Vyhledávání
rotačka nefunguje!
26.9.2005 | knedlik | 2.090 zobrazení | 2 odpovědi
Pokúšam sa vyrobiť rotačku,ale zatiaľ bez uspechu. Poradí mi niekto v čom je ten fígel,že jedna sa točí a druhá nie?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 27. září 2005 v 9:57 ® Kazan
-
>Knedlík, jsem také samouk, někde je tu článek tuším od T. Rozsypala ,, Výroba rotaček,, a něco málo se nechá vyčíst z knih o vláčení. Vždy se to ale točí okolo tvaru listu, jeho prohloubení síly plechu z které je ražen. Další je síla osky a zpracování třmínku a samozřejmě i tělíčko. Nevím mám ale pocit že i výrobci jdou cestou omylu a pokusu, něco udělají a pak to jdou máchat do vody jestli to chodí. Asi nejlepší bude, když si vezmeš rotajdu která dobře chodí, rozebereš ji a snaž se zhotovit ji sám. tak to alespoň zatím dělám já, zatím jsem upustil od vlastního vývoje, vede to ke zklamání (prozatím) ale docela solidně se mi vedou kopie 00mepsek.
reagovat - Úterý 27. září 2005 ve 3:17 ® mirmen
-
Pokud alespoň trochu kamarádíš s azbukou, tak doporučuju stránku www. vlasenko. ru ( která je i v ODKAZECH). Hned na titulní stránce si ve středním sloupci klikni na 3. modře psaný titulek (SPININNGOVIJE PRIMANKI), pak na ANATOMIJA VERTUŠKY a dále na LEPESTOK.
Ten chlapík , co stránku provozuje, tak tam rozebírá , co a jak(u woblerů,plandavek,rotaček,jigů , spinnerbaitů ........ ). U rotaček např. záleží na úhlu odklonu od osy, na hmotnosti listu, jeho tvaru, jeho ohybu. Roli hraje i způsob uchycení atd. Ta stránka stojí za důkladné, mnohahodinové prostudování, ilustrace, nákresy, rentgenové snímky woblerů atd. atd.
reagovat