Vyhledávání
jak nahazovat daleko?
10.10.2005 | Lukas | 6.215 zobrazení | 19 odpovědí
mam maliho twistra asi 3g prut 1.50m jakej mam dat vlasec abych nahazoval dal nebo mam pridat jeste neco.(chytam okouny na stojatych vodach. ten twistr je 5cm malej. hloubka do 6m. chci chytat napřehrade hracholusky. poradte.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 12. října 2005 ve 20:12 ® Tomik
-
kup si sbinulino. dobra vec…
reagovat - Středa 12. října 2005 ve 20:06 ® Lukas
-
dudu,hraji:zacatecnik uz moc ne ale okouny na privlac jsem chytal prvne protoze jsem mel dosah az na druhej breh jinak taky proto ze se mi tam jina ryba nechytla. a diky za vase odpovedi.
reagovat - Středa 12. října 2005 ve 20:06 ® Prutos
-
Lukas : Všechno je v silonu. S pětadvackou toho moc nevykouzlíš! Doporučuju koupit měkčí přívlačák a 0.16–0.18mm vlasec. Na volne vodě se na to daj zdolat obrovský rybky!
reagovat - Středa 12. října 2005 v 18:26 ® hraji
-
Největší tvůj problém je, že už se nepovažuješ za začátečníka. A přitom tu píšeš krávoviny, promiň, to byla upřímnost, nikoliv snaha tě urazit. Posledchni dobře míněné rady, použij silon o průměru kolem 0,15, namotej jje na naviják plnou cívku, kup si prut dlouhý 2,40 a budeš házet i malou zátěží dostatečně daleko.
reagovat - Středa 12. října 2005 ve 14:28 ® dudu
-
Lukas- nechápu proč sem píšeš nějakou otázku, když si nepřečteš ani vysvětlující odpovědi, např. od Mirmena. Jinak 3g nástrahu na slušným vlasci o daleko menším průměru než používáš, lze hodit daleko ale daleko dál než píšeš i s násadou od smetáku.
reagovat - Středa 12. října 2005 ve 13:44 ® Lukas
-
když jsem byl zacatecnik tak jsem tam dal 32 na kapry a 40 na stiky. to jsem prehnal tak jsem si koupil trabuco t-force 25.
reagovat - Úterý 11. října 2005 v 17:59 ® srami
-
Určitě bych šel do síly od 15 do 19 záleží na okolnostech a značce a podle váhové nosnopsti. Popřípadě si jesště podmotej cívku starým vlascem at tam necpeš zbytečně 200metrů tak by ti 100 měla bohatě stačit
reagovat - Úterý 11. října 2005 v 17:48 ® Mlady_Rybar
-
Jakou máš kapacitu navijáku? 0,25je leda na bobkařinu nebo kaprařinu, vyhoď to a kup si tu patnáctku
reagovat - Úterý 11. října 2005 v 17:04 ® Lukas
-
nevíte kde to hejno je respektive v jake hloupce a kdy???????aabych vedej jak dloudo mam twistra nechat klesat.
reagovat - Úterý 11. října 2005 v 16:59 ® Lukas
-
Tomash:a nevadi kdyz chytam okouny a je tam to spirulino?myslym ze kdyz je to tezky tak nepoznam zaber.
reagovat - Úterý 11. října 2005 v 16:56 ® Lukas
-
srami:je tam jeste 50m a 0,25mm.
reagovat - Úterý 11. října 2005 v 16:53 ® Lukas
-
jo a k tej lodce pristup jednou mel po druhy ne. potom jeste padla a kdyz se zeptam tak i el motor. ale problem je ze ta lodka nebude porad k dispozici.
reagovat - Úterý 11. října 2005 v 9:05 ® brundibar
-
na tenhle styl rybolovu bohatě stačí vlasec 0.12, při nosnosti kolem 1.5kg se na něj dají s troškou štěstí vytáhnout pěkné ryby, navíc se s ním dostaneš dál, ale záseky pak zase tolik nesedí. Ta délka náhozu taky trochu záleží na materiálu ze kterého je prut vyroben a na akci prutu. Takže pokud je tvůj prut třeba v gramáži 25g tak s ním takhle malý nástrahy budeš nahazovat hůř než s prutem 15g.
reagovat - Úterý 11. října 2005 v 0:33 ® mirmen
-
Lukas: s jemným prutem můžeš dopravit 2gr nástrahu cca 20 metrů daleko a 3gr nástrahu až 25–28 metrů daleko. Na jemnou přívlač postačuje vlasec o nosnosti cca 2,5–3 kg , tedy převážně v průměrech 0,14–0,16 (podle výrobce). Všeobecně platí, že s delším prutem ( 270–300 cm) dopravíš nástrahu o pár metrů dál. U okounů záleží na tom, kde se zdržuje hejno. A to zase často závisí na rybkách. Na některých místech (přítoky,příbřežní porosty rostlin nebo prudký sráz ) můžeš vystačit s hody do vzdálenosti 20–30 metrů, na jiných místech platí dopravit nástrahu co nejdál (byť za použití delších prutů s vyšší gramáží a těžší nástrahou). Tam ale zase je potřeba vzít do úvahy i průtažnost vlasce. Těžko se prosekává s vlascem pod 0,16 na vzdálenost nad 50 metrů.
reagovat - Pondělí 10. října 2005 ve 23:58 ® srami
-
Ještě záleží kolik máš vlasce na cívce a jak je silný?
reagovat - Pondělí 10. října 2005 ve 23:45 ® Tomash
-
Lukas – hodně dobrá věc je sbirulino – pomalu potápivá zátěž ve tvaruvajíčka – vláčí s tím např. jiris. Já to používám na Labe a na větší stojáky. Sbirulino je přímo vyrobené pro lov dravých ryb na malé nástrahy – twistry, woblery, streamery a rotačky. Vyzkoušej. Jinak s prutem 1,5m a 5cm gumou to dál jak těch 5 m nedokaážeš.
reagovat - Pondělí 10. října 2005 ve 23:08 ® Zlinsky_lovec
-
Hosty: Aaa. pan zkušený promluvil Lukas: S takovou malou nástrahou a tak krátkým prutě se na takový rozlehlý přehradě blbě háže. Šel bych každopádně do delšího prutu ( tak 270cm, gramáž do max. 15gramů) a stejně bych dával jěště nejaký broček před nástrahu . Nejlepší by pro tebe bylo, kdyby jsi měl přístup k loďce. To je na takovým místě docela výhra, jestli dokážeš „vyprudit“ dravce.......
reagovat - Pondělí 10. října 2005 ve 23:00 ® Hosty
-
Nepridavej nic, to by jsi to jenom skurvil. staci nahazovat 3–4m .. veř mi .. najdi dobry misto pritoku a je to ok ..
reagovat - Pondělí 10. října 2005 ve 20:37 ® Lukas
-
jeste neco nahodil jsem jen 4m.
reagovat