Vyhledávání
Makrely + štiky = lovecká vášeň
18.5.2004 | anonym | 12.918 zobrazení | 36 odpovědí
Zkusili jste někdy na štiky makrely? Toto je asi nejlepší způsob chytání štik. Pach, který makrela vzpouští láká HLAVNĚ štiky natolik, že při každém rybolovu budete úspěšní.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 6. srpna 2006 ve 23:15 ® Ortip
-
Viděl jsem dnes u kamaráda pěkné video na satelitu, kde nástraha byla část makrely(ocas) a úspěšně tahaly štiky a dokonce dva menší sumíky.Sice to nebylo od nás ,ale zajímalo by mě jestli máte nějaké nové poznatky,protože předešlé odpovědi jsou hodně staré.
reagovat - Sobota 13. listopadu 2004 v 17:36 ® Zlinsky_lovec
-
U nas to nevim,že by takhle nekdo lovil,ale asi jo,muže to fungovat.
reagovat - Středa 19. května 2004 ve 20:27 ® overhaul
-
Zkousel sem to taky tak jen ocas asi 15 cm a bez uspechu. Bylo to minuly rok zacatkem zimy tusim. Ale moc dobre vim ze v tom reviru stiky jsou a hodne. Zkusim to urcite jeste nekdy priste protoze podle zkusenosti znamych stikaru je to uspesny zpusob. ALe ze pokazde se chytne jak rikas, tak tak bych to ruzove nevidel.
reagovat - Středa 19. května 2004 v 17:23 ® mirmen
-
Dědek: makrelu po rozmrznutí upravíš-seřízneš na cílovou velikost. Používal jsem ocasní část, cca 12–18 cm. Nástraha na systémek se dvěma trojháčky, připraveno na okamžitý zásek do 2–3 vteřin po začátku záběru. Je nutné sestavit naddimenzovanou sestavu, přeci není možné nechat jezdit štiku s tlamou sešitou trojháky. Proto kmen whiplash na 21 kg a návazec lanko na 15 kg. Vím, že Angličani na písnících bez vázek používají kmeny monofil okolo 5,5 a více kg nosnosti, na řece s vázkami ale místo pro jemnou sestavu s takovýmhle okováním není.
reagovat - Středa 19. května 2004 v 17:19 ® mirmen
-
anonym: věnoval jsem lovu na makrelu několik desítek hodin. Zcela bezúspěšně. Přitom jsem na těchže místech chytal na vláčku, na živou i na mrtvou celkem úspěšně.
reagovat - Úterý 18. května 2004 v 11:12 ® Dědek
-
Nekecej, to slyším poprvé. Jak tu makrelu udržíš na háčku, aby nespadla?
reagovat