Vyhledávání
Bobr a vydra
17.10.2005 | Robur | 12.026 zobrazení | 54 odpovědí
Vídáte je u vody často, myslím ty 4 nohé. Domnívám se, že zatím je svátek vidět i ledňáčka. Pokud jste viděly i jiné zajímavé tvory, tak též napište. Spíš mám na mysli zvířata, to jen aby někdo nepsal Jakuba V. atd.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 31. ledna 2009 ve 12:45 ® Tycoon
-
Bobra a vydru jsem ještě neviděl ale na jednom rybníku jménem Řehačka jsem viděl ondatry,nutrii,ledňáčka a dokonce korelu
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 ve 12:05 ® Vichrzhor
-
Sousedka má bobra…ale to sem nepatří
reagovatJinka na horní Jizeře jsem už párkrát potkal norka, a na celé Jizeře je níže zmiňovaných ledňáčků taky poměrně dost. Řekl bych, že nějakého vidím skoro při každé návštěvě…ale vydry u nás nět, nebo aspoň o nich nevím.
- Sobota 31. ledna 2009 v 10:56 ® Salmo
-
Ještě fotečka(krysa/potkan je v kroužku)
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 10:52 ® Salmo
-
U nás na Jihlavě ledňáčka vidím snad pokaždé,kydž jdu chytat mimo regulaci.Jinak u řeky taky pravidělně vídám kysy a když jsme byli na Dalešické přehradě,tak se to tam jenom hemžilo norky.
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 10:04 ®
-
Mě se dokonce stalo, že si ledňáček sedl na špičku mého prutu…čučel do vody a číhal na rybičky. Bál jsem se pohnout a tak ho bohužel nemám nafoceného. Když jsem to zkusil, okamžitě byl fuč. Věčná škoda. Jinak mám zážitek s hranostajem, který se mi prošel přes nohy sem a tam. Asi byl na špacíru.
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 9:43 ® Kubah reakce na …
-
Vydrýsek říční> U nás na Sázavě je leďňáčků taky dost
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 9:31 ® Vydrýsek říční
-
lednáčky u nás na Sázavě dost často, až na vyjímky ne, vydru sem ještě neviděl, ale dost často od ni jsou vodět stopy nebo zbytky ryb.
reagovat - Sobota 31. ledna 2009 v 0:16 ® cercer
-
vydra a bobr??!!!Počkej,ta ti dá!!!
reagovatDD
- Sobota 22. října 2005 ve 12:46 ® karelc
-
ještě jednou zkusím tu vlhu: cs. wikipedia. org
reagovat - Sobota 22. října 2005 ve 12:44 ® karelc
-
mlady_rybar: nebyla to koliha, ale vlha:
Koliha vypadá takhle: cs. wikipedia. org
Jinak na Prostějovsku je ledňáčků dost, taky jsou vidět ondatry, ale bobr a vydra, to jsem ještě nepotkal (u nás)
reagovat - Pátek 21. října 2005 ve 23:56 ® gun
-
Odpoledne jsem byl vláčet a kousek ode mne proletěl nějaký pták. Vzpomněl jsem si na tuto diskusi, kterou jsem četl dnes dopoledne a zapátral po něm. Seděl v orobinci kousek ode mě a … byl to ledňáček. Takže mohu jeho výskyt hlásit z okr. Teplice, revír Bílina 4. Další zajímavá setkání mívám s užovkami, onehdá na mne jedna koukala dokonce z batohu …
reagovat - Pátek 21. října 2005 v 18:32 ® joba
-
na loučný vídám dost nutrií,na berounce hodně led'náků a norků P. S. bobry nemusím…)
reagovat - Čtvrtek 20. října 2005 ve 14:43 ® Lipo
-
Jo a k tem bobrum. Jednou jsem si sebou vzal vecer na ryby jednu holku a kdyz jsem ji rozepnul kalhoty tak jsem chtel volat ochrance prirody. Asi pul hodky potom plaval v rece opravdovej bobr. Zrejme samec na namluvach ale mel smulu.
reagovat - Čtvrtek 20. října 2005 ve 13:33 ® Lipo
-
Ja chytam na Radbuze a musim rict ac to nechci zakriknout tak je jich tu celkem dost. Troufnu si rict ze skoro kazdou vychazku k vode spatrim lednacka. Ale mame tu velky problem s norkama.
reagovat - Středa 19. října 2005 v 1:13 ® Hora
-
Před 2 lety v létě u stulíků jsem měl políčeno na cejny na kuku a vytáh jsem želvu.30cm délky krunýře. Potom jsem pátral odkud se tam vzala a bylo mě řečeno,že jich je ve vodě víc. A vopravdu. Napočítal jsem 3 kousky. To se mi promenádovaly pod pruty a já si jich předtím nevšim!
reagovat - Úterý 18. října 2005 ve 22:40 ® Zlinsky_lovec
-
Bobra či vydru zde na Zlínsku moc nevídávám, spíše ty ledňáčky, těch tu není málo. Občas také želvu. Kámoš jednu chytil a ve Zverimexu za ni dostal dvě kila
reagovat - Úterý 18. října 2005 ve 22:08 ® troll
-
Želv nádherných je v Praze na Vltavě taky dost, v létě jsou na padlých stromech, třeba v Libni. Vydru vídám pokaždé – nad jezem v Komořanech, hranostaj je také běžný. Bobr ne, ale někdy se tam opalují ženské a bobři jsou k vidění. Ledňáčka vidím ve Všenorech na Berounce taky často, nedávno jsem viděl tamtéž i mloka skvrnitého.
reagovat - Úterý 18. října 2005 v 17:09 ® Axamith
-
To Ciffik : Na co ti zabrala a jak dlouho jsi ji zdolával ???
reagovat - Úterý 18. října 2005 v 11:10 ® Ciffik
-
no v ostrave toho moc neni ale na odre se da bezproblemu uvidet lednacka volavky. co me ale nejvic prekvapilo na hlucinske prehrade jsem kousek od brehu chytil zelvu nadhernou. ted je v akvarku. pres leto v zahradnim jezirku…
reagovat - Úterý 18. října 2005 v 9:30 ® Kyslik
-
Tak u nás na Uherskohradištsku není problém bobra zahlédnout. Když sedíde na večer u vody tak si podle nich můžete nastavit hodinky. podle mého – aspon u nás spůsobují hodně škod na okolní vegetaci a to si nevybýrají jenom mladé stromky ale pouští se i do stromů o průměru i jeden metr. Jinak tady pozoruji hodně živčichů- lednáček , kulík , bukač , volavka, je toho spousta k vydění.
reagovat - Pondělí 17. října 2005 v 19:02 ® Prutos
-
Ledňáčky vídám u vody celkem běžně,stejné je to i s bobrem. Na starých ramenech Dyje se občas ukáže i kvakoš noční. Výjimečně se dá spatřit nějaká ta želvička. Vydru jsem zatim nikde nepotkal,ale když jsem před dvěma lety byl na dovči v Podhradí nad Dyjí byla tam spousta norků.
reagovat - Pondělí 17. října 2005 v 18:31 ® Axamith
-
Ledňáčky vidím poměrně často na Moravské sázavě a Moravě 23 (Šumpersko). Jsou tady i k vidění černí čápi a volavky. Dosti často chytnu lipana, který má od takových chráněných potvor klovnutí za hlavou. Kamarád našel ma Moravě 23 okusy od bobrů, ale žádné informace o jejich výskytu nemám.
reagovat - Pondělí 17. října 2005 v 18:07 ® Mlady_Rybar
-
Já viděl v Německu na slepým rameni řeky Inn ondatru, bílý volavky a na Mži při vláčce kolihu(bylo to takový do modra ale moc velký na ledňáčka) a kus odtamtud potkana jak náš kocour. Bobr to nebyl!!!
reagovat - Pondělí 17. října 2005 v 17:35 ® DEATH
-
Ledňáčka tady v okolí Písku. celkem jo,neříkám,že pořád,ale docela často se s ním dá setkat,je to,ale opravdu silný zážitek. Jinak nic jiného,až na roztomilé potkánky…
reagovat