním rozhlasem vyhlásím, že se bude v 11:15 na revíru tom a tom vysazovat, ať se majitelé platných povolenek dostaví v hojném počtu se síťovkami k vodě. Tam každý dostane dva řádně zvážené a změřené kapry, které si zapíše, a pokud něco zbude, tak se to nasype do revíru. No a další den se to zopakuje na sousedním revíru. Výsledek bude stejný jako dosud a „lidoví rybáři“ si budou pochvalovat, že ušetřili za futro a pufy a že doma nedostanou kartáč, že furt dřepějí u vody a prd donesou. Jen se pozastavuji nad tím, že tento způsob vysazování ještě nepoužila nějaká politická strana v rámci předvolebního boje, páč je to, dle mého, zaručený způsob, jak politickým rivalům zakroutit krkem.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 ve 22:55 ® Cottus reakce na …
-
Je to o etice…nikoli zákonné nařízení!!!
reagovat
A trocha naivity snad k tomu patří… Čersvá ryba…= každá…
A požil jsem jen tři piva(10)… - Pondělí 2. dubna 2007 ve 21:53 ® pif
-
Cottus:já s tebou souhlasím,ale prosím o doplnění věty,že „čerstvá ryba“ bude náležitě označena!!!já bych totiž těžko rozcházel,že sem pustil rybu vysazenou v loni..
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 ve 21:38 ® bubu reakce na …
-
Cotus:tak jak praví kulin,zřejmě netušíš kde žíješ,nebo si požil,jinak si to nedokáži vysvětlit. Bylo by to sice pěkný,ale sám tomu nevěříš,že?
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 ve 21:09 ® kulin
-
Cottus>
))))) Tak tohle mě fakt pobavilo- což takhle dát etické upozornění,:" že je zde čerstvě osazeno, a že by bylo dobré ponechat rybu třeba do konce měsíce v klidu…"
Fakt geniální.
reagovat)
- Pondělí 2. dubna 2007 v 19:53 ® Cottus reakce na …
-
Chybí kontrola…a to např: i toho KOLIK je čeho ve skutečnosti vysazováno…
reagovat
O RS škoda mluvit…zákon stejně není na její straně(spíš proti)…policie?v rybářství? ..to si ještě asi počkáme.. Lovit, nelovit…což takhle dát etické upozornění,:" že je zde čerstvě osazeno, a že by bylo dobré ponechat rybu třeba do konce měsíce v klidu…" Je to o etice, tak ať se každý projeví… - Pondělí 2. dubna 2007 ve 13:38 ® modrak reakce na …
-
jarvan: Tak je udej na PČR, jinak se neoznámením trestného činu vystavuješ riziku trestního postihu. :o)
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 11:08 ® jarvan
-
Já znám i několik bybářských „strážců“, kteří takovéto chování (masařinu) svým známým a kámošům prostě tolerují.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 0:13 ® Prutos reakce na …
-
Mary: Jsem z JM. U nás problémy s pytlačícími Rusy nemáme. Ani nevím jak je to jinde,ale není to náhodou jen váš lokální problém? Tím to samozřejmě nechci nijak zlehčovat.
reagovat - Neděle 1. dubna 2007 ve 23:14 ® Mary
-
Prutos: Ohledně rybářské stráže. Ono je to jedno. Protože ikdyž my Češi budeme dodržovat úplně všichni rybářský řád, tak rybářská stráž proti rusákům je úplně bezmocná. Ti si tady dělají co chtějí. Pokud chce s sebou ryb.stráž, policajta, tak ho nedostane, protože policie České republiky to zrovna nemá v rozpise. Ale rusáci se naplánovat nedají. Oni jsou tam zrovna teď. No a sám ani ve dvou, tam jít nemůže.
reagovat - Neděle 1. dubna 2007 ve 22:59 ® Mary
-
hraji: vysazovat malé ryby aby dorostly v revíru je také blbost, protože dřív než doroste, tak onemocní, když bude mít hubu několikrát natrženou, snadno hrozí z našich čistých vod infekce.
reagovat - Neděle 1. dubna 2007 ve 22:43 ® Mary
-
Robur:odstupňoval by jsi ceny ryb v povolenekách, to by je měli určitě prázdné.
reagovat - Neděle 1. dubna 2007 ve 22:35 ® Mary
-
Zakázat přisvojení ryby je blbost. To je asi, jako myslivci zakázat vzít si ulovenou zvěř. Kachny si také vysadí pro potěchu střílení. Náš spolek už navrhoval při vysazení ryb 14 dní zákaz chytání. Bohužel je to prý proti zákonu, že to nemůžeme. Já se přikláním k zákazu na 14 dní.
reagovat - Neděle 1. dubna 2007 ve 20:32 ® breca reakce na …
-
Alivio – stejný problém u nás na řece s candátem, ročně vysazují cca 1500 ks (8 – 10 cm), úlovek na celém úseku do 30 ks ročně. Zajímalo by mě, jaký smysl má takové zarybnění.
reagovat - Sobota 31. března 2007 v 18:11 ® Shrek reakce na …
-
vydry netušim a kormorán se tu letos moc neukazoval.Ty čísla se mi zdaj prostě divný,no.
reagovat - Sobota 31. března 2007 v 17:54 ® CeP
-
co vydry a kormorani?
reagovat - Sobota 31. března 2007 ve 14:59 ® regulus
-
ALIVIO – nevím jak se dělá vyjevené smajlík, to není možný.
reagovat