Chytej.cz

Polička - muška na P2 necteno

21.9.2005 | kreuz | 3.110 zobrazení | 6 odpovědí

Tenhle rok jsem si chtěl zkusit taky chytání duháků na rybníku, takže jsem se rozhodl pro RS Vysočina, že to teda zkusím tam. Poprvé jsem tam byl ještě s kamarádem, kterej ale chytá spíš kapráky, takže na horní nádrž jsem šel sám. Krásně jsem si zachytal, fakt to byla krása, duháci maj při obracení do hloubky fakt sílu. Bylo to super.

Potom jsem ale chtěl vzít na duháky otce. To bylo tak někdy ke konci srpna. Přijeli jsme teda brzo ráno, po ránu jakš takž nějakou aktivitu vidět bylo, ale tak po 10. hodině už nic. Táta nechytl nic, já jen jednu rybu. Kdyby ostatní rybáři, kterých tam bylo tehdy asi 10 chytali a my ne, řeknu si: „Dobře, jsme neschopný, neumíme to.“ Jenže nikdo nechytal nic, nikdo nechytl od 7 hodin ráno až do večerních hodin VŮBEC NIC, ani jednu rybu. Říkám si, asi špatné počasí či co.

Nakonec jsem ale na RS Vysočina nezanevřel a vydal jsem se na duháky ještě jednou, minulou sobotu Celá situace se ovšem opakovala. Ze 7-mi muškařů nechytl NIKDO OPĚT VŮBEC NIC. A to od 6-ti hodin ráno (ještě byla tma) až do 2 hodin odpoledne. Potom jsem už opravdu vzdal a jel domů.

Myslím, že při takovém počtu rybářů (někteří jistě o hodně zkušenější než já, to je jasné), snad můžu víceméně vyloučit chybnou mouchu, resp. luru, na kterou se tam hodně chytá. A tak by mě zajímalo, má-li někdo opačné zkušenosti. Tentokrát už se totiž začínám k Poličce otáčet s jakousi „nedůvěrou“.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 22. září 2005 ve 12:31 ® kreuz

Vlastně nejvíc jsem to zkoušel na jepičky, spíš na menších háčcích, o ty velký neměly ryby zájem, vždycky se otočily když měli sebrat. A taky jsem vyzkoušel pakomáry.

Nicméně jak jsem psal, na rybníku jsem byl muškařit poprvé, i když si troufám říct, že uplně nezkušený nejsem, na řece občas nějaká ta větší ryba přijde, hlavně jsem si to chtěl zkusit.

Na luru jsem to tam vlastně zkoušel jen proto, že mi to doporučili „místní machři“, kteří ale taky chytly velký kulový.

Tak jo díky, zkusím na internetu někde najít odkazy na revíry, které jste psali, dík.

reagovat
Čtvrtek 22. září 2005 v 10:44 ® Tomucha
Tomucha

no já byl letos na poličce víc než často a nějáký ten větší kousek se mi podařil… řekl bych že problém bude asi v muchách a návazci, protože to jsou věci co většina lidí podceňuje a myslím si že je to tam to nejdůležitější. Kapkaštěstí hraje roli nicméně chytat celý ro kna lury je nesmysl. Duháci se o ně za chvilku popíchají a pak jsou opatrní

reagovat
Čtvrtek 22. září 2005 v 9:39 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Kreuz: No poblíž to úplně nění, ale… Zkus Kouty, nebo Pilák. Na Kouty to máš 116,73km a na Pilák 106,54km. Nejsou tu sice „pure“ muškařské vody, smí se tam totiž i vláčet.

reagovat
Čtvrtek 22. září 2005 v 8:45 ® kreuz

Díky za názory, já jsem si to tak nějak i myslel, ale nechtěl jsem to tak na rovinu napsat. Samozřejmě malejch rybiček jsem si všiml, je jich tam spousta, což mě právě při množství duháků v rybníce dost překvapovalo. No nic. K Poličce se teda obracím zády, což už jsem vlastně tak nějak plánoval, po těch dvou zážitcích.

Už se těším, až si pojedu o víkendu spravit chuť na Metuji nebo na Orlici, doufám, že nějaký lipani půjdou, to je fakt jiná rybařina, máte naprostou pravdu.

Nicméně ještě někdy, v budoucnu, bych určitě rád nějaký rybník zkusil, kde se dá pouze muškařit, ale který není zas tak moc daleko, nemáte nějaký tip? Jsem z Rychnova nad Kněžnou, v okolních říčkách sice ryby jsou, ale většinou menších rozměrů (to by zas až tak nevadilo když si zachytám), ale přeci jen jednou za čas bych chtěl zkusit i něco většího na rybníku.

Ještě jednou dík za názory …

reagovat
Čtvrtek 22. září 2005 v 8:09 ® toulovec
toulovec

myslím že duháci na poličce se neživí potěrem, ale šrotem a granulema. Není to revír kde by nebyly ryby, ale především revír kde neplatí žádná pravidla, kde se rybáři chovaj jako prasata, kde se na pstruhovém úseku vnadí granulemi, kde se chytá na granule napíchlé na háčku, na twistry na háčku na mušáku, prasečina nejhrubšího zrna!!!!!!!! Proboha s jakým cílem tam jedeš? Pro nadšeného rybáře, romantika to je revír kde může přijít o všechny iluze a rybařinu ti to znechutí tak, jak nic jinýho. Pokud budeš duhák na Poličce s pravidelným přísunem granulí a šrotu od „rybářů“ třímajících v ruce mušák, jsem si naprosto jist, že by tě taky ani nenapadlo sežrat jakoukoliv mouchu.

reagovat
Středa 21. září 2005 ve 20:29 ® Tomik
Tomik

Problém není v tvém umění,ale jestli jsi si všiml je tam všude potěru a jiné potravy jak svina. a proto pro ne neni problem pekne se nazrat behem male chvile.....

reagovat