Vyhledávání
Makrely + štiky = lovecká vášeň
18.5.2004 | anonym | 12.917 zobrazení | 36 odpovědí
Zkusili jste někdy na štiky makrely? Toto je asi nejlepší způsob chytání štik. Pach, který makrela vzpouští láká HLAVNĚ štiky natolik, že při každém rybolovu budete úspěšní.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 9. března 2011 ve 13:54 ® dedacek
-
Toto znám jen z vyprávění o rybáři narozeném v předminulém století. Ten chytal štiky na ouklej, kterou nosil v kapse zabalenou v kopřivách.Chytal na to štiky větší než 5 kg.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 23:10 ® jeňa 02
-
Přivezl jsem si z Chorvatska zamražený sardinky a chytil jsem na ně 4 štiky.Vždy to sebralz ze dna,na káču ani záběr.Myslel jsem si trošku na candáta,ale ani jeden.Takže tak úplně to neignorují.Je to smrádek jak sviň…
reagovat - Úterý 5. října 2010 ve 23:49 ® LuboO reakce na …
-
- tom → perliny bude mat Čaky v kapsach… po 4 kusy v kazdej
- Úterý 5. října 2010 ve 23:46 ® -tom-
-
…už jsem se bál, že padne slovo „perlín“
reagovat - Úterý 5. října 2010 ve 23:45 ® LuboO reakce na …
-
- tom → Chuck Norris
- Úterý 5. října 2010 ve 23:44 ® -tom- reakce na …
-
Jen pro zajímavost- co by se asi tak chytlo, kdyby se nahodilo na Kubu?
reagovat - Úterý 5. října 2010 ve 23:39 ® LuboO reakce na …
-
- tom → nemas sancu, tu chyti Kuba, on chyta na starohorne horniny…
- Úterý 5. října 2010 ve 23:33 ® -tom- reakce na …
-
Mám doma jednoho zkamenělýho trilobita, zkusím na něj teda nahodit, třeba se rozpomene a chytím tu největší štiku minimálně ve střední Evropě
reagovat - Úterý 5. října 2010 ve 21:17 ®
-
To je ale uplně jasný.. protože cizokrajný ryby(pro nás:)) u nás mají rádi jen velké štiky co je ještě pamatují když tu bylo moře.. tak proto nic nechytnete.. nemáte tam tu velkou štiku.. až přijede velká štika bude sleď i makrela úspěšní:) (nekamenovat.. bráno s humorem)
reagovat - Úterý 5. října 2010 v 0:12 ® -tom-
-
Zrovna dneska jsem sledě prubnul, něco mraženýho, ne čerstvýho
reagovatKaždopádně- třpytka a guma záběry, mrtvá rybka taky, sleď – ani hov…
- Neděle 3. října 2010 ve 23:19 @ observer
-
A co teprve sleď! Před léty jsem se dočetl o chytání štik na mrtvé sledě (plavaná i položená, nejlíp v „hýbající“ se vodě)v Holandsku a vyzkoušel jsem. V tuzemsku (Česko i Slovensko) se syroví sledi špatně nakupují, ale pokud se to podaří, tak rybář zjistí, že pach mastného sledě je pro štiku ve sladké vodě neodolatelný. Búh ví, co mají štiky uložené v génech…
reagovat - Pátek 1. října 2010 ve 12:00 ® tucnak11
-
Take jisem chytal na makrely jen menši kousky,ocas užiznul a na system jak nebralo tak jisem se nas… a opekl na ohni.
reagovat - Středa 29. září 2010 v 18:14 ® mascha
-
Na cár z makrely jsem chytal jednou, na dírkách. Pod splávek trojhák, na něj cár, držet dvacet čísel nade dnem, sekat během několika vteřin. Štika přišla asi za půl hodiny, pak se skrčmilo a šel jsem dom. Do oleje z olejovek jsem zkoušel namáčet nejprve celý smáčky, aby se ovoněly, ale výsledek byl tristní – smáčky úplně ztvrdly a bylo po nich. Nepomohlo ani vyvaření. Pak jsem zkoušel do oleje z rybiček máčet čtverečky filce a ten píchat před gumu na jiga. Výsledek dvouhodinovýho pokusu – zero. Pokus ale nemá vypovídací hodnotu, chtělo by to zkoušet víckrát. Teď plánuju další pokus – dip na filc nebude z oleje, ale z rozmixovaný makrely. Už mám namixováno a kejda právě rozvíjí svou osobnost v lednici. Vyzkoušim v pátek.
reagovat - Středa 29. září 2010 v 11:34 ® tony.bobo
-
tak koukám že za těch 6 let se nic nezměnilo.Přiznám se zkoušel sem to taky jelikož mě to zaujalo v loni měsíc a bez záběru.Způsob plavaná různá hloubka,položena s podvoďákem i bez jak na stojáku tak na řece.Holdt asi naše štiky neumí anglicky.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 22:36 ® kingkubik
-
no ja taky ne z 90% jsem vlackar ale u nas nejde na vlacku chytit kapitalni ryba a maji s tim problemy i ostatni rybari …na nasi lokalitu je ze starny vlackaru vyvyjeny docela velky tlak.neboj vlacku nedam ale rad si ted po praci sednu na bobek a zkusim to s podvodnim spalvkem ci necim podobnym.zaclo to touhou po sumcich takze jeden prut dravec napr. stika,candos druhej prut dycky sumec.....ale obavam se ze letou uz jej asi nachytnu:(
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 22:30 ® -tom- reakce na …
-
Ten můj kamarád je 100% zdroj, jemu věřím, není to jedna paní povídala, sám zkušenosti nemám, protože tenhle styl lovu nepraktikuju, takže…
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 22:26 ® kingkubik reakce na …
-
Robur> hh jenze Kuba Vagner je nadclovek.tudis nadrybar:Dvis on jde s makrelou na ryby nahodi tyden tam sedi ten tyden ma zaplacany asi jako ja cely mesic v praci:D a pak ti to sestriha do 8minutoveho videa:Dja prijdu z prace udelam veci doma a pokud na to mam jeste naladu jdu na ryby:Durvu tam par navnad tudis 100kc v riti za benzin dam dalsi kilco:Dasi neco delam spatne nebo ja nevim:D
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 21:25 ® Robur
-
Kuba Vágner na makrely chytal metrovky. Je to v rybářství cca 20 let vzdad. Kuba a rybářství je 100% zdroj.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 20:48 ® kingkubik reakce na …
-
osprey> v klidu necekam dyl nez 5sekund ani u candose.uvidime jak to pujde.i kdyz ted se daji ty rybky jeste nachytat tak mozna se to odlozi na pozdejc kazdopadne s prichodem zimy je to super dostupna navnada.jen me zarazi ze na téo nikdy nikdo nic nechyt..prosel jsem spousty clanku a jediny co jsem se docek tak kamos chyt,kamarad rikal,prej te to super.ale nikdo s osobni pozitivni zkusenosti
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 21:52 ® osprey reakce na …
-
kingkubik> Nadnášená nade dnem se dvěma trojháky. Sekat brzy.
reagovat - Pondělí 27. září 2010 v 19:51 ® kingkubik
-
a jaky si myslite ze na makrelu bude idealni zpusob nastrazeni?plavana/na kacu)nebo polozena?po pripade polozena ale s podvodnim splavkem?ja osobne myslim ze by to na ten podvodni splavek nemuselo byt zly nebo proste zaridit aby byla nadnasena co vy na to jak by jste to zkouseli vy chtel jsem jit dneska ale po vcerejsku mi staci jste ted trepu kosu:D
reagovat - Pondělí 27. září 2010 v 17:38 ® Robur
-
což o to, ale co na mníky. Smrdí to, je to dostupné…
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 13:47 ® -tom-
-
Ještě jsem zapomněl dodat, že v tomhle olejíčku nechává třeba vymáchat i žížaly a červy, ale přidává ho i do obyčejných návnad na bílou rybu.
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 12:47 ® -tom-
-
Zkoušel jsem jen jednou a nic, ale od kamaráda mám info, že s nima má taky úspěch. Ten dělá ještě jednu věc, a sice když si koupí úplně obyčejný olejovky, tak do toho oleje po nich dá na pár hodin normální, čerstvě zabitou, mrtvou rybku, tohle se mu osvědčilo taky a přecejenom to vychází o dost levnějc.
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 12:09 ® kingkubik
-
ahoj muzete mi tu napsat nejaky zkusenosti s makrelama?precet jsem spoustu odborne literatury a vim ze z 90procent clanky o lovou s makrelou pochazi od anglanu…ale co treba u nas v zivote jsem nezaslechnul ani zminku ze by na to nekdy nekdo neco chytil.asi ted venuji par hodin lovu na tuhle navnadu.a s nadchazejicim ochlazenim ani nebude na vyber.hlavne v zime kdy je dostupnost makrel na prvnim miste.opravdu krasne ve vode pachnou a na hacku drzi naprosto spolehlive.piste prosim vase zkusenosti budu rad za jakoukoliv informaci
reagovat - Úterý 8. srpna 2006 v 7:45 ® okoun 1 reakce na …
-
Vyděl jsem to už párkrát,ale sám to nezkoušel.Rybáře co jsem o tom slyšel mluvit,tak jich byla většina ůzpěšných.Asi to taky brzo prubnu
reagovat - Úterý 8. srpna 2006 v 0:35 ® PowerBait
-
Axamith/Nevím co tím klackem myslíš,jestli udírnu tak jsem to nemyslel.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 23:03 ® Axamith
-
Dává se tam i s klackem, nebo je to lepší bez něho ???
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:49 ® Ortip
-
Tak fak jste to kluci nikdo netestoval?Je asi fakt,že se jedná o něco nelogického v našich poměrech,ale při ceně mraženejch makrel cca 60Kč v Makru to zase není tak drahá nástraha,když vyberu balíček a je tam 6–8 makrel tak jeto velice v poho.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 v 7:49 ® rarach
-
Co takhle zkusit uzenou? Ta má ještě lepší pachovou stopu.
reagovat