Chytej.cz

Pstruzi i v kalné vodě necteno

18.5.2004 | anonym | 6.872 zobrazení | 25 odpovědí

Já tvrdím, že pstruzi, ale i jiné lososovité ryby se dají lovit v zakalené vodě. Byl jsem svědkem, když jsem doprovodil kamaráda na muškařské výpravě u jezu, kde nebyla voda zrovna čistá, tahal krásné 30–40cm pstruhy a na závěr i většího lipana. Pstruhaři, zadejte se!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 10. června 2005 v 19:39 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Já že to chytání v kalné vodě prubnu ( pršelo tu) a nakonec nic- voda je jak křišťál a normální stav. Snad příště.....

reagovat
Pátek 10. června 2005 v 17:11 ® rarach

Já se jenom pozastavil nad tím, že OP byl rychle doma, to že má někdo PP ještě neznamená, že je pstruhař!!! Nevím, ale mé maličkosti z toho vychází, že buď teda chytl rychle tři a bum, bum,bum a domů což teda velkej sport není nebo teda skončil, z důvodu velkého apetitu pstruhů a připadalo mu nesportovní je v ten čas chytat, pokud to tak bylo tak je OP pstruhař a já se mu omlouvám. Já osobně bych si třeba dva PD nechal a pokračoval bych, dokud by ryba šla. Což se také určitě dá odsoudit, zbytečně popíchané ryby, ale pokud se dostanete k vodě max. 2 týdně je to snad pochopitelné. PP povolenka, ještě z nikoho pstruhaře neudělala, já sám bych jím byl rád, ale stále cítím, že jsem pro to abych se mohl mezi pstruhaře pasovat, spoustu věcí neudělal.

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 15:26 ® Dědek
Dědek

No moc jsem toho ještě nanamuškařil, ale spíš se mi zdá, že větší šance je při mírně zakalené vodě a s použití golda. Aspoň mě to tak vychází. Při čisté vodě mě často ryby vidí dřív a na všechno ser… Vím o jedné tůňce, kde je asi pěkný potočák. Když jí pozoruji z dálky, tak tam pěkně řádí. Ale stačí přijít a je konec. A to jsem to zkoušel po i proti proudu, proti sluníčku a dokonce jsem se plazil jako magor po břehu, ale marná sláva. Potom jsem tam byl po dešti, voda kalná a ne že bych ho dostal, ale měl jsem aspon záběr.

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 15:24 ® Wolf

Rarach: Nevim z čeho usuzuješ na to, že by OP byl nějakej masoun, snad ne jen pro to, že na pstruháku vláčí. Máš dobrý názory třeba to o hájení Pstruha P  cos poslal do rybářství 2/2005 je správneý a souhlasím s tím. Ale nestřílej do lidí jenom proto, že napíšou hloupost nebo udělaj překlep. To se snad může stát každýmu ne.

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 14:36 ® HaD
HaD

i když asi nemusí jít jen o muškaření, faktem je, že tak striktně to z otázky nevyplývá

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 14:35 ® jiris
jiris

rarach – takze kdyz killnu tri nebozaky nemohu se povazovat za pstruhare a kdyz jen dva, stale jsem pstruhar?? Nejak nechapu asi mi unikaji souvislosti . . .

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 14:27 ® HaD
HaD

ale no taaaak hoši. prrrrrr!!!!

Fakt je že v otázce bylo hovořeno o muškaření a trochu se to posouvá jinam, což by nemělo.

Další věcí je to, že „špatný“ cajk nepoukazuje na „špatného“ rybáře a zrovna tak „dobrý“ cajk na „dobrého“ a ani naopak. A nemyslím to jen v souvislosti s umem, ale i etikou, smýšlením apod., ale to si musí každý sáhnout do svého svědomí, což myslím obecně.

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 14:02 ® fikus
fikus

rarach: jsem rád, že sleduješ mé příspěvky i na jiných webech. A to že si je pamatuješ mě těší dvojnásob. Děkuji. A jinak pstruhař z Lidlu: ano, zastal jsem se muškařského proutku z Lidlu, protože jsem ho měl v ruce a házel jsem s ním u vody. Taky jsem vypsal kde má slabiny. Za svým názorem stojím, že je to proutek vhodný pro rybáře který chce muškařinu vyzkoušet, ale neví jestli ho bude bavit. Tudíž nechce nasypat do začátku hned větší peníze za solidní cajk. Oněch zhruba 1.300,– kaček ho totiž nebude mrzet tolik jako když si koupí cajk za desítku a pak mu bude ležet doma ve sklepě protože zjistí, že jiná technika mu vyhovuje více. To jenom na okraj pro ty kteří mé příspěvky nestíhají sledovat tak dokonale jako ty. Záměrně neúplné informace podané ve snaze někoho pošpinit jsou totiž zavádějící a vyvolávají dojem lovce M. Milerád na požádání naskenuji svoji povolenku abych předešel zbytečným napadáním. Přeji plno hezkých zažitku u vody a míň stresu u PC

reagovat
Úterý 7. června 2005 ve 13:17 ® rarach

Jak už jsem psal chce to změnu nicku, třeba pstruhař z Lidlu nebo tak něco, kdyby si byl pstruhař neodejdeš od vody jenom proto, že kilneš tři nebožáky, ale klidně jednoho oželíš a chytáš dál, ale to už bych chtěl asi moc po pijácích. Jinak stejnej blud si psal i jinde, takže to nebyla náhoda ty pewer bainty. Doufám, že takový jako ty zmizí z P revírů.

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 9:24 ® pif
pif

v kalné vodě se na mucu dá zachytat hezky. používám ale goldy,je jedno,jestli zlatý,nebo stříbrný,a nejaký křiklavý tělíčka,spíš fantastický vzory. a pokud je hodně zvedlá hladina,tak se snažím to házet ke břehu,nebo k překážkám ve vodě,tam se ryby nejvíc drží.

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 6:56 ® Forest

V každém případě je přikalená voda lepší, ale přikalená ne kafe. Nejvíce se mi pak osvědčili rotačky bílé nebo Meps duhák. Zkoušel jsem i bílé(reflexní woblery), ale rotačka vydává silnější vybrace a pstruh ji může lépe lokalizovat. Co se týče much, tak jsem to zkoušel taky, ale bylo to mnohem více o trpělivosti. Po odchodu zůstala ve dně po mých bobších rýha .

reagovat
Úterý 7. června 2005 v 1:43 ® fikus
fikus

rarach neomylný: kde jsi přišel na to, že ta otázka je jen pro muškaře? Zcela jasně na konci otázky je napsáno: Pstruhaři zadejte se! A možná tě překvapím něčím novým, ale pstruzi se dají i uvláčet a to dokonce i v zakalené vodě. A O TOM TA OTÁZKA JE. To že jsem udělal pravopisnou chybu není až takový prohřešek jako když někoho začneš osočovat z nesouvisejících odpovědí. Má i Denygova odpověď jsou v pořádku. Dobrá rada závěrem. Nečti mezi řádky, ale přečti si ty řádky.

reagovat
Pondělí 6. června 2005 ve 22:38 ® rarach

Možná čtu mezi řádky, ale je tam něco o muškařské výpravě.

reagovat
Pondělí 6. června 2005 ve 22:36 ® rarach

Trochu myslet než něco napíšu neškodí, už proto, že je to celkem běžný obchodní název, strašný takhle to napsat, ale pořád to není moucha, že? Ona otázka je položena trochu jinak!!! To samé platí pro Denyga. Navíc bílá funguje v každé vodě!!!

reagovat
Pondělí 6. června 2005 ve 22:03 ® fikus
fikus

HaD: jó myslel

reagovat
Pondělí 6. června 2005 ve 21:54 ® jiris
jiris

jo psal o tom i v lovu

reagovat
Pondělí 6. června 2005 ve 21:52 ® HaD
HaD

dovolím si OP opravit, určitě myslel bílý Power Bait neboli twistra Berkley

reagovat
Pondělí 6. června 2005 ve 21:15 ® rarach

for OP: Zajímavá muška ten pewer baint, tu neznám, jinak samozřejmě kalná voda pomáhá, chce to nasadit nějaký atraktor a hurá na ně. Ono přikalit čistou vodu vlastní holinkou dělá někdy zázraky … co lovci lipanů!!

reagovat
Pondělí 6. června 2005 ve 20:41 ® fikus
fikus

dnes jsem byl na Vs. Bečvě a byla mírně přikalená. Nasadil jsem bílý Pewer Baint a pstruzi se mohli zbláznit. Skákali jako šílení. Tak jsem si dlouho nezachytal. Takže přikalená voda je GUT.

reagovat
Pondělí 6. června 2005 v 6:48 ® Axamith
Axamith

Pokud není voda vyloženě jako kakao, tak se dá chytal i v kalné vodě. Ryba má své okolí dokonale zmapované a i v přikalené vodě sbírá hmyz. Chytal jsem jak na nymfy, streamery, taik i na suchou mouchu. Proti křišťálově průzračné vodě to má výhodu, že se k rybě dostanu blíže a nemusím se tolik bát, že mě ryba spatří. Ale pokud se rybě nechce, tak je jedno jestli se snažím v kalné nebo čisté vodě . . .

reagovat
Neděle 5. června 2005 v 16:52 @ 

V kalnější vodě nejsou tak opatrní.

reagovat
Neděle 5. června 2005 v 16:33 ® ywan

keď som chodieval na pstruhy tak sa mi vždy v kalnej vode darilo oveľa viac

reagovat
Neděle 5. června 2005 v 15:16 ® Budra

Včera jsem byl na jednom menším pstruhovém potoce nedaleko Prahy voda byla silně zakalená asi 30cm nad normál a chtil jsem potočáka 32cm, sivena 37cm a štičku 42cm což je zde nadprůměrný úlovek takže bych řek že kalná voda může mít pozitivní vliv.

reagovat
Sobota 13. listopadu 2004 v 16:59 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Jo,dají,ale pod jezama jsem jich na třpytky chytil kotel

reagovat
Úterý 22. června 2004 v 10:58 ® Gudaska

Na přívlač ano, zvlášť u přítoků nebo pod jezy. Na mouchu zatím nic. Ale s mouchou jsem dlouhodobě začátečník samouk amater.

reagovat