Vyhledávání
Mník na jižní Moravě
21.10.2005 | Robur | 8.134 zobrazení | 54 odpovědí
Nevíte kde? Možná jsem zadal moc velký region, stačilo by mně rovířit debatu o tom, zda jsou na Svratce č. 6, nad Veversko Bítýškou.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 11. října 2006 v 15:55 ® Robur
-
NO NÁVRH BY BYL, ŽE BY BYL SRAZ U Mě, tj. v Komíně, což je asi ze zúčatněných nejzažší bod Brna směrem k Bítýšce no a pak by se jelo, optimum vidím kolem ± 17:00
reagovat - Středa 11. října 2006 v 15:50 ® Dědek
-
V těch termínech nemohu
reagovatSnad jindy, podejte potom hlášku. Vlastně v neděli by to šlo. Kdy,kde?
- Středa 11. října 2006 v 9:11 ® Robur
-
pokud mohu navrhnout, tak 12. 10. čtvrtek, dál pátek a nedelě v podvečer…, tak se přidejte, už jsem s Regulem vybrali úsek od Bítýšky k Březině
reagovat - Středa 11. října 2006 v 9:06 ® Dědek
-
Pánové, pokud mě vezmete do party, jedu taky. Podařilo se mi asi před 3 lety chytit jednoho zcela omylem nad Bitýškou, ale od té doby jsem žádného ani nezahléd.
reagovat - Úterý 10. října 2006 ve 21:38 ® Kobrik reakce na …
-
U nás konkrétně na Moravě7 na 100% jsou. Nikdy sem sice žádného nechytil, teda když nepočítám do čeřínku, to se občas nějaký do 20cm podaří, ale vím o rybářích, co na ně koncem zimi, začátkem jara chodí a co je důležitější, tak chytají! Každopádně to chce ty šutry. Máme na Moravě asi 4 Km úsek s kamenitým dnem, kde se pravidelně vysazují. Asi 2 měsíce zpátky jsme s hospodářem vysazovali cca 3000 ks do 10 cm. Takže do budoucna zaděláno
reagovat - Úterý 10. října 2006 v 17:56 ® MiK reakce na …
-
antony> díky, to jsem neměl ani páru, že tam jsou. Zkisím pod elektrárnou. Až se víc ochladí a chytnu tam fleka.
reagovat - Úterý 10. října 2006 v 17:24 ® antony
-
MiK,na Moravě prý jsou pod každým jezem,kde jsou šutry,tak mi to aspoň kámoš říkal a sám jich má několik chycených,ale nikdy jsem žádného neviděl.Letos se na ně taky chystám,protože též mi chybí ve sbírce,ale pod který jez,to ještě nevim.
reagovat - Úterý 10. října 2006 v 16:37 ® Robur
-
navrhuji pro začátek nějaké přístupnější místo, vím o dvou
reagovat - Úterý 10. října 2006 v 16:36 ® Robur
-
důležitý je se domluvit a obstarat rybyk a žížaly, kam na ně vymslíme po cestě do Bítýšky, to je 20 minut,kua improvizace ne
reagovat - Úterý 10. října 2006 v 16:20 ® MiK
-
Donald> ty brďo, kde na Moravě ?
reagovat - Úterý 10. října 2006 v 15:57 ® Donald
-
Taky z JM. Minulý týden na Dřevnici! Chodím tam moc roků, ale mníka jsem tam nikdy ani nezahlídl a bratranec mníka asi 30cm (neví přesně, hned ho pustil) na žížalku. Na Moravě jsou, to vím určitě, ale že i na Dřevce?!
reagovat - Úterý 10. října 2006 ve 14:02 ® MiK
-
kucííí> získám info, kam na ně jít na Dyji. Svratku nechám na vás.
reagovat - Úterý 10. října 2006 ve 13:29 ® regulus reakce na …
-
Robur – zásadní problém je, že o týto rybě vůbec nic nevím, kromě toho, že si dělá schovky pod šutrama. Ani jsem ho nikdy fyzicky neviděl a osobně neznám nikoho, kdo by ho chytil. Co se Príglu týče, tak to vidím černě a je otázkou jestli myslíš Mečkov jako Krnovec nebo Mečkov jako Mečkov, DPmB v tom udělal kapku bordel. Já bych víc věřil na tu řeku, ale asi spíš výš proti proudu a vzhledem k tomu, že to bude do noci tak tak aby nebylo daleko k autu. Těsně nad Bítýškou je přechatováno, před těma Helolticama je taková dlouhá louka možná by to tam šlo, jsou tam relativně klidný i prudnější úseky. Další věcí je jestli vybrat spíš proudnější nebo klidnější úsek.
reagovat - Úterý 10. října 2006 ve 13:15 ® Robur
-
Regulus, adoptujeme ho? No jak to vidíte s tou Svratkou nad Bítýškou. Já to sondoval od jednoho klienta, a ten hvořil o celém úseku, i o Pryglu na Mečkově.
reagovat - Úterý 10. října 2006 ve 13:02 ® regulus reakce na …
-
MK – no vidíš ani to nebolelo -:)))
Koukám, že seš z Jirisova
reagovat - Úterý 10. října 2006 ve 12:41 ® MiK reakce na …
-
regulus> splněno !
reagovat - Pondělí 9. října 2006 v 18:40 ® regulus reakce na …
-
MK – a co takhle o sobě alespoň něco málo napsat???
reagovat - Pondělí 9. října 2006 v 17:49 ® Gagi
-
Chtěl bych se přiživit na tomto tématu. Kdo ví a vyrazí na ně s semnou ale na opačný konec ČR, okolí Plzně – Domažlicko.
reagovat - Pondělí 9. října 2006 v 17:03 ® MiK
-
regulus, Robur> taky mi chybí do sbírky. Jel bych s vámi. Rychlé šípy, vemte mě k sobě do klubu, můžu vám dělat třeba vedoucího
reagovat - Pondělí 9. října 2006 v 16:34 ® hraji
-
Ano, na Svratce nad přehradou mníci jsou, stejně tak jsou v Jihlavě a v Dyji. Ale trefit na ně chce trochu štěstí. Mník se na JM smí lovit od roku 2002 a jeho úlovky kolísají od desítek do stovek kusů ročně. Dá se říct, že to jsou náhodné úlovky, protože specializovat se na jejich lov moc nejde. V době nejlepšího braní se nedají lovit na mrtvou rybku.
reagovat - Pondělí 9. října 2006 v 16:18 ® regulus reakce na …
-
ROBUR – taky nepotvrzená informace, kamoš má chatu v Heroldicích a údajně tam jsou, ale nikdy jsem tam na nich nebyl, nechytil ho a myslím, že on taky ne. Jedná se o zmiňovaný revír.
PS – pokud budeš mít chuť zmrzat někde u vody do noci tak mě možná ukecáš, taky mě chybí do „sbírky“. Kam konkrátně na ně jít, ale fakt nevím.
reagovat - Pondělí 9. října 2006 ve 14:09 ® Robur
-
protože se zde už objevují první nasírači
reagovat, že tuto rybu letos chytli, tak se ptám, zda je něco nového za humny.
- Neděle 23. října 2005 ve 12:17 ® Robur
-
?
reagovat - Pátek 21. října 2005 ve 20:45 ® paul
-
hojů:na Svratce 6 by udajne meli byt ale ruku na to nedam a meli by byt pod Brezinou,pry tam rybarum utekli ze sadek. Osobne sem je ve vode nepotkal tak nevim
reagovat