Vyhledávání
vláčka s Fire Line
26.9.2005 | MichalB | 5.343 zobrazení | 36 odpovědí
ahoj letos jsem toho s vláčákem moc nenachytal, ale v sobotu jsem zasel na Vltavu a docela slusne mi brali okouni na Kopyto.. Poridil jsem si FL 0,12. Co se tyka kontroly nastrahy a detekce zaberu, tak je to super, ale spousta ryb mi zrejme diky neprutaznosti snury spadla.. Brzdu jsem mel serizenou na prokluz.. Je to asi rukama.. Pouzivete FL na lehkou vlacku, nebo davate prednost klasickemu vlasci? Dik M.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 26. září 2005 ve 14:23 ® indy
-
HaD: jasně že setřepání nemá s brzdou nic společného, dal jsem to do závorky jen pro rejpaly, kteří by mi z neznalosti tvrdili, že si mám nastavit citlivěji brzdu, aby se mi ryby nesetřepávali. Co se týče záběrů, žádný rozdíl mezi šedou FL 0,12 a vlascem 0,18 jsem nezaznamenal, jen na tu FireLinku se mi ať jsem dělal cokoliv asi 2 ryby z 10 setřepali. Toto používám na střední přívlač, na svůj UL s chvějivkou bych samozřejmě nikdy FL nedal.
reagovat - Pondělí 26. září 2005 ve 14:05 ® PV
-
Na UL nebo lehkou přívlač jedině s vlascem, FL je moc humpolácká, naprostý souhlas s HADem. FL používám jen na vláčení těžkých a drahých nástrah (woblerů) na neznámé vodě. Všichni se shodujeme, že je na šňůru méně záběrů, ale zatím nikdo nevysvětlil PROČ?? Moc mi to vrtá hlavou.
reagovat - Pondělí 26. září 2005 ve 13:53 ® HaD
-
Zcela souhlas s brundibarem S ultra jemným prutem a „šikovnou rukou“ sice tolik ryb nespadne (s brzdou to nemá nic společného, jestli se ryba setřepe nebo ne – to je jen o urvání nebo vyříznutí), ale vlasec 0,12–0,16–0,18 je jistější, s malými nástrahami mnohem přesněji nahodíš a záběrů je výrazně více. Nevýhoda je, že mnohem víc krvácí krabičky s nástrahami. Osobně jsem vytáhl na marmyšku s návazcem 0,10 tlouště okolo 50 cm v proudu, na 0,16 parmu 65 v brutálním proudu apod. Sice jsou to extrémy, ale ryba se zdolat na slabý vlasec dá.
reagovat - Pondělí 26. září 2005 ve 12:58 ® brundibar
-
na lehkou přívlač dávám jednoznačně přednost silonu 0.12–0.18. bohatě stačí i na větší ryby. Na FL jsem chytal dlouho ale i s velmi dobrým prutem se opravdu hodně ryb zvláště candátů setřepávalo. Na silon je i celkově víc záběrů.
reagovat - Pondělí 26. září 2005 ve 12:54 ® indy
-
já jsem FL přestal používat, víc ryb se mi setřepalo (brzda na citlivo). Dále ryby víc zraňuje, špatně se s ní nahazuje, protože je chlupatá a pokud vláčím popy tak dělá nežádoucí rozruch na hladině. Nechal jsem si namotat 200m Stroftu 0.20 (pevnost v UZLU 4,7kg) a jsem spokojený.
reagovat - Pondělí 26. září 2005 ve 12:36 ® M_Miki
-
Zdarec, já zatím používám vlasec a s FL nemám žádné zkušenosti. Chtěl bych to zkusit. Jen by mě zajímalo v jakých cenových relacích se pohybuje šnůra… Nejlevnější jsem objevil za 3,70 kč/m. Zdá se mi to docela dost jen za zjištění že to není vono
reagovat