Chytej.cz

Slapy-vhodné místo necteno

23.9.2005 | Hrouzek02 | 13.560 zobrazení | 11 odpovědí

Prosím poraďte dobré místo na chytání na Slapech, jedná se o dobrý přístup k vodě.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 5. srpna 2009 v 17:03 ® Hony

zkus Bučily nebo Sejce

reagovat
Úterý 4. srpna 2009 v 19:14 @ dmiro reakce na …

piskot> zdravím, nemáte prosím nějaké aktuální info jak to vypadá na zrůbku(slapy)?! Předem díky, jedu tam poprvé na týden od 22.08.09 a z toho co jsem si našel recenze tak tá tvoje je první alespoň trochu pozitivní!!! Zajímají mě hlavně kapři a candáti! Předem díky za odpověď!

reagovat
Pátek 30. září 2005 v 9:33 ® Hrouzek02

Děkujiu Ti , Vyzkouším.

reagovat
Čtvrtek 29. září 2005 ve 14:11 ® PV

Pikot: moc diky za rady, az tam zase pojedu, budu se podle nich ridit. Dam vedet, jak jsem dopadl.

reagovat
Čtvrtek 29. září 2005 v 9:30 ® piskot
piskot

PV:Oprava ten bungr je na pravé straně(po proudu). Nějak se z těch stran motám. Levá ,pravá,seno, sláma.

reagovat
Čtvrtek 29. září 2005 v 9:28 ® piskot
piskot

PV:Most na Rovišti bych tedy přešel na druhou tedy levou stranu a okolo něj bych to zkusil . Směrem po proudu hned pod mostem je zátočinka s přítokem přecházející ve skalní masiv. V tomto místě garantuju pár okounů vždy nežli se rozplaší. Proti proudu nad mostem je přeci jen větší hloubka a tedy pro vláčení lepší podmínky. Jinak dále po pravém břehu nemá smysl vláčet od mostu až k bungru pro mělkou vodu až do vzdálenosti 20–30m od břehu. Hot místo je okolo bungru a je závislé na stavu vody ,při plném stavu bungr ani není vidět,ale pokud je odpuštěno což na podzim a zimu většinou je tak se k němu dá dojít suchou nohou. Pokud nevíš kde hledat je to cca asi v polovině mezi mostem a Zrůbkem na levé straně. Zde se povede vždy nějakej ten okounek a se štěstím candát. No a samotné okolí býv. hradiště Zrůbek je pro vlačku jak stvořené. Doporučím jen oblejzat okolo ze všech stran,ale úspěch je odvislý od orig. nástrahy jakou vybereš. Okolí Zrůbku je pod neustálým ryb. tlakem a tudíž dravce přelstít je věcí snad spíše náhody. Celkově jen dodám,že s loďkou je vše snazší a úspora utržených nástrah neměrná,jelikož členitost dna je velká. No a pokud by si chtěl jistotu ,tak jistotou jsou slunky )

reagovat
Čtvrtek 29. září 2005 v 8:02 ® Hrouzek02

děkuji moc

reagovat
Úterý 27. září 2005 v 15:11 ® PV

Piškot: smekám, Jirásek hadr. Je vidět, že tuto lokalitu znáš jako svoje boty. Já tam občas chytám, ale jelikož prakticky jenom vláčím, tak to zkouším hlavně na Vltavě, kromě P Brziny, ta se mi jeví jako dorý revír. Takže k té Vltavě- poraď kde je to dobrý na vláčku v úseku most Roviště- Zrůbek. Já tam chytal na pravém břehu u kempu Roviště až k mostu a jenom jedna kudla 55cm. díky,

reagovat
Úterý 27. září 2005 ve 14:54 ® piskot
piskot

Ten Zrůbek trošku rozeberu,neb od tamtud pocházím a chytám tad už spousty let. Zátoka už bohužel není co bejvala,jelikož jednak je po povodních hodně zanešená a zejména je z velké části nepřístupná. Okolní pozemky jsou v soukromém vlastnictví a tak strana od Hrachova je skoro mrtvá. Začnu li od přítoku tzn. od vtoku Brziny kde jsem často chytával tak z jedneé strany (od chtiček u studny) je přístup znesnadňován chaťáky a ze strany od louky je bývalá cesta uzavřena a oplocen prostor pro pěsrování jahod. Nezbývá tedy než li nechat auto někde okolo mostíku přes Brzinu v místě hranice pstruhového revíru a jít až k ústí pešo. Místa dobrá zejména z jara na kapry plotice a pstruha. Na začátku léta pak na tlouště(Na třešeň famozní lov). Další přístup je mezi dvěma oplocenými pozemky cestou ke mlýnu. Toto bývalo opravdu místo č.1. Nyní jsou místa pod mlýnem zarostlá zejména díky popovodňovému nánosu. Lovit se dá pouze na jednom místě pouze přímo pod mlýnem a špičce původně torzo nějaké stavby náležící ke mlýnu. V tomto místě je zátoku zúžená na několik metrů a díky hranici vodní vegetace taktéž ideální místo na lov časně z jara kde s pomocí feederu je možno lovit kapříky po dobrém zakrmení hojně na začátku dubna samozřejmě s ohledem na momentální stav počasí. Další flek byl hned vedle pod šeříky ,ale ten taktéž již zarostl a je přes oplocený pozemek nepřístupný. Majitel je neruda . Další přístup je již z parkoviště u hotelu Zrůbek. Od tud se da dojít až ke sloupu pod chatičkami rekr. zař. KDS,kde se zátoka láme. Toto místo vždy překvapí a záleží na stavu vody. byly dny kdy zde šel kapr za kaprem a dny kdy nic ,ale tak už to chodí . Doporučuji lovit kousek od břehu,neb zde koryto kopíruje hranu špičky a třeba rybička na štiku zde má taktéž své opodstatnění. Vrátím li se k parkovišti přes aut. zastávku je zde přístup k půjčovně lodí. Tu vynechám,ale za ni se dá dojít až pod mostík kudy vlastně zátoka vtéká do samotné Vltavy. Na této špičce jsem občas přemluvil štičku skoro vždy okouna a to i na jaře na plavačku s hnojáčkem. Celkově je toto místo dost pod ryb. tlakem a tak přelstít dravce chce trpělivost a nejlépe slunky . Další přístup je z parkoviště nad mostem ,ze šikma proti hotelu MANA. Zde také nejčastěji rybáři nechávají auta a z parkoviště chodí přímo ze stráně dolu k vodě. Na těchto místech já však nikdy moc úspěch neměl. Raději jsem šel kousek dál až do místa pod první chatku z této strany ,tedy také ke sloupu(jen na druhé straně zátoky. Zde jsem nejednou okolní rybáře z jara pěkně nas. al,když jsem s feederem tahal kapra za kaprema na bobkárnu nic.(Zažil jsem však i opak). Volně navazuje plocha pobřežního rákosí ,hned za pevně instalovanou lavičkou místního chataře s pevnými vidličkami nedoporučuji obsazovat. Zde taktéž výborná místa zejména v květnu(amur ,kapr,lín). Nyní však tyto rákosiny rovněž zasahují díky nánosům hodně do zátoky a tak je možnost lovu omezena. Ještě se dá pokračovat až na protějšek mlýna ,kde jsou ještě asi tři místa,ale místní chaťáci rovněž nejsou přátelští. Je zde hned u kraje koryto a tak lze rovněž očekávat záběr od všech možných ryb. Závěrem dodám toliko,zátoka už není to pravé ořechové a je v mé pozornosti max do konce května. Po té již pouze tloušť na třešeň a v létě úhoř,ale úlovky jsou s předchozími lety velmi náhodné.(před povodní nebyl problém pod mlýnem několik úhořů za noc.)Doporučuji lov z loďky skýtající díky špatnému přístupu nevšední zážitek a lepší šanci na kontakt s rybou. U přítoku každoročně zahajuji sezonu s fedeerem už ke konci února a jsem šťasten za první plotičku a často sezonu končím u mostíku lovem okounů na banjo 1''ˇ. O straně Vltavské straně zase jindy

reagovat
Pondělí 26. září 2005 ve 20:50 ® gabo
gabo

Pěkné je to i okolo Zrůbku. Jak v zátoce , tak na řece. Zátoka je jen závislá zda jsou tam ryby najetý. V zátoce jsme si pěkně zachytali štiky i kapry ale jak říkám musí tam být najetý. Jinak na řece jsem urval dvakrát pořádnou ponorku.

reagovat
Neděle 25. září 2005 ve 20:59 ® 3d

Vyzkoušej Novou Živohosť. Je tam docela sranda a hlavně pěkné ryby.

reagovat