Chytej.cz

Může rybář přestat kouřit? necteno

19.10.2005 | Donald | 22.988 zobrazení | 256 odpovědí

Díky neustálému zdražování cigaret a v zájmu uchování vlastního zdraví, již delší dobu uvažuju o ukončení mrhání s penězi a nastolit zdravější způsob života. Je pro nás pro rybáře, kteří se u vody mnohdy nudíme a tou cigaretkou tu nudu zaháníme, nějaká možnost ukončení tohoto zlozvyku? Drtivá většina rybářů tvrdí, že to nejde! Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 17. října 2012 ve 23:03 ® Mates(původní)
Mates(původní)

Jsem rybář (myslím) spontálně bez čehokoliv jsem přestal kouřit loni v létě, prostě jsem přestal a nekouřím. Kouřil jsem od třeťáku. Nechybí mi to.

reagovat
Středa 17. října 2012 v 18:49 ® jajco
jajco

Taky sem skoro před třemi roky přestal,štvalo mě dávat za to tolik peněz,jak píše níže JHolc 50táců je masakr,já prohulil jen 40.8-( Pokusů bylo víc a většinou marné,ale jednou sem s tím sekl bez přípravy a po dva večery sem se šel testovat do hospody na pivo .Dal sem si kýbl piva a bez cigarety,tím sem nabyl trochu jistoty,že by to mohlo vyjít.

reagovat
Středa 17. října 2012 ve 14:06 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Fryw> No u mě právě, když kámoši vidí můj tabák tak si chtěj ubali, páč je ňamozní. :-D Ale jo, když někdo chce cígo a ty mu dáš tabák tak čumí jak umí. :-))

reagovat
Středa 17. října 2012 ve 13:32 ® Fryw reakce na …
Fryw

MIG-35> Jo, i ten pohled člověka, co tě požádá o cigáro a dostane do dlaně papírek a špetku tabáku je k nezaplacení :-D

Když jsem byl na intru, byla tam holka která vždycky postávala na chodbě, a „náhodou“ tě potkala a chtěla cigáro. Už u trafiky jsem se musel začít usmívat, když jsem si kupoval startky bez filtru. Jen pro ten moment..

reagovat
Středa 17. října 2012 ve 13:12 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Fryw> Jo rozcvička je fajn. Ale tu chuť dobrýho tabáku prostě nanehradíš!!

hrdobec> Taky mi příde, že na rybách kouřim víc. A to i když berou. :-D

lunimus> :-D Já si nechávam vozit tabák z dojčlandu páč tady v tý evropě ho nemaj. Takže ať si zvyšujou co chtěj.

reagovat
Středa 17. října 2012 v 11:09 ® lunimus

moja mama napr prestala fajicit z politickych dovodov :-) … Za prvej Meciarovej vlady pan premier vyhlasil, ze potrebuje naplnit statnu kasu a tak musi zvysit spotrebnu dan z cigariet … mama povedala, ze Mecierovi neda ani halier a prestala fajicit :-)

reagovat
Středa 17. října 2012 v 11:01 ® breca reakce na …

Nekouřím už 13 měsíců… Ve své podstatě jde oto, že si jen řeknete. Opravdu je to víc otázka hlavy než potřeba těla. Přiznám se, že jsem hulil jak továrenský komín klidně i 40 – 50 cigár denně a sekl jsem s tím z minuty na minutu bez jakýchkoliv podpůrných prostředků.

reagovat
Středa 17. října 2012 v 0:08 ® hrdobec
hrdobec

Je to vyloučený:-) Já přes zimu prakticky nekouřim ale jak začnu jezdit po výpravách hulim jak fabrika

reagovat
Úterý 16. října 2012 ve 23:57 ® JHolc

Já už nekouřím tři týdny. Šel jsem na to vědecky přes jakousi biorezonanci a můžu zodpovědně prohlásit, že to nefunguje! :-) Ale když už jsem to zahodil, tak chvíli vydržím. Když jsem si to spočítal, prokouřím za rok 50 000 kč, což je výlet třeba do Mongolska. Ale moje milovaná tříčtvrtka Javaanse mi moc chybí… :-)

reagovat
Úterý 16. října 2012 ve 20:18 ® Fryw
Fryw

MIG-35> leda ubalit, zahodit a vytáhnut elektornicky. Aby ti tam u toho nechyběla ta rozcvička prstů :-)

1Mara> já tomu třeba věřim. Jsem to totiž nikdy nepoužival nějak dlouhodobě. Spiš jako takovou nouzovku, třeba když jsem si chtěl „zapálit“ doma u PC, nebo když jsem neměl cigára a nechtělo se mě pro ně jit/utrácet… ale věřim, že dlouhodobě to taky nebude takt zdravy jako třeba si dat misto cigára jabko. Nejlepši je nekóřit vubec. Su chvilama nasrané že jsem se to naučil…

Jeden čas jsem vyměnil cigára za dýmku. To byla pohoda u bobkařiny…ale taky to dlouho nevydrželo.

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 19:46 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Fryw> Měl jsem asi tři druhy elektronické cigarety , po dvou měsicích sem se vrátil k normálu , málem jsem přišel o hlasivky , ale to působí jen na někoho . Vpráci co kluci hulí jako fabrika to samé , dva , tři měsíce v pohodě , pak opět začaly s normálníma cigeretama :-)

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 19:40 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Fryw> Jenže já sem si zvyklej balit a to se el. cihárko nedá… :-))

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 18:47 ® Fryw
Fryw

Já si koupil elektronickou cigaretu NICK. Překvapivě se na tom dá přežít. Je to celkem fajn věc. Žádny čudlíky, pustí se když potáhnu. Tvar i velikost jako klasická cigareta. Hlavní nedostatek je v tom, že nevydrží celý den baterka (krabička naštěstí ještě celý den většinou s přehledem vydrží). Ale asi jak komu. Je to dobrá věc, a pokud mám filtry (bílá čast cigarety je baterka, „filtr“ – kterému říkají cartomizér je náplň – mění se komplet celý a vydrží mi třeba tři dny , což je fajn páč stojí asi 65 kč), nemám potřebu sahat po klasické cigaretě.. Ale je u toho USB nabíječka, a USB většinou u sebe na ryby nenosím…to je hlavni nevýhoda a důvod proč to zas tak často nepoužívám. Prodává se i jako jednorázovka, na zkoušku, za necelou stovku…

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 18:31 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Alivio> Tak to mam ještě pár let čas..... :-D

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 18:05 ® Shrek reakce na …
Shrek

nasty> jj, loni v prosinci jsem po 15ti letech seknul s cigaretama, koupil jsem si EGO-T, v lednu jsem seknul i s tim a od tý doby nekouřim vůbec. :-D Takže vážení-JDE TO!! :-)

reagovat
Úterý 16. října 2012 ve 12:26 ® nnnap
nnnap

nechápu termín- nudící se rybář. To jako proč u té vody jste?

Rybář může, ale vy, děvčata, nesmíte!

reagovat
Úterý 16. října 2012 ve 12:16 @ nasty

Všem co se snaží přestat a nebo výrazně omezit bych doporučil el cigaretu tipu Ego. Ušetříte víc peněz a po pár týdnech se zlepší váš zdravotní stav. Mrkněte na pár článků o ní na http://egoelektronickacigareta.cz/

reagovat
Čtvrtek 15. ledna 2009 ve 20:17 ® BlueShark
BlueShark

Ja kourim u piva nebo u ryb, jinak si na to ani nevzpomenu. Mozna je tohle obcasne koureni jeste horsi. U vody mi to hodne chybelo, mozna vic nez v knajpe, tam si dam o to vic piv a na cigaro nezbyde cas kdyz chci :-D

reagovat
Čtvrtek 15. ledna 2009 v 18:03 ® Mary
Mary

Když nebudeš mít cigarety a nebude tam kuřák, nekouříš a jde to. vyzkoušeno.Vezmi si zeleninu,ovoce. Momentálně nekouřím šestý den, ale neřekla jsem si že bych přestala. Už jenom nevím, jakou značku koupit, protože je to skoro všechno na jedno kopyto, hnus, humus tábák na vykuřování včel. Již to nejsou cigára co byly dříve.

reagovat
Čtvrtek 15. ledna 2009 v 16:36 ® stopař
stopař

Já nekouřím už víc jak čtyři roky.Byl jsem s kámošem v Liberci v jedné ordinaci tam nám dala „doktorka“ na hlavu čelenku s kabelem na ruce kovovou destičku taky s kabelem a do kovové nádobky od které vedl taky kabel do nějakého přístroje jsme museli vložit nedokouřeného našeho posledního vaťana a seděli jsme tam asi 20 minut a od té doby opravdu chuť na cígo žádná.Samozřejmě nás to každého stálo 500,–Kč. Jó taky jsem se bál ze začátku jít na pivko nebo si sednout k vodě ale asi po třech tejdnech jsem neodolal a na pivko zašel , místo cíga postačila krabička slaných tyčinek a u vody to samé,no a po těch víc jak čtyřech letech sem pár kylo přibral ale ještě to ujde,hlavně že už mně ty cigára nelákají a ani mi dneska nevadí sedět u stolu s kuřákem ale já vadím kuřákům (jsem protivnej odnaučenej kuřák).

reagovat
Středa 14. ledna 2009 ve 22:02 ® vagi
vagi

sus: nee, já radši jezdím na koni. :-)) )

reagovat
Středa 14. ledna 2009 ve 22:00 ® sus1 reakce na …

Necvičíš erobik?:-)) ))s přítelkou?:-)) )

reagovat
Středa 14. ledna 2009 ve 21:51 ® vagi
vagi

sus: já a gymnasta :-D jak jsi na to přišel? já psal jen že nekouřím ne že chodím do baletu :-D albin: věřím, ale mají fyzičku a výdrž jako prase, asi z toho kydání :-)

reagovat
Středa 14. ledna 2009 ve 20:35 ® Losfedos
Losfedos

cigara nekourim ,obcas si dam doutnicek jen tak na chut a proti komarum…

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 19:32 ® 1Mara
1Mara

:DDDDDDD

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 19:32 ® 1Mara
1Mara

Vagi nejsi to ty ?

reagovat
foto/forum/2009/th-img6888.jpg
Středa 14. ledna 2009 v 19:15 ® albin
albin

Vagi:Holky od koní kouřej a chlastaj.To je jeden z mála sportů kde hulí i mistři republiky.Věř mi prožil sem mezi koňma skoro celej život.

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 18:31 ® sus1 reakce na …

vagi:Tak když cvičíš,máš na sobě ten šprckovej kompletík???:-)) ))))šoupni sem fotku,at je nějaká sranda.:-)) ))))ty gymnasto.:-)) ))

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 17:51 ® Cudla
Cudla

Standas:kouřil jsem čibuk,ale mezi lidma většinou cíga a to byly krabičky minimálně dvě.když cigárko tak alespon tři za sebou,dýmka hořela přez třičtvrěhodiny tak sem to musel vyvážit.Dýmky mam ale schovaný stále,a je jich dost

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 17:42 ® vagi
vagi

Jak už jsem psal dříve, nejdůležitější je najít si dobrej důvod, kvůli kterému přestat. Ale musí být fakt dobrej, jinak to člověk nevydrží. Pro každého je to něco jiného, ale bez důvodu to nejde. Kdo žádnej nemá, rád poradím. Najděte si mladou náruživou milenku, manželku, přítelkyni.. (každému dle libosti) ve formě, nejlépe sportovkyni (doporučuju instruktorku aerobiku nebo koňačku :-)) a to je motivace jako prase, protože jinak to doma neudejcháte. :-) Vím, o čem mluvím a už to za chvíli budou 2 roky, co jsem přestal. A jsem tomu rád! :-)

reagovat