Chytej.cz

Anketa necteno

26.9.2005 | Tloust | 5.687 zobrazení | 35 odpovědí

Možná je to trochu předčasné, ale zajímalo by mě kolik z vás kupuje na vánoce kapra, případně jinou rybu. My kapra kupujeme z jednoho rybníka v Jeseníkách – mají výborné maso.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 16. listopadu 2011 v 15:49 ® Shrek reakce na …
Shrek

jajco> to neni jen o candátovi, to je o všech sladkovodních rybách. A všechno to završil pangasius. Ale ty tresky a makrely hezky zčerstva.....Mňam!!!

reagovat
Středa 16. listopadu 2011 v 15:16 ® jajco reakce na …
jajco

Alivio> Slyšel sem o tom jaká je to chuťovka a když si to napsal i ty,který nemusí ani candáta,to je co říct.pivo

reagovat
Středa 16. listopadu 2011 ve 14:56 ® Shrek reakce na …
Shrek

jajco> a to já jsem třeba tu možnost dostal. Ulovil jsem si tresku a do půl hodiny byla na pánvi – jen máslo a sůl. To bylo žrádýlko.

K anketě: Kapra kupuje tchýně s tchánem (bydlí ve vedlejším baráku), manželka si k nim skočí kousek ukrást a já mám prasátko. Letos jsem si přivezl z Irska makrely, tak si udělám taky rybu :-)

reagovat
Středa 16. listopadu 2011 ve 14:29 ® jajco
jajco

Třeba tresku mám rád,v Norsku sem nikdy nebyl,takže čerstvou sem nikdy nejedl a věřím,že to bude lahůdka.Mraženou sem přestal kupovat,protože člověk kupuje s rybou i nemalé množství vody.

reagovat
Středa 16. listopadu 2011 ve 14:23 ® ladamaj
ladamaj

Osobně preferuji rybu chycenou osobně,kapra nikdy nekupuji chytím ho v sezóně a zamrazím na vánoce.Osobně dávam přednost rybám sladkovodním ale koupím i mořské.Ryby konzumovat musím už z hlediska mé nemoci a jednáním lékaře.Jinak sladkovodní rybu nekupuji z důvodu odchovů kde nikdo pořádně neví co vše rybám dávaj do krmení proto volím osobně rybu chycenou ale všeho s mírou žádná masařina.

reagovat
Středa 16. listopadu 2011 ve 14:02 ® sunet

Kvalita mořských ryb bude už jen klesat. A je celkem jedno, z jakého kouta země se uloví. Prostě to, co se spláchne do moře je už jeho trvalou součásti, zapojí se do koloběhu a samozřejmě u dravých ryb (většina v nabídce) dochází k větší akumulaci. Podle mě mají sladkovodní ryby dobrou budoucnost, a není třeba je zatracovat.

reagovat
Středa 16. listopadu 2011 ve 13:51 ® sus1 reakce na …

Robur> … jo a ještě řikají, že mají v sobě víc školdlivých látek,než ta ryba ,, z domova ".Tak a pes se v tom vyznej.

reagovat
Středa 16. listopadu 2011 ve 13:45 ® Robur
Robur

já teď četl něco o tom, že na to vlítli hygienici, asi 6 různých vzorků a vše v pohodě. Akortá psali, že mořské ryby jsou lepší

reagovat
Středa 16. listopadu 2011 ve 13:38 ® jajco reakce na …
jajco

kety.vydra> Určitě zafungovala osvěta o pangasovi,dnes sem šel kolem obchodu a vystavená cedule"PANGASIUS 1kg 55kč"

reagovat
Středa 16. listopadu 2011 ve 13:23 ® kety.vydra
kety.vydra

Kapra na Vánoce zásadně vlastnoručně uloveného,mě z mražáku nevadí.Manželka ho nemusí,takže pro ni candáta a na Silvestra štiku.Na Svátky mám rád druhovou pestrost,takže se občas mezi vyjmenovanými vyskytne okoun a někdy i pstruh.Jediné ryby,které si koupím je uzená makrela nebo maréna a na vyuzení tolstolobik.A už dávno jsem přestal kupovat pangase (asi zafungovala osvěta).

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2011 ve 20:32 ® tony.bobo
tony.bobo

Za 25 let co rybařím sem na vánoce kapra kterého sem ulovil neměl.Pokaždé byl kupovaný.Poslední roky sem ale přešel na lososy.

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2011 ve 20:15 ® Robur
Robur

Vánoce, Vánoce přicházejí.....

reagovat
Čtvrtek 6. října 2005 ve 23:07 ® staker
staker

Kapra kupuji vždycky, zaprvé čerstvý je skvělý, a podporovat ryze český kšeft mi přijde tak nějak dobré. Navíc tradice která přežila, žádná ruská jolka, nebo americký krocan.

reagovat
Neděle 2. října 2005 ve 23:29 ® jaryn

zásadně kupuji, je čerstvý a jiná ryby (dle mého názoru) není vánoční

reagovat
Neděle 2. října 2005 v 17:47 ® Tomucha
Tomucha

já kupuju, z mrazáku je to shit a v zkmě se mi kaři chytat nechtějí…

reagovat
Neděle 2. října 2005 v 17:35 ® hagrif

Já kapra tedy rozhodně kupuji, protože mi to přijde jako už taková stálá vánoční tradice stát ve frontě na rybu pro štědrovečerní večeři.

reagovat
Sobota 1. října 2005 v 10:47 ® Milky
Milky

No, koukám, že tu asi budu za trubku, ale řízek z kapra a salát k čtyřiadvacátému dnu posledního měsíce v roce patří. Vzhledem k pracovnímu nasazení mi nezbývá nic jiného, než ho koupit. Jihočech asi těžko bude dávat přednost kupovat kapra z jiné lokality. Letos to možná, vzhledem ke změnám, které jsem letos absolvoval bude malinko jiné, ale proti kaprovi nic nemám. Možná je to právě kapr (některými chytráky označovaný jako přistěhovalec, nepůvodní druh), který právě ve stredověku zachránil hodně lidí před hladomorem. Nejsem křesťan a vánoce beru jako dost pokrytecké svátky (lidé, co jsou na sebe jak psi si jeden den v roce chtrějí samou láskou vlézt do …, a druhý den je to zase ve starých kolehích). Tak možná od letoška se nechám inspirovat vašimi nápady.

reagovat
Sobota 1. října 2005 v 7:27 ® Axamith
Axamith

Kapři se u nás v rodině neuchytili, i když jako malej prcek jsem je do sebe ládovál velice rád. Teď si dopřáváme lipany. Chutnají manželce i dětem. Akorát nesmím zapomenout na konci pstruhové sezóny jich pár zamrazit.

reagovat
Čtvrtek 29. září 2005 v 10:37 ® Indian

Vlastnoručně chycený Vánoční kapřík je ten nejlepší, i když je občas nucen si chvilku zaplavat v mrazáku. Je to jeden z mála momentů kdy si odnáším kapra od vody. Jinak 3× Zdar „Chyť a pusť“

reagovat
Středa 28. září 2005 ve 22:25 ® willIam

Kapra nekupuju parotože zho nejim a pro rodinu toho kapříka chytne otec takže je pohoda ja si dam max nejakyho okouna nebo kandidata.

reagovat
Středa 28. září 2005 ve 20:35 ® paul

myslim si ze koupit kapra neni zadna ostuda,mz si domu nekupujem protoze ho zena dostane v praci. ale na vanoce by mel byt cerstvy – nestydel bych si ho koupit

reagovat
Úterý 27. září 2005 ve 21:47 ® DEATH

Pokud se nechytne,což většinou na potvoru bývá,že se nechytne,nebo před Vánoci se dojí to co bylo v mrazáku,tak se kupuje. Ale já na vánoce vepřový řízek FOREVER! Když rybu,tak dravou,když už kapra,tak musí být šíleně kořeněný,jinak ho do huby nedám..

reagovat
Úterý 27. září 2005 v 19:14 ® knedlik
knedlik

Ozaj a na vianoce papkáme šťuku alebo zubáča.

reagovat
Úterý 27. září 2005 v 19:12 ® knedlik
knedlik

Bola by to ostuda kupovať si rybu na vianoce!

reagovat
Úterý 27. září 2005 v 18:58 ® ywan

rybie file forever

reagovat
Úterý 27. září 2005 v 10:29 ® Vydrus

Před vánocemi se snažím, aby byl štědrý den výjimečný i stolováním, tak se někdy marně pokouším chytit nějakého dravce. Když se to nepovede, kupujeme rybu, kterou si u nás nechytím, většinou lososa.

reagovat
Úterý 27. září 2005 v 9:59 ® Donald
Donald

My jsme v rodině 3 rybáři, ale kapr musí být vždycky kupovaný a berem ho z rybníků v Záhlinicích. Loni vážil 6kg (menší už neměli) a vůbec nebyl cítit blackem.

reagovat
Úterý 27. září 2005 v 9:48 ® Rduz

Já ryby nejim, za cely rok domu přivezu jednu štědrovečerní šti­ku.

reagovat
Úterý 27. září 2005 v 0:24 ® mirmen

na Vánoce kapra nejíme – vyhrává staročeský KUBA

reagovat
Pondělí 26. září 2005 v 19:26 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Jo, jelikož na kapry nechodím. Letos bych si chtěl chytit „Vánočáka“, ale když se povede nějaký dravec, tak taky nebude vadit.......

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1