Vyhledávání
Co vlastně umí echolot - víte to?
8.10.2005 | HaD | 14.397 zobrazení | 43 odpovědí
Byl bych moc rád, kdyby jste sem psali Vaše názory na echolot a jeho možnosti. Zejména mě pak zajímá, co si myslí ti, kteří s ním nemají praktické zkušenosti – co všechno díky němu mohou dělat, zda lze nalézt rybu a pak ji vždy ulovit, zda lze např. nalézt ryby ležící na dně (např. sumce), zda lze rozpoznat velikost ryb, druh atd. atd.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 10. října 2005 v 15:36 ® willIam
-
zkušenosti s echolotem nemám ale dle mého názoru je to perfektní věc na prohlédnutí profilu dna a nalezení překážek. Ale hledání ryb díky nemu a jejich následné ulovení..... na to bych musel bej asi jinej profík! A hlavne rozpoznat o jakou rybu se jedná je co jsem slyšel poměrně náročné ale nevim jak jsem už psal nemam s tím žádné zkušenosti.
reagovat - Pondělí 10. října 2005 ve 12:24 ® pepino99
-
Echolot je víííborná věc , ovšem nechytá ryby a přímo neovlivňuje počet záběrů apod. Kdo si myslí že ten s echolotem chytí co na obrazovce uvidí je blázínek. Kdo si myslí že na echu pozná přesnou velikost a váhu ryby a mnohdy i druh jak to předvádí Kuba Vágner tak je taky na omylu. Je to asi jako s navigací v autě. Gdo ji má a umí s ní zacházet dostane se rychle a přesně k cíli. Gdo ji nemá dostane se tam taky ale něgdy může ject horší cestou a to trvá dýl. A gdo má orientační smysl takový že nigdy do cíle nedojede a zbloudí na každé křižovatce měl by jezdit raději autobusem nebo vlakem. Je to takový hrubý příměr. Echolot nechytá , slouží pouze k monitoringu „vody“
reagovat - Pondělí 10. října 2005 v 9:48 ® HaD
-
Milky: právě, že mě zajímá zejména názor těch rybářů, kteří s ním nemají žádnou zkušenost.
reagovat - Pondělí 10. října 2005 v 8:55 ® Candátoman
-
Echolot znám jen z obrázků a různých testů v časopisech. Podle mě je to skvělá pomůcka, která pomůže člověku, který s ním umí pracovat a vyhodnocovat údaje z něj(číst z displeje co vlastně ukazuje) najít slibnější (ale ne zázračná) místa k lovu, ale v žádném případě mu nezaručí ulovení ryby. Asi pozná(zaznamená) ryby ve vodním sloupci(ale ne minirybky), určí přibližnou délku. Na dně dle mého názoru rybu nenajde (nezobrazí na displeji). Rád bych si ho někdy půjčil, abych si zmapoval svůj revír, ale bojím se, že bez zkušeností budu jen tápat, co přesně ukazuje. Asi by mi stačilo projezdit vodu a zmapovat si hloubky, mělčiny, lavice, koryto, díry, stromy, pařezy, to bych ještě možná poznal, ale jaký má charakter dno(bahno, písek, tráva) bych asi nevyčetl, pokud by k tomu echolotu nebyl podrobný návod s obrázkama.
reagovat - Neděle 9. října 2005 ve 14:36 ® Robur
-
No tak budu seriozní: Nikdy jsem echolot neměl a viděl ho jen na obrázku, ale předpokládám, že dokáže určit hloubku popř. i relief dna, k tomu by snad měl nahlásit i hejna ryb nebo i kusy / co se týče jejich velikostí, zka nemám představu, zda si nesplete hejno např. 4 ryb s jednou velkou rybou/, pochybuji, že najde i rybu na dně, protože to by musel mít nějaký tepelný senzor. Otázkou je zda umí pracovat jen do hloubky /myšleno použití z lodě/ nebo třeba jen ze břehu se podívám co je např. 50 a VÍC METRŮ přede mnou.
reagovat - Neděle 9. října 2005 ve 12:40 ® Milky
-
Dave, možná, že jsi měl více zdůraznit, aby odepisovali jen ti, co ho vlastní! Zatím jsem tu nic konstruktivního neshledal. Rozsáhlé příručky dokáží naslibovat opravdové divy, ale prexe, ta by mě taky zajímala. Zapnou TO a vidět, že TO něco maluje je podle mne málo. S praktrickým líčením jsem se potkal v jenom SK časopise, leč se mi ke mě nedostalo další pokračování
reagovat - Neděle 9. října 2005 v 10:22 ® Robur
-
echolot umí echolotovat
reagovat - Sobota 8. října 2005 ve 23:25 ® jiris
-
a ted vazne, hloubka, relief dna – zacatecnici pokrocily – ryby, proudeni, atd??
reagovat - Sobota 8. října 2005 ve 23:06 ® karelc
-
echolot vám umí vzít veškerou chuť k lovu – nemůžete dlouho nic chytit, kouknete na echolot, a ani šupina, po hodině zas úplně prázdno, po třetí se raději ani nedíváte a přemýšlíte, že doma je někdy taky dobře…
reagovat - Sobota 8. října 2005 ve 23:01 ® Zlinsky_lovec
-
Echolot dokonce nejen že pozná velikost ryb, druh, ale určí taky pohlaví a stáří.
reagovat - Sobota 8. října 2005 ve 22:23 ® jiris
-
echolot umi chytat ryby
reagovat - Sobota 8. října 2005 ve 22:00 ® Tomash
-
Já mám malé zkušenosti. S echolotem jsem jezdil jen párkrát na gumovém člunu a to když jsem měl echo vypůjčený. Docela hezky mapoval reliéf dna a ukazoval hloubku. Bylo i poznat, kde je pevné, a kde je členité dno. Hlavně to, jestli je rovné, anebo s překážkami. Ryby „napípával“ jen ve vodním sloupci. Nevím, jak by chtěl někdo poznat ležícího sumce – asi jen s hodně dobrým echolotem a většími zkušenostmi, než mám já.
reagovat - Sobota 8. října 2005 ve 21:59 ® Zlinsky_lovec
-
Echolot dle mě umí vyhledat ryby na dně a myslím, že i ve sloupci. Také by měl rozpoznat dno a různé terení překážky. Můj názor
reagovat